Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın uzman arkadaşlar, daha evel hiç kalorifer tesisatı döşenmemiş bir ev var burası için hem zemin yalıtımı gerekmekte hem de kalorifer tesisatı döşenmesi lazım.

Hiç bir teknik bilgiye sahip değilim, fakat şöyle bir düşüncem var, yere 3 ya da 4 cm kalınlığında XPS (http://www.balkotrade.c.../wallboard-duz-3cm.html ) döşeyip bunun arasından kalorifer tesisatını geçirsek üstüne de şap betonu vb. yapmadan 1 cm kalınlığında laminant parke uygulansa acaba ne gibi sorunlarla karşılaşılır. Mimari açıdan kapıların ayarı gibi şeylerde hiç bir sorun olmayacak.

Laminant parke altına yarım santim bile xps uygulansa garanti dışı kalacağını okudum çeşitli kaynaklarda fakat uygulayan ve memnun kalan cok insan var. 3 cm xps üzerine laminant acaba mümkün müdür?

Merak ettiğim bunu daha once uygulayan ve sorun yaşamayan var mıdır?

İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Deitel kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan çekecekseniz mobil sistem yaptırın.
    Bilgisi:
    http://www.umraniyetesisat.com/faydali-bilgiler/mobil-sistem-cross-link-kalorifer-sistemi/

İzolasyon olarak parke altına 5mm kapron veya 1cm XPS kullanın, daha kalın malzemede özellikle ağır mobilyalarda parke zarar görür.
    1cm XPS:
    https://www.kalelicati.com/izocam-foamboard-parke-alti-30-m2-1-cm-p26596.html

5mm Kapron:
    http://www.yavan.com.tr/urun/kapron-parke-alti-strafor-5mm/63

• Oturdugum dubleks dairede petek temizligi yaptirmak istiyorum. (Kavacik-Istanbul)
    Hem burada hem de internette bayagi arastirdim ama anlasilan her firma kendisine gore dogruyu uyguluyor.
    Yakin cevremde petek temizligi yaptiran olmadigindan referans alabilecegim bir firma da yok.
    Bu baslikta, zannedersem Sn. Zebza tarafindan, gonderilen bir link var. Istanbul Tesisat firmasina ait.
    Son derece faydali bilgiler vermisler ama yorumlara baktigimda ayni gun bir kac dakika arayla yazilmis olduklarini gordum. Acikcasi biraz iskillendim.
    Acaba bu firmaya temizlik yaptirmis olan veya baska firma tavsiye edebilecek kimse var mi?

Simdiden tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 27 Kasım 2014; 10:26:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evim 110m2 dıştan yeni montalama yapılmış
    Peteklerim demirdöküm plus 8metre
    1 Tane 160Lık 3 tane 140lık 2 tane 120lik
    Tesisat sıvaaltı Kombi Demirdöküm nikron yoğuşmasız
    Isı ayarımız kac olması gerekir ?

NOT : Peteklerin hepsinde termostat vardır (havlupan haric)

Bu uygulama Doğru Mudur ?

Kombim Balkonda Balkon İse Kısmen Açık Batıya Bakıyor

Nasıl Tasaruf Yapabilirim gelen fatura 350 tl

Saygılarımla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UfukParlayan -- 11 Ocak 2015; 18:47:12 >
  • Merhabalar;

Dairem 85 metrekare toplamda 4.70 metre panel radyatör uzunluğu var. kombi mutfakta ve kombi uzak olan oturma odası 9,5-10 metrekare. radyatör ise 60 (yükseklik)x70 (uzunluk) cm. kışın oturma odasını zor ısıtıyoruz. kombi vaillant 202/3-3 17000 kcal. Peteğin boyunu ne kadar uzatırsam verimli ısınabilirim? kombinin toplam peteği ısıntmaya gücüyetermi? şimdiden teşekkürler...
  • Merhabalar,

Apartmanın en üst katında oturuyorum ve yazın çatıda aşırı sıcaklık meydana geliyor. Çatı arasındaki bu sıcaklıkatan ucuz ve basit yöntemle sıcak su elde etme tekniği varmıdır?

