Şimdi Ara

Doblo=hurda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005'te 0km 1.3 multijet klimalı doblo aldık aslında 100.000'e kadar pek masraf çıkarmadı açıkçası ama sonra araba dökülmeye başladı ki benimki koltuklu aile arabası olduğu halde yük yok bişey yok.

100.000'de yazın motordan alevler çıktı söndürdük servise çektik yağ pompası bozulmuş allahtan silindirler sarmadan kurtardık ama turbo,enjektörler üst kapak v.b bidünya birşey değişti alt takımda perte çıkmış zaten onuda değiştirdik 6000tl ki sanayi fiyatı bu serviste olsa allah allah.

110.000'de klima borusu bişeyi patladı klima arıza yaptı onada masraf

her ay düzenli kapı düşer zaten hep ayarlatırım yoksa kapanmaz ön kapılar.

Arka sürgülü kapı merkezi kilidi 3 kere bozuldu

ön şöför camı 3 kere bozuldu ikisinde makara sarıldı en sonunda komple içini değiştirdim.arka yan cam mandallarının ikiside elimde kaldı emaneten tutturdum

En son dün markete giderken zaten motorda haşır haşır haşır motor sesini bastıran bi ses vardı demiştim kokusu yakında çıkar diye,baamm! diye bi ses geldi sonra direksiyon taş kesildi sanırım hidrolik pompası bozuldu veya bişeyler patladı.Bugün pazar yarın götürecem.Tahmini fikri masraf ve sorunla ilgili olan varsa ve yazarsada ayrıca memnun olurum.

Ufak tefek şeyleri hiç yazmıyorum bile bozulan sis farları vs.

Durum böyle beyler başbakan fiat'a binin diyo ama servis masrafıyla porsche parasını yakalayacağını hesaba katmadı anlaşılan

• 2004 model 1.2 dobloyu 2009 da aldık.
    aldığımda 48 000 de idi. 13500 e almıştım.
    Geçenlerde bu aracı sattık 13000 Tl ye(artı LPG taktırmıştım )ve sattığımda 120 000 de idi.

Bir defa baskı balata değiştirmiştim (o da ilk kez değişiyormuş usta öyle söyledi) onun haricinde hiç bir sıkıntısı yoktu. Hele iç malzemede hiç sorun olmadı.

Şans mı desek sizinkine şansızlık mı ama ben doblodan memnun kaldım her daim.

Şu an da 2006 1.4 Benzin LPG aldık.

İnşallah buna da bineriz sorunsuz 3-4 yıl.

Sözün özü doblo=hurda biraz iddialı başlık olmuş...
  • Aracı nası kullandığınızı bilmiyorum ve o kadar çok forum okurum ki, ilk defa MultiJet motordan şikayet eden birinin yazdıklarını okuyorum.
  • Dostum Acaba Arabayı Nasıl Kullandın ?
    Çalıştığım Şirket Bana Fiat Doblo Classic Cargo Vermişti 1.3 Multijet 75 HP Motoru Vardı Ve Bayağı Sağlam Arabaydı Arabayla Genellikle Ticari Soğutma Ekipmanları,Fırınlar,Bulaşıkhane Ekipmanları Taşıyorduk Ve Hiç Sorun Yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 15 Ocak 2012; 22:41:09 >
  • o arabada değil sende bi problem var bence doblo sağlam saorunsuz bir arabadır multijet dizellerde en sorunsuz uzun ömürlü bir motordur
  • şaşkınlık içerisindeyim bende 2011 doblo var şimdi gidip bakasım geldi neresinde bu dediklerin
  • 2004 model 1.9 jtd sx doblo sahibiyim aracım 137 binde ve şu ana kadar anahtar vurmadık motoruna. bakımları yapılır sadece. ekstra olarak gördüğüm fren balataları ve debriyaj baskı balata değişti bunlarda eskiyen parçalar. Üstelik araç benden önce şirkette hizmet vermekteymiş şahıs değil. Düşünün artık. ivmelenme olsun çekiş gücü olsun hala dipdiri bir motoru var. Aracım 2006 dan bu yana bendedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doblo ruhsat
    8 yıl önce açıldı
    pejo 301 araç basma
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vallahi söylediklerinizin aksine bende çok şikayetçiyim arabayı çok temiz kullanır hiç yormam!Bende çevremde doblodan şikayet eden çok insan tanıyorum sizin memnuniyetinizin aksine.Bence burada yazılmış 5 memnuniyet yazısı herhalde doblodan herkesin memnun olduğuna ve sağlamlığına bir kanıt olduğuna dair bir istatistik oluşturmaz.
  • Burada yazılmış 5 yazıda doblonun döküntü olduğunu kanıtlamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganers

