Şimdi Ara

Doany: Bu yaz interneti 2 kat hızlandıracağız (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.835
Cevap
0
Favori
86.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: McLaren_jpm

Bunun yanında modemde aşırı ısınıyor tavsiye edeceğiniz modemler varmı?

Datron RTA-1320'i değiştirmek istiyorsanız, yerine AirTies RT-101 kullanmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: McLaren_jpm

Arkadaşlar mrb multiplayer oyunlarda sürekli "bad connection" iletisi alıyorum kilitlenmeler oluyor bu normalmi? 512k bağlantı hızım ve Datron RTA1320 ADSL modemim var.Bunun nedeni ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler ..

bence modemle alakası olmayan bir sorun, muhtemelen bağlantından kaynaklanıyor.
    benim modemim de ısınıyor ancak sorun yaşamıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

Datron RTA-1320'i değiştirmek istiyorsanız, yerine AirTies RT-101 kullanmanızı tavsiye ederim.

airtiesci her forumda, her konuda iş başında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Truva65 -- 27 Mayıs 2006; 10:19:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Truva65
    quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

airtiesci her forumda, her konuda iş başında...

Arkadaşlar, Forumdaşlar: izninizle yineleyeyim. Ben AirtTies çalışanı, eski çalışanı değilim. Sadece AirTies sempatizanıyım (ve de kullanıcısıyım...)

Bu arada Geek'in yeni modem serisini inceleme fırsatınız olabildi mi (Krypton serisi)?... Kağıt üzerindeki özellikleriyle bayağı hoş ve güçlü duruyorlar. Ergonomileri de güzel (bana göre tanbii ki, herkese "kırmızı" rengi beğendiremezsiniz...) Umarım ve galiba 2. bir AirTies olayı ile karşı karşıyayız. Bakalım, biraz da onlarla yazışacağım ama Ankara'da olmaları haliyle biraz dezavantaj bu konuda!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 28 Mayıs 2006; 10:29:45 >

• @Huhukomsu ;
    ben gazetede okuduğumu söylüyorum, bana orda yalancı demene kızdım. yoksa hepimiz aynı dertten yazıyoruz buralara. ama madem istedin, üşenmedim buldum o kaynakları:

http://www.milliyet.com/2005/11/02/ekonomi/eko11.html

burda da TT nin mahkemelik olma nedenleri:

http://www.milliyet.com/2006/04/16/ekonomi/eko02.html

burda istatistiksel bilgiler:
    http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=13046

Türk Telekom’un Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, limitsiz ADSL kullanımının Türkiye için çok cazip olmadığını savundu dediği haber de burdan:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3472788.asp?gid=52

şurda da karşılaştırma var:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3492941.asp?m=1&gid=69

bunlar gazetelerin yazdığı haberler, yoksa benim içerde elemanım falan yok bana özel olarak gitsin öğrensin ne çarklar dönüyor içerde. bu saatten sonra ilgili gazetelerin de ne kadar doğru yazdığı konusunda duracaksak, ortam dedikodu vadisi olacak, asıl amacımızdan çıkmış olacağız. hem o kadar yazılıyo çiziliyor, adamlar yine bildiğini okuyor, indircez walla bak az kaldı...hooop tüh! bütün kaynakları devletin hazine açığına aktarmışız bugun gene yemekte kurufasulye pilav var..... bizim izmir'de izmir tv de sabahları Hasan Tahsin var. bizim semtte bir problem oldu mu hemen yazıyorum msn den, 1-2 gün içinde problem halloluyor. işte böyle işi yapanın kafasına kakacak adam lazım bu gibi işler için....neyse işte öyle....Huhukomsu linklere sanırım benden daha "güvenilir"dir. önümüzdeki 12 aylık TT planlarını da bir araştırayım bari, o kadar baktık ardını getirelim...

kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: FireFox

Linkteki haber sevindirici ancak ne zaman somut adım atılır bilinmez...
  • http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3492941.asp?m=1&gid=69

Buradaki yazıda Avustralya'nın 512k interneti $69 iken şu an Türkiye'de (dolar arttığı için) aynı yaklaşık $64'a veriliyor. Bir ülke daha çıktı internet fiyatında geçtiğimiz.

Bu arada kablodaki fiyat ise $ 47'a geliyor. Yani sitede belirtilen aynı fiyatlara göre İngiltere'le aynı fiyat 512k.
  • quote:

Orjinalden alıntı: raptor2006

Limitlileri minimum 1 Mbit'e kotayıda 10 GByte yapıp fiyatıda 19 YTL yapsalar herkez beğenir herhalde ne dersiniz.

Ben beğenmem 3gb kotam var, 10gb ta olsa pek bişi çekilmiyor, düşünsenize 19ytl ye o bile pahalı esasen... Resmen enayiyiz eskiden para bari devlete gidiyordu şimdi elin Yahudisine gidiyor hemde tekel...

