Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tüm premix yoğuşmalı kombilerin Verim Sınıfı (92/42/EEC) 4 yıldızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 15 Haziran 2015; 11:22:12 >
  • Arkadaşlar merhaba kombi olarak Bosch, Demirdöküm ve Baymak arasında bir tercih yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • serdarrkk kullanıcısına yanıt
    Bölgenizdeki servisi iyi olanı alın, verimleri birbirine yakındır.
  • intererdem kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Öncelikle güzel bir yazım olmuş fakat size yüzde yüz katılıyorum diyemem malesef. Bu etkenlerin çoğu doğru olduğu görüşündeyim. Fazla petek konusunda ve buna benzer bazı konularda yol ayrımındayız malesef sizinle. Bana göre bir evi ısıtmak değil, daha çok o ısıyı kaybetmemek önemli bu konuda. Bu yüzden ısıl kaybı karşılayacak petek ölçüsü kullanılarak geriye kalan bütçe yalıtıma ve oda termostatı ile termostatik vana alımına harcanmalı. Ayrıca boru çapları kademe kademe uzaktan yakına doğru incelerek gelirse daha iyi olur. Kombi seçimide tesisata göre seçilerek gerekirse, kapasite ayarları da yapılabilir. Birde yadyatörlerin konumu ve montaj şartnamelerine uyumu ısıyı ortama aktarma konusunda çok önemli bir husustur. Yanlış anlamayın beni lütfen ama ben bir mühendis falan değilim. Sadece lise mezunu ve bu konuda teknik eğitim almış biriyim. Fakat bende sizin gibi bilgi kirliliğine karşı biri olduğum için bu gibi düzeltmeleri yapmak istedim. Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevabınız için teşekkürler. Demirdökümü tercih edeceğiz ama eğer bilginiz varsa demirdökümün nepto mu yoksa atron serisini mi tercih etmeliyiz. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarrkk -- 11 Temmuz 2015; 9:59:49 >
  • serdarrkk kullanıcısına yanıt
    Bulabiliyorsanız Nitron alın (Nitron Plus değil), ikinci tercihiniz Atron olsun.
  • intererdem kullanıcısına yanıt
    İyi Günler. Çok Güzel Bilgiler vermişsiniz. Teşekkürler. Benim bir konudaki merakımı giderirseniz mutlu olacağım. İkinci el kombileri projeli olarak takıp kullanabilirmiyiz. Kombinin üretim yılı önemli mi? Fatura temin etme imkanı yok tabiki. Konu hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Selamlar.
  • Herkese selamlar.
    Bir konu hakkında bilgilerinize danışmak istedim.
    Evde mevcut peteklere bir havlupan ve birde petek ilavesi yaptırmak istiyorum.
    Tercihim fazla kırım işi olmaması için yatak odasındaki petekten ek hat çekilerek yapılması. (petek bağlantı vanalarının oradan)
    Görüştüğüm yerlerde iki farklı görüş bildirildi:
    1- Bu şekilde verim alınmayacağı (çalışmayacağı) zeminin altındaki ana borulardan hat alınması gerektiği
    2- çok sıkıntı olmayacağı ve yapılabileceği
    Hangisi doğrudur yada her iki şekilde de yapılabilirse hangisi daha verimlidir.

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 14 Ağustos 2015; 11:22:57 >

• takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • binbir zahmetle acemi bir tehsisatcı ya bakır boru döşettim.
    havalar soğuyunca bugün bir deneyeyim dedim ilginçtir ki kombiden sonraki ilk petek ısınıyor ama diğer peteklere ısı gitmiyor yaklaşık 30 dk kombi çalıştırdım (max değerde) (bar1.5)
    kombim dd nitromix p24 bakır boru petekler dd plus ve capraz bağlantı yaptırdım.. .. havamı var acaba dedim salondaki peteğin havasına baktım hava falan yok ama 30 dk rağmen su buz gb ..
    duş için sıcak su alabiliyorum kombiden sonraki ilk (mutfak) radyatörde ısındı. çocuk odasındaki petek 1/3 ısındı
    sorun tesisatta mı kombide mi acaba fikriniz nedir?

