Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle değerli vaktinizi sorunumun çözümüne harcadığınız için çok teşekkür ederim.Ayrıntılı olarak size evimin planını ve odaların konumunu gösteren resmi gösteriyorum. Planladığım değişiklikleri resmin üzerinde göstermeye çalıştım. Bu arada tesisatım mobil sistem ve koridora taktıracağım ilave petek için küçük odadan çekilecek hattın boruları nasıl olacak ve peteğe nasıl bağlanacak. Antreye petek eklenmesi için zeminin kırılması gerek.Sokak kapısı, apartman girişinden epey rüzgar aldığı için antre de soğuk oluyor, ancak koridora takacım 60x150cm lik petek antreyi de ısıtır değil mi? Mobil sistemde sonradan eklenen peteğin ısı kaybı umarım fazla değildir. Yine mevcut peteklerimin tümünün üzerinde termostatik vanalarım zaten mevcut.
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

• arkadaslar benim sorum su cevaplarsaniz cok sevinirim evimin kullanim alani 138 mt ve 11 mt petek arti havlu pan evim sifir bina kat aralari ve dış mantolama yapıldı ev surekli gunes görüyor asil soru fiyatı uygun oldugu icin ve servisi yasadigimiz yerde tavsiye edildigi icin baymak aldim servis novadens extra onerdi ve 24000lik al dedi alırken 28000 lik ile arasında 20tl fiyat farkı olunca bende servisi aradim ve oda bana 28000lik olanı al dedi bende novadens 330 fi olani aldim acaba hatami yaptım cok yakıt sarfiyatı olurmu henüz baglanmadi degistireyim mi? Teşekkürler simdiden. arttı kışları sert gecen bir yerde ikamet ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umit kirda -- 30 Mayıs 2014; 20:57:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba sorum olacak

daire içine Kombi + Petek + havlupan + doğalgaz tesisatı yaptırmak isiyorum. okadar cok uçurum fiyatlar alıyorum ki yer mersin ev kat son kat net 170 mt 4+1

Kombi :immergas eolo star
    Petek : kalde
    O.odası: 600*140 cm
    Y.odası: 600*140 cm
    Ç.odası: 600*100 cm
    Salon : 600*180 cm
    Mutfak: 600*100 cm
    banyo : alüminyum Havlupan 50*1100
    Vanalar : 5 adet eca termostatik + 9 adet eca normal vana
    Kombi Dolabı
    Bağlantı ekipmanları
    Daire içi doğalgaz tesisatı + proje onaylı

Toplam 3.000 Tl fiyat aldım. Nakit (bulabildiğim en uygun teklif)

Sizce uygunmudur

önerebileceğiniz farklı kombi varmı bütçe maksimum 1200 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibocan_ -- 26 Mayıs 2014; 11:59:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibocan_

Arkadaşlar merhaba sorum olacak

daire içine Kombi + Petek + havlupan + doğalgaz tesisatı yaptırmak isiyorum. okadar cok uçurum fiyatlar alıyorum ki yer mersin ev kat son kat net 170 mt 4+1

Kombi Dolabı
    Bağlantı ekipmanları

Sizce uygunmudur

Yokmu kıymetli üstadlardan yorum yapacak. ?

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba sorum olacak

Kombi Dolabı
    Bağlantı ekipmanları

Sizce uygunmudur

Yokmu kıymetli üstadlardan yorum yapacak. ?

yanlış konuya yazmışsınız bu konuda pek cevap alamazsınız. doğalgaz kombisi tavsiye konusunda yazarsanız daha çok fikir alırsınız.

tesisat yaptırırken sadece ücreti düşünmek yanlış. burada işçilik çok önemli. işçilik ve teknik ne kadar iyiyse o kadar az paraya ısınırsınız. sadece düşük ücret olsun diyip berbat tesisatlara razı olursanız hem ısınamazsınız hemde ayda 400-500 lira para ödersiniz.