Bu AKP ye yazıklar olsun,memleketiş peşkeş çektiler yabancılara be...

Şaka maka 1 sene geçti halen 3gb kotayı kullanıyoruz

Bu 512 3gb ın ederi nedir ben size söyleyeyim en fazla 10ytl eder ayda bu bile pahalı aslında da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 27 Mayıs 2006; 12:22:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: shekwan

Buradaki yazıda Avustralya'nın 512k interneti $69 iken şu an Türkiye'de (dolar arttığı için) aynı yaklaşık $64'a veriliyor. Bir ülke daha çıktı internet fiyatında geçtiğimiz.

Bu arada kablodaki fiyat ise $ 47'a geliyor. Yani sitede belirtilen aynı fiyatlara göre İngiltere'le aynı fiyat 512k.

2005 yılı gazete fiyatlarını göz ardı ederseniz benim daha dün sitelerinden aldığım fiyatlara bakarak değerlendirirseniz daha doğru sonuca erişebileceğinizi düşünüyorum. arka sayfada kaldığı için gözardı edilmiş olabilir.

---------------
    size türk telekom eski genel müdürü mehmet ekinalan'ın da örnekler verdiği ingiltere'nin en pahalı internet erişimini sağlayan british telecom'un sitesinden aldığım bilgilerle karşılaştırma yapacağım.
    ingiliz sterlini (pound) kuru bugün için 2.84 ytl.

tarifelerini bir inceleyelim. (26.05.2006 itibarı ile)

tarife 1:
    ------------
    8 mbps
    6 GB kotalı
    ücretsiz norton anti virus ve pesonal firewall

22.99 pound (65.29 ytl)

tarife 2:
    ------------
    8 mbps
    20 GB kotalı
    ücretsiz norton anti virus ve pesonal firewall
    26.99 pound (76.65 ytl)

tarife 3 :
    ------------
    8 mbps
    40 GB kotalı
    29.99 pound (85.17 ytl)

kaynak:www.bt.co.uk

şimdi de mehmet ekinalanın hiç sözünü dahi etmediği, ingilteredeki internet kullanıcılarının çoğunun tercih ettiği Home Choice seçeneğine göz atalım.

8 mbps
    kota yok
    35 digital tv kanalı
    opsiyonel telefon görüşmeleri

fiyatı 27.99 pound (79.49 ytl)

ÜSTELİK İLK İKİ AY 19.99 POUND (56.77 YTL)

kaynak:http://www.homechoice.co.uk/packages/max_speed_base_pack.html

ingiltere, diğer avrupa ülkeleri ve amerika teknoloji ve konumuz olan internet erişiminde bizden çok ileri olabilirler. ancak iran kadar olmamamız gerekir. ben kendimi enayi gibi hissediyorum uzuuuun bir süredir. telekomu savunurcasına yapılan yorumlardan ve metazori riayet bekletilen düzmece tarifelerden nefret ediyorum hepsini şiddetle kınıyorum. yukarıda sizlerle paylaştığımız bağlantıların yarısını o ücretle pek tabii vereceğine inanıyorum telekomun. ha veremezse nemecekten bilgilendirme rica ediyorum.

bu arada ingiltere'nin 6 GB kotalı tarifesi türkiye'den pahalı gördüğünüz gibi. ama bakın, 8 mbps. yani türk telekomdan 16 kat daha hızlı. ancak diğer tarifelere de bir bakın isterseniz kotalı olanları baz alıyorsak 40 GB kotalı tarife 85.17 ytl. hem de yine 16 kat hızlı. türk telekom da koysun 8 mbps olmasın da 512 k olsun ama 40 GB kotalı olsun mesela 69 ytl olsun. 20 GB kotalı olsun 49 ytl olsun. bunu da mı yapamıyorsunuz ey insanlar.

türk telekom'un halka buyururken baz aldığı british telecom'un fiyatlarını gördünüz. hiç szünü bile etmediği, ingiltere'de insanların çoğunun kullandığı home choice'nin fiyatını da gördünüz. aptal mıyız? hayır. bizi aptal yerine koyduklarını ve bizim bunu anlamadığımızı zannedip zeki olduklarını düşünen insanlar acaba ne kadar akıllı...

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 27 Mayıs 2006; 12:46:32 >

• quote:

Peki orada asgari ücret ne kadar, burada ne kadar?
    Oradaki vatandaş 69$ verirken zorlanmaz ama buradaki inim inim inler.
    Ben her ay 256 için 49 YTL öderken 1000 kere haram ederek ödüyorum.
    49 YTL para mı diyebilirsin, hayır değil. Ama alınan hizmete göre ÇOK BÜYÜK PARA!

