Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ariston Clas Premium Evo yoğuşmalı kombi kullanıyorum. Fakat baca eğimim sıfır normalde biraz araştırdım yoğuşmalı kombilerde baca eğimi %2 yukarı olmalıymış.

Şimdi merak ettiğim nokta; kombi çalışırken bacadan baya su atıyor (normalde atık bağlantısı yapıldı mutfak giderine) bu suyu dışarı atmamın benim açımdan bi sıkıntısı yok aklıma takılan bacanın eğiminin böyle olması kombiye bir zarar verir mi yada performans ve tüketimini etkiler mi?
  • Merhabalar,
    Apartmanda 2 komşu doğalgaz bağlatmak istiyorlar,apartmanda dogalgaz tesisatı dôşenmemiş,kapı önünden sıfır yapılacak.

Mecbur yapılacak diye para toplanmaya çalışılıyor.Yaptırılmazsa kat girişine uç bırakılmaz sanırım.Biz şimdilik içeriye istemiyoruz ama mecbur denilince iş değişiyor, mecbur muyuz?

6 Daire var daire başına 200. küsur para istenmiş.
    Pek bilgim hatta hiç bilgim yok.
    Biz dairenin önüne istiyorduk ilerisi için ama mecbur denilince insan işgillenniyor ister istemez.

Bu işler nasıl oluyor imza falan mı toplanıyor;çoğunluk sağlanınca falan diye duydum.
    Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chem06 kullanıcısına yanıt
    Yoğuşma verimi kaybediyorsunuz artı o damlayan su asitik olduğu için aktığı yere zamanla zarar veriyor.
  • jüpiter kullanıcısına yanıt
    Merkezi ısınmadan bireysel ısınmaya geçiş yapacaksanız oy birliği gerekiyor. Zaten bireysel ısınma varsa, ana kolon parası ödemek zorundasınız, doğalgaz her dairenin kapısına kadar gelecek, ardından isteyen bağlatır, isteyen bağlatmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Yoğuşma verimi kaybediyorsunuz artı o damlayan su asitik olduğu için aktığı yere zamanla zarar veriyor.

Peki ne yapmalıyım onun için servis çağırsam servis ücreti alıcaklar.

Kendim yapabilirmiyim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chem06

quote:

Servisi değil, montajı yapan ustayı çağıracaksınız hatasını düzeltsin. Servis bakmaz zaten o işlere.
  • quote:

quote:

zaten onu servis düzeltmez. kombiyi montajlattığınız kişileri çağırmanız gerekiyor.
  • Anladım cevap için teşekkürler.
  • İyi akşamlar herkese. Bende danfoss ra 2000 serisi termostatik vana almaya karar verdim forumdaki yazılanları okuyunca. Evimde 7 petek ve 2 havlupan mevcut banyo ve ebeveyn banyosunda neticede termostatik vana havlupanlara takılmamak uzere toplam yedi adetmi almalıyım yoksa devir daim icin muhakkak bir petegi bostamı bırakmalıyım. Cevaplarınız icin tesekkurler.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim alakanız için öncelikle,
    Apartmanda merkezi ısınma yok,herkes kendi halinde ısınıyor;klima,elektrikli ısıtıcılar vs.

Şimdilik içeriye istemiyoruz,kapıya kadar istiyorduk zaten ama mecbur denilince insan ister istemez sinirleniyor.İstemeyen kapıya kadar da yaptırtmaz,ama daha sonra isterse zarar eder sanırım.

• musates M kullanıcısına yanıt
    Havlupanlar hariç diğer peteklere alın. Devirdaim için havlupanlar yeterli olur. Eğer oda termostatı düşünüyorsanız koridordaki peteğe de takmayabilirsiniz.
    Ana kolon ortak karşılanmak zorunda, doğalgaz borusu tüm dairelerin girişine kadar çekilmek zorunda. Daire başına genelde 150 TL gibi bir meblağa çıkıyor.
    6 daire var 220 TL. istendi. Birde imza gerekiyor mu? Sağ olun.

Tadilata girdiği için imza gerekmez, karar yeterlidir.
    Teşekkür ederim,sağ olun.

• Arkadaşlar kafama takılan 2 soru var.

