Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demirdöküm atron kombi kullanıyorum,kombiye yakın yerdeki musluktan sıcak su akarken,yavaş yavaş kısılıyor,diğer musluklarda örneğin bonyoda herhangi bir sorun yok.Bizim musluktamı sorun var yoksa kombidemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazel_666

hocam 24 saat yakıyorsun heralde mesela geçen ay ne kadar m3 yaktın?

250 TL yaktım geçen ay ve 24 saat 23 derecede kullanıyorum yok öyle gece yatarken 21 çekmek falan kaldıki daha önce katı yakıtlı kazan kullanıyordum 1 dairelik 7 ton kömür gidiyordu.

7X250=1750 TL kömür parası
    7 çuval odun=150 TL
    Üçüncü kata odun kömür çıkar kül at ( bereket 17 yaşında delikanlı var o çoğunu yapıyordu)
    kazan temizliği derken fazlasınla kardayım

sana şöyle bir önek vereyim yakıtım hususunda 07/01/2012 tarihinde doğalgazım açıldı bu yıl 07/01/2013 tarihinde sayaç 1300m3 tü

• quote:

Orijinalden alıntı: -)KraL(-

Demirdöküm atron kombi kullanıyorum,kombiye yakın yerdeki musluktan sıcak su akarken,yavaş yavaş kısılıyor,diğer musluklarda örneğin bonyoda herhangi bir sorun yok.Bizim musluktamı sorun var yoksa kombidemi

İlginç bir durum, kombi ile alakası olsa uzaktaki musluk neden normal aksınki, muslukla alakalı olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

DÜKKANA 60 TL GELMİŞ, EN FAZLA 15 GÜN YAKTIYSAM 7 mt radyatöre uygun gibi..

nitromix hesaplı yakıyor, ama keramet yakış şeklinden, hava durumuna kadar herşeyi kapsıyor,

şu ana kadar ufak tefek şeyleri de sayarsak 200 de 198 memnuniyet var ki, hiç bir şeyde bu oran sağlanamaz desek yanılmış olmayız, bak adam ariston evo almış, su kaynatıyor, öteki baymak almış şikayet ediyor, olayda tavsiye yetmiyor, biraz da arkasında durmak lazım, ben 2 sene evvel yaptığım işe, %100 müşteri hatası olduğunu bilmeme rağmen, 1 telefonda gidiyorum, o zaman bu mal iyi diyorlar, yakında ferroli yaptıran bir bayan teyze 3. duruşmaya çıkacak, kombi tamirine gelmişler kombi 2.5 yaşında (mahkeme 1 yıldır devam ediyor), kadına bu makinada kart arızası var 300 tl demişler, fer easy diye bi model, kadın zaten ayda 400 tl fatura ödeyip ısınmıyor bir de bu çıktı, 80 yaşında var zannedersem, öldürecek bunlar beni diyor, yani markayla bitmiyor maalesef...

Ya usta senide şikayet eden edene mıknatıs gibisin vallaha belayı çekiyorsun sanki.

Seni tanıyan tanıdı artık bu forumda , iyi niyetinle zaman içinde kaybetsende Allah katında kazandığın yeter sana.

Vicdanen rahatmısın gerisi boş 200 kişide birkaç gübre çıkar her yerde çıktığı gibi

• valla hocam 24 saat yak 23 derecede bence çok iyi gelmiş faturan.bende artık beklicem kombinin bozulmasını başka çare yok gibi:(
  • quote:

nitromix hesaplı yakıyor, ama keramet yakış şeklinden, hava durumuna kadar herşeyi kapsıyor,

