Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dıştan yalıtım yoksa, tüm dış cephelere içten 3cm xps ile yalıtım yaptırın, petekleri Demirdöküm Plus tercih edin, parke altına standart strafor yerine 2cm xps koydurun, tavana dekoratif ısı yalıtım levhası yaptırın veya ısı yalıtımlı boya ile boyatın. Tesisatın ana hattını 25mm boru ile başlasın sonuna doğru 20mm ile bitsin, vanaları kaliteli mümkünse GK marka alın, peteklerin su dönüşüne muhakkak dönüş vanası taktırın, kombinin altındaki filtre ve vanalarını tam geçişli metal ile değiştirin.

http://www.merbolin.com.tr/urun/merbotherm-tavan-isi-yalitim-boyasi.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 25 Aralık 2013; 9:31:43 >

• Valla fiyat normal sayılır. Ama ucuz değil. Bu arada evin içini yerleşmeden önce yaptıran biri olarak söyleyim bencede komple yaptırt gitsin. Özellikle duvar alçı ve boya badanayı. Tabi dış cephelerde. Sonradan daha zor olur. Ama ustayı iyi seç. Başında bekle. İşini yarım yamalak yapan adam çok.
    Laminant markasını bence ithal seç. Kalın olsun biraz. Altına falan arkadaş daha ayrıntılı yazmış iyisinden izolasyon malzemesi yaptırt. Bu işler bir sefer oluyor. Sonra yaptırtmak çok zor. Ben şimdi evin içini boyatmaya üşeniyorum.
  • merhaba
    1-yeni taşındığımız evdeki kombide basınç yükselmesi oldu su boşaltma musluğunu hiç bir yerde bulamadım,diğer kombide banyodaki musluğu açınca su boşaltıp basıncı düşürüyordum,musluk yoksa bu iş nasıl yapılıyor?
    2-peteklerin vana ayarı nasıl olmalı,borular zeminaltı olduğu için kombiye yakın uzak hangileri takip edemiyorum
  • ornitolog kullanıcısına yanıt
    1. Resimdeki gibi herhangi bir peteğin hava purjöründen su akatarak basıncı düşürebilirsinz.
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

2. Boruları takip edemiyorsanız, sadece çok ısınan odaların vanalarını kısarsınız, tam kapatıp çeyrek veya yarım tur açarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

1. Resimdeki gibi herhangi bir peteğin hava purjöründen su akatarak basıncı düşürebilirsinz.

2. Boruları takip edemiyorsanız, sadece çok ısınan odaların vanalarını kısarsınız, tam kapatıp çeyrek veya yarım tur açarsınız.

alt vana mı kısılmalı üst vana mı?

Alt vana veya direnci artırmak için her ikiside olur.
  • arkadaşlar eski demirdöküm petekler biliyosunuz çok ağır...bunu demirciyemi satayım yoksa ikinci el alan varmı ...yada nasıl paraya çeviririm.?
    Yükselen basıncı düşürmek mesele değil de basınç fazla su basmaktan yükselmediyse, sistemden su eksiltmek kalıcı çözüm getirmeyecektir. Kısa bir süre sonra basınç özellikle sistem sıcakken yine olağandan fazla yükselebilir. Bu durumun muhtemel nedeni ise genleşme tankındaki havanın eksilmesidir. Bence sorun tekrarlarsa servise göstermenizde yarar var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepholding

arkadaşlar eski demirdöküm petekler biliyosunuz çok ağır...bunu demirciyemi satayım yoksa ikinci el alan varmı ...yada nasıl paraya çeviririm.?

Hayırlı olsun değiştirdin heralde sistemini. Ama çıkan o döküm radyatörleri satıp masrafını çıkarabilirsin
  • recepholding R kullanıcısına yanıt
    Demirciye satın, ikinci el döküm petek kimse almaz.
  • daha değiştirmedim ustalar ocak birde gelcek...ben şimdiden sizlere danışıyorum...demirciler pek para vermiyorlar acaba dedim başka alan bir yer varmı :)))
  • Merhaba,
    Yeni aldığım evimin kombi ve tesisatı ile ilgili olarak sizlerin bilgilerini almak isterim.
    Bilgiler;
    Salon: 3,60x6,30= 22m2 petek uzunluğu 90+90 Kuzeybatı
    Çocuk: 2,60x4,0= 10m2 petek uzunluğu 60 Kuzeybatı
    Çocuk: 2,50x4,37=11m2 petek uzunluğu 60 Kuzeydoğu
    Yatak odası: 3,20x4,30= 14m2 petek uzunluğu 100 Kuzeybatı
    Mutfak: 2,70x4,37= 12m2 petek uzunluğu 60 Kuzeydoğu
    Hol: 8 m2 petek uzunluğu 60
    Banyo 6 m2 petek uzunluğu 110 havlupan
    Tüm petekler 60 cm yüksekliğindedir.

