Bildirim
DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (22. sayfa)
KOBB KB100 12Volt 100 PSI Analog Göstergeli Hava Pompası, Kırmızı/Siyah : Amazon.com.tr: Spor ve Outdoor
https://www.amazon.com.tr/KOBB-KB100-G%C3%B6stergeli-Pompas%C4%B1-K%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1/dp/B08BGGM48F
3 yıl önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Odaların m²'sini ve konumunu yazarmısınız, örneğin Salon 32m² kuzey-doğu gibi, birde radyatörlerin bulunduğu noktaları işaretleyebilir misiniz. -
-
Oda m²'sine göre radyatörlerin boyu mutfak hariç yeterli gözüküyor. Mutfaktaki radyatörü söküp çocuk odasının önündeki koridor bölümüne monte edebilirsiniz, balkonu mutfağa katınca 160x60 veya 180x60 Demirdöküm Plus radyatör koyabilirsiniz. Eğer binada yalıtım varsa sizin ısı kayıplarınız pencerelerden olabilir. Birde 135m² dediniz ama verdiğiniz bilgilere göre ısıtılacak alan en fazla 100m² çıkıyor. -
Çizimde görünmeyen balkon,koridor ve ebeveyn banyosu ölçüleri var mutfağa katacağım balkon ölçüsünün haricinde katacağımın 4 katı kadar daha balkon var ama ısıtılacak alan olarak hesaplayacak olursak haklısınız. Mutfaktaki radyatörün bulunduğu yere kombiyi aldırıp mutfağa katacağım balkona da 200x40 cm lik bir radyatör daha ekleteceğim O zaman mutfakta ısınma problemi kalacağını zannetmiyorum. Peki radyatörler alarkonun kendi radyatörleri ilerleyen vadede ya da bir an önce değişmesi gerekir mi temizlenebilir bir durum varsa nasıl temizlenir? PVC den kaybın fazla olduğu bariz, değişince bir kaybın kalacağını zannetmiyorum. Mobil sistemde kombiden distribütöre kadar olan bağlantının bakır olması gerekiyormuş öyle anladım ve distribütörün önemli olduğunu okudum marka ve model olarak bir kaç tavsiye verebilir misiniz? -
-
Umarım Ankara'da iyi bir usta bulabilirim. Son bir soru olarak forumda yeniyim, Ankara'daki ustalara yönlendirebilecek birisini biliyor musunuz ya da siz yönlendirebilir misiniz? -
Maalesef tanıdığım veya tavsiye edebileceğim birisini tanımıyorum. -
Merhaba,
Bu guzel forum konusunu bulduguma sevinmedim degil, belli ki isin ehli olan arkadaslarimiz da burada.
Yaklasik 20 yildir Sadece Mutfakta doğalgaz kullandigimiz evi tekrar dekore ediyoruz, Tasarim Gereksinimi olarak dogal gaz - Ocak arasi inen dikey borunun yatay boru uzerinde yaklasik 35-40cm geriye almamiz gerekiyor ya da geriye dondurmemiz gerekiyor.
Bu konu hakkinda aklimda bir iki fikir var ama yonetmeligi ve pratigini bilmedigim icin her turlu fikirlere de acigim.
1. Yatay Borunun kesilerek ya da degistirilerek istenilen uzunluga getirilmesi.
2. Yatay Boruya U baglayarak (ya da iki tane dirsek)istenilen uzunluk kadar gittikten sonra Tekrar dikey boru ile asagiya inmesi.(Basinc kaybi yasanir mi ? Sayacta bir basinc sinirlayici yok ise sorun olmaz sanirim uzerimizde 13 kat daha var.)