Vallahi söylediklerinizin aksine bende çok şikayetçiyim arabayı çok temiz kullanır hiç yormam!Bende çevremde doblodan şikayet eden çok insan tanıyorum sizin memnuniyetinizin aksine.Bence burada yazılmış 5 memnuniyet yazısı herhalde doblodan herkesin memnun olduğuna ve sağlamlığına bir kanıt olduğuna dair bir istatistik oluşturmaz.

dobl kullananların çoğu memnun sikayet edenlerinde hepsi değil ama bazılarının kendilerinde bi problem var arabada değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok artık bitti

quote:

Vallahi söylediklerinizin aksine bende çok şikayetçiyim arabayı çok temiz kullanır hiç yormam!Bende çevremde doblodan şikayet eden çok insan tanıyorum sizin memnuniyetinizin aksine.Bence burada yazılmış 5 memnuniyet yazısı herhalde doblodan herkesin memnun olduğuna ve sağlamlığına bir kanıt olduğuna dair bir istatistik oluşturmaz.

dobl kullananların çoğu memnun sikayet edenlerinde hepsi değil ama bazılarının kendilerinde bi problem var arabada değil

• quote:

quote:

Hayirdir fiat servis müdürüyüz herhalde çogu kullanicinin memnun oldugunu biliyorsun?Gereksiz bir mesaj olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hayirdir fiat servis müdürüyüz herhalde çogu kullanicinin memnun oldugunu biliyorsun?Gereksiz bir mesaj olmus

ne alakası var asıl sizinkiler gereksiz olmuş

öyle tabi kullananda problem vardır arabada değil doblodan kullananların yüzde 80ni memnun yüzde 10nunda arabada bi problem olsa yüzde 10 undada sürücüde bi problem vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabate -- 15 Şubat 2012; 16:10:37 >

• Araç biraz şans işidir. Bu şanssızlıkta tahminim sizi bulmuş. Üzücü bir durum.

Bizde de dizel doblo var 2006 yılında sıfır km alındı. Şu anda 120.000 km'de.

Allah'a şükür hiçbir problem olmadı ve aracıda her türlü yolda yüklü, yüksüz kullandık.

Rutin bakım hariç hiç servise gitmedik. Şu anda ilk alındığı gibi saat gibi çalışıyor.

40 bin km'de bir carbon clean yaptırılır, 5 bin km'de bir hava filtresi değişir. Hep euro diesel alınmıştır.
  • 2006 1.4 Benzin LPG

sorun yok
    1 defa elektronik sistemini yenilediler.
    1 defa da kaza yapmıştık
    başka da servis yüzü görmedi

ancak
    yağ bittiğinde araçta uyarı ışığı yanmamıştı.
    bu bence önemli bir sorun
  • O kadarda kötü değil be
    tamam araç tenekede diğerlerine hatılmıyorum
  • öyle bir anlatmışsınki kayın pederime connectmi mi yoksa doblomu alsam diyordum connect'er doru kayıyorum su an
  • doblo gayette sağlam ve parçası ucuz bence. bende 2006 doblo2 1,3 multijet 90lık var 65000de motor mührü üstünde maşallahı var çiziksiz özenle bakıyorum (arada bi gaza gelip yanlarım ) dayımda 2005 1,9 jtd var 178000 oldu ama hala motoru açılmadı. diğer dayımda 2005 1,3 multijet 75lik var 134000de ONUNDA MOTORU HİÇ AÇILMADI DAHA 75liğin tek sıkıntısı rampada ölüyo zorlamaya gelincede hararet yapıyor. bence gayet sağlam. zaten araç motordan dediğin gibi fena arızalar açıyosa hiç bekletme ya sat yada benzin döküp yak öyle aracı.
  • Multijetten bu kadar şikayetçi olan ilk defa sizi duyuyorum şanssızlık...
  • benim multijette memlekette bizi yolda bıraktı. önce bi kayış sesi geldi, sonra ayağını gazdan çekince fiiuuvvv diye ses geliyordu. motordaki yağ yaklaşık 900 gram azalmış.

eve öylece geldik, servise girdi, emme manifoldu ömrünü tamamlamak üzereymiş. şimdilik idareten kullanıyoruz. 123 bindeydi.

kızdırma bujileri hata veriyor. ama bujiler sağlam. muhtemelen kızdırma rölesi değişecek.

sürgülü kapılar sürekli düşme yapıyor. bir süre sonrada kilitlenmiyor kapı. sürekli kaldırtmak gerekiyor.

ama memnunum arabamdan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.