Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzman arkadaşlara bir sorum olacaktı. Oturduğumuz apartmanda 14 daire var. bina yeni. merkezi ısıtmali. 2 adet gb162 buderus kazan var. Bu Kombilerin çalışma mantığını bi türlü anlayamadım. Ayar olarak sürekli ısıtma 22,5 derecede çalışıyor. Şimdi bu kombiler 22,5 dereceyi neye göre ayarlıyor. Yani bizim odaların sıcaklığının 22 buçuk olduğunu nerden biliyor. Veya tam olarak merkezi ısıtma larda bu kombilerin çalışma mantığı nedir. Binanın dışına bitane cihaz koymuşlar dış hava sıcaklığına ölçüyor. Kombi üzerindeki düğmeler de çalışma sıcaklığı otomatik ayarında. Bunu 50 60 a veya 70 e düşürsekmi acaba. Bir de bu gb162 nin kontrol panelinin kullanma kılavuzunu nerden bulabilirim. Geçenlerde yöneticimiz kontrol panelinden sürekli ısıtmayı degistirip otomatik olarak yapmis. Otomatik ayar da da sabah 5 30 da 22 buçuk derece ile açılıp akşam 22 30 da 19 derece düşme ayarı var. Milliyet gece üşüyorum deyince yine sürekli ısıtmaya aldık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• piri.reis kullanıcısına yanıt
    ilginçmiş hakikaten. 22,5 derece için mutlaka baz aldığı bir nokta vardır. binanın dış sensörü dışında herhangi bir yerde termostat olmadığına eminmisiniz? çok merak ettim gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: chem06

quote:

Yoğuşma verimi kaybediyorsunuz artı o damlayan su asitik olduğu için aktığı yere zamanla zarar veriyor.

Peki ne yapmalıyım onun için servis çağırsam servis ücreti alıcaklar.

Kendim yapabilirmiyim acaba?

Servisi değil, montajı yapan ustayı çağıracaksınız hatasını düzeltsin. Servis bakmaz zaten o işlere.

Servisin onaylamaması gerekmez miydi. Bu hataları görmüyorsa servise ne gerek var.
  • dogant1959 D kullanıcısına yanıt
    Güzel Türkiyemin acı gerçekleri, nerdeyse tüm servislerin durumu içler acısı.
  • mrb ustalar..
    doğalgaz tesisatıma ekleme yaptırdım bir ustaya.4 metre kadar.içime sinmedi bağlantıları sıvı bir ilaçla yaptı..abağlantı yerlerine ek olarak macuntarzı sızdırmayı önleyen bildiğiniz bir ilaç var mı bağlantı yerlerine üstten sürecem tekrar. gerçi adam basınç testi falan yaptı kaçak yok dedi...kendimde köpük yaptım denedim birşey yoktu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

mrb ustalar..
    doğalgaz tesisatıma ekleme yaptırdım bir ustaya.4 metre kadar.içime sinmedi bağlantıları sıvı bir ilaçla yaptı..abağlantı yerlerine ek olarak macuntarzı sızdırmayı önleyen bildiğiniz bir ilaç var mı bağlantı yerlerine üstten sürecem tekrar. gerçi adam basınç testi falan yaptı kaçak yok dedi...kendimde köpük yaptım denedim birşey yoktu..

o solüsyon zaten boru ek yerlerine sürülmek için. normalde o şekilde yapılıyor, korkacak birşey yok.
  • quote:

Yanlış hatırlıyorsunuz tüm kombiler set edilen ısının bir miktar üstüne çıkar, ardından bir miktar altına düşüne kadar sadece devirdaim eder.

Yeni Baymaklar: +3/-5°C
    ECAlar: +9/-9°C
    Demirdökümler: +5/-5°C

Diğer markaları bilmiyorum ama onlarda benzer aralıklarda çalışıyorlar.

Hocam, benim nitromix 24 + 5/ -15 çalışıyor neden acaba yoğuşmalılar m böyle. tş.ler.
  • quote:

Yanlış hatırlıyorsunuz tüm kombiler set edilen ısının bir miktar üstüne çıkar, ardından bir miktar altına düşüne kadar sadece devirdaim eder.