3. Yatay borunun cikisindan sonra 200-250cm flexi kullanilmasi.(Ocak Vanasi iptal mi olur bu durumda)
Yardimlarinizi rica ederim
Tesekkurler./
-
merhabalar benimde ufak bir sorum olacak;
mobil/kollektör bağlantılı tesisat sistemlerinde de reglaj ayarı yani kombiye yakın olan peteklerin dönüş vanalarının kısılmasına gerek varmıdır? -
Yatay boru geriye alacağınız noktadan kesilip dikey boru o noktadan aşağı inecek. -
Reglaj yapmaya gerek yoktur. -
quote:
Orijinalden alıntı: Zebza
Reglaj yapmaya gerek yoktur.
ilginize ve cevabınıza teşekkür ederim. -
Uzak petekler yeterli ısınıyorsa reglaj gerekmez ama yakın petekler çok ısınıyorsa termostatik vana koyup bir nevi sıcaklık kontrollü reglaj yaptırmış olursunuz... -
quote:
Orijinalden alıntı: Zebza
Yatay boru geriye alacağınız noktadan kesilip dikey boru o noktadan aşağı inecek.
Selamlar,
Bu durumda bir Proje yenilemesi ve ya tadilat bildirimi gerekli midir?
Tesekkurler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkür ederim , ev dublex + çatı katı var kombim baymak falke condense 33kw yoğuşmalı bu sene ilk yakacağım, şimdilik çok soğuklar olmadı ama dış sıcaklık bir kaç gece 7 derece falan oldu adapazarında , kombiyi 35- maksimum 40 derecede çalıştırdım çatı katım 22-22,5 dereceyi gördü ev yeni ve yalıtımı iyi . Kombim salon peteklerine, alt koridor peteğine ve mutfak peteğine yakın ve üzerlerinde termostatik vana var , sanırım garanti olsun diye kademeli olarak mutfak + alt koridor ve gerekirse salon peteklerine reglaj uygulasam "belki gerek olmasa bile" zararı olmaz gözüküyor en azından üst katların verimliliği daha da artmış olur. -
30-40cm gerekmez bence, değişiklik yapıldığı anlaşılmaz bile. -
Bu konuyu tesisatçınızla görüşseniz daha sağlıklı olmaz mı arkadaşım ? İleride allah göstermesin bir sıkıntı ile karşılaşırsanız internette sormuştum gerekmez demişlerdi mi diyeceksiniz. Para canınızdan daha mı kıymetli yahu -
quote:
Orijinalden alıntı: isa1975
Bu konuyu tesisatçınızla görüşseniz daha sağlıklı olmaz mı arkadaşım ? İleride allah göstermesin bir sıkıntı ile karşılaşırsanız internette sormuştum gerekmez demişlerdi mi diyeceksiniz. Para canınızdan daha mı kıymetli yahu
Elbet gorusecegim tesisatci ile ama farkli bir fikir var midir diye soruyorum.
Ne tesisatçılar ne ustalar var piyasada o nedenle bari oluru olan fikrimiz olsun, tesisatçılari da dinleriz elbet...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yusuftaner
teşekkür ederim , ev dublex + çatı katı var kombim baymak falke condense 33kw yoğuşmalı bu sene ilk yakacağım, şimdilik çok soğuklar olmadı ama dış sıcaklık bir kaç gece 7 derece falan oldu adapazarında , kombiyi 35- maksimum 40 derecede çalıştırdım çatı katım 22-22,5 dereceyi gördü ev yeni ve yalıtımı iyi . Kombim salon peteklerine, alt koridor peteğine ve mutfak peteğine yakın ve üzerlerinde termostatik vana var , sanırım garanti olsun diye kademeli olarak mutfak + alt koridor ve gerekirse salon peteklerine reglaj uygulasam "belki gerek olmasa bile" zararı olmaz gözüküyor en azından üst katların verimliliği daha da artmış olur.
Birşey değil.
Termostatik vana olan ve aktif kullanılan petekte ayrıca dönüşten reglaj yapılmasına gerek yok. Zaten termo.vana ihtiyaçtan fazla sıcak suyu diğer alanlara, peteklere yönlendirerek, SICAKLIK KONTROLLÜ REGLAJ yapar. Alt katta banyo hariç tüm peteklerde termo.vana olması gerekir. Eğer üst kattaki sıcaklıklar yetersizse, öçncelikle yetersiz olanın termo.vanasından kademe ayarını yükseltin...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X