Bu konuda tecrübesi bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Hayırlı günler.
  • Merhabalar net 85metrekare 2+1 daireme doğalgaz tesisatı döşetmek istiyorum ancak apartmanda henüz doğalgaz olmadığı için şimdilik sadece gaz boruları ve petekler hariç kalorifer tesisatını döşetmek mantıklı olur mu?
  • serdarrkk kullanıcısına yanıt
    Mantıklı olmaz, iki kere işçilik vermiş olursunuz. Yakında doğalgaz gelecekse tesisatı komple yaptırın, Haziran - Temmuz gibi yaptırırsanız doğalgazcılar için ölü sezon olduğundan daha uyguna mal edersiniz.
  • Cevap için çok teşekkür ederim. Gelen teknisyen arkadaş bosch condense 2000 kombi tavsiye etti bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz
  • serdarrkk kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,
    Bosch Condense 2000W eski nesil düz yoğuşmalıdır onun yerine yeni nesil Bosch Condens 2500W tercih edin.
  • Tekrar teşekkür ederim, tavsiyeniz üzerine haziran ayını bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Rica ederim,
    Bosch Condense 2000W eski nesil düz yoğuşmalıdır onun yerine yeni nesil Bosch Condens 2500W tercih edin.

Bugun baymak novadwns extra icin muhendis fiyat verdi ust katimizdakiler bosch condens2500 taktirdi ve ddokum nikromix bu uc kombi arasinda kaldim hangisini tercih etmeliyim bu uc kombinin yakit tasarrufu ve ek fazladan ozellikleri neler bilgilendirirseniz sevinirim

• tirem T kullanıcısına yanıt
    Ben Novadens Extra kullanıyorum, yakın arkadaşıma da Nitromix aldırdım her ikimizde kombilerden memnunuz, Bosch Condens 2500W çok yeni çevremde yok hakkında yorum yapamıyorum. Premix yoğuşmalı kombi olarak hangisini alırsanız alın ciddi sorun yaşamazsınız. Tasarrufta kombi son sırada geliyor, sıralama şu şekildedir.

1. Yalıtım
    2. Kaliteli düzgün yapılmış tesisat
    3. Tasarruf elemanları (oda termostatı ve termostatik vana)
    4. Kombi
  • Arkadaşlar

ev

ankarada

arakat

mantolamalı

doğu güney batı cepheli

sıfır binada

100 m2 net

yalnız şöyle bir sorun var

balkon oval olduğu için yaklaşık 5mt baca kullanılması gerekiyor

eca ile konuşmuşlar verim almaz demiş

hangi markada sorun yaşamayız

en ekonomik sorunsuz hangi markayla çözeriz

yoksa 5mtde hepsi sorun olur kombiyi balkonamı taşımamız lazım

buda baya masraf çıkarırı

proje vs baya para istiyorlar
  • Arkadaşlar merhaba
    İstanbul da 50 m2 2+1 arakat kuzey güney cephe ev için kombi tavsiyeleriniz nelerdir ?
    acil yardıma ihtiyacım var
    şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Ben Novadens Extra kullanıyorum, yakın arkadaşıma da Nitromix aldırdım her ikimizde kombilerden memnunuz, Bosch Condens 2500W çok yeni çevremde yok hakkında yorum yapamıyorum. Premix yoğuşmalı kombi olarak hangisini alırsanız alın ciddi sorun yaşamazsınız. Tasarrufta kombi son sırada geliyor, sıralama şu şekildedir.

1. Yalıtım
    2. Kaliteli düzgün yapılmış tesisat
    3. Tasarruf elemanları (oda termostatı ve termostatik vana)
    4. Kombi

Selamun aleykum yalitimin tamam oldugu ve tum sartlarin ev icin esit oldugu ortamda bosch condens2500 mu 1 gunluk daha az yakar yoksa ddokum nitromix mi az yakar bide ddokum nitromix alirsam nasil oda termostati almaliyim

• tirem T kullanıcısına yanıt
    Aleykum selam,
    Aralarında ciddi bir fark kesinlikle oluşmaz, aynı model kombilerin arasında bile bir ufak tefek tüketim farkları vardır.
    Gönlünüzden geçeni alın.

1.) Bosch Condens 2500W + FR10 veya programlanabilir FR100 oda termostatı
    2.) Demirdöküm Nitromix + Exacontrol 7/7R veya Siemens REV24 / REV24RF oda termostatı
  • YASIN0634 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    F/P Premix yoğuşmalı kombi tercih edin.

Baymak Falke Condense / Baymak DUO TEC
    Bosch Condense 2500W
    Demirdöküm Nitromix

Bize değilde, satıcıların "eviniz küçük yoğuşmalı kombiye gerek yok" masalına inanacak olursanız aşağıdaki modellerden bir tanesini seçin.

Bosch Class 6000W
    Demirdöküm Nitron
    Ferroli Domina
    Ferroli Diva (Divatech)
    Alpha (İmmergas) CB 24TF / 7 yıl koşulsuz garantisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 10 Haziran 2015; 10:26:08 >
  • Arkadaşlar sıcak su verimi 4 yıldız olan demirdöküm nitromix'i biliyorum 4 yıldız sıcak su verimi olan diğer kombiler hangileri.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.