Şimdi Ara

Peugeot J9 Minibüs Ortalama Ne Kadar Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu araçla 8 saatlik bir yol yapmamız gerekiyor ama yakıt tüketimi hakkında en ufak bilgiye ulaşamadık. araç bize ait değil ve ödünç alacağız. bu araçla 8 saat gitmek zulüm olacak biraz belki ama malesef ihtiyacımızı bu karşılıyor

internette hiçbir bilgiye ulaşamadım. 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi kaç litredir bilgisi olan var mı acaba? ya da önerileriniz varsa dinlemeye hazırım. şimdiden teşekkür ederim

aracın resmini de bırakayım

Peugeot J9 Minibüs Ortalama Ne Kadar Yakar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Peugeot J9 Minibüs Yakıt Tüketimi

Peugeot J9 minibüs, geniş iç hacmi ve düşük işletme maliyetleri ile bilinen popüler bir araçtır. Ancak, yakıt tüketimi potansiyel alıcılar için önemli bir husustur.

Peugeot J9 Minibüs Yakıt Tüketimi Verileri

Yayınlanan resmi verilere göre, Peugeot J9 minibüsün yakıt tüketimi şu şekildedir:

• Kentsel: 12,5 litre/100 km
    • Döngüsel: 9,5 litre/100 km
    • Otoyol: 8,3 litre/100 km

Etken Faktörler

J9'un yakıt tüketimini etkileyen çeşitli faktörler vardır, bunlar şunları içerir:

• Motor Seçeneği: Peugeot J9, 2,5 litre ve 2,8 litre dizel motorlarla sunulur. 2,8 litrelik motor daha güçlüdür ancak daha fazla yakıt tüketebilir.
    • Yük Kapasitesi: Minibüs ne kadar ağır yüklüyse, yakıt tüketimi de o kadar artacaktır.
    • Sürüş Şekli: Agresif sürüş, hızlı hızlanma ve sert frenleme yakıt verimliliğini olumsuz etkileyebilir.
    • Bakım: Düzenli bakım, motorun verimli çalışmasını ve yakıt tasarrufu sağlamasını sağlayacaktır.

Yakıt Tüketimi Karşılaştırmaları

Diğer minibüslerle karşılaştırıldığında, Peugeot J9 ortalamanın biraz üzerinde bir yakıt tüketimine sahiptir. Örneğin, Karsan J9 benzer bir boyuttadır ancak daha düşük yakıt tüketimine sahiptir.

Kullanıcı Yorumları

Peugeot J9 2.8 kullanıcıları genellikle yakıt tüketiminin kabul edilebilir olduğunu bildirmektedir, ancak şehir içi sürüşlerde daha yüksek olabileceğini belirtmektedirler. Peugeot J9 2.5 kullananlar ise genellikle yakıt verimliliği konusunda daha olumlu yorumlar yapmaktadır.

Sonuç

Peugeot J9 minibüs, yakıt tüketimi açısından ortalamanın biraz üzerindedir. Ancak, geniş iç hacmi ve güvenilirliği ile bilinmektedir. Yakıt tüketiminin sizin için önemli bir faktör olup olmadığına karar vermek, bireysel ihtiyaçlarınıza ve kullanım şeklinize bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok yakar,ondan emin olabilirsiniz.Eğer 2.5 motorluysa sakın rampaya denk gelmeyin hem tüketim 10 kat artar hem de çekişi gerçekten çok rezildir,asla gitmez rampalarda bağırır durur.Ben tahminen 15-20 litre yakacağını düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen tahmin edeceğim, 8 - 11 lt arası değişir diye tahmin ediyorum yük ve hız durumuna bağlı olarak .

