Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aLLyC

Merhaba,

Bu guzel forum konusunu bulduguma sevinmedim degil, belli ki isin ehli olan arkadaslarimiz da burada.

Yaklasik 20 yildir Sadece Mutfakta doğalgaz kullandigimiz evi tekrar dekore ediyoruz, Tasarim Gereksinimi olarak dogal gaz - Ocak arasi inen dikey borunun yatay boru uzerinde yaklasik 35-40cm geriye almamiz gerekiyor ya da geriye dondurmemiz gerekiyor.

Bu konu hakkinda aklimda bir iki fikir var ama yonetmeligi ve pratigini bilmedigim icin her turlu fikirlere de acigim.

1. Yatay Borunun kesilerek ya da degistirilerek istenilen uzunluga getirilmesi.

2. Yatay Boruya U baglayarak (ya da iki tane dirsek)istenilen uzunluk kadar gittikten sonra Tekrar dikey boru ile asagiya inmesi.(Basinc kaybi yasanir mi ? Sayacta bir basinc sinirlayici yok ise sorun olmaz sanirim uzerimizde 13 kat daha var.)

3. Yatay borunun cikisindan sonra 200-250cm flexi kullanilmasi.(Ocak Vanasi iptal mi olur bu durumda)

Yardimlarinizi rica ederim
    Tesekkurler./

İşin yürüyüşü şu şekildedir arkadaşım. Öncelikle tesisatçı yani mühendislik firması tadilat projenizi çizip onaylatır. Ardından gaz kesme işlemi için randevu alınır. Muhtemelen mümkün olduğunca aynı güne yada ertesi güne gaz açma randevunuz alınır. Gazınız kesilip borulardaki gaz, gaz süpürme işlemi ile temizlenir. Ardından tadilatınız muhtemelen 1 saat kadar sürede tamamlanıp gazınız açtırılır.

Bu işin resmi prosedürü ve olması gereken budur. Bu işlemlerde şehirler arasında arklılık olmayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa1975 -- 11 Ekim 2013; 22:02:22 >

• isa1975 İ kullanıcısına yanıt
    Cevap bir üstteki arkadaşaydı sanırım..:)
  • Değerli arkadaşlar benim oturma ve yatak odam ne yazık ki kombiye en uzak peteklerle ısınmaya çalışıyor.Bu petekler ise paralel bağlı.Üstten sıcak su girişi ,aynı tarafda alttan çıkış var.Dolayısı ile peteklerin altı ile üstü arasında ısı farkı olmakta ve buda ısınma kalitesini düşürmekte.Tesisat işinden çok anlamam ama bir tesisatçı arkadaş :''Abi biz o petekleri çapraz bağlarız.Çok basit peteğin arkasından görünmeyecek şekilde bir ek yapar işi hallederiz.Petek başına 50 kağıt yeter'' deyince düşündüm 4 petek 200 tl.Malzemesi en fazla 50 tl olur.Bunu benim kendim yapmam imkansız mı sizce? Ne dersiniz.Mobil sistem olduğu için alttaki su çıkış vanasından nasıl bir bağlantı ile çıkışı peteğin diğer alt ucuna uzatabilirim ??
  • Kiracı olarak girdiğim evde yeni bir kombi var.

markası protherm leopar.

bilindigi gibi muslularda sıcak ve soğuk taraf var. evdeki tüm muslukların sıcak tarafından hiç su gelmiyor.yani sıcak su değil hiç su gelmiyor.muslukların altındaki vanalar açık.

sorun kombi altındaki vanada ; kombinin altında 2 giriş 2 çıkış var. ve bu borularda-boruların kombiye bağlantı noktalarında hiç bir vana yok .

simdiye kadar cok evde kaldım. ilk defa böyle birşey gördüm. acaba kombiyi yapan kombici çıkışlara vana koymayı unutmuş olabilir mi?acaba bu marka kombilerde vana kombinin içinde olabilir mi?

resimde görülen kombi vanaları benim kombide yok : http://tuzlavaillantservis.net/wp-content/uploads/kombi-montaj%C4%B1.gif
    direk duvara giriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hceb -- 11 Ekim 2013; 20:48:23 >

• alperenxxx kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bir kaç soru sormam gerek
    1- Sıkıntılı Radyatörünüzde (petek) termostatik vana varmı?
    2- Kombinizin filtrelerine baktırdınız mı Temizlik anlamında ?
    3- Kombiniz kaç yıllık bakım yaptırdınız mı
    4- Tesisatınızda bu sıkıntı hep varmıydı
    5- Bahsedilen radyatörlerin metre cinsinden büyüklükleri nedir.