• 15-20 yıllık hermatik kombimi değiştirip Tam yoğuşmalı kombi taktıracağım.
    genelde cihaz eğişim izni ile bu işi hallederiz diyor birçok yer (Montajı yapacak kişiler) .
    ama bir firma yeni proje çizilmesi gerekir ve İgdaş gelip yoğuşma su gider bağlantısını kontrol etmesi lazım dedi.
    Doğrusu budur, diğerleri kanuna uymayan yöntemle bu değişimi yapacaklar dedi.
    Aklım karıştı adam haklı olabilir. HErmatikten yoğuşmaıya çevrilecek cihaz için yeni proje çizilmesi mi gerekiyor?
  • arkadaslar benim sorum su cevaplarsaniz cok sevinirim evimin kullanim alani 138 mt ve 11 mt petek arti havlu pan evim sifir bina kat aralari ve dış mantolama yapıldı ev surekli gunes görüyor asil soru fiyatı uygun oldugu icin ve servisi yasadigimiz yerde tavsiye edildigi icin baymak aldim servis novadens extra onerdi ve 24000lik al dedi alırken 28000 lik ile arasında 20tl fiyat farkı olunca bende servisi aradim ve oda bana 28000lik olanı al dedi bende novadens 330 fi olani aldim acaba hatami yaptım cok yakıt sarfiyatı olurmu henüz baglanmadi degistireyim mi? Teşekkürler simdiden. arttı kışları sert gecen bir yerde ikamet ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam toki binalarında oturuyorum daitem 138 metrekare sanırım kullanım alanı105-110 dur.merkezi sistem kaloriferdeyken çok güzel ısınıyorduk..benim sorum petek uzunluğu 4.8 metre 2.kattayım.kombi olarak viesman vitodens 050-24kw modelini aldık..... evimiz yalıtımlı kombi balkonda cam balkon olacak ..bu modellere uyumlu ucuz general marka oda termostatı alsam evde olmadığım zaman işden gelene kadar ayar için önerirmisiniz...birde pislik tutucunun vanasının plastik olması yada demir olması neyi değiştirir......cevaplarınız bekliyorum teşekkürler
  • ahmet1414 A kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Merkezi sistemde 4.8 metre kafi olsa da kombili daire için yetersizdir en azından 7-8 metre civarı olmalıdır, zira merkezi sistemde 80-90°C kazan sıcaklığı ile ısınırken, yoğuşmalı kombi ile 40-50°C ile ısınmanız gerekiyor, 60°C üzerindeki ısılarda kabarık faturalar kaçınılmaz olur. Genelde alman kombileri kendileri için özel yapılmış oda termostatları ile tam uyumlu olurlar onların dışındakiler ile sorun yaşatabiliyorlar. Plastik vana ve filtreleri tek şeritli yol, metal olanları ise çift şeritli yol kabul edersek trafik sizce hangisinde daha az tıkanır .
  • cevapınız için teşekür ediyorum... plastik vana ama filtre tutucu demir takıyorlar....plastik taktırmayın diyorsunuz ...viessman yoğuşmalı kombi önerdi nasıl kombidir..eşanjörleri.inoks paslanmaz dedi...
    Vana ve filtre, her ikisini de metal isteğin. Viessman özelliklerine göre pahalıdır, onun yerine daha ucuz fakat sorunsuz olan Demirdöküm Nitromix, Baymak Falke Condense veya ECA Confeo Premix tercih edebilirsiniz, aradaki fiyat farkı ile peteklerinizi uzatabilirsiniz.
  • peteklerim 50*50 kaça kaç yapmamı önerirsiniz.....kombi aldım daire içi tesisat viessman 050w-24kw yoğuşmalı kombi 2300 tl daire içi tesiat alarm+selonoid valf menfez baca hepsi içinde 3500 tl...
    Daha sağlıklı değerlendirme yapabilmek için odaların metrekaresini, yönünü ve dış cephe sayısını yazabilir misiniz. Birde yaşadığınız bölgeyi belirtebilir misiniz.
  • Merhaba,

bu işlerden hiç anlamayan biri olarak yardımınıza ihtiyacım var, cevaplayan olursa çok sevinirim

