Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • intererdem arkadasam bu konuda bu ısın ustası oldugun bellı konunu en basından berı okudum ama bu ıslerden hıc anlamadıgım ıcın bır karar veremedım evımız 120mt net cıvarında mutahıtler mobıl sıstem yapmıslar ucları gunesde kaldıgı ıcın curumus mecburen tum boruları degıstırcem eve 2 fırma geldı 1i ferolli 1de vaillant

oturma oda 600x1000 yat od 600x1000 cocuk od 600x1000 banyoyada havlupan koymaya karar verdıler maddı durum nedenı ıle salona 2x1000 2x1000 petek koydurmak ıstedemedım ılerde koydururum dusuncesı ıle daırenın duvarlarında petek ıcın yer yapmıslar gomme ama benım duyduguma gore bu cok ısı kaybı olurmus dogrumudur evın dısdan ısı yalıtımı yok sadece cıft cam var apt daıresınde 4. katta oturuyorum altım ustum suan bos ama 3 5 aya gelıcekler bırde vaillant fırması bana turbo tec pro 202-3-3 yenı versıyon 2013 model kombı onerdı ısrarla yogusmalı taksak nasıl olur dememe ragmen gerek yok dedı ızmırde oturuyorum burda kıs ancak 2 3 ay cok soguk oluyor sızce ılerde pısman olmucagım keseme uygun hangı marka kombı onerırsınız bır de ızmırde tavsıye edebılcegınız fırma varmı ılgınız ıcın sımdıden tsk ederım

• Sn. bloodblade

Eviniz Kars'ta da olsa İzmir'de de olsa premix yoğuşmalı kombi bu fiyat performans ürünü premix yoğuşmalı bir kombi 1500-1600-1700 TL yani bin lira fark vermiyorsunuz, bu kombilere vereceğiniz 300-400 TL yi en fazla 2-3 yılda kazanırsınız 10-15 yılda yapacağı tasarrufla yeni bir kombi parası kazanırsınız. Hem 2-3 yıla kadar düz kombiler piyasadan kalkacak,

Firmalar işi kapmak amaçlı düşük fiyatlı teklif vermek için, hem kar marjından dolayı hemde bazıları bu işi yapsalar dahi yoğuşmalı kombiyi bilmediklerinden ikiside aynı işi görüyor mantığı ile milleti kendi anlayışlarına göre yönlendirmeye çalışıyorlar. Onların istediği değil yeni nesil kendi istediğiniz kombiyi alın.

Gömme peteklerin arkasına izopan yerleştirin bir nebze ısı kaybını önler, forumda yorum yazan Biray Doğalgaz izmirde çalışıyor kendisi tesisat konusunda iyi bir uzman hiç düşünmeden işi ona verin en verimli şekilde tesisatı yapacaktır. "Doğalgaz kombi Önerisi" başlığında zaman zaman yaptığı işlerin fotolarını paylaşıyor oradan inceleyin kombiden çok tesisata önem verir.

Kombi olarak sayfalarda okumuşsunuzdur sizede Vaillant bünyesinde üretilen DD Nitromix tavsiye ederim verimli ve tasarruflu bir cihazdır.

• Arkadaşlar toplamda 8-8.5 metre uzunluğundaki petekler için kaç kalorilik kombi almalıyım ?
  • FİYAT PERFORMAN ÜRÜNÜ KOMBİLER

ECA CONFEO PREMİX

- Üretim yılı 2006 (diye hatırlıyorum) Bu modeli ECA ile TÜBİTAK ortaklaşa geliştirmiştir.
    - Kaliteli malzeme kullanılmıştır.
    - Hafif sesli çalışır,
    - Baca borusu diğer kombilere göre biraz kalındır. (rahat nefes alır ) kombi söndü yetersiz
    hava gibi hatalar vermez.

- Üzerinde 3 ayar düğmesi var açma kapama, kalorifer ısısı ve kullanım suyu ısısı...Yaptığınız ayarlar mavi dijital ekranında rakamsal olarak görülüyor. Çalışırkende kalorifer ısı derecesi sürekli görülüyor.

-Ağırlık olarak 42,6 KG kombi ön kapağı çıkarınca alttaki pompa ve elk.kart bölümü görülür fakat üst kısımda 2.bir yalıtım kabini vardır brülör kısmını göremezsiniz.
    Minimum yükte tüketimi 7,3 kw

- Modülasyonlu termostatla çalışır, bu alanda ünlü bir Alman firması Kromshröder tarafından üretilen Lago FB-OT uygun fiyata 200 TL kombinin tüm fonksiyonları bu termostat tan kontrol edilebilir. Bende bu kombiden kullanıyorum fakat modülasyonsuz termostat var, kombi düz termostatla da dönüş suyuna göre modülasyon yapmaya devam eder.