Peteklerinizin kombiye uzaklığından bahsetmişsiniz oysa mobil tesisatta aslolan radyatörünüzün kollektöre uzaklığıdır. Yani bazan kombiye en yakın radyatör bile kollektöre en uzak yani ısınması en sıkıntılı radyatör olabilir.

Termostatik vanalar bir çok arkadaşın ballandıra ballandıra anlattığının tersine bazan dezavantajlı olabilir. Bunun sebebi termostatik vanalarda su geçiş kanallarının diğer düz vanalara oranla daha dar olmasıdır. Buda tesisat suyunusun basıncının düşmesine sebebiyet verebilir.

Bazan yeni bir tesisatta bile boruların içersine girmiş olan harç moloz gibi atıkların filtreyi tıkayıp su basıncını düşürmesinden dolayı radyatörünüz üstü ısınıp altı ısınmama sıkıntısı yapabilir.

Kombili sistemler de mümkün olduğunca 1,6-1,8 gibi büyük metraj radyatör kullanmaktan çekiniriz mümkün olduğunca 2 parça halinde kullanırız yada bunları koymak durumunda isek mobil tesisatın yapılışında ters dönüş en mantıklısıdır.

Kollektör vanalarının tam açık olduğuna emin olunuz ve radyatörlerinizde hava problemi olup olmadığını kontrol ediniz.

Tavsiyem daha güzel ısınan radyatörlerinizi kısarak reglaj yapmayıda bir deneyiniz bence.

Son olarak mobil tesisatta ters dönüş yapsanız bile sıkıntı ile karşılaşabilirsiniz çünkü en az 2 rekorlu dirsek kullanılarak yada ek yapılıp eğip bükerek dönüş sağlanacak ve buda tesisatınızın düzgün çalışmamasına sebebiyet verebilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa1975 -- 11 Ekim 2013; 21:27:44 >

• memint M kullanıcısına yanıt
    evet ya özürdilerim :)
  • doğal gaz tesisatıma 3 metre kadar ekleme yapacağım.bunun için normak sıhhi tesisatçıya yaptırsam olurmu..yetkili yerler proje parasını 300 tl istiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Radyatörleri temizletmeniz daha mantıklı. Kombiden kolektöre kadar bağlantının bakır olacak diye bir kural yok, fakat yapabilen usta bulursanız bakır yaptırmanız daha iyi tabiki. Ben Kocaeli de bakır ustası bulamadım maalesef.

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

@Zebra kardeş Kombi artı borularının uzunluğunu ilkkez gördüm kardeş ve kusura bakma çok çirkin yapmış techizatcın montajını.
    Sen sen ol bari boruları kapatmak için al kombiye kadar olan ölçüyü git bir marangoza ve duvara monte tipi açılır kapılı bir dolap tipi birşey yaptırki o çirkin boruların görüntüsü kaybolsun derim ben acizhane...

Ve ala ala Baymakmı aldın bre kardeş ya senin gibi biri Baymak alırmı ya,en azından bari Buderus,Ferolli,Viessman,,Vaillant vs. alsaymışssın ?!!!!!!!!!!!!

Birde resimde sağ duvara dayanmış bombeyli bir cammı var ? yoksa benmi yanılıyorum !
    Ve sol köşede sanki yatak yada ranza ucu görünüyor,yoksa mutfakmasasımı ?