Hocam, benim nitromix 24 + 5/ -15 çalışıyor neden acaba yoğuşmalılar böyle mi çalışıyor. tş.ler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poncil

quote:

Hocam, benim nitromix 24 + 5/ -15 çalışıyor neden acaba yoğuşmalılar m böyle. tş.ler.

Nitromix'i tanımıyorum çevremde yok, benim bildiğim +5/-5 çalışıyor,yanlış biliyor olabilirim, en sağlıklı cevabı Bircan Bey (Biray Doğalgaz) verir.
  • Arkadaslar merak ettigim bir konu var. Benim dış saatten eve giren dogalgaz tesisati cok kotu cekilmis. Yeri cok kotu. Tamda celik kapinin onunden geciyor. Buna nasil izin vermisler anlamadim. Ben bu borulari sokturup daha geriden ek yaparak baglatmak istiyorum. Bu yasak bir islemmidir. Yasaksa mutlaka kontrol edilirmi. Kuralina uygun nasil yapabilirim bu duzeltmeyi???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.

Pazartesi evimde ilk defa doğalgaz açılışı yapılacak.Birkaç sorum olacaktı tecrübeli arkadaşlara. Peteklere suyu falan onlar mı basıcak, tüm kontrolleri yaptıktan sonra mı açılacak gaz ? yoksa direk gazı açıp gidicekler mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasha10

Arkadaşlar merhaba.

Pazartesi evimde ilk defa doğalgaz açılışı yapılacak.Birkaç sorum olacaktı tecrübeli arkadaşlara. Peteklere suyu falan onlar mı basıcak, tüm kontrolleri yaptıktan sonra mı açılacak gaz ? yoksa direk gazı açıp gidicekler mi acaba ?

Normalde igdaş doğalgazı açar gider. Ama peteklere suyu basmak falan zor birşey değil sende yapabilir havasınıda alabilirsin. İnternette videoları var. Evin içindeki tesisata bu sistemi döşeyen servis bakar ve kontrol edip teslim eder.
  • pasha10 P kullanıcısına yanıt
    Normalde tesisatı ve petekleri takan firma, suyunu da basıp sistemi ısıtmaya hazır hale getirmesi gerekir. Kombi servisi kombiyi devreye alırken sisteme su basmak zorunda değil ama genelde bu iş onlara kalır, tesisatçı ancak peteklerden sızıntı olursa gelir :(
    Gazı doğalgaz dağıtım firması açar ve gider...
  • merhaba arkadaşlar...

evim 130 metre kare demirdöküm eski tip petekler var ve borular demir boru kalın ve odalara gittikçe ufalıyor...ve kombiden oda peteklerine sıva üstü odaları dolaşarak diğer peteklere gidiyor...kombi 24 saat yanıyor ama biz ısınmıyoruz...çare olarak petekleri alimünyum peteklerle boruları ise plastik borularla ve laminant parkenin altından döşetmeyi düşünüyorum...kombi balkonda değil mutfakta...

sizce petekleri ve boruları değiştirsem (en az 20 senelik) ve boruları laminant parke altından geçirsem (yerler buz gibi) ısınırmıyız evimiz ısıcamlı ama bina dışında ısı yalıtımı yok...

birde laminant parke altında geçireceğim boruların ilerde delinip patlayıp alt komşuma zarar verme olasılığı varmı yada bunu önlemek için bir çare varmı? malum parkeleri her zaman kaldırıp takmak dert olucak böyle bir durumda...

kusura bakmayın sorular size saçma gelebilir ama hiç anlamadığım ve sorduğum herkesin farklı cvp vermesinden benimde kafam çok karışık...

şimdiden çok tşkler...

• recepholding R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Öncelikle doğalgazla ısınmada en önemli konu ısı yalıtımı olduğundan, dış cephe mantolamasını yaptırmanız, tüm petekleri değiştirmekten daha öncelikli olmalı.
    Standart bir ısı yalıtımı ile %40 civarı tasarruf sağlarsınız ve yalıtımsız halde gerekenden daha az petek boyutu ile ısınmanız mümkün hale gelir.
    Ayrıca döküm petekler değil 20 tam 50 yıl dayanabilir, panel radyatörlere göre olumsuz yönü fazla su taşıdıkları için kombi pompasını yüksek kademede kullanmak gerekir ve kombinin genleşme tankı kapasitesinin büyük olması önem taşır.
    Muhtemelen petekler 60-70-80C derecede ısıtmak üzere hesaplanmış olabilir. Siz de bu sıcaklıklara ayarlamadığınızdan kombi ile 24 saat ısınamıyorsunuz diye tahmin ediyorum. Eğer durum bu şekildeyse öncelikle kombi sıcaklığını yükseltin ve moraliniz biraz düzelsin :)
    Tabi 7/24 kombiyi (kalorifer devresini) kullanmayın, en azından geceler ve güneşli ılık günlerde kapalı kalsın. İç ortam 21C derecenin altına inip serinlemeye başladığında kombiyi tekrar açın...

