arkadaşlar benim problemim doblo aracım sağa çekiyor.ama rot balans yaptırdım ama adam "buna yapabileceğim birşey yok.bunların yapısı böyle.bunlarda(bişeler dedi ama unuttum)bi takım ayarlar yok dedi.sonrada lastikdendir deiştir dedi?!?!şimdi sorun nerde?teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: rikimaru
arkadaşlar benim problemim doblo aracım sağa çekiyor.ama rot balans yaptırdım ama adam "buna yapabileceğim birşey yok.bunların yapısı böyle.bunlarda(bişeler dedi ama unuttum)bi takım ayarlar yok dedi.sonrada lastikdendir deiştir dedi?!?!şimdi sorun nerde?teşekkürler.
lastik deformasyonu,herhangi bir kaza sonucu geometri bozulması,rot sertleşmesi,salıncak eğilmeleri,ön fren kaliper-hortum arızaları-disk eğrilikleri,arka fren sağ sol ayar farkları,amortisör arızaları gibi pekçok nedenden sağa sola çekmeler olabilir...servis bakımı gerekmektedir....
quote:
Orjinalden alıntı: havnitekin
quote:
Orjinalden alıntı: rikimaru
lastik deformasyonu,herhangi bir kaza sonucu geometri bozulması,rot sertleşmesi,salıncak eğilmeleri,ön fren kaliper-hortum arızaları-disk eğrilikleri,arka fren sağ sol ayar farkları,amortisör arızaları gibi pekçok nedenden sağa sola çekmeler olabilir...servis bakımı gerekmektedir....
öncelikle teşekkür ederim. rot ve salıncakğı(zaten ikisi bir parçaymış) değiştirdim.onun nedenide çukurlarda falan ses yapıyordu.tekerlekleri ön sağ sol değiştirsem, öyle kontrol etsem,duruma göre lastikten olup olmadığını anlaya bilirmiyim.
Aynı sıkıntı bende vardı ne yapsam arabanın sağa çekmesini çözemedim. Ön takımda değişmedik yer kalmadı ama sonuç yine aynıydı en son 4 tekeri deneme için değiştirdim araba ip gibi oldu. Eğer yönlü lastik kullanıyorsan yollarda suyun yoldan akması için sağa eğimli yapılıyor ve yönlü lastik devamlı sağa çekme yapıyor. Lastiklerin yönlü ise sağ sol değiştiremezsin. Diğer bir sorun lastiklerinde olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: mmengi
Aynı sıkıntı bende vardı ne yapsam arabanın sağa çekmesini çözemedim. Ön takımda değişmedik yer kalmadı ama sonuç yine aynıydı en son 4 tekeri deneme için değiştirdim araba ip gibi oldu. Eğer yönlü lastik kullanıyorsan yollarda suyun yoldan akması için sağa eğimli yapılıyor ve yönlü lastik devamlı sağa çekme yapıyor. Lastiklerin yönlü ise sağ sol değiştiremezsin. Diğer bir sorun lastiklerinde olabilir.
hah işte şimdii sen söyleyince aklıma geldirot balansçı adamda aynen öyle dedi ve alıcağın lastik yönsüz ve düz olsun(yani suyun "///\\\"şu şekildeki gibi desenleri olamasın ) o tip lastiklerden al dedi.şu an yönlü,kış lastikleri takılı araçta.kısa zamanda yeni lastik alıp öndekileride arkaya takacağım. teşekkürler arkadaşım
öncelikle kime yaptırdın yani işten anlayan anlamayan herkez tamirci oldu biliyorsunuz.Servisine götürmeni tercih ederim ayrıca öyle bir sorun olmaması gerekir "yapısı öyle" diye birşeyde saçma bence.Bir kaç kez doblo kullandım sende diğerlerine bakarsan ii olur hiç sağ saol çekme sorunu yok.şimdiden kolay gelsin
4 yıl doblo kullandım ne sağa ne sola çekme gibi bir durumla karşılaşmadım hatta araba rot balansa bile gerek duymadı.
Araç kaza geçirmemiş ise sola ya da sağa çekişin tek sebebi lastiktir. Sorun var ise bunu ancak lastiklerin yerlerini değiştirerek ya da iç-dış yaparak gidermeye çalışmaktan başka çare pek yok.
Asimetrik sırt desenlerini tercih etmemek de bir çözüm olabilir.
Aynı sorunu bende yaşadım ve yaşıyorumda Goodyear Vector 5 yönlü lastik var arabada. Muhtemelen onunla ilgili. Çünkü bende kaç kez yetkili servise götürdüm, rot ayarı için rotçuya götürdüm, balanscı için lastikçiye götürdüm en son lastikler üretim hatalı olabilir dediler. Öylece kaldı lastikler eskimeden çözemeyeceğim demekki sorunu. Ama çok fazla çekiyor araç 100km hızla giderken sinyali verip direksiyonu bırakıp en soldan en sağa kendisi çok rahat bir şekilde geçebilecek kadar sağa çekiyor.
sağ tekerin havası azalmıştır....
Arkadaşlar pederin Doblosu daha 2 ay oldu alalı , sola çekiyor.Bir arkadaş bunu ayarı yok diye yazmış....Ne alaka
en iyisi DOBLO yu iki tarafada çektirmek.. böylece...iki tarafada eşit çekerse bir sorun almamış olur değilmi ya..
araç daha önceden kaza yapmışsa şaside bir problem de olabilir.
Eski Doblo'da vardy. Geni? ve kuvvetli bir araba bu. Bo?verin öbür aksaklyklary. Yeter ki sert frenlerde sa?a sola kaçmasyn.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme