Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben mutfak ta tadilat yaptım ve ocağın yerini değiştirmeye karar verdim. kombi sabit kalıyor ancak sadece 2 metre ek doğalgaz borusu döşenecek. bunun için usta proje lazım dedi ve 500 lira istedi. ben bu işe akıl erdiremedim.
    usta doğru mu söylüyo yoksa para kapmaya mı çalışıyo.

şimdidden teşekkürler.
  • huso44 kullanıcısına yanıt
    Doğalgaz borusunda en ufak bir değişklikte tadilat projesi gerekiyor fakat ustanın vermiş olduğu rakam fazla geldi bana 100-150 TL daha az olması gerekirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Doğalgaz borusunda en ufak bir değişklikte tadilat projesi gerekiyor fakat ustanın vermiş olduğu rakam fazla geldi bana 100-150 TL daha az olması gerekirdi.

çok saol cevap için. proje çizdirme gerekmesi sıkıntı yaratacak ama yapacak bişey yok. tekrar teşekkürler.
  • Arkadaşlar birşeyi merak ettim.Yoğuşmalı kombilerde ortam havasına ihtiyaç varmı ? (Örneğin dışa açılan menfezi vs kapalı olsa bir sorun olurmu?) Bacadan gerekli havayı alıyor gibi birşeyler biliyorum ama yinede sorayım dedim?

Ortamdaki taze havanın yanmaya,tasarrufa vs etkisi mevcutmu?
  • Impression kullanıcısına yanıt
    Sadece yoğuşmalı kombiler değil tüm hermetik kombiler ortam havasını kullanmıyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam,balkon menfezini küçültsek mesela sorun olmaz değilmi kombi açısından ? (menfezden bildiğin kutup havası üflüyor çünkü) )
  • Impression kullanıcısına yanıt
    Menfezi küçültmek yerine araya rüzgarı kesecek resimdeki pamuk filtersini koyun veya piyasadaki hazır filtreli menfezlerden kullanın.
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR
  • Merhaba
    Benim öğrenmek istediğim şey. 1 evde toplam kaç cihaz çalışabilir. İstanbul Anadolu yakasındayim. 2 tane doğalgaz sobası 1 tane kombi 1 tanede mutfakta ocak olucak şekilde olabiliyormu. Yani 4 cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belo3 -- 4 Kasım 2014; 10:02:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İGDAŞ in sitesine baktım bulamadım bir şey

• Daha önce 2 soba 1 ocak yada 1 soba 1kombi 1ocak diyorlardı.

• belo3 kullanıcısına yanıt
    Bölgelere göre farklılık gösterebiliyor, Kocaeli'de 2 soba + ocak + kombi'ye izin veriliyor muhtemelen o şekil kullanan var (kaçak değilse tabiki ). En doğrusu müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almaktır.
  • belo3 kullanıcısına yanıt
    Şimdi İzgaz müşteri hizmetleri ile görüştüm, projede belirtilmesi kaydı ile kombi + ocak + 2 doğalgaz sobası kullanılabilir. Yukarıda söylediğim gibi kesin bilgiyi İgdaş'tan alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Şimdi İzgaz müşteri hizmetleri ile görüştüm, projede belirtilmesi kaydı ile kombi + ocak + 2 doğalgaz sobası kullanılabilir. Yukarıda söylediğim gibi kesin bilgiyi İgdaş'tan alın.

teşekkürler
  • Arkadaşlar ben yaklaşıl 128 m2 net alanı olan yerden ısıtmalı, giriş kat bir dairede oturuyorum. Binanın dışı pvc siding olduğundan altında ısı yalıtımı olduğu söyleniyor. Şu an ferrolinin eski bir modelini kullanmaktayım. Kullandığım kombi standart ve nerede ise 8 yıllık servis eski bir model olduğunu söyledi. Ev yerden ısıtmali olduğundan yoğuşmalı bir kombiye geçmeyi düşündüm. Ancak aldığım bilgilere göre binalarda kullanılan tesisat borularının oksijen bariyerli olmadığı söyleniyor. Keni bir bilgi yok ama kuvvetle muhtemel böyle. Kombi araştırması yaparken kimi satıcı ve servisler söz konusu boruların kullanıldığı sistemlere yoğuşmalı kombi montajının yapılmasının çok uygun olmayacağını kombinin çok kısa zamanda arıza yapacağını söylediler. Tesisat yerden ısıtma mantığı gereği seminde bulunduğundan hem zeminin hem de laminant parkenin kaldırılması gerekiyor. Açıkcası bu hem çok masraflı hem de çok zor bir işlem. Acaba benim tesisatı değiştirmeden yoğuşmalı kombiye geçmem mümkün müdür. Bunun için bir yol bulunmakta mıdır? Şimdiden saygılarımla

• zamanzaman78 Z kullanıcısına yanıt
    Kombiniz ister yoğuşmalı, ister düz konvansiyonel olsun zamanla zarar görür, oksijen bariyersiz boruların etkisini azaltmak için kombi tesisat dönüşü borusuna çamur ayrıştırıcı taktırabilir siniz 200-250 TL gibi maliyeti olacak size.

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

Fiyat:
    http://www.kar-el.com.tr/fliste2.aspx?id=198

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 10 Kasım 2014; 14:09:29 >

• Merhaba,
    antalya'da 3 oda 1 salon net 165 metrekare girişin üstü, kuzey-doğu-güney cepheli evim var. evde inşa esnasında yapılma hazır kalorifer tesisatı yoktu. geçen hafta süpürgelik üstü plastik tesisat (boru kalınlıklarına özellikle dikkat edildi) yapıldı, 8,4 mtül panel radyatör, (her odada ve koridorda) artı banyoda havlupan (büyük) koyuldu. termostatik vana da koydular. 24lük baymak idee taktılar (yoğuşmalıymış). Hiç anladığım konular değil bunlar. sizce ısınmak için yeterli midir?? Evde biri küçük iki çocuğum var, üşümesinler istiyorum.
  • sedasayin S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Net 165 m2 ev için 8.4 mtül yetersiz en azından 10-12 mtül olmalıydı. Antalyanın iklimi sıcak olduğundan muhtmelen ısınırsınız ama soğuk günlerde 60°C üzeri yakmak zorunda kalacağınız için yoğuşma veriminden yararlanamayacaksınız.
  • Sayın Zebza verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
  • arkadaşlar merhaba ,
    mutfaktaki peteği kaldıracağım.. zemine laminat döşeteceğim için boru v.s görünmesini istemiyorum.. peteği kaldırıp,giden suyu kesmem için kollektördeki mutfak peteğinin vanasını bulmam lazım. bu vanayı nasıl bulabilirim.. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.@Zebza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serosez -- 13 Kasım 2014; 12:05:02 >
  • serosez S kullanıcısına yanıt
    Tüm vanaları kapatın peteklerin soğumasını bekleyin, ardından tek tek açarak hangi vanayı açınca mutfak peteği ısınacak kontrol edin.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.