Ve sana tavsiyem doğalgaz borunu hemen beyaza boyat bu haliyle (resimdeki gibi çok çirkin gözüküyor ).....anla işte Nahoş görünüyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somniferum -- 21 Ekim 2013; 10:37:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: somniferum

@Zebra kardeş Kombi artı borularının uzunluğunu ilkkez gördüm kardeş ve kusura bakma çok çirkin yapmış techizatcın montajını.
    Sen sen ol bari boruları kapatmak için al kombiye kadar olan ölçüyü git bir marangoza ve duvara monte tipi açılır kapılı bir dolap tipi birşey yaptırki o çirkin boruların görüntüsü kaybolsun derim ben acizhane...

Ve ala ala Baymakmı aldın bre kardeş ya senin gibi biri Baymak alırmı ya,en azından bari Buderus,Ferolli,Viessman,,Vaillant vs. alsaymışssın ?!!!!!!!!!!!!

Birde resimde sağ duvara dayanmış bombeyli bir cammı var ? yoksa benmi yanılıyorum !
    Ve sol köşede sanki yatak yada ranza ucu görünüyor,yoksa mutfakmasasımı ?

Kombi balkonda boydan boya dolap ile kapatılacak borçlarım biter bitmez, o çirkin görüntü kalkıcak. Kombi Baymak olabilir, ben cihazımdan şimdilik çok memnunum . Geçen kışı 100m² daireyi ortalama aylık 120-130 TL'ye ısıttım üstelik yalıtımsız bina, şu an yalıtım da yapılıyor ay sonuna kadar biter. O cam accordion cama ait menfez delikli yenisi takılmadan önce. Solda gözüken balkondaki masanın örtüsü ve sandalyesidir.

• isa1975 İ kullanıcısına yanıt
    Özürlük bir şey yok :)
  • Herkese merhaba, 85m2 2+1 bir daire için kombi taktıracağız. Daire İzmir'de, gaz beton yapı ve orta yalıtımlı. Tecrübeli arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum.

Öncelikle eve çağırdığım ilk firma 4400tl teklif getirdi ve bu fiyata hermatik kombi öneriyor (Vaillant Pro 202/3-3 20kw). Tesisat 50m civarı olacak, plastik ve üstten döşenecek. Petekler 5m ve Vairad marka. Bir de VTR-40 oda termostatı hediye edeceğini söyledi. Verilen teklif bu şekilde. Gelen arkadaşın tavrı samimi değil ama yine de sizin önerilerinize göre teklifi revize ettirmeye çalışacağım ve kabul ederse yine işi onlara vereceğim. Bu bilgilerle verilen fiyat için ne diyebilirsiniz ?

Size sormak istediğim bu petek boylarına ve 85m2 daireye DD Nitromix yoğuşmalı kombi gerekli midir yoksa hermatik kullanılsa olur mu ? Biliyorsunuz İzmir'de kış max 3 ay ve kombi günde 4-5 saat çalıştırılacak.

-Yoğuşmalıdan verim almak için bunlar yeterli midir ?
    -Yoksa yoğuşmalı taktır, her koşulda hermatikten iyidir mi diyorsunuz ?
    -Yoğuşmalı tam verimle dolu dolu kullanılmadığında hermatikten daha fazla mı yakıt tüketir ?

Kombiyi seçtikten sonra sıra tesisata geliyor. Tesisat için oksijen bariyerli kullanmam gerektiğini biliyorum, bunun dışında öneri ve marka bilgisi için size danışmam gerek.

-Oksijen bariyerli borular için marka öneriniz nedir ?
    -Ek malzemeler ve dönüşler için nelere dikkat etmeliyim.
    -Oda termostatı mı termostatik vana mı önerirsiniz ?
    -DD nitromix ile VaiRad uyumlu mudur yoksa petekleri de DD mi önerirsiniz ?