Tokat ilindeki 140 m2 lik ev için hangi marka/model ve kaç m uzunlukta borular vs ile kaç kw değerinde tesisat taktırmamız lazım ? bilenler lütfen genel olarak yardımcı olsun...
  • selam mutfak: 2,60 x 3,80
    oturma odası : 3,20x 3,80
    çocuk odası : 370 x 3,80
    yatak odası :3,70 x 3,80
    banyo küçük : tüm odalarda 50x50 petek var evim salon büyük salonda 1 adet50x50 ve 110 x 50 petek var
    toplamında 4.10 metre petek var toki ecleri 138 metre kare kombim viessman vitodens 050 yoğuşmalı 24kw
    ısınmam için ve az para ödemem için petekleri nasıl büyütmem lazım termostatik vana falan alsam bir işime yararmı?uzman arkadaş
    lardan yardım bekliyorum..
    Odaların konumunu ve salonun ölçülerini vermemişsiniz. Verdiğiniz bilgiler ışığında oturma, çocuk ve yatak odasındaki petekleri 100x60 salondaki petekleri ise tahminen 100x60 ve 200x60 yapmanız gerekiyor, mutfak ve banyo peteklerini değiştirmeye gerek yok. Banyo ve kombiye en uzak petek hariç diğerlerine Danfoss RA2000 serisi termostatik vana taktırın.
  • peteklerim 50 x 50 peteklerimi ve vanaları değiştiricem vanalar arası üzt bağlantı 50 cm alttan üste giden boru 50 cm yükseklik 60 yaptırsam aradakı boru hazır satılıyormu acaba..birde vanaları termostatik vana yaptırırsam ne önerirsiniz?
  • herkese selamlar,
    Sıfır bir daireye taşınıyorum. Daireye kombi alacağım. Ancak kombiler hakkında pek bilgim yok. Sayfada yazan bilgileri okudum. Ama yine de tam emin olmak için evin ölçülerini verip uzman arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
    yardımcı olursanız sevinirim.
    şimdiden teşekkürler

Ev 3+1 küçük bir daire: brüt 95 m2 / Net: 82 m2
    Evin cephesi kuzey-doğu / Güney batı istikametinde. yalıtımlı bir binadır. ayrıca sağında, solunda ve arkasında binalar var.

oda ve petek ölçüleri şöyle:
    1) Salon: 17 m2 -- petek: 140*60 cm
    2) Yatak odası: 13,4 m2 -- petek: 100*60 cm
    3) Oda3: 12,2 m2 -- petek: 100*60 cm
    4) Oda4: 11 m2 -- petek: 80*60 cm
    5) Banyo: 4,5 m2 -- petek: havlupan

toplamda: 5,5 mt petek uzunluğu var.

Sorularım:
    1- Bu petek uzunluğu yeterli midir?
    2- Kombi önerileriniz nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1414

peteklerim 50 x 50 peteklerimi ve vanaları değiştiricem vanalar arası üzt bağlantı 50 cm alttan üste giden boru 50 cm yükseklik 60 yaptırsam aradakı boru hazır satılıyormu acaba..birde vanaları termostatik vana yaptırırsam ne önerirsiniz?

Hazır krom boru satılıyor, 40-50-60-90 ölçülerinde piyasada var. Termostatik vana gerekli bilgileri Disintegration arkadaşımız zaten size vermiş konusunda.
    Vana tercihiniz şu şeklide olsun:
    1. Danfoss RA2000 serisi (2940 veya 2990)
    2. Siemens
    3. Danfoss Ras-C
    4. Diğerleri

• quote:

Orijinalden alıntı: onbeş15

herkese selamlar,
    Sıfır bir daireye taşınıyorum. Daireye kombi alacağım. Ancak kombiler hakkında pek bilgim yok. Sayfada yazan bilgileri okudum. Ama yine de tam emin olmak için evin ölçülerini verip uzman arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
    yardımcı olursanız sevinirim.
    şimdiden teşekkürler

Ev 3+1 küçük bir daire: brüt 95 m2 / Net: 82 m2
    Evin cephesi kuzey-doğu / Güney batı istikametinde. yalıtımlı bir binadır. ayrıca sağında, solunda ve arkasında binalar var.

oda ve petek ölçüleri şöyle:
    1) Salon: 17 m2 -- petek: 140*60 cm
    2) Yatak odası: 13,4 m2 -- petek: 100*60 cm
    3) Oda3: 12,2 m2 -- petek: 100*60 cm
    4) Oda4: 11 m2 -- petek: 80*60 cm
    5) Banyo: 4,5 m2 -- petek: havlupan

toplamda: 5,5 mt petek uzunluğu var.

Sorularım:
    1- Bu petek uzunluğu yeterli midir?
    2- Kombi önerileriniz nelerdir?

Bulunduğunuz şehri, odaların cephe konumunu ve dairenin katını belirtebilirmisiniz.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.