Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar ferolli kombi kullanıyoruz sıcak su borusu aşırı ısındı peteklerde birden aşırı ısındı kombiden şiddetli rüzgar sesi gibi bir ses geldi. Bende bi tekeğini ve barını açıp biraz kirli su akıttım ama çok bişey değişmedi sanki bilgisi olan var mı ne yapmak gerek?
  • Merhabalar,
    aleminyum radyoterler için çarpmada hemen göçüyor çatlıyor dendi
    ayrıca soğukta catlama yapıyor dedı usta bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoyo1923

Merhabalar,
    alüminyum radyaterler için çarpmada hemen göçüyor çatlıyor dendi
    ayrıca soğukta catlama yapıyor dedı usta bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mıdır?

içinde su olan dünya üzerindeki hiç bir nesne yazdığınız manada çökmez, soğukta denince, sokakta mı çalışacak bu radyatör, evin içinde mi?

mevcut ürününüzse kalsın, yeni almaktaysanız, verimleri az olduğu için, daha bol takmanız, yani daha fazla yer ve para kaybınız anlamına gelecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 20 Mart 2013; 18:02:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopplereffect

merhabalar ferolli kombi kullanıyoruz sıcak su borusu aşırı ısındı peteklerde birden aşırı ısındı kombiden şiddetli rüzgar sesi gibi bir ses geldi. Bende bi tekeğini ve barını açıp biraz kirli su akıttım ama çok bişey değişmedi sanki bilgisi olan var mı ne yapmak gerek?

öncelikle filitrelerinizi temizletiniz. daha sonra geçmezse pompa sorunları oluşmuş olabilir, su devirdaim yapmazsa kombi içinde kaynar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

merhabalar ferolli kombi kullanıyoruz sıcak su borusu aşırı ısındı peteklerde birden aşırı ısındı kombiden şiddetli rüzgar sesi gibi bir ses geldi. Bende bi tekeğini ve barını açıp biraz kirli su akıttım ama çok bişey değişmedi sanki bilgisi olan var mı ne yapmak gerek?

öncelikle filitrelerinizi temizletiniz. daha sonra geçmezse pompa sorunları oluşmuş olabilir, su devirdaim yapmazsa kombi içinde kaynar...

Üstad seni buralarda görmek güzel sen varsan yanındayız her daim.

• Yeni başlık açmışsın kilitlenmiş dokuz köyden kovmuşlar bizde bu köye geldik sırada ne kadar köy varsa gezeriz evvelallah
  • Yaklaşık 1,5 yıldır kullanıcısı olduğum ve gayette memnun olduğum Nitromix kombi'den gayet menunum almayı düşünen veya bu kombiyi merak eden arkadaşlar olacaktır elbette kaliteli malzemeden üretilmiş bir kombi ilk aldığım zamanlar iç kısmının fotosunu çekmiştim merak edenler inceleyebilirler.

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

birde bu kombide kullanmakta olduğum oda termostatı var siemens rev24 haftalık programlı modeli şık bir cihaz ,şık olduğu kadarda kullanışlı

• Birde Nitromix'in kombi altı bağlantılarının bulunduğu fotoğrafı gösterelim bağlantı vanaları tam geçişli vanalardır,filtreler yine pirinç filtredir önüne ve ardına vana koydurdumki bu sayede her iki vanayıda kapattığımda filtreyi kolaylıkla söküp yere 1 damla su damlatma dan kolaylıkla temizleyebilmekteyim.

Daha önce dairemdeki peteklerim şahsıma ait katı yakıtlı kazanda kullanıldığı için, peteklere her ne kadar temizleme amaçlı su bassamda içerisinde her türden pislik ve tortu olması mümkündü.

Öylede oldu kombi geri dönüşünün önündeki 3/4 çeyrek filtreyi ilk zamanlar hemen hemen her hafta temizledim büyük faydasını gördüm eğer o kadar sık temizlemese idim büyük olasılıkla peteklerden gelen o pislikler filtre gözeneklerini tıkayacak ve sistemin düzgün çalışmasını engelleyecekti.