Tüm bunların dışında orta halli küçük bir daire için önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

• Skaty. S kullanıcısına yanıt
    İzmir'de gaz beton ve yalıtımlı binada 5mt petek yeterlidir. Vairad ile DD Plus aynıdır. Vaillant Pro serisi kombileri malzeme kalitesi kötüdür Plus serisini artı premix yoğuşmalı tercih etmelisiniz. Şahsen Vaillant yerine Demirdöküm Nitromix tercih ederdim. Tesisat konusuna gelince bakır boru ilk tercihiniz olmalı, düzgün işçilik ve kaliteli malzeme ile uzun yıllar memnun kalacağınız bir sistem olur. İzmir'de ikamet ediyorsunuz forumdaşlardan Biray Doğalgaz'dan teklif almanızı tavsiye ederim kendisi bakır boru ile çalışır.
  • herkese merhaba ben ankarada yaklaşık 400 metrekare 3 katlı müstakil evde oturuyorum.Yaklaşık 21 metre petek var.Evde bizden öncekilerden kalan bacalı sistem demirdöküm var.Alet eski sovyetler birliği zamanından kalmış atom reaktörü gibi.Mütemadiyen gürültü-problem-masraf derken ailece zıvandan çıkardı bizi.Peteklerin hesabını şu anda tam olarak bilemiyorum ama bugün içerisinde vallianttan fiyat teklifi ile birlikte tam değerleri alacağım.Şu ana kadar buderus ve valliant ile görüştüm.Buderus gd 112 duvar tipi 29kw önerdi.80 lik genleşme tankıyla beraber yaklaşık 10.000 fiyat verdiler.Ancak bana biraz pahalı geldi kombinin fiyatı yaklaşık 5000 tl olarak görünüyor.Valliant model veya sistem önerisiyle bugün dönüş yapacak.Demirdöküm ile yarın veya öbür gün görüşeceğim.Weissman dün gelecekti gelemedi muhtemelen yarın da onlarla konuşacağım.Bana önerebileceğiniz marka,sistem vs. veya ankarada düzgün bir firma olursa çok sevinirim.

• quote:

İzmir'de gaz beton ve yalıtımlı binada 5mt petek yeterlidir. Vairad ile DD Plus aynıdır. Vaillant Pro serisi kombileri malzeme kalitesi kötüdür Plus serisini artı premix yoğuşmalı tercih etmelisiniz. Şahsen Vaillant yerine Demirdöküm Nitromix tercih ederdim. Tesisat konusuna gelince bakır boru ilk tercihiniz olmalı, düzgün işçilik ve kaliteli malzeme ile uzun yıllar memnun kalacağınız bir sistem olur. İzmir'de ikamet ediyorsunuz forumdaşlardan Biray Doğalgaz'dan teklif almanızı tavsiye ederim kendisi bakır boru ile çalışır.

Mesajınız için teşekkür ederim. Araştırdığım kadarıyla yoğuşmalı kombilerden tam verim alabilmek için 50-60 derece arasında ve uzun süre çalıştırılması gerekiyor, bizim için bu kadarına gerek yok sanırım. Aynı sistemi kullanan arkadaşım, hemen hemen aynı koşullarda aylık 60-70tl civarında fatura ödemekte (güney cephe), sanıyorum bizim batı cehpe olması dolayısıyla 20tl'lik bir fark oynayacaktır. Biraz daha indirim yaptırıp hermatik kullanacağım gibi gözüküyor. Biray Doğalgaz'dan diğer dairemiz için yardım almıştık, bunu kendim halletmeye karar verdim.

Aldığım bilgiye göre kullanılan malzemeler araştırdığım doğrultuda, sadece kombi hermatik olacak. Termostatik vana kullanmak yerine en soğuk odaya oda termostatı koymayı düşünüyorum. Termostatik vana ve oda termostatiğin çalışma mantığını biraz daha araştırıp bizim odalara göre bir tercih yapmam gerekecek.

Yeni öneriler duymak isterim, teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skaty.

Mesajınız için teşekkür ederim. Araştırdığım kadarıyla yoğuşmalı kombilerden tam verim alabilmek için 50-60 derece arasında ve uzun süre çalıştırılması gerekiyor, bizim için bu kadarına gerek yok sanırım. Aynı sistemi kullanan arkadaşım, hemen hemen aynı koşullarda aylık 60-70tl civarında fatura ödemekte (güney cephe), sanıyorum bizim batı cehpe olması dolayısıyla 20tl'lik bir fark oynayacaktır. Biraz daha indirim yaptırıp hermatik kullanacağım gibi gözüküyor. Biray Doğalgaz'dan diğer dairemiz için yardım almıştık, bunu kendim halletmeye karar verdim.

