Şimdi Ara

DNS SERVER ne işe yarar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler adsl baglantılardaki DNS serwer lar ne işe yarıyo.. Yani bunları ayarlamadan da baglanabiliyorum ben... Ayarlayınca noluyo?? We bunları nasıl ayarlarım?? Daha dogrusu ayarlamam iyi bişi mi yani.. Bi cewaplarsanız sewinirim.. (Bu konuda bi kaynak gösterirseniz cok iyi olur...)

• dns isimden ip çözümlemesi yapar.
    www.homail.com aderesini açmaya çalıştığında senin mikananın dns kısmındaki ip adresinin bağlı olduğu serverewww.hotmail.com adresinin IP adresinin ne olduğunu sorar...dns server cevap verir. örnek olarak..hotmail.com un ip adresi 68.65.85.212 die cevap verir.. bu sefer senin makinan direk o ip adresine gider ve hotmail.com açılır.... bu şunun gibi bişey...
    ahmetin cep telefonunda esra'nın telefonu var ve sen bilmiyosun.... ahmete soruyosun esranın telefonu ne diye.. sana söylediğinde esraya ulaşıyosun.. burda ahmet DNS oluyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: Lostindreams

dns isimden ip çözümlemesi yapar.
    www.homail.com aderesini açmaya çalıştığında senin mikananın dns kısmındaki ip adresinin bağlı olduğu serverewww.hotmail.com adresinin IP adresinin ne olduğunu sorar...dns server cevap verir. örnek olarak..hotmail.com un ip adresi 68.65.85.212 die cevap verir.. bu sefer senin makinan direk o ip adresine gider ve hotmail.com açılır.... bu şunun gibi bişey...
    ahmetin cep telefonunda esra'nın telefonu var ve sen bilmiyosun.... ahmete soruyosun esranın telefonu ne diye.. sana söylediğinde esraya ulaşıyosun.. burda ahmet DNS oluyor..

Hep merak etmiştim söylediğin çok iyi oldu....eywallah yaa...

Sana 10 üzerinden 10 puan veriyorum...

• quote:

dns isimden ip çözümlemesi yapar.

Peki bu DNS server in bu özelliği benim işime yarar mı yani.. Adres yerine ip den bağlanması daha mı hızlı oluyo?? Daha dogrusu bunu ayarlamam benim işime yarıyacak mı yani... Yani ayarlıyanlar niye ayarlıyo bunu...

• ip leri ezberleyebileceksen olur tabiiki
  • elbette direkt ip daha hızlı girer ama girddiğin sitelerin numaralarınımı ezberleyeceksin zaten dns nin bir amacıda insanları ip numarası ezberlemekten kurtarmaktır. farkındaysan bazı sitelerde sadece ip noları kullanılır sanırım bunlarda bedava falanmı ne oluyormuş yanlış bilgi olmasın ama öyle birşey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selenvirus

elbette direkt ip daha hızlı girer ama girddiğin sitelerin numaralarınımı ezberleyeceksin zaten dns nin bir amacıda insanları ip numarası ezberlemekten kurtarmaktır. farkındaysan bazı sitelerde sadece ip noları kullanılır sanırım bunlarda bedava falanmı ne oluyormuş yanlış bilgi olmasın ama öyle birşey.

evet isterseniz DNS yönlendirmesi olmadan makinanız üzerinde telekomdan aldığınız IP'yi kullanarak 30 dakikada bir internet sitesi açabilirsiniz. Ama tabi tüm ziyaretçileriniz sitenize girebilmek için IP adresinizi yazacaklar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aklım karıstı yaa.. Siz bu DNS serveri niye kullanıyosunuz??? Yani sizin nete daha hızlı baglanmanızı felan mı saglıyo diye, yoksa bi siteniz warda bunu internette sunarken milletin sitenize baglanması için ip yerine adres yazabilmesi için mi??? Burda kafam karıstı yani... Acıkcası ben site felan yayınlamıycam.. Ama baglantımı hızlandırıyosa ayarlıyim diyorum yani...