• quote:

Orjinalden alıntı: YellowBase

quote:

Peki orada asgari ücret ne kadar, burada ne kadar?
    Oradaki vatandaş 69$ verirken zorlanmaz ama buradaki inim inim inler.
    Ben her ay 256 için 49 YTL öderken 1000 kere haram ederek ödüyorum.
    49 YTL para mı diyebilirsin, hayır değil. Ama alınan hizmete göre ÇOK BÜYÜK PARA!

Aynen öyle Japonyada otoban 90 dolar burada 1.5ytl...

Bu bağlamda düşünüreniz, resmen TÜRK kullanıcısı ENAYİNİN DANİSKASI oluyor...

Artık yakında tişörtlerinize bi eşek resminin üstüne enayi yazıp gezsek yadırganmaz heralde...

• quote:

Orjinalden alıntı: FireFox

@Huhukomsu ;
    ben gazetede okuduğumu söylüyorum, bana orda yalancı demene kızdım. yoksa hepimiz aynı dertten yazıyoruz buralara. ama madem istedin, üşenmedim buldum o kaynakları:
    http://www.milliyet.com/2005/11/02/ekonomi/eko11.html
    burda istatistiksel bilgiler:
    http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=13046
    Türk Telekom’un Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, limitsiz ADSL kullanımının Türkiye için çok cazip olmadığını savundu dediği haber de burdan:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3472788.asp?gid=52
    şurda da karşılaştırma var:
    bunlar gazetelerin yazdığı haberler, yoksa benim içerde elemanım falan yok bana özel olarak gitsin öğrensin ne çarklar dönüyor içerde. bu saatten sonra ilgili gazetelerin de ne kadar doğru yazdığı konusunda duracaksak, ortam dedikodu vadisi olacak, asıl amacımızdan çıkmış olacağız. hem o kadar yazılıyo çiziliyor, adamlar yine bildiğini okuyor, indircez walla bak az kaldı...hooop tüh! bütün kaynakları devletin hazine açığına aktarmışız bugun gene yemekte kurufasulye pilav var..... bizim izmir'de izmir tv de sabahları Hasan Tahsin var. bizim semtte bir problem oldu mu hemen yazıyorum msn den, 1-2 gün içinde problem halloluyor. işte böyle işi yapanın kafasına kakacak adam lazım bu gibi işler için....neyse işte öyle....Huhukomsu linklere sanırım benden daha "güvenilir"dir. önümüzdeki 12 aylık TT planlarını da bir araştırayım bari, o kadar baktık ardını getirelim...

kolay gelsin

Yanlış anlamışsın.Ben sana yalancısın demedim.
    Yalancı olan bu açıklamaları yapan kişiler.
    Olay seninle ilgili değil yani.Sana kızdığım nokta adamın söylediklerine direk inanmam.

Verdiğin linklerde ADSL kullanıcılarının büyük çoğunluğunun 1 GB kotayı bile aşmadığı ile ilgili bir bilgi yok.Gerçi o bilgi yok ama Mehmet Ekinalan'ın güzel sözleri var.
    quote:

Mehmet Ekinalan, ‘Bugün Türkiye’de 6 GB kotalı ADSL çok büyük bir orandır hatta limitsiz ADSL tarifesi gibidir. Adam 6 GB’lık ADSL abonesi ama ayda sadece 1 GB’ını kullanıyor. Şimdi de kalkmış isyan ediyor. Eğer Sultan Ahmed’in önünde internet kafe açmayacaksan veya aynı apartmanda 10 kişi aynı ADSL kullanmayacaksan limitsiz ADSL aboneliğini seçmenin anlamı yok’ dedi.

1 GB kelimesi sadece burda geçiyor.Kalkmış bir kişinin sonucunu bizlere bir realite gibi sunmaya çalışıyor(du). Yok efendim 6 GB limitsiz gibiymişte,limitsizi isteyenler internet cafe sahipleriymişte. Hangi internet cafe 256 ile bağlanıyor merak ediyorum.

Neyse konuyu daha fazla uzatmaya gerek bence.

Eğer yaptıkları düzenlemelerin haklı olduğuna inanıyorlarsa, istatiksel olarak bizlere kota ve kullanıcı sayılarını sunarlar.
    0 - 0.9 GB
    1GB- 2 GB
    2GB- 3GB gibi.
    Tahminimce 2-3 GB arası kullanım daha yoğundur.Hatta 3 GB sınırına yakındır.

Birde şu var.Sınırsız hizmeti ,uygun fiyattan vermeye başladıklarında bir çok kişi evinde bir sıpa (bizim hızlarla katır olmaz) kuracaktır. (Emule)

Bence bizlere verecekleri en güzel istatiksel veri şu olacaktır.
    ADSL KAMPANYASININ İLK BİR AYINDA (ilk bir ay sınırsız olan promosyon) KOTASINI GEÇEN VE GEÇMEYEN KULLANICI SAYISINI VERSİNLER.
    Bu herşeyi açıklar diye düşünüyorum.