-Termostatlı çalışma şekli (düz on/off termostat) 50 dereceye ayarladığınızda 50 ye kadar ısıtır sonra alev boyu iyice kısılır, ev ısınıp termostat kapatıncaya kadar bu şekilde yanar. Modülasyonlu termostat benzer şekilde çalışır fakat ısı ihtiyacı olmasa bile soğuyan petek-tesisatı ara ara ısıtır. Böylece sabit ısı ve konfor sağlar. Yalıtımlı evlerde 0,2 yalıtımsız evlerde 0,5 hassasiyet te termostat önerilir.

- Termostatsız çalışma şekli +9 -9 dur. Yani 50 dereceye ayarlarsanız 59 dereceye kadar ısıtır-söner, pompa suyu sürekli çevirir sonra 41 dereceye düşünce tekrar yanar.

- Kullanım suyu verimlidir, fakat musluktan ılıştırmaya çalışırsanız sönme olabilir tüm kombilerde genelde böyledir. Bu nedenle kullanım suyunu 39-40-42 gibi düşük derecelere ayarlamak gerekir ısındığında 50 dereceleri bulur. Yeni üretimlerde kullanım suyu kesintileri giderilmiş daha konforlu olduğu söylenmektedir.
    - Kombi yanında montaj kiti diye, metal tesisat montaj boruları verilir bu hem fazla dirsek olUşumunu önler montajı kolaylaştırır hemde estetik görünmesini sağlar.

DD NİTROMİKS

- Üretim yılı 2009 yada 2010 (diye hatırlıyorum) Bu modeli Vaillant DD yi satın aldıktan sonra fabrikasını yenilemiş ve sıfırdan bu yeni geliştirmiştir. İç yapısına bakınca Vaillant modelleri ile benzerlik görülür. Bu nedenle verimli olarak bilinen Vaillantla hemen hemen eşdeğer kalite olarak nitelendirebiliriz.

- Kaliteli malzeme kullanılmıştır.

- Kombi sessiz dir çalıştığını anlamak için yanına yaklaşıp kulak vermeniz gerekir.

- Baca borusu ECA.nınkinden daha incedir piyasada çoğu firmanın genel olarak kullandığı kalınlıktadır.

- Kombinin kullanımı tuşları basittir, tüm fonksiyonlarını gösteren dijital mavi bir ekranı vardır.

-Ağırlık olarak 32,3 KG kombi ön kapağı çıkarınca malzemeleri görülüyor üst taraf brülör kısmı için 2.bir kabin yok.
    - Minimum yükte tüketimi 6 kw
    (Çeşitli markalarda 5-6 kw den düşük kombiler de üretilmekte olup bu modeller sık çalışma ve fazla yakıt ve kapanmama şikayetleri mevcuttur.)

- Modülasyonlu termostatı yoktur, Düz termostatla çalışır kombi düz termostatla da dönüş suyuna göre modülasyon yapmaya devam eder, alev boyunu kısar.
    - Termostatsız çalışma şekli +5-5 yada +5-10 tam bilmiyorum. - Bu modelden yakınımda var termostatsız hiç kullanılmadı Siemens Rev24 termostatla kullanılıyor.
    DD.nin başka bir modeli Atron (yoğuşmasız) modeli 2 çeşit modda çalışıyor, 1-Konfor modu( +5-10) , 2-Ekonomi modu(+2-14)
    -Kullanım suyu verimlidir soğuma vb.olmaz,
    -Kombiyi kullananan yakın ailem ısıtma ve kullanım suyundan oldukça memnun, özellikle düşük faturalardan çok memnunlar.

Her iki kombiyide tavsiye ederim. (Nitromix biraz daha önde) her ikiside verimli ve sağlam kombiler...Tüketim değerleri kullanıcı dostu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ayrıca yakından görmemekle birlikte forumda yapılan yorumlara dayalı olarak Ariston clas premium veya Genus premium kombilerde kullanıcılar genel olarak memnuniyetlerini yazıyorlar bu iki ürünüde tavsiye edebiliriz.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yine fiyat kısıtlaması olmaksızın genellikle memnun olunan premix yoğuşmalı kombileri alfabetik olarak sıralamaya çalışalım.