Doğalgaz vanasının yanından aşağıya inen tesisata bağlantılı olan 2 adet plastik 1/2 beyaz boru kafanızı karıştırmasın onlar çatıdan gelen güneş enerjisine ait borular banyo ve musluk sıcak suyuna bağlı güneşli havalarda kombinin sıcak suyundan faydalanmıyorum genelde güneş enerjisi kullanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkkara -- 20 Mart 2013; 20:57:17 >

• Zaman buldukça daha farklı fotoğrafları sizlerle paylaşarak edinmiş olduğum nacizane bilgilerimi ve tecrübelerimi sizlere sunmaya çalışacağım bunlar şahsıma ait fotoğraf ve değerlendirmeler olacak bilmediğim hususta ahkam kesmeden bilmediğim kombiyi övmeden değerlendirmeler yapmaya çalışacağım.

Bizleri aşan konularda yılların mühendisi ve işin ehli olan Biraydoğalgazın katılımları ile cevapsız sorularınız kalmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

teşekkürler aynen dediğiniz gibi olmuştu, bende banyodaki petekten su akıttım biraz, aynı zamanda bar düşünce su ekler gibi su ekledim baya temizlendi kombinin içi kara kara döktü içini şimdi iyi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

Yaklaşık 1,5 yıldır kullanıcısı olduğum ve gayette memnun olduğum Nitromix kombi'den gayet menunum almayı düşünen veya bu kombiyi merak eden arkadaşlar olacaktır elbette kaliteli malzemeden üretilmiş bir kombi ilk aldığım zamanlar iç kısmının fotosunu çekmiştim merak edenler inceleyebilirler.

birde bu kombide kullanmakta olduğum oda termostatı var siemens rev24 haftalık programlı modeli şık bir cihaz ,şık olduğu kadarda kullanışlı

hocam bende de siemens rev 24 var.dd nitomixle çalışıyor galiba.bende şu anda boschun hermetik bir kombisini kullanıyorum bozulana kadar.bozulduktan sonra da nitromix 24 almayı düşnüyordum.demek ki dd nitromix p24 ile siemens rev 24 beraber çalışıyor.set değerlerini evin net m2 radyatör boyunu evin yönünü yazarsan bende bir karşılaştırma yapmak istiyorum.ev kuzeye bakıyor.brüt 120 civar nette 95 m2 5.3 mt radyatör var.termostat ayarı şöyle kazan sıcaklığı 60 derece gibi.07.50-16.00 21.4 16.00-23.30 21.8 23.30-07.50 20 dereceye ayarladım.şöyle diyim sabah kalktığımda derece bu aralar 20.6 civarında gösteriyor.ev mantolamalı.marttan itibaran havalar iyi olamaya başladığından beri ortalama 4m3 yakıyor.şubatta ise 6-7 arası gibiydi.bana eğer radyatör metresini artırsam faydası oılacak gibi geliyor.birde tabii ki kombininde etkisi olacağını düşünüyorum.kombi mutfağınn dolabın içinde .izopanlar radyatörlerin arkasında. sen de set değerlerini yazarsan bir karşılaştırma yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: azazel_666

quote:

Yaklaşık 1,5 yıldır kullanıcısı olduğum ve gayette memnun olduğum Nitromix kombi'den gayet menunum almayı düşünen veya bu kombiyi merak eden arkadaşlar olacaktır elbette kaliteli malzemeden üretilmiş bir kombi ilk aldığım zamanlar iç kısmının fotosunu çekmiştim merak edenler inceleyebilirler.

