Şimdi Ara

Doany: Bu yaz interneti 2 kat hızlandıracağız (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.835
Cevap
0
Favori
86.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana kışın hızlı internet lazımdı geçti gitti, yaz geldi atacaz kendimizi kumsala denize sokaklara, yaz geldi internetin başından kalkacaz zaten

• Düşüncen tamamen yanlış! Limitsiz kullananlar apartmana dağıtım yapma amacında değildir! Apartmana dağıtmak demek hızı limitlemek demek zaten 512k hızı 4 kişiye dağıtırsan 512/4 gibi bir bağlantı kullanırsın. Ve bu normal bir vatandaşın isteyebileceği bir bağlantı türü değil. Apartmana dağıtanlar çok az sayıda kişi bunu herkese mal etmek çok saçma! Sınırısızın fiyatı düşürülse zaten kimse kotalı şnternet almaz herkes sınırsız alır ve kimseylede paylaşma ihtiyacı duymaz!

Ticari kurumlar benim gibi düşünür, telekomda bunu düşünüyor amacı abone sayısını artırmak limitler bu sebeple konuluyor, Amaçları limitliyi dediğim sebeplerden dolayı artırmak herkezi limitliye yönlendirmek.
    Çok az sayıda diyorsunda ben wireless la ortak kullanan çok gördüm bu kaçınılmaz. Fiyatları aşağı çekmedikçe de abone sayısı artmayacak, Sonuç olarak yine geçenki gibi bir formülle Limitlilerin bağlantılarını yükseltim sınırsızları düşük hızlarda bırakacaklar, yeni tarifeler açıklanınca tekrar burdayız zaten görüşelim.

• insalllahhhhh ama inanasim gelmiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: raptor2006

Ticari kurumlar benim gibi düşünür, telekomda bunu düşünüyor amacı abone sayısını artırmak limitler bu sebeple konuluyor, Amaçları limitliyi dediğim sebeplerden dolayı artırmak herkezi limitliye yönlendirmek.
    Çok az sayıda diyorsunda ben wireless la ortak kullanan çok gördüm bu kaçınılmaz. Fiyatları aşağı çekmedikçe de abone sayısı artmayacak, Sonuç olarak yine geçenki gibi bir formülle Limitlilerin bağlantılarını yükseltim sınırsızları düşük hızlarda bırakacaklar, yeni tarifeler açıklanınca tekrar burdayız zaten görüşelim.

Telekomun düşüncesinin ve dolayısıyla senin düşüncenin yanlış olduğunu ve bu düşünce yapısının sadece bizim ülkemizde olduğunu defalarca burada belirttik zaten! Abone sayısını kotalı kullanıma mecbur bıraktırarak arttırmak ticari ahlaka uygun bir davranış değildir!

Bunu yapabilmesinin tek nedeni telekomun tekel olmasıdır!

Telekom zaten çok kazanan bir firma abone sayısı zaten çok ve diyat indirimi yaptıkça daha da çoğalır kotalıya yönlendirmek gibi adi ticari manevralara ihtiyacı yok zaten! Ama bunu yapıyor neden? Çünkü tekel çünkü biz telekoma mecburuz!

Telekoma göre biz avrupada yaşayanlar gibi insan değiliz zaten biz kotaya mahkum olmuş köleleriz!

• quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Telekomun düşüncesinin ve dolayısıyla senin düşüncenin yanlış olduğunu ve bu düşünce yapısının sadece bizim ülkemizde olduğunu defalarca burada belirttik zaten! Abone sayısını kotalı kullanıma mecbur bıraktırarak arttırmak ticari ahlaka uygun bir davranış değildir!

Telekom zaten çok kazanan bir firma abone sayısı zaten çok ve diyat indirimi yaptıkça daha da çoğalır kotalıya yönlendirmek gibi adi ticari manevralara ihtiyacı yok zaten! Ama bunu yapıyor neden? Çünkü tekel çünkü biz telekoma mecburuz!

Telekoma göre biz avrupada yaşayanlar gibi insan değiliz zaten biz kotaya mahkum olmuş köleleriz!