ARİSTON CLAS PREMİUM
    BUDERUS GB072
    DD NİTROMİX
    ECA CONFEO PREMİX
    FERROLİ ECONCEPT
    İMMERGAZ VİCRİX
    VAİLLANT 296-3-5
    VİESMAN VİTODENS

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar toplamda 8-8.5 metre uzunluğundaki petekler için kaç kalorilik kombi almalıyım ?

24 KW (20.000 kcal) kombiler 11-12 metre peteğe kadar yeterli olur.
  • intererdem yardımlarından dolayı cok tsk ederım bugun bır kac fırma ıle gorustum Vaillant Yoğuşmalı Kombi VUW 286-3 Pro (20.000 kcal/h) ıle eca confeo premix combı arasında kararsız kaldım ben kombıyı mutfakfa kullanıcam vıdeosunu ızledım eca da ugultu var dedınız bız bunu alsak mutfakfa otururken bızı rahatsız edermı sız olsanız hangısını takdırırdınız
  • Aslında yanındayken çokta fazla ses yok fakat kıyaslama yaparsak Nitromix.ten fazla sesi var..benim kombi mutfakta oturma odasının duvarına asılı çalışınca oturma odasında vınıltı oluyordu sanırım montajı hatalı duvar bileşimine kağıt ve lastik conta sıkıştırınca bu vınıltı hemen hemen durdu.. Sesten rahatsız olma olayı birazda kişiden kişiye değişir.. mesela ben yüksek sesle konuşan insanlardan da rahatsız olurum...

Vaillantı yakından görmedim çalışma şeklinide bilmiyorum bu yüzden tercih konusunda fazla etkilemek istemem, ama fiyat yaklaşık aynı ise Vaillant ağır basardı. Birde özelliklerinde küçük boyutlu her mekana rahat mantaj yapılır yazıyor Eca biraz büyük sayılır buna göre de değerlendirin.
  • intererdem slm sızınle bugun telefonla konusma ımkanımız varmı acaba ozel msj atarmısınız
  • Çok güzel bilgiler var,

bir çok soru-cevaptan faydalandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodblade

intererdem yardımlarından dolayı cok tsk ederım bugun bır kac fırma ıle gorustum Vaillant Yoğuşmalı Kombi VUW 286-3 Pro (20.000 kcal/h) ıle eca confeo premix combı arasında kararsız kaldım ben kombıyı mutfakfa kullanıcam vıdeosunu ızledım eca da ugultu var dedınız bız bunu alsak mutfakfa otururken bızı rahatsız edermı sız olsanız hangısını takdırırdınız

Vaillant 286-3 ile ECA Confeo Premix'i karşılaştırmak, Audi ile Opel'i karşılaştırmak gibi bir şey .
    Tartışmasız Vaillant 286-3 daha sessiz, daha kaliteli malzemeden üretilmiş, daha az sorun yaratacak modeldir... Bu Forumda bu işten anlayan 10 kişiden 7 si Vaillant diyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: bloodblade

intererdem yardımlarından dolayı cok tsk ederım bugun bır kac fırma ıle gorustum Vaillant Yoğuşmalı Kombi VUW 286-3 Pro (20.000 kcal/h) ıle eca confeo premix combı arasında kararsız kaldım ben kombıyı mutfakfa kullanıcam vıdeosunu ızledım eca da ugultu var dedınız bız bunu alsak mutfakfa otururken bızı rahatsız edermı sız olsanız hangısını takdırırdınız

Vaillant 286-3 ile ECA Confeo Premix'i karşılaştırmak, Audi ile Opel'i karşılaştırmak gibi bir şey .
    Tartışmasız Vaillant 286-3 daha sessiz, daha kaliteli malzemeden üretilmiş, daha az sorun yaratacak modeldir... Bu Forumda bu işten anlayan 10 kişiden 7 si Vaillant diyecektir.

vaillant 286-3 ile 296-5 arasında ne fark var ikisinden biri almayı planladığım kombiler arasında,
    birde bu iki kombiyi bosch classic condense ile karşılaştırırsak fiyat-performans-kalite-özellik açısından hangisi daha iyi bir seçim olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Aslında yanındayken çokta fazla ses yok fakat kıyaslama yaparsak Nitromix.ten fazla sesi var..benim kombi mutfakta oturma odasının duvarına asılı çalışınca oturma odasında vınıltı oluyordu sanırım montajı hatalı duvar bileşimine kağıt ve lastik conta sıkıştırınca bu vınıltı hemen hemen durdu.. Sesten rahatsız olma olayı birazda kişiden kişiye değişir.. mesela ben yüksek sesle konuşan insanlardan da rahatsız olurum...