şu ana kadar ufak tefek şeyleri de sayarsak 200 de 198 memnuniyet var ki, hiç bir şeyde bu oran sağlanamaz desek yanılmış olmayız, bak adam ariston evo almış, su kaynatıyor, öteki baymak almış şikayet ediyor, olayda tavsiye yetmiyor, biraz da arkasında durmak lazım, ben 2 sene evvel yaptığım işe, %100 müşteri hatası olduğunu bilmeme rağmen, 1 telefonda gidiyorum, o zaman bu mal iyi diyorlar, yakında ferroli yaptıran bir bayan teyze 3. duruşmaya çıkacak, kombi tamirine gelmişler kombi 2.5 yaşında (mahkeme 1 yıldır devam ediyor), kadına bu makinada kart arızası var 300 tl demişler, fer easy diye bi model, kadın zaten ayda 400 tl fatura ödeyip ısınmıyor bir de bu çıktı, 80 yaşında var zannedersem, öldürecek bunlar beni diyor, yani markayla bitmiyor maalesef...

biray abi nitromix mi eca confeo premix mi?

• Yahu bu intererdem arakadaşımız nerelerde açmış bu konu yu gitmiş,arayan nerede bulacaksa, hayır gitmesine gitsinde kimseyi vekilde etmemiş giderken ben vekaleten bi süreliğine baksam olurmu acep.

Küsermi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

biray abi nitromix mi eca confeo premix mi?

eca nın muhasebecisine fabrikasından aldığı confeo yu taktım, bakır ile, alt kata da nitromix takmıştım bir hadfta önce, aynı yakıyor denilebilir, read.dizaynını ben yapmadım borularda plastik ama eca da bir vonlama var, bu kesin, sebebi bacası 150 mm yani daha büyük çaplı, bence eko yapıyor ondan bu gürültü, makina daha ağır, junkers mantığı ama buna eski teknoloji de ondan ağır diyen de var, düğmeleri çevirmeli, arıza sistemi tek kırmızı lamba, bilmiyorum, iri olduğu için bence hantal duruyor, devamlı nitromix takan ve kullanan olarak, bi şikayet almadığım malı, nadir taktığım bir mala değişmemem daha doğru olur zannımca....

• quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

Yahu bu intererdem arakadaşımız nerelerde açmış bu konu yu gitmiş,arayan nerede bulacaksa, hayır gitmesine gitsinde kimseyi vekilde etmemiş giderken ben vekaleten bi süreliğine baksam olurmu acep.

Küsermi ki

bazıları adamı küstürmüşler ,baktım onunla da bayağı tartışma yaşamışlar, hatta birisi bana sen intererdem misin yoksa senin yanında mı çalışıyor demişti de gülüşmüştük...
  • quote:

Demirdöküm atron kombi kullanıyorum,kombiye yakın yerdeki musluktan sıcak su akarken,yavaş yavaş kısılıyor,diğer musluklarda örneğin bonyoda herhangi bir sorun yok.Bizim musluktamı sorun var yoksa kombidemi

musuluğunuzu veya at musluğunuzu filitreli tiple değiştiriniz, bu önyargılı bir durum, denemeden birşey söylemek doğru olmaz...
  • quote:

quote:

musuluğunuzu veya at musluğunuzu filitreli tiple değiştiriniz, bu önyargılı bir durum, denemeden birşey söylemek doğru olmaz...

Usta ben dogalgaz alarm cihazi takacagim acaba mutfagami taksam yada kombiye yakin yere mj?nereye takmam konusunda fikirlerinizi paylasirmisiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ustad ben dogalgaz alarm cihazi takacagim acaba mutfagami taksam yada kombiye yakin yere mj?nereye takmam konusunda fikirlerinizi paylasirmisiniz

tanesi 25-30 tl bişey onların , hem oraya hem ötekine tak gitsin..sonrada her dumana kokuya bağırdığında başla kabus geçirmeye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 22 Mart 2013; 8:55:48 >
  • Geçen ay boşalan alt daireme bir an önce doğalgaz tesisatı yapılması gerekiyordu,resimlerdede görüleceği üzere daha önce yaklaşık 10 yıl silverin kalorifer sobası ile kullanıldı bu daire.