• Vailant turboTEC pro VUW TR 202/3-3 cihazım var.
    sorum şu, kalorifer çalışır vaziyette kombiyi açık bırakıp işe gidiyoruz, bu süre zarfında doğalgaz kesilirse ne olur? cihaz arızaya mı geçer?
    cihaza bir zararı olur mu?
    cihazı kapatmalımıyız?
    birkaç gün bu şekilde açık kalırsa bir tehlike arz eder mi?
  • memint M kullanıcısına yanıt
    bina pek masraf yapmaya yanaşmadığı için montalama şimdilik mümkün değil gibi acaba petek ve boruları yeni tip lerle değiştirsem fayda görürmüyüm birde laminant altından geçirmem fayda sağlarmı.?ilerde parke altından geçen boru delinip yada patlayıp alt komşuya zarar verir diye çekiniyorum birde parkeleri kaldırıp onarım yapılması uzun iş...acaba parke altından geçen boru sık sık yada kısa sürede patlarmı...cvp için tşk ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepholding

merhaba arkadaşlar...

evim 130 metre kare demirdöküm eski tip petekler var ve borular demir boru kalın ve odalara gittikçe ufalıyor...ve kombiden oda peteklerine sıva üstü odaları dolaşarak diğer peteklere gidiyor...kombi 24 saat yanıyor ama biz ısınmıyoruz...çare olarak petekleri alimünyum peteklerle boruları ise plastik borularla ve laminant parkenin altından döşetmeyi düşünüyorum...kombi balkonda değil mutfakta...

sizce petekleri ve boruları değiştirsem (en az 20 senelik) ve boruları laminant parke altından geçirsem (yerler buz gibi) ısınırmıyız evimiz ısıcamlı ama bina dışında ısı yalıtımı yok...

birde laminant parke altında geçireceğim boruların ilerde delinip patlayıp alt komşuma zarar verme olasılığı varmı yada bunu önlemek için bir çare varmı? malum parkeleri her zaman kaldırıp takmak dert olucak böyle bir durumda...

kusura bakmayın sorular size saçma gelebilir ama hiç anlamadığım ve sorduğum herkesin farklı cvp vermesinden benimde kafam çok karışık...

şimdiden çok tşkler...

Şimdi arkadaş güzel demiş dış cephe konusunda. Biz yaptırttık ve güzel sonuç aldık. Bunun dışında benim evde dandik kısa küçük petekler vardı. tabi kombiden gelen sıcaksu doğru dürüst evi bile ısıtamadan kombiye geri dönüyordu. Ben kendim her odaya 2 metre uzunluğundaki yeni tip peteklerden koydum. Rahatça içinden geçen su evi ısıtabilsin diye. Birde çok önemli bir konu radyatöre giren su mutlaka sağ üst tarafdan girsin ve sol alt tarafdan çıksın. Yani giriş çıkış peteklere çapraz bağlanmış olsun. Nedenmi çünkü üstten girip alttan çıkan su peteğin tümünü dolanamadığı için düzgün bir ısıtma sağlamaz.
    Ben bizzat bu şekilde yaptırttım ve çok çok faydasını gördüm. Peteklerde uzun olunca ısıtma alanı fazlalaştı. Tüketime çok yansımadı. Neden çünkü oda zaten çabuk ısındığından zırt pırt kombi devreye girmiyor.

Şimdi gelelim borularına. Benim borular plastik ve orjinal duvar içi montajlı. Ama bu çok kötü. Çünkü su peteklere giderken soğuk duvarlarda hemen sıcaklığı düşüyor ve kombi fazla çalışıyor. Halbukü borular evin içinde sonradan monte edilmiş şekilde döşeli olsa radyatörlere giderken duvarı değil zaten odayıda ısıtmış olacak ve verim artacak. Bu denenmiş bir uygulamadır. Fakat evin içine döşeli radyatör boruları çok çirkin bir görüntü veriyor bana göre ve ben yaptırtmam. Gelelim parke altına boru döşeme işine.