hocam bende de siemens rev 24 var.dd nitomixle çalışıyor galiba.bende şu anda boschun hermetik bir kombisini kullanıyorum bozulana kadar.bozulduktan sonra da nitromix 24 almayı düşnüyordum.demek ki dd nitromix p24 ile siemens rev 24 beraber çalışıyor.set değerlerini evin net m2 radyatör boyunu evin yönünü yazarsan bende bir karşılaştırma yapmak istiyorum.ev kuzeye bakıyor.brüt 120 civar nette 95 m2 5.3 mt radyatör var.termostat ayarı şöyle kazan sıcaklığı 60 derece gibi.07.50-16.00 21.4 16.00-23.30 21.8 23.30-07.50 20 dereceye ayarladım.şöyle diyim sabah kalktığımda derece bu aralar 20.6 civarında gösteriyor.ev mantolamalı.marttan itibaran havalar iyi olamaya başladığından beri ortalama 4m3 yakıyor.şubatta ise 6-7 arası gibiydi.bana eğer radyatör metresini artırsam faydası oılacak gibi geliyor.birde tabii ki kombininde etkisi olacağını düşünüyorum.kombi mutfağınn dolabın içinde .izopanlar radyatörlerin arkasında. sen de set değerlerini yazarsan bir karşılaştırma yapabilirim.

Öncelikle şunu diyeyim ben haftalık programlı olarak kullanmıyorum oda termostatını.O açıdan farklı saatlerde farklı ısı değerleri yok.oda sıcaklığı 23 derece civarı sürekli ufak çocuk var o açıdan zaten oda termostatında da görmüşsündür oda kaç derecede

Nitromix gerçekten güzel bir kombi ve verimli.Ben alt katıma kiracının olduğu katada aldım 2 ay önce falan

Benim evde kuzeye bakıyor kuzeye bakan 16 metre cephem var bereket ytong malzeme kullanıldı.Birde bizim buraların kışının sert geçtiğini düşünürsek nerden baksan hep eksi.
    Benim oturduğum daire 120 m2 civarı 12 m demirdöküm plus petek var, kombi 46 dereceye ayarlı bu günler de , eğer premix yoğuşmalı bir kombi düşünürsen petek miktarında fazlalaştırma yapıp kombi derecesinide 50 geçirmemen gerekir,izopan bendede var radyatör arkalarında birde mutfak ve yatak odasında termostatik vana var.

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle şunu diyeyim ben haftalık programlı olarak kullanmıyorum oda termostatını.O açıdan farklı saatlerde farklı ısı değerleri yok.oda sıcaklığı 23 derece civarı sürekli ufak çocuk var o açıdan zaten oda termostatında da görmüşsündür oda kaç derecede

Nitromix gerçekten güzel bir kombi ve verimli.Ben alt katıma kiracının olduğu katada aldım 2 ay önce falan

Benim evde kuzeye bakıyor kuzeye bakan 16 metre cephem var bereket ytong malzeme kullanıldı.Birde bizim buraların kışının sert geçtiğini düşünürsek nerden baksan hep eksi.
    Benim oturduğum daire 120 m2 civarı 12 m demirdöküm plus petek var, kombi 46 dereceye ayarlı bu günler de , eğer premix yoğuşmalı bir kombi düşünürsen petek miktarında fazlalaştırma yapıp kombi derecesinide 50 geçirmemen gerekir,izopan bendede var radyatör arkalarında birde mutfak ve yatak odasında termostatik vana var.

hocam evin neti 120m2 galiba.birde 23 derecede faturalar ay itibariyle ne geldi m3 leri ne oldu.ben ist. halkalıda oturuyorum.siz nerde oturuyorsunuz?sanırım 24 saat kombi ve bütün petekler açık.

• quote:

hocam evin neti 120m2 galiba.birde 23 derecede faturalar ay itibariyle ne geldi m3 leri ne oldu.ben ist. halkalıda oturuyorum.siz nerde oturuyorsunuz?sanırım 24 saat kombi ve bütün petekler açık.

