Starex 2.5 CRDi 140 hp ile Albea 1.3 Multijet 70 hp kalkarsa yada otobanda uzun mesafede sonuç ne olur. Özellikle Albea kullanıcılarından yanıt bekliyorum fanatiklik falan yapmayalım. Albea'yı kullanan arkadaşım çok havalı geçeceğinden emin gibi konuşuyor ama arabasının nasıl gittiği hakkında hiç fikrim yok. Bende arabama çok güveniyorum beni mahcup etmeyeceğini tahmin ediyorum. Bana yardım edin de ya şunu geçip havasını sönüdeyim yada Albea çok iyi gidiyorsa hiç bu işe bulaşmayayım. Saygılar
Ticari bir araçla binek bir aracı karşılaştırmak yanlış olur. Ticari olan starex, 140hp olmasına rağmen yarış için dizayn edilemiş ve uzun oranlı vites ve büyük çaplı lastiklerle donatılmıştır. albea ise daha çok seri ve ekonomik olması amacıyla üretilmiştir. Yarıştırılsa dahi bu konuya verilebilecek cevap ya fanatizimle yada tamamen kalkış esnasındaki beceriye bağlı olarak cevaplanabilir.
viraj olmazsa starex alır
starex alır derim ben
Starex kalkıştada otoban dada albea yı yutar.
Kalkışta birinci viteste albea biraz öne atlar ikinci vitese geçildiğinde starex kafayı kaldırır albeanın önüne geçmeye başlar son hıza kadar farkı açarak gider. Otobanda ise starex rampa aşağı yada rampa yukarı rahat bir şekilde albea yı geçer.
ilk kalkış hariç herhalükarda starex, değil 140lık 100lüğü bile geçer uzun yolda...
walla arkadasim ne olursa olsun starex albeayi yer..ister uzun ister kisa mesafede..140 bg nerede 70 bg nerede 2 kati zaten hangi akla hizmet kalkacaksiniz ki siz 1. belli zaten STAREX ama bu yarisma isleri hic haz etmedigim konular....
Starex 2.5 CRDi 140 hp ile Albea 1.3 Multijet 70 hp kalkarsa yada otobanda uzun mesafede sonuç ne olur. Özellikle Albea kullanıcılarından yanıt bekliyorum fanatiklik falan yapmayalım. Albea'yı kullanan arkadaşım çok havalı geçeceğinden emin gibi konuşuyor ama arabasının nasıl gittiği hakkında hiç fikrim yok. Bende arabama çok güveniyorum beni mahcup etmeyeceğini tahmin ediyorum. Bana yardım edin de ya şunu geçip havasını sönüdeyim yada Albea çok iyi gidiyorsa hiç bu işe bulaşmayayım. Saygılar
sonuç ne oldu şimdi
quote:
Orjinalden alıntı: Haketmedim
Bence çok yanlış bakıyorsun olaya.
Öncelikle senin aracın (ki bende de var. Çok severek ve hayranlıkla kullanıyorum) 140hp olmasına karşın bu gücü 3800devirde verebilmektedir. Yani etkili devirn 2000-3800devir. bu devirden sonra ciddi güç kaybı başlar motorda. Albea'da ise 4000devir elde edilebilir. Sen kalkış esnasında 3500-3800 devir bandında vites değiştirmezsen akserasyon kaybına uğrarsın.
Senin aracın neredeyse 2 ton. Albea yaklaşık olarak 1000kg. Yani aracın kg başına düşen değerler nerdeyse aynı. ancak unutulmamalıdır ki, aracının vites oranı çok uzun. bu nedenle iyi bir kalkış yapamazsan albea'ya geçilebilirsin.
Benim fikrim deneme. Zira geçersen aracının güçlü olduğundan değil, rakibinin iyi kalkamadığından geçersin. Geçilirsen, Albea çok mükemmel olduğundan değil sen iyi kalkış yapamadığından geçilirsin. Boş yere canını sıkmaktan ve mazot yakmaktan başka bir işe yaramaz. Ayrıca burada her iki aracında fanatiklerinin verecekleri cevap hep yanlı olacaktır. Benim aracım çok iyi bir ivmeye sahip ve 100hp. Ama 75hp şahinlerle bile kalkış yarışına girmiyorum. Çünkü aracım bu amaç için üretilmemiş.
quote:
Orjinalden alıntı: tolgakmg
quote:
Bence çok yanlış bakıyorsun olaya.
Öncelikle senin aracın (ki bende de var. Çok severek ve hayranlıkla kullanıyorum) 140hp olmasına karşın bu gücü 3800devirde verebilmektedir. Yani etkili devirn 2000-3800devir. bu devirden sonra ciddi güç kaybı başlar motorda. Albea'da ise 4000devir elde edilebilir. Sen kalkış esnasında 3500-3800 devir bandında vites değiştirmezsen akserasyon kaybına uğrarsın.
Senin aracın neredeyse 2 ton. Albea yaklaşık olarak 1000kg. Yani aracın kg başına düşen değerler nerdeyse aynı. ancak unutulmamalıdır ki, aracının vites oranı çok uzun. bu nedenle iyi bir kalkış yapamazsan albea'ya geçilebilirsin.