Ama bulunduğumuz yere doğalgaz gelmesi sebebi ile yapılacak olan tesisatın bakırmı ,mobilmi,yoksa süpürgelik üstü plastikmi olacağı belli değildi.
    Aklımda ki ilk seçenek sağı solu kırdırmadan bakır yaptırmaktı fiyat araştırdık sorduk hiç olacak gibi değil 2000 TL fiyat istediler.

Süpürgelik üzeri plastik boru zaten oldum olası istemedim düşünmedimde.O açıdan o konuda ne fiyat verilirse verilsin pek yaptırmaya niyetim yoktu.

Oturduğum katın doğalgaz işini yapan arkadaşımızla oturduk konuştuk, mobil sistem yapalım dedik fiyatta anlaştık sağolsun o konuda çok yardımcı oldu.Ufak tefek kusurlar haricinde iyi biş iş çıkardığımzı düşünüyorum.

Dairenin eski ve yeni halini gösterir fotoğrafları bu türden araştırma içinde olan arkadaşlarla paylaşmak istedim.Çünki insan gördüğü şeye yorum yapar görmediğine nasıl yorum yapsın.

Benim adım HIDIR elimden gelen BUDUR

Dairenin ESKİ VE YENİ fotoğrafları

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR  DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR  DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

Hali ile Kombimiz Yine Nitromix oldu kiracıya vereceğiz diye gelişi güzel birşey koymadık oda insan evladı dedik.
    Mobil tesisatım fırat pex borudan kollektörler vanalar GK 'nın, mutfaktaki petek kollektörlere yakın olduğu için danfoss vana kullandım peteklerin çoğu demirdöküm plus Allah hayırlısınla kullanmayı nasip etsin inşallah birde hayırlı bir kiracı versin.

• Birde tesisatı yaptırırken mobil sistemde kollektör seçimi ile ilgili bi takım farklılıklar gözüme çarptı.Çok farklı vana çeşitleri var gözlemlediğim kadarı ile burada önemli olan sanırım o mini küresel vanaların kollektöre gelen suyu tesisata ne kadar gönderdiği üstten vanalı kolektörler bu konuda biraz zayıf sanırım su geçişine fazla müsade etmiyor gibi.

Tesisatı yapan arkadaşın elinde fırat plastiğin ürettiği kollektör takımı vardı şöyle bir göz attım malzemeyi ve küçük vanaları beğenmedim

150-200 başlayıp 300-350 tlye kadar farklı fiyatlar aldım en mantıklısı GK nın 9 ağızlı kollektör seti idi fiyat nerde ise % 50 fazla idi ama tesisatın olmazsa olmazların diye paraya kıydık.

gerçi bu düşünceden ziyade bir gerçekti benim görüşüm budur.
    Arada fark var her kollektör kollektör olmuyor bunuda tecrübe etmiş oldum.

İşin ehli olarak farklı model ve markadaki kollektörler husunda Bircan Beyinde yorumlarını almak isterim neticede dağıtım işin gerçekleştiren özel bir parça

• Bizim ilçede en büyük sorunlardan birisi bakır tesisat yapan olmaması,çevre ilçelerden ve vilayetten bakır işi yapanlardan almış olduğum fiyatlarda çok can yakıcı idi, kaldıki işi nasıl yapacağınıda bilemiyorsun, hangi hatta hangi çapta bakır kullanacak, tesisatın ve aldığı paranın hakkını verecekmi bilemiyorsun, o açıdan mecburen bakır işinden uzak durmak zorunda kaldım.

Ha birde dedikleri şu
    bakırmı?
    Boşver bakırı ya o demode oldu artık plastik yapalım gibi veya
    Eline akıllı boru alıpta gelip bak bunlar var şimdi çokta sağlam hem sağı solu fazla kırmıyoruz veya
    Boşver bakırı ya yarın öbürgün delinse patlasa tamiri zor plastik öyle değilki çok kolay onarılır ,bakır tesisatın arızasına herkes müdahele edemez gibi yorumlar oldu.