Edit : Hocam şimdi biraz araştırdım 10 lt civarı yakıyor demişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 31 Mayıs 2022; 0:36:27 >
  • Mobile.de adlı sitede şehir dışı 6.5L/100 gibi bir yakıt tüketimi çıkmakta. Harici bir bilgi bulamadım hocam. Dikkatli kullanmanız tavsiyemdir. Ekstradan frenlere dikkat etmeniz yeterli olur kanaatindeyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt

hocam bu kadar yakar mı gerçekten ya pek net bir kaynağa ulaşamadım ama youtubeda birkaç videoda aracı tanıtırken ortalama 8-10 litre civarı yakıyor diyenler var ben de inanamadım bu kadar az olmasına ama 15-20 de olursa bizi batırır gerçekten. güzargahımızda rampa yok en azından oradan kurtarıyoruz Peugeot J9 Minibüs Ortalama Ne Kadar Yakar?  teşekkür ederim cevap için

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

4 kişi olacağız hocam 4 kişiye denk de eşyalarımız olsa 8 yolculu gibi olacak diyebiliriz şoför dahil. ben de 8-10 arası gibi bir rakama ulaştım ve 10 litreye kabulüz gerçekten ama daha fazlası da bizi bitirir. bilemedim normal bir binek ya da doblo tarzı araç da işimizi görmeyecek eşyalar olduğundan. sorun yaşamayız inşallah. çok sağ olun cevap için Peugeot J9 Minibüs Ortalama Ne Kadar Yakar? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 156b -- 31 Mayıs 2022; 14:17:27 >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt

dediğiniz gibi bu araçta frenler problemli olabiliyormuş ona dikkat edeceğiz hocam çok teşekkürler hatırlatma için. yakıt tüketiminde 10 litreye kadar göze aldık ama inşallah daha fazlası olmaz zaten yolun çoğunluğu otobanda ve dümdüz olacak rampa yok ve şehirdışı. çok sağ olun yorum için Peugeot J9 Minibüs Ortalama Ne Kadar Yakar? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 156b -- 31 Mayıs 2022; 14:16:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tofaş Serçe Ne Kadar Yakar?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araçla ilgili bende bilgi bulamadım.Ancak bu araçlar şehir içi taşımacılıkta yıllarca kullanıldı.Çok yaksa kimse kullanmazdı.Zaten araç teknik verilerine göre hafif bir araç.1700kg'dan hafif. Fabrika verisi 10-11 litredir.Sizin araç eski ve yıpranmış olduğu için.Maksimum 14 litre yakar.

• haklısınız hocam sonuçta tüm türkiye'de kullanılmıştı uzun yıllar, yakıt yönünden çok kötü olmamalı. teşekkür ederim tahmininiz için bu şartlarda bizim için sorun olmayacaktır  

• 156b kullanıcısına yanıt

Zaten Peugeot her zaman cimri motorlarıyla meşhurdur.Bunun benzeri Peugeot Boxerlar 10 litre civarı yakıyor.Yol çok kötü değilse ve 70-80 km hızı asmadan devirli ve dikkatli bir kullanımla 10 litre ortalamayı bile yakalarsınız. Koskoca Travego otobüsler bile 20 civarı yakıt tüketiyor.Yolunuz açık olsun.

• Unutmazsaniz dönüşte foruma yazarsanız bizde öğreniriz net tüketimi. Son dönemde bu tip araçları karavan yapmak isteyen çok oluyor.İnsanlar bilgi sahibi olur.

• Önden çekişli fransız arabası çok yakmaz bence. Yük yok yol düz tahmini 10 litreyi geçmez merak etmeyin. Fakat o kara direksiyon o muhteşem fren, o gereksiz motor sesi sizi hayattan bezdirecek. Bence şimdiden kulak tıkacı almayı düşünün Peugeot J9 Minibüs Ortalama Ne Kadar Yakar?  Şöför arkadaş şimdiden kolları çalıştırmaya başlasın. J9 da direksiyon turu sıfırdır. Manevralı bi yere denk gelirse aracı bırakıp kaçabilir Peugeot J9 Minibüs Ortalama Ne Kadar Yakar? 

• 156b kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı yolculuklar hocam. 10 litre üstünde yakacağını sanmam. Magirus'lar bile 8-9 litrelerde geziyor. Rica ederim hocam. Yolculuk sonrası verileri paylaşmanız güzel olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben 20 dk yola dayanamıyordum siz 8 saat nasıl dayanacaksınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.