Vaillantı yakından görmedim çalışma şeklinide bilmiyorum bu yüzden tercih konusunda fazla etkilemek istemem, ama fiyat yaklaşık aynı ise Vaillant ağır basardı. Birde özelliklerinde küçük boyutlu her mekana rahat mantaj yapılır yazıyor Eca biraz büyük sayılır buna göre de değerlendirin.

hocam kısa açıklama yapayım , doğalgaz faturam çok geliyor.şehir izmir.
    alt kat ve altı kullanılmayan daire.2 cephe açık.12 şer metre düşünün.20 şer metre de kapalı cepheler.
    21 derecede ve sadece salon ve mutfak açık diğer odalar kapalı.
    salondaki petek 2 metre civarı mutfaktaki ise 1 metre.
    su sıcaklığı 65 derece.

camlar pimamen normal.

burda anormal bir durum varmı acaba?

üst katımda bütün odalar yanıyor ve 23 derece civarı , ancak akşamları kapatıyorlarmış.arakat birde tabii. benim faturam 2 katı geldi.öğrenciyim birde anlayamadım gitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9BF64E75 -- 11 Şubat 2013; 21:36:55 >

• çok derken ne kadar geldi fatura

birde 65 derecede sürekli yanıyorsa cok gelmesi normal gibi :)
  • Ben evde eca confoe premix 30000 kullanıyorum.bugün dikkat ettim 60 dereceye ayarlıyorum ve sürekli çalışıyor mavi ışık yanıyor ve derece sürekli 60 da duruyor.yani 69 olup kapanmıyor.kombide bir sorunmu var yoksa bilmedigim bir ayar şekli varmıdır acaba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Merhaba sn. tohumluk

Kombi arızalarıyla ilgili aşağıdaki konuda yazan çok iyi usta arkadaşlar var onlar sizi yönlendirecektir.
    kolay gelsin.

"KOMBİ ARIZALARI BURAYA" konulu başlık
    http://forum.donanimhaber.com/m_56978922/mpage_8/tm.htm

teşekkürler faydalı bir link olmuş teker teker sorunları yazmaya gerek yok
  • merhaba konunun tamamına bakmaya çalıştım.

denizlide kalıyorum, 145 metre kare brüt evime tesisat döşetmek istiyorum ama araştırdıkça bu işin basit olmadığını, çok çakallıklar döndüğünü gördüm.

evimde şu anda yalıtım yok yalıtım yaptıracağım. toplam petek uzunluğu ne kadar olmalı? ne kadarlık bir kombi olmalı? ev güney tarafına bakıyor ama bir katlı müstakil çok fazla güneş almıyor kuzey cephesinde 3 katlı bir binaya dayalı. güney cephesinde de 2 katlı ev var ama arasında 3 metre gibi mesafe var.

kabaca birkaç şey söylerseniz firma keşfe geldiğinde bilinçli olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

merhaba konunun tamamına bakmaya çalıştım.

denizlide kalıyorum, 145 metre kare brüt evime tesisat döşetmek istiyorum ama araştırdıkça bu işin basit olmadığını, çok çakallıklar döndüğünü gördüm.

evimde şu anda yalıtım yok yalıtım yaptıracağım. toplam petek uzunluğu ne kadar olmalı? ne kadarlık bir kombi olmalı? ev güney tarafına bakıyor ama bir katlı müstakil çok fazla güneş almıyor kuzey cephesinde 3 katlı bir binaya dayalı. güney cephesinde de 2 katlı ev var ama arasında 3 metre gibi mesafe var.

Konforlu ve ekonomik ısınmanın yollarını önemine göre sıralaması:

1. Yalıtım.
    2. Düzgün tesisat ve işçilik.

Eğer tesisatı zemin altından kurabilecekseniz mobil sistem (sistem 2000) tercih edin borular muhakkak oksijen bariyerli pex-b olmalı, mümkün değilse sonraki tercihiniz bakır boru, son tercihiniz oksijen bariyerli pprc boru, dönüşlere muhakkak dönüş vanası taktırın. Radyatörlerin boyunu kesin olarak veremiyoruz ama genelde 10m²'ye 1mt şeklinde hesaplanıyor, örnek: Oda 24m² radyatör boyu 2.4mt.
    3. Kaliteli malzeme.
    PPRC veya PEX-B borularını Dizayn marka tercih edin (muhakkak oksijen bariyerli, bu konuda taviz vermeyin). OT kullanmayacaksanız koridor ve banyo hariç tüm peteklere Danfoss RA2000 UK serisi (Gazlıdır) veya Siemens termostatik vana kullanın, diğer vanaları mümkünse GK kullanın. Radyatörleri Demirdöküm Plus, Vairad veya Airfel tercih edin.
    4. Kaliteli ve son teknoloji premix kombi.
    Kombiyi mümkünse evin içine monte ettirin, eğer dışarıda olacaksa kaliteli PVC içine muhavazaya alın, dışarıda kalacak olan borulara izolasyon yaptırın. Kombi altı montaj kitini metal yaptırın, filtre ve vanaları tam geçişli metal veya pirinç. Bütçe durumunuza ve bölgenizdeki servis durumuna göre kombi seçminizi yapın.