Doğru, bende telekomun mantığını anlatmaya çalıştım zaten, Benim istediğim düşük hızlarda kalmak değilki gerçekten olacakları anlatıyorum adamlar benim düşündüğüm gibi düşünüyorlar ve öyle yapacaklar ama ben bu şekilde düşündüm diye onaylıyorum anlamına gelmiyorki. Öngördüklerimiz ile gerçek istediklerimizi karıştırmayalım tabiki rakipleri olmadığı için rahatça ip oynatıyorlar ama dediğim gibi yine ticari mantıkla limitlileri yükseltecekler keşke öyle olmasa Hunter_one

• bu paylastirma isinin olmasi icin 1mbit in sinirsiz olarak 50ytl olmasi gerekir su anda 512sinirsiz 50ytl olsa kim ugrasir bunu apartmana paylastirmakla zaten cok dusuk bir hiz dediklerinizin ciddi anlamda olmasi ve yayginlasmasi icin 1mbitin 50ytl veya altina dusmesi gerekiyor ki bu zaten simdilik zor, isteselerde yapamazlar alt yapidan dolayi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Arkadaşa biraz haksızlık etmişsin. O sadece ticari manevraları basit ama öz olarak anlatmış. Bunların olacağını söylemesi, bu zihniyeti paylaştığını göstermez. Evet senin dediğin gibi bu manevralar adice. Ama tekel olan hemen her kuruluş böyle yapar. Tek dileğimiz sektöre başka firmaların da girmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaizer -- 25 Mayıs 2006; 18:01:06 >

• hızından vazgeçtim fiyatları indirsinler ve kota kalksın be . 3Gb 512 sınırlı aldık heray 50 Ytl ödüyorum ulan indirmeyeceğim diyorum ama olmuyor meret biz bu kafayla yıllarca sürünürüz. bizim yöneticiler internet mi kullanıyor ki ilgilensin onların derdi başka

• ben telekom demiyorum sanırsam bir arkadaş daha diyodu kota telekom
  • quote:

Orjinalden alıntı: melihozcan

ben telekom demiyorum sanırsam bir arkadaş daha diyodu kota telekom

o benim
    512 sınırsızı bize 49 ytl ye asla vermez. bakalım yaptıkları indirim bizi memnun edecekmi
  • sevgili arkadaşlar, baştan diyeyim ben hepinizden fazla gıcığım telekoma. ancak şöyle de bir durum var: telekomun uyguladığı bu tarifelerden "genelde" şikayet edenler, downloadları aylık 10GB ve üstü olanlar. yani torrent emule vs gibi programlar aracılığıyla paso birşeyler indirenler. toplam adsl kullanıcıları arasındaki payı %15-20 civarında.(son hatırladığım)

telekom bir araştırma yapmış(nasıl yapmış bilmiyorum) adsl kullanıcılarının aylık download miktarı "ortalama" 1 küsür GB. yani telekoma göre aylık 3GB gibi bir miktar bireysel kullanıcıya "yeter de artar". hatta telekom başkanı da böyle birşeyler saçmalamıştı zamanında...

çoğu kullanıcı adsl'sini "hakkıyla" kullanmıyor. bunun nedeni ya gereksinim duymuyor, bilmiyor, fazla ödemek istemiyor, interneti çok kullanmıyor(bana bi msn yeter diyen kitle)

hal böyle olunca telekom "neden" hali hazırda gelen gelirini kendi eliyle baltalasın? hep kendi tarafımızdan bakıyoruz ama bazen "düşmanın gözünden" görmek gerek diye düşünüyorum şaka bir yana telekom limitiz kullanıcıyı pek takmıyor!!!

elimizde olan 256k internet bile "gerçek" 256k olmadığı aşikar. teknik meseleler beni aşar ama bildiğim kadarıyla tüm kullanıcıların gerçek hızlarında olmadıklarını biliyorum. gerek teknik gerekse altyapısı müsait değil. tüm bunlar bilinirken kalkıp da 2 kat hızlandırcağız, cilalayıp vereceğiz, öleceğiz biteceğiz gibi hayal mahsülü beyanlar sadece gülüşmelere neden oluyor. sanırım açıklamalar sonrasında onlar da kendi aralarında gülüyordur...

şu an aklıma gelenler bunlar...telekom özelleşsin dedik zamanında...özelleşti de ne oldu...leş....

