Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hardcrss

40-45 civarı en verimli aralık.

teşekkür ederim hocam.

oda termostadı yok, sıcaklığı 45 derece civarı kombiden ayarladığımda 22 derece civarı oda sıcaklığı elde ediyorum. Normal midir?
  • faydalı bilgiler emeği geçen herkese teşekkürler
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    normaldir.
  • arkadaşlar merhaba,

kombimin arızalanmasından dolayı yenisi ile değiştirmeye karar verdik. bu esnada tesisat temizliği yaptıralım dedik, ama bir iki firma temizlik esnasında kullanılacak olan kimyasalların peteklere zarar verebileceğini ve temizlik yaptırmanın mantıklı olmadığını söyledi.
    sizce bu söylenenlerin doğruluk payı var mıdır.

cevaplar için teşekkür ederim.
  • mustafa.konuk M kullanıcısına yanıt
    tamamen yalan ellerinde böyle bir sistem olmadıgı için sallamıslar temizlik 3 senede bir faydalıdır kan sulandırıcı ilaç gibidir sistemdeki bütün pislikleri temizle ve sistemi korur saygılar
  • chnkrc35 C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar
    mutfak 10,5 m2 70 cm 60 cm
    oturma odası 24 m2 130 cm 60 cm
    salon 12,3 m2 1m 60 cm
    yatak odası 13 m2 60 cm 60 cm
    çocuk odası 12 m2 1,4 m 60 cm
    banyo 6 m2 50 cm 60 cm
    tuvalet 3 m2
    hol+antre 10 m2
    mutfak balkon 2,2 m2
    salon balkon 3,8 m2

aşağıda evin resimleri var.tuvale banyo ve yatak odasının resimleri yok.maviyle çizdiklerim şu anda mevcut kırmızıyla olanlar ise benim ilave istediğim petekler.sorun şu holdeki eklemeyi yatak odasından çektirmeyi ve diğer odalardaki eklemeleride bağlı bulundukları odadan yapmayı düşünüyorum.salon kuzeybatı gibi ve burdaki eklemeyi yanyana bağlama yapılıyor öyle yapmak isyitorum. çocuk odasıda kuzeye bakıyor.
    ekleme olacağından(petekleri uzatamıyorum).neden tuvaletren çekemiyorum derseniz fayans kırılacak... ama diğer yerlerde parke kaldırılacak)tesisat mobil sistem.herhangi bir sorun yaşarmıyım?özellikle bu işi bilen ustalara soruyorum.(ilkolul point terk :)))
    undefined

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALARundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azazel_666 -- 15 Ocak 2014; 9:49:11 >

farklı bir sorum daha olsa size, evimde 6 adet petek var bunlardan iki tanesinin tesisatını aynı yöne yapılmış, diğer 4 tanesi çapraz bağlanmış, sizce bu iki tane bağlantı borusunu düzeltmelimiyim yoksa kaybım çok fazla olmaz mı.
    teşekkürler.
  • mustafa.konuk M kullanıcısına yanıt
    petek boyu 1400 cm den uzun degilse ve petekler kombiye göre en uc noktada degilse gerek yok
    petekler hem 1 metrenin altında hemde uç noktada değil, cevap için teşekkürler. çok makbule geçti.
  • Mobil sistem hattım da sorunum var. Borulardan biri şap ın altında delinmiş ve su basıncı düşüyor. Hangi petek te olduğunu tespit ettim. Sadece PE-X borusunu nasıl değiştirebilirim. Gittiğimiz tesisatçılar değiştiremezsiniz dediler. kırıp dökmek gerek diyorlar. Döşendiğinde bi sorun olursa borularda sorunlu boruyu çıkarıp yenisiyle değişebileceğini söylediler. Ama şimdi değiştiremeyiz dediler. Boruyu değiştirmenin kolay bir yolu varmı arkadaşlar ya da mobil sistem olmasına rağmen gerçekten kırıp dökmek mi gerekiyor ?
  • magical99 M kullanıcısına yanıt
    kırıp dökmek gerekiyorsa mobil sistem niye yapılmış? ya da mobil sistem ne demekmiş?

mobil sistemde pex-b boru şap beton altında bir kılıftan ilerler. bir ucu kollektöre, diğer ucu peteğe bağlıdır. boruda delinme olursa, kollektör ve petek bağlantıları kesilip, pex-b boru kılıf içinden çekilir, yenisi kılıf içine sürülür.

eğer gidipte kılıfın içine beton atılmadıysa, değiştirilir.
  • aslında şöyle birşey olsaydı pex-b borusunı çıkarıp kırıp dökmeden bakır yapılsa ne güzel olurdu.
  • esnek bakır borular var sanırım. bunlarla yapılabilir belki.
    http://www.meltemmetal.com.tr/katalog/CTXFlexible_Tr.pdf
  • acaba ısınma için bakır borudan alınan verim bu borulardan alınabilirmi?evde mobil sistem var.kırma dökme yapamıyorum ama bakır boru yaptırmak istiyorum.pex-b boruları çıkartıp bu ctx boruları yaptırırsak hocam bakır boruyla aynı verimi alabilkirmiyiz?hocam eğer olursa 10 numara olur.senin dediklerini referans alıcam hocam.eğer ctx yaptır dersen onu yaptırıcam.bakır malesef kır dök işi olamayacığından yapamayacağım.yorumlarınız bekliyorum.
  • azazel_666 A kullanıcısına yanıt
    estagfurullah hocam referans alınacak düzeyde değilim ben sadece kişisel fikrimdi. biray hocam ne derse o. benimki sadece bir fikirdi
  • hocam firmayla konuştum.almanya menşeili bir firma.aradığım kişi saolsun çok yardımcı oldu.ama sorun şu ki hiç türkiyede bir evde yapılmamış.genelde prefabrik evlerin ısıtmasında ve yerden ısıtmada kullanılıyormuş.Yani çok iyi görünüyor.Şöyle düşünelim yerden ısıtma gerçekten kalite isteyen bir sistem.Hem alman firması hem bakır hem de esnek :) bircan hocam yorumlarını bekliyorum.(pex-b boruları çıkarılıp yerine bu borular döşenirse bakır borular gibi verim olur mu?) borunun içi bildiğimiz bakır ama dışı plastik ekip bükebiliyorsunuz.
    bakalım bircan abi ne diyecek?
    Fiyat verdiler mi? Metresi ne kadar?
  • valla bircan hocamın cevabını bekliyorum heyecanla:)
    zebza boruların genişlikleri var onlara göre firmadan fiyat istiyorlarmış.
    bana çok mantıklı ve çok güzel fikir geldi.eğer ısıtması ve verimi iyiyse on numara olur.üstelik fittingsleri çok kolay takılıyor dedi.4 sn sürüyor dedi.kaynatmaya gerek yok dedi.hatta ytüde test yaptırmışlar.plastik deliniyor sağlıklı değil su sızdırma oluyor.bakır ise sağlıklı ama kaynakların çok iyi oılması gerekiyor ama bunda fittingsleri var dedi konuştuğum kişi 4snde tamam dedi.para olsa bu işe girişebilirdim.çok iyi düşünmüşler bakır+plastik.içerisisi bakır dışarısı bakır.hem sağlıklı hem de uzun ömürlü.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.