Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ali282

bir ay önce yoğuşmasız buderus u 62 28 kw modeli kombi aldım ( yoğuşmasızda en kaliteli model) . bu ay gelen fatura 420 tl. şok oldum.
    geçen yılın ocak ayında da aynı 400 küsür gelmilti ve o zaman en kalitesiz dandik çin malı baykan kombi vardı bende.

kombinin kalitelisi kalitesizi yoktur anladım. herşey yalıtımda bitiyor.

yalıtım yaparsanız kombiniz evinizin içini ısıtır. yapmazsanız kombiniz dışarıyı ısıtmaya çalışır

Sn. Ali282 size ısrarla en kaliteli Konvansiyonel kombi yerine Premix Yoğuşmalı kombi almanızı tavsiye ettik dinlemediniz. Benim ev de yalıtımsız ama komşularımın içinde en düşük fatura bana geliyor, buradaki üstadaları dinledim düzügün tesisatın ve premix kombinin nimetlerinden faydalanıyorum şu an. Yalıtımı ise maalesef yaptıramadık, dinleyen olmadı, toplu konutta oturmanın dezavantajı. Ben 100m2 için 235 TL fatura öderken, 75m2 evde oturanlar 260 TL ve üzeri faturalar ödediler. İşin sırrı üç maddede saklı:

1.Yalıtım
    2.Düzügün tesisat (kaliteli malzeme ve işçilik)
    3.Kombi (Premix Yoğuşmalı)

• quote:

Orijinalden alıntı: ali282

bir ay önce yoğuşmasız buderus u 62 28 kw modeli kombi aldım ( yoğuşmasızda en kaliteli model) . bu ay gelen fatura 420 tl. şok oldum.
    geçen yılın ocak ayında da aynı 400 küsür gelmilti ve o zaman en kalitesiz dandik çin malı baykan kombi vardı bende.

kombinin kalitelisi kalitesizi yoktur anladım. herşey yalıtımda bitiyor.

yalıtım yaparsanız kombiniz evinizin içini ısıtır. yapmazsanız kombiniz dışarıyı ısıtmaya çalışır

Geçen yıldan bu yıla doğalgaz fiyatını göz ardı etmeyiniz... Ayrıca söylediğiniz hesap çok kaba bir hesap oluyor... Geçen sene ocak ayında kaç derece idi şimdi kaç derece vs...
  • Merhaba İntererdem, açıklamalarınızı çok olumlu buldum. Ben evime doğalgaz tesisatı döşetirken çok araştırma yaptım. Kombimi Buderus GB-022, buna bağlı oda RC-35 oda termostatı taktırdım. Evimin metrekaresi 105 civarında, buna aşağı yukarı 10 metrenin üzerinde 60lik radyatör bağladım. Tesisatı oksijen bariyerli mobil sistem yaptırdım. Evimin dış duvarlarına bakan kısımlarına içten mantolama yaptım. Tabanlara komple 2 cm sert köpük döşetip üstüne laminat yaptırdım. Her odaya termosta tik vana taktırdım. Açıkçası baya uğraştım ama bilinçli bir şekilde yapmaya çalıştım. Allaha şükür çok rahatım, ısınma problemi yok faturalardan korkum yok. Şuan 3. kışı yakıyorum, ödediğim toplam doğalgaz faturası 2305,00 tl olmuş.
    Şimdi size sorum, radyatörleri Alüminyum yapmaya değer mi? Alüminyumun normal saç radyatörden artıları ve eksileri nelerdir? Eğer Alüminyum alacaksam nelere dikkat etmeliyim? Bu konuda beni açıklarsanız memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haybolat -- 16 Ocak 2013; 11:05:07 >

• sn. haybolat

Alüminyum radyatör normal radyatörlere göre daha ince ısı verimi %20 civarında düşük.. Ancak estetik bir görünüme sahip.

Daha evvel ısınma zorluğu çeken bir forum üyesi bu radyatörleri yaptırmış, fakat eskisinden daha da verimsiz hale geldiği için tekrar eski radyatörlerini takmıştı.