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

• Mart 2014'de montaj yapılan sistemim vaillant 24000'lik yoğuşmalı kombi 10 metretül eca petek ve 2 adet havlupandan oluşuyor. Güney cephede 170 m2 dublex daire İstanbul Bağcılar/Kirazlı semtinde. İnce borularla duvar kenarından çekilen tesisatı tesadüfen uğrayan bir arkadaşım inşaat aşamasındayken beğenmedi, onları kesip attık. Kombiden 3 metre kalın boru ile evin ortasına getirdiğimiz ana hattı neredeyse hiç 90 derece dönmeden kademeli şekilde incelterek direkt peteklere ulaşan son haline getirdik. Üst kata aynı kalın borularla çıkarıp peteklere 1-2 metre kala incelttik. Kalın boru dediğim çap aklımda kalmadı ama yaklaşık 4cm civarındaydı. Son olarak da kombinin karşısındaki ilk peteğe ve üst kattaki 2 adet peteğe termostatik vana taktık.(birincisine çok yakın olduğundan fazla ısındığı için diğerini de üst katı kullanmadığımızda kapatabilmek için böyle düşündük. 2014 kışında istediğim tasarrufu sağlayamasam da rahat rahat ısındık (kış boyu 250-300 TL faturalarla). Tek şikayetim bu kış sonunda banyo suyunda ufak dalgalanmalar yaşanmasıydı. Bu arada kombi kapalı alanda mutfakta dolabın içinde ve evin banyosu da hemen yan tarafında. Tesisatın kurulduğu gün havlupandan su sızdı, yenisi takılana kadar içinden bildiğimiz pas renginde su aktı. Youtube'da izlediğim videolardaki pas temizliği ve önleyici maddenin eklenmesi, ayrıca kombinin bakımı konusunda bilgi almak için bu yıl satıcıyı aradım. Çok samimi olmasak da arkadaş ortamından tanışıklığımız olan satıcı "sen yabancı değilsin" dedikten sonra tesisata doldurulan ilk suyu kullanmamızın daha sağlıklı olduğunu, ilacın eşanjörü erittiğini, bu aşamada peteklerde yapılacak temizliğin ve kombiye yapılacak bakımın ise 3. yıla kadar gereksiz olduğunu söyledi. 2.günden pas akan tesisat şu an ne hale gelmiştir kimbilir bu da şimdi içime sinmiyor. Yardımcı olur musunuz?

• Tortu tutucu taktırmanız yeterlidir.

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Tortu tutucu taktırmanız yeterlidir.

bundan var zaten, vaillant servisi izin vermedi bu parça olmadan çalıştırılmasına kombinin. Ben de montajı yapan yeri aradım gelip bu parçadan taktılar. Yani şu durumda devam etmemizde bir sakınca yokmu diyorsunuz?

• Bir sakınca yok devam edebilirsiniz.
  • Merhaba,

Salonda 120 ve 110 cm 2 petek var (paralel bağlantı) yaklaşık 28m2 l oda kuzey ve doğu cepheli.
    ısınma performansını arttırmak amaçlı 110 cm peteği çıkartarak yerine 140 veya 160 cm demirdöküm plus düşünüyorum. sizce hangisini almalıyım
  • mkkabaoglu kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    160cm hatta 180cm olabilir, verim kaybı yaşamamak için bağlantıları çapraz yaptırın ayrıca binada yalıtım yoksa arkalarına İzopan koydurun.

Çapraz bağlantı:

Sonradan yapılan çapraz bağlantı örneği:

İzopan:

• evde kiracıyım. Ev sahibi sadece peteği büyütelim dedi. Çapraz vs uğraşmaz. 160 paralel sıkıntı çıkar mı evde toplam 7.5 metre petek vardı 50 cm daha artıp 8 olacak. Kombi viessman vitodens yoğuşmalı
  • Selamlar,

Kombi ve doğalgaz tesisatı yaptırmak istiyorum. Dolap genişliği ve diğer etkenler (modülasyon genişliği verim gibi) yüzünden immergas kombilerde karar kıldım. buraya kadar sorunum yok. Tesisatın da nasıl yapılacağı hakkında fikrim var ancak ekonomik olarak İstanbul içinde kime yaptıracağım hakkında fikrim yok. 105m2 brüt ev için çok çeşitli fiyatlar söyleniyor.

Sonuç olarak İstanbul'da bunu ekonomik olarak yapacak iyi tesisatçı bulmak istiyorum. Yardımcı olabilecek var mı? (Üsküdar civarı)
  • Merhaba. Dubleks bir villada en üst katta merdiven kulesinin üzerinde bulunan bir odaya kollektör dolabı ve kombi tesisatı konulmuş. orta kat ve zemin kattaki banyolarda da kollektör dolapları var. Ve tesisat mobil sistem (geçmeli borular) ile döşenmiş . Kombi 3 katta olurmu ? Siyah gaz borusunun hem 3. katta bulunan kombi odasına , hemde zemin katta bulunan mutfağa kadar döşenmesine izin verirler mi. Geçen bir tesisatçı getirdim gösterdim. Bu tesisatlar olmaz kombi tesisatı aşağı inecek ,Yeni hat çekilecek dedi . laminant parke yaptırmadan tesisat işini halletmek istiyorum. İzmirgaz mevcut durum için ilerde sorun çıkarırmı (şu an bu bölgede doğalgaz yok)
  • Merhaba, bir peteğin yerini değiştirmeyi düşünüyoruz.Petek eski yerinden 2 metre uzağa monte edilecek, tesisat hortumuna ek yapılıp uzatılabilinir mi ?

Yoksa ek yapma gibi bir şansımız yok mu?
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.