Merhaba, Arkadaşlar. Modem ayarlarında belirlediğimiz DNS adresleri var. Birde Windows'ta /Ağ ve İnternet/ yerel ağ bağlantısı/ özellikler/ internet protokol sürüm4 (TCP/İPv4) /Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan/ var ya. Modemimde Türknet Dns adresleri ayarlanmış ama ben Windows'tan ''Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan'' dan Google Dns adreslerini ekledim. Ben İnternete çıkış yaptığımda Modemdeki Dns adresleri imi Yoksa Windows tan belirlediğim Google DNS adreslerimi geçerli oluyor? Windows7 de, ipconfig /all yaptığımda gözüken Dns'ler Google ama kesin olarak internet çıkış DNS'lerim bu diyemiyorum. |
DNS DNS
-
-
Selamlar @griy
Windowsda belirlediğini dns adreslerini kullanırsınız
msdos ekranında nslookup komutunu yazdığınızda windowsa yazdığınız dns sunucusuna bağlandığını görebilirsiniz.
-
Cevabınız için teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: cumhuraltanSelamlar @griy
Windowsda belirlediğini dns adreslerini kullanırsınız
msdos ekranında nslookup komutunu yazdığınızda windowsa yazdığınız dns sunucusuna bağlandığını görebilirsiniz.
selam, ben göremiyorum. ne yapmam gerekir?
C:\Users\HAYKO>nslookup
Default Server: UnKnown
Address: xx.xx.xx.xx
C:\Users\HAYKO>nslookup google.com
Server: UnKnown
Address: xx.xx.xx.xx
Non-authoritative answer:
Name: google.com
Addresses:.:..:. 172.217.20.78
-
çalıştıra cmd yaz enterla sonrasında açılan ekrana tırnak içerinde yazdığım komutu yaz ping atıcak ve gidiş dönüş yollarını sana ayrıntılı şekilde yazacaktır. orada turknet in server ına mı sordu google a mı sordu görebilirsin
" tracert www.google.com.tr "
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X