Siz mevcut radyatörler zaten çok ısıtıyor ısı veriminin biraz düşmesi etkilemez derseniz.. önceden 10 metre olan radyatörleri aynı ölçülerde alüminyum yaparsanız 7-8 metreye düşmüş gibi hesap edin ve buna göre değerlendirin. Bence değiştirmeye değmez ancak zevk meselesi olabilir de...
  • Selam arkadaşlar.
    Doğalgaz ve kalorifer tesisatı için fiyat veren bir firma, vermiş olduğu fiyatın içerisinde OT. dahil mi etmiş oluyor. Yoksa müşteri hariçten kendisi mi alıyor.
  • arkadaşlar yardım bir ev yaptırdım daha kombi ve radyatör almadım
    yatak odası 17 metre kare
    ç.odası 1 18 metre kare
    ç. odası 2 15 metre kare
    giysi odası 12 metre kare
    gece holü 9 metre kare
    antre 11 metre kare
    salon 35 metre kare ( salonda iki pencere var biri fransız pencere 250*250 diğeri normal 150*150)
    mutfak 20 metre kare
    yemek odası 8 metre kare
    odalardaki pencereler ortalama 150*150 pencere
    bana kombi ve petek konusunda yardımcı olabilirmisiniz yaşadığım şehir kırşehir tek katlı müstakil dış yalıtımı olan pencereler pimapen sinerji cam tavan yükşekliği 275, yer 3mm mantar şilte üzeri 1cm lik laminant
    kafamdaki petek metre miktarı 13.50 bunu kaldıracak bir kombi aslında aklımdan geçen buderus gb072 24 kw veya wiesmann vitodent 100 26kw ikiside yoğuşmalı kurtarırmı
    birde artık kombicilere sormaktan bıktım herkes kendi markasını önermekten ziyade kaç kw lık kombi deyince millet 20000 likten 30000 likteki her aralığı söylüyo

• quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

Selam arkadaşlar.
    Doğalgaz ve kalorifer tesisatı için fiyat veren bir firma, vermiş olduğu fiyatın içerisinde OT. dahil mi etmiş oluyor. Yoksa müşteri hariçten kendisi mi alıyor.

Genelde müşteri söylemedikçe OT eklemiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koray37
    famdaki petek metre miktarı 13.50 bunu kaldıracak bir kombi aslında aklımdan geçen buderus gb072 24 kw veya wiesmann vitodent 100 26kw ikiside yoğuşmalı kurtarırmı
    birde artık kombicilere sormaktan bıktım herkes kendi markasını önermekten ziyade kaç kw lık kombi deyince millet 20000 likten 30000 likteki her aralığı söylüyo

Petek miktarı 11-12 metreden fazla olunca 24 kw yetersiz gelir, 28 veya 30 kw olmalı 28 kw 24000 kcal bir kombi 15 metre peteği besler..

DD Nitromix 28 kw tavsiye ederim, verimli sessiz ve kullanışlı bir kombi, bunun haricinde birçok markada 30 kw var. Vaillant 346, ECA confeo premix, Ariston genus premium, Viesman vitodens gibi bunlarda sorun yaşamazsınız.

Kombiyi ev içine koymalısınız altına metal filtre vana, peteklerde gidişe gidiş dönüşe dönüş vanası, fazla ısınabilecek alanlara-yada ısıyı sınırlayacağınız odalara termostatik vana gibi sirkülasyonu rahatlatacak ve konforlu kullanmanızı sağlayacak tedbirleri baştan alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Selam arkadaşlar.

Genelde müşteri söylemedikçe OT eklemiyorlar.

Haklısın galiba. Biz de yeni doğalgaz tesisatı döşettirdik. Ama baştan beri ot. konusunu hiç konuşmamıştık. Bizim de aklımıza gelmedi doğrusu. Daha sonradan aklımıza gelipte firmaya bunu iletince "bizim size verdiğimiz fiyatta ot. dahil değildi" dediler.

Verdiğin cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 17 Ocak 2013; 13:01:58 >
  • arkadaşlar selamlar, birşey danışacağım
    Forumun bu sayfasını okudum ve uyguladım çoğu söylemi.
    doğalgazı yeni döşettim ilk gelen faturam 345 tl oldu.

kombiyi hiç kapatmadım sadece ilk hafta 50 derecede durdu kombi sonrasında hep minumumda bıraktık.
    12 metre petek döşettik eve.
    buna rağmen bu gelen fatura beni zora soktu.

ocak ayıyla birlikte kullanmadığımız odaların peteklerini kapattık, sadece 3-4 petek açık durumda.
    bakalım bu kez ne kadar gelecek fatura bilmiyorum.
    acep hatam nedir ?
    tüm petekleri açık tutmak mı yoksa bilmediğim başka birşey mi ?
  • sn. kabde

Değerlendirme yapmak için ev ile tesisat hakkında bilgi vermeniz gerekir.