2.000 TL'ye kadar:
    Ariston Clas Premium EVO
    Ariston Genus Premium EVO
    Baymak Falke Condense
    Baymak DUOTEC
    Demirdöküm Nitromix
    ECA Confeo Premix
    Bosch Classic Condense

2.000 TL üzeri:
    Buderus GB072
    Vaillant VUW ecoTECH Plus
    Ferroli Econcept Tech

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

merhaba konunun tamamına bakmaya çalıştım.

Konforlu ve ekonomik ısınmanın yollarını önemine göre sıralaması:

1. Yalıtım.
    2. Düzgün tesisat ve işçilik.

Eğer tesisatı zemin altından kurabilecekseniz mobil sistem (sistem 2000) tercih edin borular muhakkak oksijen bariyerli pex-b olmalı, mümkün değilse sonraki tercihiniz bakır boru, son tercihiniz oksijen bariyerli pprc boru, dönüşlere muhakkak dönüş vanası taktırın. Radyatörlerin boyunu kesin olarak veremiyoruz ama genelde 10m²'ye 1mt şeklinde hesaplanıyor, örnek: Oda 24m² radyatör boyu 2.4mt.
    3. Kaliteli malzeme.
    PPRC veya PEX-B borularını Dizayn marka tercih edin (muhakkak oksijen bariyerli, bu konuda taviz vermeyin). OT kullanmayacaksanız koridor ve banyo hariç tüm peteklere Danfoss RA2000 UK serisi (Gazlıdır) veya Siemens termostatik vana kullanın, diğer vanaları mümkünse GK kullanın. Radyatörleri Demirdöküm Plus, Vairad veya Airfel tercih edin.
    4. Kaliteli ve son teknoloji premix kombi.
    Kombiyi mümkünse evin içine monte ettirin, eğer dışarıda olacaksa kaliteli PVC içine muhavazaya alın, dışarıda kalacak olan borulara izolasyon yaptırın. Kombi altı montaj kitini metal yaptırın, filtre ve vanaları tam geçişli metal veya pirinç. Bütçe durumunuza ve bölgenizdeki servis durumuna göre kombi seçminizi yapın.

2.000 TL'ye kadar:
    Ariston Clas Premium EVO
    Ariston Genus Premium EVO
    Baymak Falke Condense
    Baymak DUOTEC
    Demirdöküm Nitromix
    ECA Confeo Premix
    Bosch Classic Condense

2.000 TL üzeri:
    Buderus GB072
    Vaillant VUW ecoTECH Plus
    Ferroli Econcept Tech

çok teşekkürler. dönüşlere muhakkak dönüş vanaları takın demişsiniz, bu tesisatın kıvrım noktaları mı, yoksa radyatörün çıkış yeri mi?

• quote:

çok teşekkürler. dönüşlere muhakkak dönüş vanaları takın demişsiniz, bu tesisatın kıvrım noktaları mı, yoksa radyatörün çıkış yeri mi?

Suyun radyatörden çıkış noktasına.

Sn. Disintegration fotolarından:

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

• Müstakil ev aldım arkadaşlar, tadilat yapıyorum a dan z ye. Sıra ısıtma sistemine geldi , zeminden ısıtma döşüyorum eve , ev dublex ve alt katın tavan yüksekliği sıtandartdan düşük biraz 2.4m bu yüzden o kısma zemin ısıtması yapıp kodu iyice düşürmedim.Bunun yerine 2 odayı ayıran duvara pex boru döşedim her 2 tarafdan da.Duvarı radyatör olarak kullanıcam kısaca, bunun bir dezavantajı olurmu? 2. si evin giriş kısmı 15m kare kapalı alan yani pvc doğrama ile kapanacak kombiyi bu kısma koymayı planlıyorum bitişik kısmı banyoya bakıyor kombi kapalı banyodamı daha verimli olur yoksa bina girişindemi?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.