Aldığım bilgiye göre kullanılan malzemeler araştırdığım doğrultuda, sadece kombi hermatik olacak. Termostatik vana kullanmak yerine en soğuk odaya oda termostatı koymayı düşünüyorum. Termostatik vana ve oda termostatiğin çalışma mantığını biraz daha araştırıp bizim odalara göre bir tercih yapmam gerekecek.

Aynı fiyata premix yoğuşmalı kombi dururken ben konvasiyonel kombi almazdım üstelik özellikleri çok kötü. İllaki konvansiyonel kombi alacağım diyorsanız Ferroli Domitech veya Demirdöküm Nitron tavsiye ederim. En soğuk odaya oda termostatını koyarsanız daha çabuk ısınan odalarda muhakak termostatik vana taktırın yoksa oluşacak olan aşırı sıcaktan bunalırsınız.

• arkadaşlar pazartesi günü bir kombi bağlatmam gerekiyor. o yüzden biraz acil önerilerinizi isticem. 5 katlı 10 daireli bir apartmanımız var, hepimiz aynı ürünü almayı düşünüyoruz. daireler 205 metrekare. ısı yalıtımı olarak iyi izalasyonlu dairelerimiz. kalorifer sistemimiz mevcut. sadece kombi önerisi istiyorum sizden. tavsiyelerinizi bekliyorum. fiyat, tasarruf, kalite, servis dörtlüsünü dengede tutarsanız sevinirim. fiyat konusunda esnek olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skaty.

quote:

Termostatik vana kullanmak yerine en soğuk odaya oda termostatı koymayı düşünüyorum. Termostatik vana ve oda termostatiğin çalışma mantığını biraz daha araştırıp bizim odalara göre bir tercih yapmam gerekecek.

Kullanacaksanız en soğuk odaya değil de ortalama ısınan bir odaya odaya oda termostatı koymanızı öneririm. En soğuk odayı kullanacaksanız, OT üzerinden en az 21-22C gibi konfor sağlanabilecek asgari sıcaklıkları set etmek gerekir. Petek kapasitesi ise yeterli olamayabileceğinden kombi bu derecelere ulaşmaya zorlar ama ya ulaşır (az soğuklarda) ya da ulaşamaz (iyi soğuklarda). Bu sefer kombiden kazan sıcaklığını arttırmanız gerekir. Diğer odalar fazla ısınır. Sarfiyat artar vs..
    Halbuki ortalama ısınan bir odaya koyarsanız OT'yi, hem soğuk odadan çabuk ısınır hem de odalar arasında çok sıcaklık farkı olmaz...
    Ama en soğuk odayı kullanmayacaksanız OT'yi 18-19-20C yaparak kullanabilirsiniz. Hem OT kombiyi daha çabuk kapar hem de bu sürede diğer odalar aşırı ısınmamış olur...

• Merhaba arkadaşlar. ECA confeo premix 24 combi alıcam ama aklıma bir şey takıldı. minimum ısıl güç tüketimi denen bir değer var, bu ne anlama geliyor?
  • av_avi A kullanıcısına yanıt
    Minimum ısıl güç diye bir değer var bir de minimum yükte gaz tüketimi diye bir değer var. Kullanım kılavuzlarına bakarsanız ikisinin farklı değerler olduklarını ve min.ısıl güç tüketimi diye ayrı bir parametre olmadığını görürsünüz. Gaz tüketim değerine bakmadan sadece min. ısıl gücün düşük olmasına göre karar vermeyin...
    Örneğin confeo premix min.ısıl gücü (50/30 işletmede) 7,3kw ve minimum yükte doğalgaz tüketimi 0,71m3/saat...

http://www.ikramuhendislik.com/katalog/confeo.pdf
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Cevap için tşkler. Peki 24kw yoğuşmalı bir kombi alıcam. En az doğalgaz tüketen hangisidir. Bu konuda bir bilginiz var mı.?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.