Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba
    benim daire 3+1 ve pencere altlarında 36 cm derinliğinde petek yerleri için boşluk bırakılmış.
    ev kuzey - doğu- batı cephe. aşağıda resmini eklediğim boşluklara koyulsa petekler sıkıntı yaratır mı?
    boşluklar: 100 cm uzunluk - 60 cm yükseklik - 36 cm derinlik İL: ANTALYA
    teşekkürler

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR
  • Hocam yeri burasımı tam bilmiyorum ama bizim tesisatta bütün giriş çıkış vanalarında baypa dn 15 yazıyor , araştırdım 1/2 olarak geçiyor , hepsinin bu şekilde takılması doğru mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miranda Kerr -- 15 Kasım 2014; 0:41:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girişe takılması doğru ama çıkışa dönüş vanası takmaları gerekiyordu ki maalesef tesisatçıların %99 takmıyor, onlara göre boşuna üretilen bir malzeme.

http://baypa.com.tr/wpcproduct/kose-geri-donus-vanasi/

• Merhaba

Kireçburnun'da 90m2 lik yalıtımsız bir evde kiracı olarak oturuyorum. Şuan Bosch marka bacalı bir kombi kullanıyoruz. Fakat kombi özellikle ateşlemeler sırasında çok fazla ses yapıyor ve evimizdeki tesisatın son peteği hiç ısınmıyor. Ondan bir önceki de sadece yarıya kadar ısınıyor. Ekonomik bir çözüm olarak kombimiz değişecek fakat ev sahibimiz pek anlamadığı için benden araştırmamı rica etti. Bu koşullar altında tesisat ve yalıtımda değişiklik yapmadan verim alabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir bacalı kombi var mı?

Şimdiden çok teşekkürler.
  • evimin petek tesisatı mobil sistem sıfır aldım daireyi ancak bir sorunum var...
    en arka oda kombiye uzaklık yaklaşık 15 metre sıcak su borusunda kaçak var orayı açtım kombini barı 10 saatte 0,5 bar düşüyor.
    bu boruyu değiştirmek için iki taraftan söktüm asıldım ama nafile 1 santim bile kıpırdamadı. kırıp dökmek de istemiyorum. ne yapabilirim bir fikri olan var mı?
    acaba diyorum yan odadaki petekten sıcak suyu bir t ile arızalı yere de versem ısınır mı yoksa borular ince olduğu için bu sefer ikiside mi ısınmaz
  • zi_zuu kullanıcısına yanıt
    Diğer petekleri kapatınca ısınmayan petekler ısınmaya başlıyorsa ya kombiye yakın peteklere termostatik vana taktıracaksınız veya reglaj yapacaksınız, ayrıca peteklerin arkasına izopan koymanız gerekiyor.
  • beyerli B kullanıcısına yanıt
    Borudan ziyade kolektör veya petek vanalarında kaçak olabilir. Yan odadaki petekten "T" ile hem sıcak hem soğuk su için bağlantı yapmanız gerekiyor, petekleri çapraz bağlatırsanız sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Borudan ziyade kolektör veya petek vanalarında kaçak olabilir. Yan odadaki petekten "T" ile hem sıcak hem soğuk su için bağlantı yapmanız gerekiyor, petekleri çapraz bağlatırsanız sorun olmaz.

keşke vanadan kollektörden olsaydı ama değil ne yazık ki iyice baktım. komple koridorun fayansını kırmaktansa yan duvara bi delik açıp çekeceğim. soğuk su borusu kaçırmıyor. sadece sıcak suyu çeksem olmaz mı acaba
  • beyerli B kullanıcısına yanıt
    Hayır olmaz o zaman kesin sorun yaşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Diğer petekleri kapatınca ısınmayan petekler ısınmaya başlıyorsa ya kombiye yakın peteklere termostatik vana taktıracaksınız veya reglaj yapacaksınız, ayrıca peteklerin arkasına izopan koymanız gerekiyor.

Cevabınız için çok teşekkürler. Peki tavsiye edebileceğiniz bir kombi marka ve modeli var mı acaba ? Az sorun çıkaran ve özellikle sessiz çalışan bir makina arıyorum. E.C.A Demirdöküm veya Buderus Markalarından birini tercih etmeyi düşünüyorum. 24000 lik modeller işimi görür mü? yoksa daha güçlü bir kombi mi almalıyım?

