Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hesaba göre tüm kombiler aynı güçte yaklaşık aynı yakıyor. Maksimum güçte yakıtları 2,25m³/saat ile 2,35m³/saat arası değişiyor. Referans : [link]www.kombi.com[/link].

Baymak Novadens (Extra) / DUO TEC / Falke Condense hesabı:
    2,29(m³/saat max) /24kW*4,7kW=~0,45m³/saat minimum yükte.
    2,29(m³/saat max) /24kW*7,3kW=~0,70m³/saat Confeo Premix yükünde, arada sadece ~0,01m³/saat fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 25 Ekim 2013; 16:44:19 >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    1m3 doğalgaz yanınca 8250kcal/saat enerji verir. Yalnız maksimum güç değil, maks.ısıl yük değerini kullanmak gerekir. (Isıl yük brülöre gönderilen gazın güç/enerji değeri anlamında.)
    Confeo premix için maks.ısıl yük 22,8Kw = 19570 kcal/saat eder. 19570:8250= 2,38m3/saat çıkar )Maks. yükte)
    Aynı şekilde diğer kombiler için de hesap yapılırsa aynı yükler için aynı sonuçlar çıkar, doğaldır.

Benim asıl vurgulamak istediğim konu min. ısıl gücün çok önemli bir belirleyici olmadığıdır. 2-3 kw düzeyindeki gücün (1700-2600kcal/saat ısı verir) ortalama 40-50lt devridaim suyunu en az 3-5C ısıtması demek, nerdeyse çakmak aleviyle bu kadar suyun ısıtılması demektir. Gerçekleşebilmesi ise tesisata gidiş/dönüş sıcaklık farkının 3-5C'i geçmeyeceği, yani ısı transferinin dolayısıyla ısı ihtiyacının çok düşük olduğu koşullara bağlı olsa gerek...

• av_avi A kullanıcısına yanıt
    Tasarruf için minimum yükte en az yakıt tüketen kombiyi almak her zaman en az fatura anlamına gelmeyebilir. Kombiyi alırsınız, 7/24 40C'de yaksanız bile günde ortalama 6-7-8m3 sarfiyat olabilir. Demek istediğim mutlaka ısı kontrol cihazı kullanmak da gerekir. Yani oda termostatı + termostatik vana kullanırsanız sarfiyat aynı koşullarda 4-5-6 m3 düzeyine inebilir.
    Piyasada en düşük ısıl güce sahip kombilerin genelde kendi oda termostatları zar zor bulunuyor veya hiç bulunmuyor. (Ariston genus premium evo, İmmergas victrix, Airfel digifel premix) Forumda pek çok kullanıcı bu tür sıkıntıları yazdı. Genelde memnun olunan kombiler ise Bosch classic condense, ECA confeo premix, Demirdöküm nitromix, Baymak duotec/falke condense, Ariston clas premium...
  • Arkadaşlar, merak ettiğim bir husus var. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir odada uzunluk aynı kalacak şekilde tek radyatör mü çift radyatör mü daha verimli ve kullanışlıdır?
  • Bir soru daha, Antalya'da 25m2 için 500*2000 radyatör GD cephe için yeterli midir?
  • Çift pencere varsa altlarına birer tane, tek pencere varsa tek radyatör...Köşe odaysa tek pencere olsa bile iki cepheye birer radyatör olabilir. Toplam metraj 2m ise 100 + 100 veya 120 (pencere altı)+ 80 (dışarı bakan duvar) olabilir...
  • Isı yalıtımı varsa ve ara kattaysanız fazla bile...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkürler. Gelen usta ben iki radyatör istememe rağmen, iki radyatör ile kombinin daha fazla çalışacağını, uzunluk değişmediği için tek radyatör ile odanın rahat ısınacağını söyledi. Ara kat, yalıtımlı, köşe daire için sizce ne yapmalıyım.
  • Bir şey değil.
    Oda köşedeyse 2 radyatör olabilir ama zorunlu değil. Aradaysa tek radyatör yeterli...
  • Arkadaşlar ben ankara öveçler de oturuyorum.binamız 10 yıllık ama kombi sistemi bacalıya göre.kombimizi değiştirmek istiyoruz.bacalı sıfır bir kombi alalım dedik.vaillant da bir model beğendim.dikmen vaillant a gidip isteğimi söyleyince Ankara da artık hiçbir şekilde bacalı kombi değiştirmeye onay verilmediğini söylediler.ücretsiz keşif için geldiler ve kombiyi tam yogusmalı hermetik kombiye cevirmeyi teklif ettiler.tüm işlemler ve termostatik vanalar dahil nakit para 4350 tl dediler.petek yok içinde.bana epeyce çok geldi.sanırım modeli 296-5 diye birşeydi.evim 140 m2 net.kuzey doğu cephe 4 oda kuzeye 1 oda doğuya salonda hem kuzey hem doğuya bakıyor.sizce ne yapmalıyım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eczaci20 E kullanıcısına yanıt
    O fiyata sıfır tesisat kurulur.
  • arkadaşlar, cam elyaf takviyeli boruda hangi markayı önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpionda07