• Bir ay 2 Gb kullanırım diğer ay 10 Gb ne zaman ne kadar olacağı belli olmuyorki kota olmazsa yada çok yüksek olursa daha rahat davranırsın, kota var diye kaıp duruyoruz bişey download ederken hesap yapıyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: falcontr

quote:

Orjinalden alıntı: FireFox

telekom bir araştırma yapmış(nasıl yapmış bilmiyorum) adsl kullanıcılarının aylık download miktarı "ortalama" 1 küsür GB. yani telekoma göre aylık 3GB gibi bir miktar bireysel kullanıcıya "yeter de artar". hatta telekom başkanı da böyle birşeyler saçmalamıştı zamanında...

imzamdan bahsediyorsun heralde

imzalara pek dikkat etmiyorum...doğrudur dediğin, sen yazınca fark ettim

• O imzadaki lafı hangi .... söylemiş
    256 ile 50/60 GB down yapıyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia

O imzadaki lafı hangi .... söylemiş
    256 ile 50/60 GB down yapıyoruz

telekomda internet cahilinden bol ne varki... birinden biri söylemiştir.
    kendi personelinin hızını 4 katına çıkaracağına 2 katına çıkarıp, limitsiz kullanıcılarda en düşük hızı rahatlıkla 512 yapabilirlerdi.
    bu telekomun Allah belasını versin. eğer bahsedilen tarifeler doğruysa 6 ay 1mbit kullanıp kabloya geçeceğim.
  • Dİğelim internet 2 kat hızlandı, kota var pek bişey değişmeyecek bence önemli olan fiyatların düşmesi, cebimizden çıkan sabit paralar azalsın,fiyatların düşmesi önemliiii
  • quote:

Orjinalden alıntı: FireFox

sevgili arkadaşlar, baştan diyeyim ben hepinizden fazla gıcığım telekoma. ancak şöyle de bir durum var: telekomun uyguladığı bu tarifelerden "genelde" şikayet edenler, downloadları aylık 10GB ve üstü olanlar. yani torrent emule vs gibi programlar aracılığıyla paso birşeyler indirenler. toplam adsl kullanıcıları arasındaki payı %15-20 civarında.(son hatırladığım)

çoğu kullanıcı adsl'sini "hakkıyla" kullanmıyor. bunun nedeni ya gereksinim duymuyor, bilmiyor, fazla ödemek istemiyor, interneti çok kullanmıyor(bana bi msn yeter diyen kitle)

hal böyle olunca telekom "neden" hali hazırda gelen gelirini kendi eliyle baltalasın? hep kendi tarafımızdan bakıyoruz ama bazen "düşmanın gözünden" görmek gerek diye düşünüyorum şaka bir yana telekom limitiz kullanıcıyı pek takmıyor!!!

elimizde olan 256k internet bile "gerçek" 256k olmadığı aşikar. teknik meseleler beni aşar ama bildiğim kadarıyla tüm kullanıcıların gerçek hızlarında olmadıklarını biliyorum. gerek teknik gerekse altyapısı müsait değil. tüm bunlar bilinirken kalkıp da 2 kat hızlandırcağız, cilalayıp vereceğiz, öleceğiz biteceğiz gibi hayal mahsülü beyanlar sadece gülüşmelere neden oluyor. sanırım açıklamalar sonrasında onlar da kendi aralarında gülüyordur...

şu an aklıma gelenler bunlar...telekom özelleşsin dedik zamanında...özelleşti de ne oldu...leş....

Eğer dediğiniz gibi çok ufak bir kesim download yapıyor, 1 GB 'lık kısmı bile dolduramıyorsak kotaları kaldırsınlar o zaman.
    Download yoksa kotaları kaldırmaktan neden korkuyorlar.

Söylediklerinin hepsi yalan.
    Acaba 512 hizmeti alan kişilerin kaçta kaçı 3 GB sınırına gelip dayanmış merak ediyorum.
    Her fatura döneminde bir çok kişi kotalarının dolduğundan şikayetçi.
    Gerçek olan bu.

• TT’den personeline kıyak, vatandaşa kazık tarife

SON dönemlerde, İnternet'teki forum sitelerinde yer alan "ADSL iki kat hızlandı" başlıklı tartışmaları görünce, içimden "acaba hangi dağda kurt öldü" diye geçirmediğimi söylesem yalan olur.