• @salpyilmaz : diğer verdiğim linkler de tarih bakımından eski olduğu için bunu vermeyi uygun gördüm, senin verdiğin güncel bilgiler, yanlış anlaşılmasın.

@YellowBase : katılmamak elde değil dediklerine. diğer tüketim maddelerini internet fiyatlarına oranlarsan biz zaten yemişiz köküne kadar.

@Huhukomsu : Valla adam bu işin başında, modemi bozulur inşallah da servisten 6 ayda gelir, uzunca bir zaman da pek bir değişiklik görünmüyor...en azından yönetimde.

@antiochos : 512 3GB ye 10 ytl, sınırsıza 25 ytl... mantıklı bence...
  • yaa milletimiz durumuna bakın.kota denen şey türkiyede görülmüş.
    en başta kota uygulaması diye birşey olurmu hiç diyeceğinize tutup şu tarfilede ki kota, bu tarifede ki kota diye tımanıp duruyoruz.

yoksa biz bu kotalı tarifelere alıştık mı

bunlarda çok sevdiğim tt ye

• Salpyilmaz sen sorularla böyle alay ederekmi forumda oyalanıyosun bence vakit kaybetme daha yararlı işler yapabilirsin
    ayrıca çay demleyeceksen ofçay tavsiye ederim

• Mehmet Ekinalanın söylediğine bakın

6 GB LİMİTSİZ GİBİ:

‘Hard Ware Mania’ bilişim formu öncülüğünde mail zincirleri oluşturarak Türk Telekom’un yeni dönem ADSL kampanyasını eleştiri yağmuruna tutan yüzlerce mevcut ADSL kullanıcısına cevap veren Mehmet Ekinalan, ‘Bugün Türkiye’de 6 GB kotalı ADSL çok büyük bir orandır hatta limitsiz ADSL tarifesi gibidir. Adam 6 GB’lık ADSL abonesi ama ayda sadece 1 GB’ını kullanıyor. Şimdi de kalkmış isyan ediyor. Eğer Sultan Ahmed’in önünde internet kafe açmayacaksan veya aynı apartmanda 10 kişi aynı ADSL kullanmayacaksan limitsiz ADSL aboneliğini seçmenin anlamı yok’ dedi.
  • Mehmet Ekinalan postacılıktan mı telekom müdürlüğüne terfi ettirildi bilmiyorum ya bu kadar teknoloji özürlü malak bir insanın o yerde işi neydi??

Ya ben Telekom Genel Müdür olsam ilk işim internette en ileri ülkelerden biri olmak olurdu...

Bu telekom inanılmaz kötü yönetime rağmen bile acayip kar ediyordu, e devletin çoğu kuruluşunun zarar ettiğini düşündüğümüzde karını tamamen yatırıma yöneltirdim sonuçta devlet kamu kurumlarını para kazanmak için değil halka hizmet için açmış, hiç bunlar konuşulmazdı....

Ya neden acaba bir yerlere gelebilmek için ya mal yada şerefsiz, yada el öpen yalaka olmak gerekiyor, ne zaman doğru dürüstbir adam bu ülkenin kaderine etki edecek, illa böyle birinin olması için ülke işgal mi edilmeli???
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

quote:

Arkadaşlar mrb multiplayer oyunlarda sürekli "bad connection" iletisi alıyorum kilitlenmeler oluyor bu normalmi? 512k bağlantı hızım ve Datron RTA1320 ADSL modemim var.Bunun nedeni ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler ..
    Bunun yanında modemde aşırı ısınıyor tavsiye edeceğiniz modemler varmı?

Alakaya çay demle...

• al bi tane daha yaw tek hedefiniz bu rutbelerinizimi arttırmak anlamıyorumki rica etsek belkide arttırırlar ne dersin sustalı yap bi gülücük yolla ne güzel valla
  • mafaky ve Truva65 arkadaşlara da tşk ediyorum
  • kotalı kullanıcıların bir çoğu download ın yasak olduğunu düşünüyor.. ciddi söylüyorum .. kotalı kullanımda internetten mp3,film ıvır zıvır indirilmez diye biliyorlar.. bu durumda tabi ki insanlar 1 gb ı bile dolduramazlar. Ondan sonra çıkıp türk milleti zaten 1 gb ı bile doldurmuyor bu yüzden kotalı tarifeleri uygun görmek (millete kakalamak) ne derece doğru ve ahlaki...

türk milletti hiç bir zaman hakkını arayamadı ki! bu şerefsizlerde bunun bilincinde insanları sömürdüler yıllardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 28 Mayıs 2006; 9:18:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.