Şimdi Ara

İskansiz binada su faturası borcu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biz bi daire aldık fakat oturma izni henüz alinmamis kapıdan çıkarken su faturası dikkatimi çekti 7000tl yazıyordu ve altinda borctan dolayı kapatılacak yazıyordu.

Bende internetten sorguladim toplam 11bin borç çıktı. Biz bu eve taşınacaktık suyumuz kesilirse ne halt edicez ve daha önemlisi bu borc müteahhit adına geliyor bize yukleerse ne olacak? Hiç ödemedi diye düşünüyorum sahsen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Müteahhit ile görüşülmesi gerekiyor konunun bu olayın suçlusu bence belediyeler iskan çıkmadan ne olursa olsun daire satın aldırmayacak.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Valla bıktım ya elektrik aboneliği alamıyoruz su alamıyoruz sadece gaz alabiliyoruz. Binaya Telekom ankastre kutusu bile koymamış aradım not aldılar ne zaman gelir Allah bilir. Bunlar olsa sorun kalmıyor bıktım insanların sorumsuzluklarindan

• Daire almadan araştıracaktın suc senin sorumsuzluğun gibi gozukuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrnick

Daire almadan araştıracaktın suc senin sorumsuzluğun gibi gozukuyor
    Sen almazsan başkası alacak daire süper metroya 5dk iyi fiyata buldum aldım

• 2 seneyi geçiyor oturduğum evi satın alalı. Aldığım zaman sitenin iskanı yoktu. Elektrik de su da doğalgaz da bağlandı. Sadece elektrikte depozito normalin 2 katına yakın oldu, tek fark buydu. İskan çıkmadan emlak vergisi de çıkmıyor. Sadece arsa payına vergi çıkıyor. O da 3,5TL idi. 6 ay kadar sonra iskan çıkınca belediyeye ve elektrik firmasına götürüp iskanlı olduğunu bildirdim. Fazla ödediğim depozitoyu aldım. Belediye emlak vergisi de ondan sonra normale döndü. Daha bugün yatırdım hatta emlak vergisini yıllık 91TL.

Borca gelince, müteahhitin yapmış olduğu borç sizi bağlamaz. Siz abonelik alırsınız ve borçsuz olarak başlarsınız. O borçla alakanız olmaz.
  • Bizim ev de yeni iskansız. Nasıl 7000 su borcu çıktı size onu anlamadım. Birikmiş borç mu o ay ay ödemiyor muydunuz faturayı?
  • Bizde 2018 yılı ekimde aldık daireyi o zaman iskanı yoktu.Binada başka dairelerde oturan 2-3 aile vardı.Binaya şantiye suyu ve elektriği geliyordu her ay ortak bolüşüp oduyorlardı.İskan 1 ay once çıktı bizde taşındık elektriği suyu üstümüze aldık şimdi kafa rahat.Bence sizinkide şantiye suyu uzun süre kullanılmış ve odenmemiş onun borcudur 11 bin lira.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    insaat halindeyken hiç ödenmemiştir diye düşünüyorum yani sadece ev kullanımı değil. su eletkrik gibi hemen kapanmıyor
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    hocam orası öyle ama gerçekten keserlerse susuz ne yaparız şimdi onu dusunuyorum.
    Emlak vergisi yıllık 91 TL mi?
  • espial kullanıcısına yanıt
    Evet garip mi geldi? 2 taksit toplamı tek seferde ödedim. Normalde 5. ve 11. aylar ödeme tarihleri.
    Küsüratıyla birlikte 91,58TL.

Büyükşehirlerde fiyatlar daha yüksek olur.
    308 lira ödeyince garip geldi.
  • espial kullanıcısına yanıt
    Evin konumu, katı, cephesi - şerefiyesi, belediyenin eve biçtiği değere göre çıkıyor emlak vergisi. Büyükşehirde her şey daha pahalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.