arkadaşlar, cam elyaf takviyeli boruda hangi markayı önerirsiniz?

Cam elyaflı boru önermiyoruz, oksijen salımı çok fazla. İlk önerdiğimiz bakır boru, fazla pahalı diyenlere oksijen bariyerli Dizayn OxyPlus veya son çare deliksiz alüminyum takviyeli PPRC boru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

zaten fiyatı duyunca çok canım sıkıldı.yarın başkentgaz ı arayıp bacalı kombi değiştirilmesine izin verilip verilmediğini soracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczaci20

quote:

zaten fiyatı duyunca çok canım sıkıldı.yarın başkentgaz ı arayıp bacalı kombi değiştirilmesine izin verilip verilmediğini soracağım

siz gidipte neredeyse 3000 lira fiyat cikardiklari kombiyi hesap ettirmissiniz. kombi tercihinizi degistirin ve montaj dahil 2000 liradan fazla vermeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

quote:

siz gidipte neredeyse 3000 lira fiyat cikardiklari kombiyi hesap ettirmissiniz. kombi tercihinizi degistirin ve montaj dahil 2000 liradan fazla vermeyin.

kombi ile ilgili ben birşey söylemedim.arkadaşın önerdiği ürün bu oldu.cephe,evin büyüklüğü ve alt katın boş olması onların bu modeli önermesine sebep oldu sanırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kombi ile ilgili ben birşey söylemedim.arkadaşın önerdiği ürün bu oldu.cephe,evin büyüklüğü ve alt katın boş olması onların bu modeli önermesine sebep oldu sanırım.

sizin saydiginiz parametreler ile kombi seciminin hic ilgisi yok. kombi tesisat uzulugu petek uzunlugu evin dublex triblex olmasina gore secilir.

demirdokum nitromix
    eca confeo premix
    baymak duo tech modellerinden birisini talep edin ve montaj dahil 2000-2100 liradan fazla vermeyin :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teklifi detaylı bir şekilde isteyin, kombi fiyatı, montaj fiyatı, proje fiyatı, vana fiyatı v.s.

• quote:

Orijinalden alıntı: isa1975

arkadaşım onun bunun masa başında söylediği ile yola çıkarsan yolda kalırsın. hiç birimiz senin evini bacalı cihazının konumunu durumunu tesisatının durumunu yapılacak tadilatını görmedik. Oturduğumuz yerden ahkam kesiyoruz.

1 bacalı kombin salon gibi olmayacak bir yerde ise yeniden gaz ve belkide kalorifer tesisatı ihtiyacın olabilir.
    2 yeni alacağın kombinin ortalama bedeli önemlidir. arkadaşların bahsettiği en fazla 2000 tl edecek yoğuşmalı kombiler olduğu gibi 3000 tl ye kadar çıkan dünyanın kalitesini kabul ettiği kombilerde var. Renault katalog verilerinde mercedesten üstün gibi gelebilir yani. aslolan işlevidir kalitesidir.
    3 yeniden gaz tes 700 kalorifer tes, 850 kombi 2650, kombi kabini (balkonda ise) 100, baca uzatması 1 mt 100 termostatik vana 4 adet 100, oda termostadı 50 tl den 600 tl ye kadar çıkar
    4 yani anlayacağın senin hesabın 5100 tl bile olabilir.

Yukarıda saydıklarımı 2000 tl ye yapacak baba yiğitte varsa hemen gelsin yıllık 2000 daire işi ben taahhüt ediyorum. İşi ben bulurum siz yanlızca benim istediğim işi benim istediğim kombi malzeme tedariki ve işçilikle bana teslim edin yeter.

Bu işler oturduğu yerden ahkam kesmekle olmuyor.