Eğim sorununu çözmek için geldiler kombi bacasını yukarı kaldırdılar eğimin %2 olduğunu nasıl anladınız dedim abi bu kadar yeter dediler hafif burnu yukarda bu yeterlimidir?
    Birde bacanın kombiye bağlandığı yer gevşek sonuna kadar geçiriyorum hatta sıktım birazda fakat gevşiyor ve hafif dönüp yukarı çıkıyor onuda söyledim ona yapacak bişey yok dediler hep böyle oluyor tamamen sımsıkı olmuyor dediler bu bi sıkıntı yaratır mı?

2. sorum elemanlara sormayı unuttum; bu yoğuşmadan dolayı kaybettiğimiz su kombi basıncını etkiler mi çünki basıncı 1.7 getiriyorum 3-4 günde 1.4 e düşüyor bu normal bi durum mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chem06 -- 15 Kasım 2013; 21:09:17 >
  • quote:

Arkadaşlar kafama takılan 2 soru var.

Eğim sorununu çözmek için geldiler kombi bacasını yukarı kaldırdılar eğimin %2 olduğunu nasıl anladınız dedim abi bu kadar yeter dediler hafif burnu yukarda bu yeterlimidir?
    Birde bacanın kombiye bağlandığı yer gevşek sonuna kadar geçiriyorum hatta sıktım birazda fakat gevşiyor ve hafif dönüp yukarı çıkıyor onuda söyledim ona yapacak bişey yok dediler hep böyle oluyor tamamen sımsıkı olmuyor dediler bu bi sıkıntı yaratır mı?

2. sorum elemanlara sormayı unuttum; bu yoğuşmadan dolayı kaybettiğimiz su kombi basıncını etkiler mi çünki basıncı 1.7 getiriyorum 3-4 günde 1.4 e düşüyor bu normal bi durum mu?

su bacadan akmayacak kadar egim yeterlidir. yani yaklasik 10 derece aci ile yukari kalkmasi yeterlidir.

bacadan akan yani yogusan suyun tesisatla alakasi yoktur o su dogalgazin yanmasi sonucu ortaya cikan su buhari ve yogusma giderinden gidere akip gidiyor zaten.

basincin kisa surede dusmesi tesisatta kacak oldugunu gosterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 15 Kasım 2013; 21:21:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Arkadaşlar kafama takılan 2 soru var.

su bacadan akmayacak kadar egim yeterlidir. yani yaklasik 10 derece aci ile yukari kalkmasi yeterlidir.

bacadan akan yani yogusan suyun tesisatla alakasi yoktur o su dogalgazin yanmasi sonucu ortaya cikan su buhari ve yogusma giderinden gidere akip gidiyor zaten.

basincin kisa surede dusmesi tesisatta kacak oldugunu gosterir.

Alıntıları Göster
    Tesisatta kaçak olduğunu düşünmüyorum çünki kombi çalışmadığında basınçta düşme olmuyor kombi çalışınca bu olay gerçekleşiyor.

Bu yoğuşmadan dolayı kaybedilen su bu basıncı düşürüyor olmasın?

Birde şeyi sormuştum bacanın kombiye bağlandığı nokta gevşek hafif yan dönüyor ve tam oturmuyor ekte resimde yuvarlağa aldığım yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chem06 -- 15 Kasım 2013; 21:28:14 >

• quote:

Tesisatta kaçak olduğunu düşünmüyorum çünki kombi çalışmadığında basınçta düşme olmuyor kombi çalışınca bu olay gerçekleşiyor.

Bu yoğuşmadan dolayı kaybedilen su bu basıncı düşürüyor olmasın?

Birde şeyi sormuştum bacanın kombiye bağlandığı nokta gevşek hafif yan dönüyor ve tam oturmuyor ekte resimde yuvarlağa aldığım yer.

baca yukariya egimli oldugu icin kombiye tam oturmaz o normaldir.

ayrica onceki mesajimda da belirttigim gibi bacadan akan suyun tesisattaki suyla alakasi yoktur. o su, dogalgazin yanmasi sonucu aciga cikan su buharidir.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Anladım cevap için teşekkürler.

O zaman ben basınç olayını yakın takibe alayım.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.