Benim fikrim deneme. Zira geçersen aracının güçlü olduğundan değil, rakibinin iyi kalkamadığından geçersin. Geçilirsen, Albea çok mükemmel olduğundan değil sen iyi kalkış yapamadığından geçilirsin. Boş yere canını sıkmaktan ve mazot yakmaktan başka bir işe yaramaz. Ayrıca burada her iki aracında fanatiklerinin verecekleri cevap hep yanlı olacaktır. Benim aracım çok iyi bir ivmeye sahip ve 100hp. Ama 75hp şahinlerle bile kalkış yarışına girmiyorum. Çünkü aracım bu amaç için üretilmemiş.
Arkadaş gerçekten doğru söylüyorsun. Sonuçta bu araçlar yarışmak için üretilmediler. Zaten benim yarışmaktaki aracım onun havalanan bir yerlerini indirmekti ona kendi arabasının ferrari gibi gitmediğini normal bir araçtan farkı olmadığı kanıtlamaktı, ama en iyisi bu işten vazgeçmek hakkaten yakılan mazota bile deymez. Boşver o yine kendi arabasını ferrari zannetsin. Saygılar
"Benim babam senin babanı döver" anlayışı ile iddia yanlış olur. Evet starex harika, güçlü bir araç. Lakin, yarış etmek, hız yapmak için değil, yük taşımak, yüklü uzun mesafe katetmek için imal edilmiştir. Otomobil muamelesi starexi üzebilir. Doğruyu görmenize memnun oldum. Aracınızın kıymetini bilin. Selamlar.
starexe kiimisi uzak dur diyor kimisi çok iyi diyor ben anlamadım
ne saçma konular açılıyor ! inanamıyorum. sırf geyik olsun diye herhalde. starex'le albea'yı kapıştırdın ne oldu peki. ikisi arasında ikilemdemi kalmıştın, ondan mı merak ettin, acaba albea mı alsam starex mi alsam mı dedin (HAYIR tabii ki ) o zaman niye sorulur ki bu soru onu anlamadım.
sırf geyik yani
multijet motor palio sürmüştüm anormal hantal bir motor.. bir de o motorun 70 liğini meriva ya dobloya takıyorlar..merivada 0-100 17.8 sn di sanırım albea 14.5 sn diyor ama tahmin etmiyorum.. ekonomi amaçlı düşünüldüğü için multijeti tokatlamayacak bir araç bilmiyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: focusmehmet
ne saçma konular açılıyor ! inanamıyorum. sırf geyik olsun diye herhalde. starex'le albea'yı kapıştırdın ne oldu peki. ikisi arasında ikilemdemi kalmıştın, ondan mı merak ettin, acaba albea mı alsam starex mi alsam mı dedin (HAYIR tabii ki ) o zaman niye sorulur ki bu soru onu anlamadım.
sırf geyik yani
Sanane koçum ister konu açarım ister açmam burası seni ilgilendirmez. Konu seni sarmazsa gelip mesaj yazmassın olur biter, ama gelip renjide edici mesaj yazarsan sen daha çok renjide olursun.
quote:
quote:
sırf geyik yani
Sanane koçum ister konu açarım ister açmam burası seni ilgilendirmez. Konu seni sarmazsa gelip mesaj yazmassın olur biter, ama gelip renjide edici mesaj yazarsan sen daha çok renjide olursun.
abicim arabalarınızı kötüleyen yokki ? starex gayet güzel araba, albea da. ikisi de kendi sınıfında ii araçlar.
sadece konu çok saçma.
bu sorudan ne gibi sonuca varılacak biri onu söylesin bana susayım
quote:
quote:
quote:
sırf geyik yani
abicim arabalarınızı kötüleyen yokki ? starex gayet güzel araba, albea da. ikisi de kendi sınıfında ii araçlar.
sadece konu çok saçma.
Sen en iyisi kaybol bu topic ten yoksa ağızımı bozacam
quote:
quote:
quote:
quote:
sırf geyik yani
sadece konu çok saçma.
nedense şu soruya verecek cevabınız olmayınca ağzını mı bozuyorsunuz
tekrar soryorum : "bu sorudan ne gibi sonuca varılacak biri onu söylesin bana susayım "
mercedes 403 mü geçer benim şahin mi ?
nasıl soru ama
böyle soru soranların aklından şüphem var
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
sırf geyik yani
sadece konu çok saçma.
nedense şu soruya verecek cevabınız olmayınca ağzını mı bozuyorsunuz
tekrar soryorum : "bu sorudan ne gibi sonuca varılacak biri onu söylesin bana susayım "
Soru açık diyorum ki, bu ikisi kalıkışta yada uzun yolda kim alır. Yarış yapma meraklısı birisi değilim sadece soru sordum. Sen bir tahmin yazarsın ve gidersin işi başka yönlere sürmeye çalışma biz de biliyoruz heralde bu araçların arasında dağlar kadar fark olduğunu. Benim istediğim sadece bir tahminde bulunman.