Bir diğer merak ettiğim konu ise izopanları petekleri sökmeden arkalarına yerleştirebilir miyim ? Yoksa petekler sökülüp tam boylarına göre izopanlar kesilip arkalarına yerleştirdikten sonra tekrar monte mi edilmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zi_zuu -- 16 Kasım 2014; 20:54:04 >

• zi_zuu kullanıcısına yanıt
    ECA ve Demirdöküm kombilerden ses konusunda şikayet yansıyor özellikle ECA için. Buderus GB072 tercih edebilirsiniz ama fiyatı oldukça yüksek. Diğer sessiz bilinen kombilerin listesini yeni.üye arkadaşımız çıkardı o kombilerin arasından da seçim yapabilirsiniz. Kombiyi değiştirmeden önce tesisatı muhakkak temizletin.

quote:

Orijinalden alıntı: yeni.üye
    Verisine ulaşabildiğim bazı premix kombilerin ses (db) değerleri...
    kombi alırken hesaba katmak isteyenlere duyurulur.
    diğer modellerin verisi varsa eklersiniz yada yanlışsa doğrusunu yazarsınız.

Ariston Genus Premium Evo..... 33.4 Db Buradan
    İmmergas Victrix 26.............. <55 Db Buradan (net bir açıklama yok, 55 den düşük)
    Baymak idee........................ 38 Db Buradan
    Bosch/Buderus (Premixler)...... 36-38 Db
    Ferroli Econcept Tech............ 34.3 Db Buradan
    Ferroli Bluehelix Tech............ (econcept modeline göre extra izolasyon olduğu söyleniyor ama veri yok)
    Termoteknik Logic................ 33.4 dB Buradan
    Termoteknik Vogue 26/32....... 34 db Buradan
    Viessmann Vitodens 100-W.... 39 Db buradan

• 4 odalı bir eve kombi çektirmek istesek işte peteğiydi kombisiydi efendim tesisat döşemesiydi kabaca ne kadar tutar acaba ? Ha bu arada doğalgaz hattı mevcut bina içerisinde.!
  • Kaliteli bir tesisat 5000 TL'den başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

4 odalı bir eve kombi çektirmek istesek işte peteğiydi kombisiydi efendim tesisat döşemesiydi kabaca ne kadar tutar acaba ? Ha bu arada doğalgaz hattı mevcut bina içerisinde.!

eğer azıcık kaliteli bir iş isterseniz, A sınıfı bir kombi, dd.plus 8-9 metre petek, dizayn boru, GK vanalar...6000 tl tutar ve 300-400 arası yakar.

kombiyi yoğuşmalı vanaları siemens boruları bakır yaparsanız 8000 tl tutabilir. yakıt 200-250 ye düşer....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

4 odalı bir eve kombi çektirmek istesek işte peteğiydi kombisiydi efendim tesisat döşemesiydi kabaca ne kadar tutar acaba ? Ha bu arada doğalgaz hattı mevcut bina içerisinde.!

eğer azıcık kaliteli bir iş isterseniz, A sınıfı bir kombi, dd.plus 8-9 metre petek, dizayn boru, GK vanalar...6000 tl tutar ve 300-400 arası yakar.

kombiyi yoğuşmalı vanaları siemens boruları bakır yaparsanız 8000 tl tutabilir. yakıt 200-250 ye düşer....

Hocam siemens vanalar GK'dan daha mı iyi?Sizden hep GK ve Danfoss duyduk bugüne kadar.

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    siemens ve danfoss aynı fabrikada üretiliyor, millet danfoss deyince birilerine soruyor ve eca dan kötü bişey zannediyor, siemensi herkes tanıdığı için öyle yazdım bu kez...
  • Merhaba,
    İki sorum olacak , cevaplarsanız memnun olurum.

1) Tüm sistem hazır , sadece ocak için doğalgaz bağlatılacak (abone vs yok) bunun fiyatı nedir? Sorduğumda 800civarı denildi, 400ü depozitoymuş nedir bu yani? Ayrıca sadece ocak için olunca 80tl civarı olması gerekmez mi?

2) Yine tüm sistem hazır, ortalama bir kombi düşünürsek + 5petek abone ücreti vs dışında aşağı yukarı ne kadar masraf çıkacaktır?

Önceden bilgi almak istedim. Yardımcı olursanız teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

siemens ve danfoss aynı fabrikada üretiliyor, millet danfoss deyince birilerine soruyor ve eca dan kötü bişey zannediyor, siemensi herkes tanıdığı için öyle yazdım bu kez...

Tamamdır hocam teşekkürler :)

• By Efendy B kullanıcısına yanıt
    1. Sadece ocak depozitosu 79 TL , en azından Kocaeli'de.

2. Konvansiyonel kombi 1100-1400 TL, premix yoğuşmalı kombi 1600-2000 TL, Demirdöküm Plus petek metresi 140-160 TL
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.