Tabi biz evi alt üst ettirdik ama ortaya düzgün bir iş çıkartalım istedik.
    Hakikaten kırma işleminde çok gürültü ve pislik oluyor boş olmayan daireye mobil sistem mümkün değil yapılmaz.Binamız eski yapımlı bir bina olduğu için tesisat döşenen dairenin zemini kıran ustalar inanın şöyle dedi ''yeni binanın kirişini kırsa idik daha iyi idi''dediler hali ile benimde hoşuma gitti şükür eski ama sağlam oluyor genelde eski binalar.Kendimiz yaptırdığımız için müteahhit işine pek benzemiyor hali ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkkara -- 22 Mart 2013; 11:16:31 >

• hayırlı olsun hocam bakıra 2000tl istediler demişsin.borular ve mobil sistemle beraber mi yoksa sadece borular mı bu kadar tutuyordu?sen bu sistemi kombi ve radyatörler hariç ne kadara kurdurdun?
  • quote:

hayırlı olsun hocam bakıra 2000tl istediler demişsin.borular ve mobil sistemle beraber mi yoksa sadece borular mı bu kadar tutuyordu?sen bu sistemi kombi ve radyatörler hariç ne kadara kurdurdun?

Allah razı olsun bi hayli uğraşmalı oldu ama oldu sonunda şükür
    Bakır tesisat ve petek bağlantıları için 1800 küsürlü bir rakkam çıkardılar.Üsta dairemi yapan değerli bir kardeşim var o kırdı döktü, mobil sistemi o döşedi kombi bağlantısını o yaptı,kalorifer sobanın kulanıldığı zamandan kalma birkaç radyatörüm vardı 4 farkılı boy daha sipariş ettim internet üzerinden ,tesisatı yapan arkadaş peteklere karışmadı verdiğim paraya gelince o işe hiç girmeyeli tam ahbap işi oldu yevmiyeye hesabı çalıştırdım desem yalan olmaz sadece beni hiç üzmedi ne istedi isem yaptı Allah razı olsun işten kaçmadı

• quote:

hayırlı olsun hocam bakıra 2000tl istediler demişsin.borular ve mobil sistemle beraber mi yoksa sadece borular mı bu kadar tutuyordu?sen bu sistemi kombi ve radyatörler hariç ne kadara kurdurdun?

BEN SİZE ŞU KADAR SÖYLEYEYİM, BİR EVİN BORUSU PLASTİK İSE 300 TL TUTUYOR, KOMPLE DOĞALGAZLI MONTAJLI İŞÇİLİK 700 OLSA 1000 TL TUTAR.

Bir evin bakır borusu 1300 tl yi ancak bulur yine 700 işçilik olsa 2000 tl tutar, buna diyor, yani 1000 tl fark var..

bu hoca-ali,ali-hoca gibi..bazısı bakır 1800 işçilik 200 der, bazısı plastik 700 tututu işçilik 300 der, doğrusu ilk yazdığım şekildir..yani plastikle bakır arsında en baba evde 1000 tl fark olur, iklim sertse 1-1.5 yılda,yumuşaksa 2 yılda parasını amorti eder, kombi ömrünün 2 ye katlanması, elektrik tasarrufu, hızlı ve konforlu ısınma da yanına kar üstü kar kalır...

ama mobil sistemde kollektörlere ve rad.için alınan krom boruları da maliyete katmak da yarar var, zannedersem o zamn fark 500 tl ye düşer ve değmez plastiğe manası rahatlıkla çıkar...

ben mobil tesisata bişey demiyorum ama süper boru ile normal plastik pek yanaşmayacağım konular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 22 Mart 2013; 12:02:13 >

• peki hocam evde mobil sistem var boruları bakır yaptırmak istesek ortalama fiyat ne olabilir?
  • quote:

peki hocam evde mobil sistem var boruları bakır yaptırmak istesek ortalama fiyat ne olabilir?

iyide mobil sistem mevcutken neden bakır yaptırmayı düşünüyorsun bir sıkıntımı var tesisatta
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.