Bu benimde çok istediğim bir şeydi. Aslında çok güzel bir uygulama çünkü sen yeri ısıttığında sıcaklık aşağıdan yukarıya doğru çıkar. Bu bir kuraldır. Aslında en güzel ısıtma yerden olandır. Mesela zeminini iyisinden izolasyon malzemesiyle kaplıcan. Sonra boruları döşüyeceksin. sonrada üstüne parkeler daha iyi olur. Ama buda biraz sorunlu çünkü borulardan su kaçağı olursa baya bir sorun çıkarıyor adamın başına. buda bir tecrübedir. Ayrıca zemini çok iyi izole etsende bence radyatöre göre daha az verimlidir ve daha fazla gaz yakmana neden olur.

Ama şu anda senin yapacağın en iyi şey radyatörleri iyisi ve uzunuyla değiştirmen.

• recepholding R kullanıcısına yanıt
    Eğer kombiniz premiks yoğuşmalı değilse mevcut döküm peteklerin verimliliğini yüksek sıcaklıkta (70-80C gibi) test etmek gerekir ki tesisat borularınız demir olduğu için zarar görmez (plastiğe göre avantajlı). Eğer yüksek derecelerde ısınma sorunsuzsa (dışarısı soğukken iç ortam en az 22C oluyorsa) bence petekleri ve boruları değiştirmeyin. Plastik boru demirden, panel (saç) veya alüminyum radyatör döküme göre dayanıksızdır (döküm 50 yıl, diğerleri 10 yıl). Değişim/dönüşüm için harcayacağınız paraya dışa bakan duvarlara içten yalıtım yaptırmanız daha rasyonel olur...
    Ama petek ve boruları değiştirmekte ısrarcıysanız, zeminaltı borulama için kılıflı pex borular uygun olur. Dolayısıyla tesisat mobil/kolektörlü olması gerekir, yani her peteğin zeminaltından ayrı gidiş/dönüşü olur. Diğer plastik borular (pprc) zeminaltı için uygun değil...
    Tercih sizin...

• verdiğiniz bilgiler için çok tşk ler...

bugün eve usta getirdim petekleri değiştirmek için ve boruları sanırım sırf ısınmak için bütün evi tadilata sokmak üzereyim verdiği fiyat uygun geldi...

dışarıya bakan taraflarıda aynen sizin dediğiniz gibi montalama yapıcak badana boya ve laminantlar sökülüp yenileriyle değişicek...

ustaya boruların delinmesi hakkında söylediğim delinmesi hakkındaki korkumu,abi valla her eve yapıyoruz delineni duymadık kaliteli boru durduk yere delinmez patlamaz sonuçta içinden su geçicek içi folyo lu boru gibi bişey dedi çok dayanıklıymış badana boya 7000 7500 tl patlar dedi...bana uygun geldi ama kararsızım...yapacağı işler...

9 metre petek değişicek...

borular değişicek...

mutfaktaki zemin kırılıp yerine yeni zemin yapılıcak kalebodur...

3 oda 1 salon 1 hol toplam 85 metrekare laminant parke yapılıcak (eskimiş abi değiştir diyor halbuki 6 senelik :))) ..)

laminant parke altına 1 cm lik strafor ısı yalıtımı için koyucak ...

salonun ve odanın (kuzey cephe karşımız park ) pencere taraflarına içten ısı yalıtımı yapılıcak...)

ve bütün evi badana boya yapacak hepsini bir yaptır ucuza kapat dedi hem kış yazın bu fiyata mümkün değil bu kadar işe bu paraya kimse yapmaz dedi...

bakalım 2 gün içinde karar vericem (mangır :))) )

sizce fiyat nasıl abartılımı petekler bu arada eca marka olacakmış laminant ise çamsan 10 yıl garantiliymiş ...

ustalar ekip halinde işini iyi yapan ve bizim bütün akrabaların ev tadilatını yapan bir firma...yani 1 gün gelip bi gün gelmeyen tipler değil...

fikirleriniz ve tavsiyeleriniz benim için önemli tşk ederim...

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.