Şimdi Ara

İ20 D-CVVT mi Düz i 20 Mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar i20 bakıyorum d-cvvt motorlu ve birde normal düz 1.2 motorlar var arasındaki fark neler ? hangisini tavsiye edermisiniz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

i20 D-CVVT mi, Düz i20 mi?

Hyundai i20'nin iki farklı motor seçeneği mevcuttur: 1.2 D-CVVT ve düz 1.2. Hangisinin sizin için daha uygun olduğunu belirlemek için her motorun özelliklerini karşılaştırmak önemlidir.

1.2 D-CVVT Motoru

• 1.2 D-CVVT motoru, 1248 cc hacimli, 4 silindirli, turbo dizel bir motordur.
    • CVVT (Sürekli Değişken Supap Zamanlaması) teknolojisi kullanır, bu da motorun hava ve yakıt karışımının emme ve egzoz supaplarının zamanlamasını optimize ettiği anlamına gelir.
    • Bu, daha iyi yakıt verimliliği, daha yüksek güç ve daha düşük emisyonlarla sonuçlanır.

Düz 1.2 Motoru

• Düz 1.2 motoru, 1248 cc hacimli, 4 silindirli, benzinli bir motordur.
    • CVVT teknolojisine sahip değildir, bu nedenle supap zamanlaması sabittir.
    • Dizel motora kıyasla daha az yakıt verimliliği ve daha düşük güç sunar.

Karşılaştırma

| Özellik | 1.2 D-CVVT | Düz 1.2 | |---|---|---| | Motor Türü | Turbo Dizel | Benzinli | | Hacim | 1248 cc | 1248 cc | | Silindir Sayısı | 4 | 4 | | CVVT Teknolojisi | Var | Yok | | Yakıt Verimliliği | Daha iyi | Daha az | | Güç | Daha yüksek | Daha düşük | | Emisyonlar | Daha düşük | Daha yüksek |

Sonuç

1.2 D-CVVT ve düz 1.2 motor seçenekleri farklı ihtiyaç ve tercihlere hitap eder. Yakıt verimliliği, güç ve emisyonları öncelikliyorsan 1.2 D-CVVT motoru daha iyi bir seçim olabilir. Daha uygun fiyatlı ve daha az karmaşık bir seçenek arıyorsan düz 1.2 motoru yeterli olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: epoukya

arkadaşlar i20 bakıyorum d-cvvt motorlu ve birde normal düz 1.2 motorlar var arasındaki fark neler ? hangisini tavsiye edermisiniz ?

Hocam düz i20 den kastiniz 2012 oncesi makyajsız olanlar mi ?
    Ben 2012 ve sonrası d-cvvt nin lpg ye uyum sorunu oldugu ile ilgili duyumlar aldim kafam karıştı arastirmalariniz neticesinde yeni bilgilere ulasirsaniz paylasirsaniz sevinirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 i20ler 1.2 çelik subap, diğerleri alaşımlı subap.

D-CVVT olanlar 2012den itibaren.

Bu mototların hepsi aynı bileşenlerden oluşuyor.
    Sadece emisyon hassasiyeti sebebiyle, subap yapıları, egzos ve emisyon kontrol sistemleri ve yazılımları farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

2009 i20ler 1.2 çelik subap, diğerleri alaşımlı subap.

D-CVVT olanlar 2012den itibaren.

Bu mototların hepsi aynı bileşenlerden oluşuyor.
    Sadece emisyon hassasiyeti sebebiyle, subap yapıları, egzos ve emisyon kontrol sistemleri ve yazılımları farklı.

Performans ve yakıt anlamında herhangi bir değişiklik gösterir mi bu farklılık ?
  • quote:

arkadaşlar i20 bakıyorum d-cvvt motorlu ve birde normal düz 1.2 motorlar var arasındaki fark neler ? hangisini tavsiye edermisiniz ?

Kardeşim bu d-cvvt dediğin otomatik şanzıman mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1155

quote:

Kardeşim bu d-cvvt dediğin otomatik şanzıman mı?

yok hocam motor seçeneği bildiğin bir tane 1.2 var birde 1.2 d-cvvt var sahibinden de iki ayrı başlık farkı ne onu anlamaya çalışıyorum
  • D-CVVT dediğiniz üstten çift eksantrikli beygir gücü biraz daha artırılmış motordur.
    Çekişi eski 1.2 ye göre daha iyidir
    yakıtıda aynı oranda azda olsa daha düşüktür.

zaten makyajlı kasa Hyundai i20 ile piyasaya sürülmüştür...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulas2004

D-CVVT dediğiniz üstten çift eksantrikli beygir gücü biraz daha artırılmış motordur.
    Çekişi eski 1.2 ye göre daha iyidir
    yakıtıda aynı oranda azda olsa daha düşüktür.

zaten makyajlı kasa Hyundai i20 ile piyasaya sürülmüştür...

lpg kiti hangi motora daha çok uyumludur acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.