Ev brüt-net kaç m2
    Yalıtım durumu
    Müstakil mi dairemi alt üst kat yakıyormu..
    Kombi balkondamı içerdemi..
    Yoğuşmalımı düzmü hangi model..
    Tesisat mobilmi dıştanmı filtre-vana plastikmi metalmi. petekler hangi model.izopan varmı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

sn. kabde

Değerlendirme yapmak için ev ile tesisat hakkında bilgi vermeniz gerekir.

Ev brüt-net kaç m2
    Yalıtım durumu
    Müstakil mi dairemi alt üst kat yakıyormu..
    Kombi balkondamı içerdemi..
    Yoğuşmalımı düzmü hangi model..
    Tesisat mobilmi dıştanmı filtre-vana plastikmi metalmi. petekler hangi model.izopan varmı..

ev 125 metrekare net.
    kuzeye bakıyor 5. kat.
    yalıtım yok.
    pimapenleri bu yaz taktırdık.
    alt katımızdaki kiracı yalnızca 1 odayı kullanıyor ve o bizim haftada 2 gğn kullandığımız bir oda. dolayısıyla aşağıdan gelen bir ısı yok ne yazık ki.
    tesisat sonradan döşendiği için dışarıdan yapıldı, boruların kalınlığı ideal ölçüde, yani kalıncana.

vana metal.
    kombi eca nın orta sınıf bir kombisi. eca plus tı sanırım. kombimiz mutfakta içeride.
    izopen yok, tesisatı döşeyenlerde izopen i kimse kullanmıyor alsanızda pek işe yaramayacaktır diyorlardı o yüzden almadık.
    peteklerin markasını bilmiyorum lakin işi yapan şirketin iyi bir ismi var yaşadığım yerde.

• Kuzey cephe ısı kaybı
    Yalıtım yok ısı kaybı
    Alt kat ısı kaybı var olumsuzluklar bir arada.

Bu şartlar altında tüketim normal alabileceğiniz önlemler,

İzopan alın koçtaşta 2.li bir paket 12 TL 4-5 paket alıp dış duvara gelen peteklerin arkalarına yerleştirin duvara yaslanmasını sağlayın,

Kullanmadığınız odaların peteklerini kapatıp çok az (yarım tur) açın veya kapatıp birkaç günde bir çalıştırın. Çalışan petek 6-7 metre olursa bir miktar tüketim düşer.

Kombiniz yoğuşmalı olsaydı fatura 250-280 arası gelirdi.
  • Sayın intererdam 15 kasım 2012 da nitromix taktık. Bu gün sıcak su kullanırken çat pat gibi sesler geldi ve kombi F23 arızası verdi. resetledim çalıştı. Servisi aradık filitre tıkanmıştır dedi. İşimiz çok bir tesisatcı veya siz temizleyin geçer dediler. Neresinde filitre olduğunu bilsem temizlerim. Filitrenin yerini tarif edebilirmisiniz. Ben temizleyebilirmiyim (anahtar tutmasını bilirim). Garantiye bir zarar gelirmi. Teşekkür ederim.
  • Aşağıdaki resimde kombinin altında en sağdaki kalorifer dönüş borusu üzerinde bulunan çıkıntılı körtapa şeklinde başlığı olan parça pislik tutucu filtredir. Metal yaptırmadıysanız sizinki plastik filtredir fakat tapa başlığı metaldir, Sizdeki Onun tapasını bir anahtarla açın içinde metal elek çıkar pislik varsa ordadır onu suyla-fırçayla temizleyip takın..

Siz sıcak suda oldu demişsiniz kullanım suyu şebeke filtresi de sağdan 2 ince şebeke borusu üzerindeki borudadır, onuda temizleyin.

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

Temizliğe başlamadan önce kombiyi kapatın, elektriğini şalterden kapatın, filtrelerin altındaki altındaki vanaları kapatın, filtreleri açınca kombi içinden su akar dikkatli olun, kalorifer suyu tepmemesi için kollektör varsa kollektör vanalarını kapatın. Her iki filtreyide kontrol edin temizleyin.

Bu işlem kombiyle değil tesisatla ilgili olduğu için kombi garantisine zarar vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Aşağıdaki resimde kombinin altında en sağdaki kalorifer dönüş borusu üzerinde bulunan çıkıntılı körtapa şeklinde başlığı olan parça pislik tutucu filtredir. Metal yaptırmadıysanız sizinki plastik filtredir fakat tapa başlığı metaldir, Sizdeki Onun tapasını bir anahtarla açın içinde metal elek çıkar pislik varsa ordadır onu suyla-fırçayla temizleyip takın..