Bi de ben nerden bulucam DNS server lari.. Telekomun sitesine bakim dedim orda bulamadım acıkcası...
    Ben acıkcası resimde gösterdigim yeri ayarlamadan bahsediyorum.. Umarım karıstırmamısımdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Anderson -- 6 Ekim 2005, 12:04:15 >
  • o zmn sana söyle izah edeyim...yukadaki resimde olduğu gibi üst kısımda optain ip adress kısmı işaretli.... yani sana internet servis sağlayıcın otomatik olarak bir ip adresi veriyor...dns kısmınıda optain yaparsan dns adresinide otomatik olarak bir adres vericektir senin servis sağlayıcın....sen oraya el ile manuel dns ip si yazabilirmisin evet yazabilirsin ama bu senin daha yavas sayfanın açılacağı anlamına gelir yada gelmez bu değişir. sayfanın en üst kısmında anlattığım gibi DNS server isimden ip çözümlemesi yapar... her bir www.xxxx.com,net adresi birtane name servera yani dns servera kayıtlı olması gerekir ki birisi onu açmaya çalıştığnda nerde olduğu bilinsin diye... örnek olarak.. www.mr.anderson.com die yeni bir adres alıyosun register.com
    da ve dünyada alınan bütün internet adresleri microsoft.com daki amerikadaki ana dns lere kayıt ettiriliyor.

şimdi ben kendi evimden senin adresini açmaya çalıştığımda işlem şu şekilde çalışıyor..
    benim bilgisayarım ilk defa senin web adresine girdiği için senin sitenin ip adresini bilmiyor...bilmediği için benim makinamda yazılı olan seninde kırmızı renkte daire için aldığın yerdeki dns adresine gidiyor.. ve soruyor bu adresin ip'si ne diye ??? (ordaki ip adres ttnet in dns serverları olduğunu farzedelim) ttnet in dnsleri bilmiyor tabiki daha yeni bi adres çünkü daha sonra türktelekomun dns leri benim makinamı avrupa dns e yönlendiyor.. avrupa dns te bilmiyor avrupa dns beni amerika dns e yönlendiyior.. amerika dnswww.mranderson.com un sahibi register.com ip adreside bu diye cevap veriyor avrupa dns e.. avrupa dns te (avrupa dns aynı zmnda kendi dnslerine kayıt ediyor birsonraki istek için) türk telekomun dnslerine iletiyor.. (ttnet in dnsleride kayıt ediyor bu adresi artık) ve senin makinana ttnet in dnsleri ip adresi bu diye cevabı getiyoro.. bu sefer benim makinam senin sitenin ip adresini çeviriyo ve senin site cevap veriyo..
    dahada anlamadıysan.. mkaya83@hotmail.com msn adresim.

• Gayet faydalı bir topic olmuş. Şimdi benimde bir sorum olacak. Ben bu IP ve DNS ayarlarını eMule'de daha fazla performans almak için bir sitede gösterildiği şekilde aşağıdaki gibi değiştirdim. Resimde de görüldüğü üzere yazdığım IP numaraları kullandığım bilgisayara ait numaralar. Yani başka hiçbir makinaya ait değil. Peki bu işin mantığı nedir? Şimdi ben eMule'de daha fazla performans alabilmek için kendi makinamı DNS sunucusu mu yapmışım?

• bunun emule ile ilgisi yokki.. normaldede böyle olmazı gerek ztn. zannediyorsam ethernetten bağlısın modeme.. gerçek ip adresini modem alır.. ve senin bilgisayarına local den bir ip adresi otomatik olarak yada sen manuel olarak verirsin.. gateway kısmına ve dns kısmına modemin local adresini vermişsin..
    buda şu demek oluyor modem gerçekte kendi içinde ttnet in dns lerini alır.. sana otomatik te olsa kendi adresini vericektir... şöyle düşün.. sen manuel olarak 192.168.1.1 ...85.255.113.116 adresini verdin.. türk telekom sen bu adresi verdikten 1 saat sonra dns server değiştirdi..nolcak. !!! sen sayfalar açılacak die kasıcaksın !!! ama oraya 192.168.1.1 verirsen eger modem her bağlantıyı sağladığında türktelekomun güncel dns adresini alıcağı için bişey farketmicektir... ama usb modem kullanırsan otomatik ip al demek zorundasın çünkü o zmn internet bağlantısını modem değilde usb olduğu için bilgisayar sağlıcaktır.. real ip adresini ve real dns adresini bilgisayar otomatik alıcaktır.