Kombi olarak DD Nitromix ve General AR320 kablosuz oda termostatı almayı düşünüyorum.(Kablosuz oda termostatını aldım, ev kağıt kaplama olduğu için üstünden kablo çekmek istemedim)
    Petekler EMKO marka, vanalar BAYPA diye bir marka. Vanalar giriş vanası çıkış vanası mı bilmiyorum.
    İnşallah 15 ocakta taşınacağım, taşınma öncesi yapmamı önereceğiniz şeyler olursa çok memnun olurum.
    Şimdiden teşekkürler...

Sorumu bu şekilde diğer konuya yazmıştım. Orada özellikle zebza ve disintegration arkadaşların önerileri doğrultusunda petekleri değiştireceğim.
    Kombi girişine bakır veya metal vana ve filtreleri almam gerektiğini öğrendim. Bunları GK marka alsam olur mu?
    Ayrıca kombi bağlantısını S boru ile yapmam gerekiyor herhalde, bunu alabileceğim bir link var mı?
    Kollektörü de değiştirmemi önerirmisiniz?
    Petek çıkışlarına GK krom dönüş vanalarından alacağım.
    Emko radyatörler hakkında bir bilginiz var mı? Özellikle Biray Müh. in sitesinde sattığını gördüm, kendisi önerir mi?
    Mutfak, salon , çocuk odaları ve yatak odasına toplam 6 adet danfoos ra 2000 termostatik vana alacağım.
    Peteklerin sıcak su girişleri sağ tarafta gözüküyor bunları yukarı kaldırmam gerekiyor herhalde, termostatik vanaları takmak için.

@Biray Doğalgaz

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlizard -- 2 Ocak 2014; 2:37:28 >

• Arkadaşlar.Benimde bir sorum olacak. Bosch Classic Condense kombi kullanıyorum.Memnunum. Isınmada bir sorun yok. Kombi mutfakta. Borular alttan döşemeli dağıtım antrede kombiye yaklaşık 5-7 metre uzaklıkta.Isınma konusunda çocuk odası diğer odalara göre az ısınıyor, oda kuzeydoğuda.
    Odada iki tane biri açılır iki kantlı, bir tane tek açılır tek kanat pencere ve balkon kapısı var.Dağıtım konnektörü mecburen altı patek olduğu için 6 lı.Dağıtımın hemen arkası banyo.Yanı çocuk odası.Konnektörü 7li ye değiştirip bonyodan çocuk odasına yeni bir petek koydursam sonuç nasıl olur? Veya banyodaki havlupandan ek nasıl yapabilirim? Planda anlatabildim galiba.

plan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybr -- 5 Ocak 2014; 0:58:28 >

• benim kışın fatura hep 300-350 arası geliyor. ev 130 m2, izolasyon yok binada. buderus kombi kullanıyorum yoğuşmalı değil. bir iki odayı kapatsam işe yarar mı acaba.
  • aybr A kullanıcısına yanıt
    Çocuk odasındaki peteği büyütün daha az masraf etmiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

benim kışın fatura hep 300-350 arası geliyor. ev 130 m2, izolasyon yok binada. buderus kombi kullanıyorum yoğuşmalı değil. bir iki odayı kapatsam işe yarar mı acaba.

Kullanmadığınız odaların radyatörlerin giriş ve çıkış vanalarını tam kapatıp çeyrek tur açın.
  • quote:

quote:

benim kışın fatura hep 300-350 arası geliyor. ev 130 m2, izolasyon yok binada. buderus kombi kullanıyorum yoğuşmalı değil. bir iki odayı kapatsam işe yarar mı acaba.

Kullanmadığınız odaların radyatörlerin giriş ve çıkış vanalarını tam kapatıp çeyrek tur açın.

ikisinide tam kapattıktan sonra tekrar çeyrek tur ikisinide çacak mıyım usta?
  • quote:

quote:

quote:

ikisinide tam kapattıktan sonra tekrar çeyrek tur ikisinide çacak mıyım usta?

Evet giriş ve çıkış, her iki vanayı da en fazla çeyrek tur açın.
  • yoğuşmalı kombiler her sıcaklıkta yoğuşma yapar mı? Yoğuşma veriminin en yüksek olduğu sıcaklık aralığı nedir?
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    40-45 civarı en verimli aralık.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.