115-120 M2 gibi birşey dediğim gibi ev 23 derecelerde seyir ediyor ve sürekli aynı değerde, memleket kırklareli ,iklim sert oluyor bizim buralarda faturada soğuklarda 250 tl civarı geliyor
  • quote:

quote:

115-120 M2 gibi birşey dediğim gibi ev 23 derecelerde seyir ediyor ve sürekli aynı değerde, memleket kırklareli ,iklim sert oluyor bizim buralarda faturada soğuklarda 250 tl civarı geliyor

hemşehri sayılırız hanımköyden dolayı.ahmetbey köftesinin tadı hala damağımdadır.valla hocam değerler bence çok iyi.yalıtımdan sonra önemli olan radyatör m2 si ve kombi seçimi oluyor.
  • quote:

hemşehri sayılırız hanımköyden dolayı.ahmetbey köftesinin tadı hala damağımdadır.valla hocam değerler bence çok iyi.yalıtımdan sonra önemli olan radyatör m2 si ve kombi seçimi oluyor.

Eniştemizsin desene

Dediğin gibi ahmet bey köftesi meşhurdur köprübaşında yapan bir büyüğümüz var gayet güzel köfte yapar zaman zaman ailecede gidip hem yemek yeyip hem maçımızı seyrederiz.

Radyatör m2'si önemli tabi, kabaca bi değerledirme yapmak istersen premix bir kombi kullanacaksan 10m2 ye
    en az 1 metre petek gerekli diye düşünüyorum sanırım evin hem yalıtımsız hemde kuzeye bakıyor.

• quote:

quote:

Eniştemizsin desene

Dediğin gibi ahmet bey köftesi meşhurdur köprübaşında yapan bir büyüğümüz var gayet güzel köfte yapar zaman zaman ailecede gidip hem yemek yeyip hem maçımızı seyrederiz.

Radyatör m2'si önemli tabi, kabaca bi değerledirme yapmak istersen premix bir kombi kullanacaksan 10m2 ye
    en az 1 metre petek gerekli diye düşünüyorum sanırım evin hem yalıtımsız hemde kuzeye bakıyor.

bakalım inş .yolumuz yine düşer o taraflara en azından bi oğlak çevirme yemek gerekiyor yavaş yavaş mevsimide geliyor :))
    dediğim gibi net 95 m2 civarı yalıtım var ama radyatör 4,2 mtydi 5.3 mt ye çıkardım.kombi ise bosch hermetik.bozulsun nitromix alacağım.modülasyon nasıl bugünlerde ne kadar yakıyor?çalıştığında termostat ne kadar zamanda çalışıyor?

• Hali ile bu günlerde yakıt azaldı, yanlız alt katımı kiraya vermediğim için boş olması sebebi ile oturduğum katın ısısını çalıyor.
    Ayıp ediyor ama olsun Oda termostatı içerisinin ısı ihyiyacına göre kombiyi devreye soktuğu için zaman açısından farklılık gösterebilir.
  • hocam 24 saat yakıyorsun heralde mesela geçen ay ne kadar m3 yaktın?
  • DÜKKANA 60 TL GELMİŞ, EN FAZLA 15 GÜN YAKTIYSAM 7 mt radyatöre uygun gibi..

nitromix hesaplı yakıyor, ama keramet yakış şeklinden, hava durumuna kadar herşeyi kapsıyor,

şu ana kadar ufak tefek şeyleri de sayarsak 200 de 198 memnuniyet var ki, hiç bir şeyde bu oran sağlanamaz desek yanılmış olmayız, bak adam ariston evo almış, su kaynatıyor, öteki baymak almış şikayet ediyor, olayda tavsiye yetmiyor, biraz da arkasında durmak lazım, ben 2 sene evvel yaptığım işe, %100 müşteri hatası olduğunu bilmeme rağmen, 1 telefonda gidiyorum, o zaman bu mal iyi diyorlar, yakında ferroli yaptıran bir bayan teyze 3. duruşmaya çıkacak, kombi tamirine gelmişler kombi 2.5 yaşında (mahkeme 1 yıldır devam ediyor), kadına bu makinada kart arızası var 300 tl demişler, fer easy diye bi model, kadın zaten ayda 400 tl fatura ödeyip ısınmıyor bir de bu çıktı, 80 yaşında var zannedersem, öldürecek bunlar beni diyor, yani markayla bitmiyor maalesef...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.