• quote:

burda ahmet DNS oluyor..

süper örneklemeydi yarıldım
  • ben eskiden pc ye oto. dns adres aldırırdım ama bir süre saçmalamaya başladı aldığı dnsler çalışmamaya başladı bende elle tt nin dnslerinden birini girdim en hızlısı buydu denedim 1 aydır memnınım bundan 300 mb lık dosyayı 256 k ile 28 kb ortalamayla çektim 2. dns oarakta çalışmazsa tt diye yine oldukça hızlı olan odtü dns ini ayarladım
    195.175.37.14 tt
    144.122.199.90 metu
  • quote:

bunun emule ile ilgisi yokki.. normaldede böyle olmazı gerek ztn. zannediyorsam ethernetten bağlısın modeme.. gerçek ip adresini modem alır.. ve senin bilgisayarına local den bir ip adresi otomatik olarak yada sen manuel olarak verirsin.. gateway kısmına ve dns kısmına modemin local adresini vermişsin..
    buda şu demek oluyor modem gerçekte kendi içinde ttnet in dns lerini alır.. sana otomatik te olsa kendi adresini vericektir... şöyle düşün.. sen manuel olarak 192.168.1.1 ...85.255.113.116 adresini verdin.. türk telekom sen bu adresi verdikten 1 saat sonra dns server değiştirdi..nolcak. !!! sen sayfalar açılacak die kasıcaksın !!! ama oraya 192.168.1.1 verirsen eger modem her bağlantıyı sağladığında türktelekomun güncel dns adresini alıcağı için bişey farketmicektir... ama usb modem kullanırsan otomatik ip al demek zorundasın çünkü o zmn internet bağlantısını modem değilde usb olduğu için bilgisayar sağlıcaktır.. real ip adresini ve real dns adresini bilgisayar otomatik alıcaktır.

şimdi dostum tam anlayamadım bende robotics 9106 wireless modem var yani usb'ye us robotics wireless usb adapter takılı. 20 gündür bu şekilde bağlanıyorum internete ve performansından gayet memnunum. otomatik aldırırsam daha mı iyi olacak? yoksa kablosuz modemlerde bu istisna mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lostindreams

o zmn sana söyle izah edeyim...yukadaki resimde olduğu gibi üst kısımda optain ip adress kısmı işaretli.... yani sana internet servis sağlayıcın otomatik olarak bir ip adresi veriyor...dns kısmınıda optain yaparsan dns adresinide otomatik olarak bir adres vericektir senin servis sağlayıcın....sen oraya el ile manuel dns ip si yazabilirmisin evet yazabilirsin ama bu senin daha yavas sayfanın açılacağı anlamına gelir yada gelmez bu değişir. sayfanın en üst kısmında anlattığım gibi DNS server isimden ip çözümlemesi yapar... her bir www.xxxx.com,net adresi birtane name servera yani dns servera kayıtlı olması gerekir ki birisi onu açmaya çalıştığnda nerde olduğu bilinsin diye... örnek olarak.. www.mr.anderson.com die yeni bir adres alıyosun register.com
    da ve dünyada alınan bütün internet adresleri microsoft.com daki amerikadaki ana dns lere kayıt ettiriliyor.

şimdi ben kendi evimden senin adresini açmaya çalıştığımda işlem şu şekilde çalışıyor..
    benim bilgisayarım ilk defa senin web adresine girdiği için senin sitenin ip adresini bilmiyor...bilmediği için benim makinamda yazılı olan seninde kırmızı renkte daire için aldığın yerdeki dns adresine gidiyor.. ve soruyor bu adresin ip'si ne diye ??? (ordaki ip adres ttnet in dns serverları olduğunu farzedelim) ttnet in dnsleri bilmiyor tabiki daha yeni bi adres çünkü daha sonra türktelekomun dns leri benim makinamı avrupa dns e yönlendiyor.. avrupa dns te bilmiyor avrupa dns beni amerika dns e yönlendiyior.. amerika dnswww.mranderson.com un sahibi register.com ip adreside bu diye cevap veriyor avrupa dns e.. avrupa dns te (avrupa dns aynı zmnda kendi dnslerine kayıt ediyor birsonraki istek için) türk telekomun dnslerine iletiyor.. (ttnet in dnsleride kayıt ediyor bu adresi artık) ve senin makinana ttnet in dnsleri ip adresi bu diye cevabı getiyoro.. bu sefer benim makinam senin sitenin ip adresini çeviriyo ve senin site cevap veriyo..
    dahada anlamadıysan.. mkaya83@hotmail.com msn adresim.

abi süpersin ya helel olsun sana teşekkür ederim defalarca.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.