Siz sıcak suda oldu demişsiniz kullanım suyu şebeke filtresi de sağdan 2 ince şebeke borusu üzerindeki borudadır, onuda temizleyin.

Temizliğe başlamadan önce kombiyi kapatın, elektriğini şalterden kapatın, filtrelerin altındaki altındaki vanaları kapatın, filtreleri açınca kombi içinden su akar dikkatli olun, kalorifer suyu tepmemesi için kollektör varsa kollektör vanalarını kapatın. Her iki filtreyide kontrol edin temizleyin.

Bu işlem kombiyle değil tesisatla ilgili olduğu için kombi garantisine zarar vermez.

Dediğiniz gibi yaptım filitre tertemiz çıktı (zaten iki ay bile olmamıştı kombi takılalı) ama şimdi suyu hiç ısıtmıyor. acaba içersinde de başka bir filtremi var. Ne yapabilirim başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: 04JazzCS

Dediğiniz gibi yaptım filitre tertemiz çıktı (zaten iki ay bile olmamıştı kombi takılalı) ama şimdi suyu hiç ısıtmıyor. acaba içersinde de başka bir filtremi var. Ne yapabilirim başka.

Başka filtre yok kombi içindeki eşanjör veya borular içerisine bi parça kaçmış olabilir,

Acilen servisi arayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: koray37

arkadaşlar yardım bir ev yaptırdım daha kombi ve radyatör almadım
    yatak odası 17 metre kare
    ç.odası 1 18 metre kare
    ç. odası 2 15 metre kare
    giysi odası 12 metre kare
    gece holü 9 metre kare
    antre 11 metre kare
    salon 35 metre kare ( salonda iki pencere var biri fransız pencere 250*250 diğeri normal 150*150)
    mutfak 20 metre kare
    yemek odası 8 metre kare
    odalardaki pencereler ortalama 150*150 pencere
    bana kombi ve petek konusunda yardımcı olabilirmisiniz yaşadığım şehir kırşehir tek katlı müstakil dış yalıtımı olan pencereler pimapen sinerji cam tavan yükşekliği 275, yer 3mm mantar şilte üzeri 1cm lik laminant
    kafamdaki petek metre miktarı 13.50 bunu kaldıracak bir kombi aslında aklımdan geçen buderus gb072 24 kw veya wiesmann vitodent 100 26kw ikiside yoğuşmalı kurtarırmı

Selam ev villa tipi ev galiba tesisatını nasıl yaptınız bilmiyorum ama boyler kullanmaya uygun yaptırdı iseniz VİTODENS 222 F VEYA 242 F Modellerini inceleyin derim bunu wiessman genel merkezine sorarsanız tesisatı hakkında bilgi verirler tabi parası fazladır bu kombinin boylerli modelidir yani sıcak su her an muslukda hazırdır ama tesisat buna uygun olması lazım . buderusunda boylerli modeli vardır.bilginize

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkezin yeni yılı kutlu olsun.
    Benim sizlere danışmak istediğim bir mevzu var. Evimize doğalgaz ve kalorifer tesisatı döşenmeye başladı ve İş henüz bitmedi. Balkonda olan Kombi çıkış borularının yalıtımı ve 2 m. kadar da arka balkondan geçen sıcak su borularının yalıtımını bizim mi yapmamız gerekiyor, yoksa tesisatı döşeyen firmanın mı bu görevi üstlenmesi gerekiyor.
    Bana boruların, kendisinden cam elyaflı olduğunu ve yalıtıma gerek olmadığını söylediler. sizce bu doğrumu.
    Saygılar.

İzolasyon muhakak yapılmalı kendinden izolasyonlu boru yok söylediklerine inanmayın, aslında boruları izole edip duvara gömmeleri lazım. Alttaki resimleri inceleyin. Kombi'ye muhakak kaliteli PVC den dolap yatırın, piyasada satılan ve dandik olan hazır dolaplardan kullanmayın.

Not: Resimlerin telif hakları Biray Doğlagaza ait

Selam kombiyi niye balkona koyarlar anlamış degilim siz hic bina dışında kazan gördünüzmü kışın hava --5 derece kombi dışarda ısıtacagım diye yırtınacak allah akıl fikir versin.

• Benim evin iç mekanı uygun olmadığı için mecburen kombiyi balkona konumlandırdım. Herkezin evi müsait değil içeri bağlatmaya.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.