Oturduğu yerden kimse boş boş konuşmuyor. Birincisi geçen yıl sıfır tesisat vaillant 296 için 4500 TL peşin 4750 TL vadeli fiyat teklifi aldım, ikincisi 3-4 mesaj yukarısını okursanız detaylı teklif almasını önerdim, tüm yapılacakların tek tek fiytlandırılması, üçüncüsü genelde kombi mutfakta olur, daha salonda kombi olana denk gelmedim ve bacalıdan hermetiğe geçişte sadece "kombi fiyatı + proje + montaj" şeklinde fiyat çıkar karşımıza.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isa1975

arkadaşım onun bunun masa başında söylediği ile yola çıkarsan yolda kalırsın. hiç birimiz senin evini bacalı cihazının konumunu durumunu tesisatının durumunu yapılacak tadilatını görmedik. Oturduğumuz yerden ahkam kesiyoruz.

1 bacalı kombin salon gibi olmayacak bir yerde ise yeniden gaz ve belkide kalorifer tesisatı ihtiyacın olabilir.
    2 yeni alacağın kombinin ortalama bedeli önemlidir. arkadaşların bahsettiği en fazla 2000 tl edecek yoğuşmalı kombiler olduğu gibi 3000 tl ye kadar çıkan dünyanın kalitesini kabul ettiği kombilerde var. Renault katalog verilerinde mercedesten üstün gibi gelebilir yani. aslolan işlevidir kalitesidir.
    3 yeniden gaz tes 700 kalorifer tes, 850 kombi 2650, kombi kabini (balkonda ise) 100, baca uzatması 1 mt 100 termostatik vana 4 adet 100, oda termostadı 50 tl den 600 tl ye kadar çıkar
    4 yani anlayacağın senin hesabın 5100 tl bile olabilir.

Yukarıda saydıklarımı 2000 tl ye yapacak baba yiğitte varsa hemen gelsin yıllık 2000 daire işi ben taahhüt ediyorum. İşi ben bulurum siz yanlızca benim istediğim işi benim istediğim kombi malzeme tedariki ve işçilikle bana teslim edin yeter.

Bu işler oturduğu yerden ahkam kesmekle olmuyor.

Oturduğu yerden kimse boş boş konuşmuyor. Birincisi geçen yıl sıfır tesisat vaillant 296 için 4500 TL peşin 4750 TL vadeli fiyat teklifi aldım, ikincisi 3-4 mesaj yukarısını okursanız detaylı teklif almasını önerdim, tüm yapılacakların tek tek fiytlandırılması, üçüncüsü genelde kombi mutfakta olur, daha salonda kombi olana denk gelmedim ve bacalıdan hermetiğe geçişte sadece "kombi fiyatı + proje + montaj" şeklinde fiyat çıkar karşımıza.

kardeş yaptığım alıntıya seninde cevap vermiş olmandan dolayı direkt sana cevap verdim gibi olmuş kusura bakma sözüm direkt sana değildi.

Ancak yinede söyliyeyim bende yıllardır bu işi yapıyorum. muhtemelen sende bu işi yapıyorsun. Ama vatandaşı gaza getirmeye hiçbirimizin hakkı yok. yazılan kombinin ortalama piyasası zaten 2500 civarı bacalı kombi sökülecek belkide balkona takılacak mevcut branşmandan ağız çekilip kalorifer ve su hatları balkona alınsa 250 tl o tutar, gaz borusu yeni kombiye bluetooth ile gaz verecekse sıkıntı yok ama gaz borusu nu balkona çekmek durumunda ise vatandaş minimum 650 tl yazacak bu işe gaz kesme gaz süpürme tadilat projesi ve gaz açma yapılacak. e birde kombi kabini 100 sac olursa 150, kazım kırım olup olmadığını hiç bilmiyoruz yerine göre 200 250 tutar bunlar bile , termostatik vana 5 tane olsa 125, oda termostadı dahilmi bilmiyoruz 600 tl ye oda termostadı var.

adamda 4300 demiştirde pzarlık mazarlık 3700 yapacak belkide bilmiyoruz ki. Biz elbette oturduğumuz yerden ahkam kesiyoruz adama neler yapılacağı belli değil. senin sonradan teklif istemesini önerdiğini gördüm başta söylediğim gibi sözüm direkt sana değildi zaten senin mesaj arada kaynadı.

Yukarıda 2000 tl den fazla verme diyenler var ya...kombi fiyatı değil

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.