Bu tartışma ortamlarında, Almanya'da 36 Euro, İngiltere'de 60 paund, Hollanda'da 60 Euro, İsviçre'de 66 dolar olan 2 Mbit hızındaki ADSL bağlantısına Türkiye'de vergi hariç 238.66 YTL aylık tarife uygulayan Türk Telekom'un 512 Kbit’lik bağlantıların hızını 2 Mbit'e çıkardığı, tarifelerinde ise herhangi bir değişiklik yapmadığı iddia ediliyordu.

Ancak işin aslı çok geçmeden ortaya çıktı. 2 Mbit'e yükseltilen hatlar, tüm aboneleri değil, sadece özel hatları kapsıyormuş. Yani, normal aboneler 512 Kbitlik hatlar için ayda vergi hariç 87.83 YTL, 2 Mbitlik hatlar için de 238.66 YTL ödemeye devam ediyor.

PERSONELE ÖZEL

Tartışmaya neden olan uygulama ise sadece Türk Telekom personelini kapsıyor. Personele ayda 30 YTL karşılığında tahsis edilen 512 Kbitlik hatların hızı, 2 Mbit'e çıkartılmış. Tarifede ise herhangi bir değişiklik yapılmamış. Sizin anlayacağınız, personele maliyeti karşılığında tahsis edilen bu hatlardan Telekom, abone başına 10 kata varan oranda kar ediyor.

Ancak, yine de Türkiye'nin hakkını yememek gerekiyor. Dünyada Türkiye'nin dışında bu kadar yüksek kar marjıyla çalışan bir de İran'daki operatör şirket bulunuyor. İran'daki 512 Kbitlik ADSL bağlantı ücreti, 221 doları buluyor.

Oysa bırakın Avrupa ve Amerika'yı, Sırilanka'da bile 2 Mbit’lik sınırsız ADSL bağlantısının aylık ücreti 68 doları geçmiyor.

Böyle olunca da, Avrupa'da 44 milyonu aşan ADSL abone sayısı, Türkiye'de 2 milyonu bulmuyor.

TARİFE Mİ HAZIRLANIYOR

Şimdi, İnternet'de bir başka söylenti daha dolaşıyor. Buna göre, limitlilerin hızı iki kat artırılacak. Limitsizlere de yüzde 10 ile yüzde 17 arasında indirim yapılacak. 256 Kbit kullanıcılarının da hat hızları, 6 ay süreyle kota aşım ücreti alınmadan 1024 Kbit - 6 Gb'a çıkacak. Bu süre sonunda, isteyen 256 Kbit'e geri dönecek. İsteyen de 1024 Kbit'lık tarifede kalacak.

Bu da söylentide mi kalır, yoksa uygulamaya dönüşür mü bilemiyorum ama, İnternet kullanıcılarının da daha fazla mağdur edilmemesi gerekiyor. Bunun sonucunda, Türk Telekom'un fiyat politikasını yeniden gözden geçirmesi kaçınılmaz oluyor.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/4470038.asp?yazarid=18&gid=61

Neden ısrarla limitsiz kullanıcıları LİMİTLİ olmaya zorluyorlar.
    1024 hız , 6 GB kota sınırsız download yapan adamın ne işine yarar.

Hala aynı kafa.
    Hayret bir şey hakikaten.

• Telekom birazda imajımız nasıl düzelir diye düşünmeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu
    Personele ayda 30 YTL karşılığında tahsis edilen 512 Kbitlik hatların hızı, 2 Mbit'e çıkartılmış. Tarifede ise herhangi bir değişiklik yapılmamış. Sizin anlayacağınız, personele maliyeti karşılığında tahsis edilen bu hatlardan Telekom, abone başına 10 kata varan oranda kar ediyor.

Maliyeti 30 ytl, satışı 270ytl 2mbit internetin. Peki kullandığımız 256kbps sınırsızın maliyeti ne kadar??? Bu nasıl bir sömürücülüktür?

Bize alternatif lazım. Kaç sene daha yolacaklar bizi böyle. Dünyada en çok ödeyen ve en düşük bağlantıyı kullanan biziz İran dışında. Valla korkum bunların Wimax önüne de engel koymaya çalışmaları

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.