Merhaba Arkadaşlar; Ben Samsun da öğrenciyim ve doğalgazlı bir evde kalıyorum. Ortahalli yoğuşmasız bie kombimiz var. Geçen ay havaların da çok soğuk olmaması sebebi ile kombiyi sabah okula giderken kapattık akşamüzeri okuldan gelince açtık. En azından 15 gün falan böyle geçti. Biz daha az fatura gelir diye beklerken 227 TL fatura ile şok olduk. Kombiyi 7/24 yakan arkadaşlarım bize daha az fatura geldi dediler. Ayrıca bizim kombi 40 derecenin altında çalışmıyor. kombi beklemedeyken 40 dereceye düşüyor. çalışırken 50 dereceye çıkıyor. Ayrıca evde bütün petekler de açık değil. Daha az fatura gelmesi için nasıl bir yol izlemeliyim. Lütfen yardımcı olur musunz
quote:
Orijinalden alıntı: saha310
Merhaba Arkadaşlar; Ben Samsun da öğrenciyim ve doğalgazlı bir evde kalıyorum. Ortahalli yoğuşmasız bie kombimiz var. Geçen ay havaların da çok soğuk olmaması sebebi ile kombiyi sabah okula giderken kapattık akşamüzeri okuldan gelince açtık. En azından 15 gün falan böyle geçti. Biz daha az fatura gelir diye beklerken 227 TL fatura ile şok olduk. Kombiyi 7/24 yakan arkadaşlarım bize daha az fatura geldi dediler. Ayrıca bizim kombi 40 derecenin altında çalışmıyor. kombi beklemedeyken 40 dereceye düşüyor. çalışırken 50 dereceye çıkıyor. Ayrıca evde bütün petekler de açık değil. Daha az fatura gelmesi için nasıl bir yol izlemeliyim. Lütfen yardımcı olur musunz
kardeş yapma bunu, forumda az bi arama yaparsan bu konuda bir çok güncel konu olduğunu görceksin. eminim sorunu tatmin edici cevaplar da bulacaksın.
bütün konuları tek tek okudum ama yeterli gelmedi.
quote:
bütün konuları tek tek okudum ama yeterli gelmedi.
bütün konuları okuyupta nasıl yeterli gelmiyor anlamadım. 1- aç-kapa yapmanın yanlış olduğu o okuduğunuz yerlerde defalarca belirtilmiş.
2- oda termostatınız yok anlaşılan kullanmanız faydanıza.
3- ayrıca fatura karşılaştırması yaparken en önemli şey yalıtım ve evin konumu.
eğer bu üste linkini verdiğim konuları okumuş olsaydınız bütün sorularınıza cevap bulurdunuz.
quote:
Merhaba, Kombinin kapalı olduğu saatlerde evin iç sıcaklığı 2C veya daha fazla düşüyorsa, ya kombi daha az kapalı kalsın veya hiç kapatmayın, minimumda yansın. İç sıcaklık oynaması en fazla 1-2C olacak şekilde kombiyi kullanın. Aksi halde, tecrübe ettiğiniz gibi akşam kombiyi açtığınızda, minimumda yansa bile, evin ısı ihtiyacı sürekli yanma durumuna göre arttığı için, gaz sarfiyatı 24 saatlik toplamda kesintisiz kullanıma göre daha fazla olur. Isı-sıcaklık kontrolü yaparak kombiyi yönetmenin en pratik ve akılcı yolu tabi ki termostatlı oda kumandası kullanmaktır. Evde tüm odalara eşit ısı dağılımı gerekir, bunun için tüm petekleri açın. Kapalı tuttuğunuz odalar, diğer alanlardan ısı çalarak buraların ısınmasını geciktirirler. Tasarruf yapalım derken hem konforunuz bozulur hem de tasarruflu olmaz. Kombi ayarlanan sıcaklığın +5 derece kadar üstüne çıkıp durur. Su sıcaklığı ayarlananın -5 derece altına indiğinde tekrar çalışır. Bu normaldir.