Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Mesajınızı yanıtladım. Kolay gelsin...

Çok makbule geçti. Çok teşekkür ederim.
  • Merhaba. Ariston genus premium evo kombi aldım. Kalorifer tesisatını yapan usta voltaj regülatörü almamı önerdi. Koçtaşta TUNÇMATİK REGULİNE 500 VA REGÜLATÖR 66 tl. Regülatör kullanan var mı acaba? Tavsiye eder misiniz?
  • Bir şey değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: taflan61

Merhaba. Ariston genus premium evo kombi aldım. Kalorifer tesisatını yapan usta voltaj regülatörü almamı önerdi. Koçtaşta TUNÇMATİK REGULİNE 500 VA REGÜLATÖR 66 tl. Regülatör kullanan var mı acaba? Tavsiye eder misiniz?

500 VA yetersiz kalıyor (öğrendime göre), 1kVA almanız gerekiyor. Benim tavsiyem regülatör yerine Kombi UPS almanız, elektrik kesintilerinde çok faydası oluyor. Linktekini geçen yıl Bauhaus'tan 250 TL cıvarı / 10 taksit almıştım.
    http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/56/komtech-kombi-ups.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 6 Eylül 2013; 9:00:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Merhaba. Ariston genus premium evo kombi aldım. Kalorifer tesisatını yapan usta voltaj regülatörü almamı önerdi. Koçtaşta TUNÇMATİK REGULİNE 500 VA REGÜLATÖR 66 tl. Regülatör kullanan var mı acaba? Tavsiye eder misiniz?

500 VA yetersiz kalıyor (öğrendime göre), 1kVA almanız gerekiyor. Benim tavsiyem regülatör yerine Kombi UPS almanız, elektrik kesintilerinde çok faydası oluyor. Linktekini geçen yıl Bauhaus'tan 250 TL cıvarı / 10 taksit almıştım.
    http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/56/komtech-kombi-ups.html

Peki hocam UPS ile regülatör arasındaki tek fark UPS'in elektrik kesildiğinde sağladığı 1-2 saatlik destek mi? Bir de UPS alırsam 2-3 senede bir akü değiştirmem gerekecek sanırım. Benim amacım sadece voltaj dalgalanmalarından etkilenmemek. Tunçmatik Reguline 1 KVA Röleli Regülatör Monofaze Fdr 175 tl hepsiburada fiyatı. Bu yeterli olur mu bana? Teşekkürler cevap için.

• quote:

Peki hocam UPS ile regülatör arasındaki tek fark UPS'in elektrik kesildiğinde sağladığı 1-2 saatlik destek mi? Bir de UPS alırsam 2-3 senede bir akü değiştirmem gerekecek sanırım. Benim amacım sadece voltaj dalgalanmalarından etkilenmemek. Tunçmatik Reguline 1 KVA Röleli Regülatör Monofaze Fdr 175 tl hepsiburada fiyatı. Bu yeterli olur mu bana? Teşekkürler cevap için.

Doğrudur tek fark sağlanan 1-2 saatlik destektir. Sizin bölgede elektrik kesinitisi olmuyorsa sorduğunuz regülatör işinizi görür.
  • Merhaba, Banyo ya kombi konulmasında bir sakınca var mı? E.C.A
  • mrb
    evimin içindeki doğalgaz tesisatına 4 netre tesisat borusu eklemek istiyorum. bunu proje yapptırmadan kaçak yaptırsam bir sorun çıkar mı.proje parası çok alıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

mrb
    evimin içindeki doğalgaz tesisatına 4 netre tesisat borusu eklemek istiyorum. bunu proje yapptırmadan kaçak yaptırsam bir sorun çıkar mı.proje parası çok alıyorlar.

Kombi veya doğalgaz borularına dokunmadıkça ev içerisinde tesisatta istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz, proje getirktirmez.
  • öncelikle bilgiler için teşekkürler

ılıman iklimde, ara kat (alt ve üst kat henüz boş), g-k-d, cepheli (cepheler açık) , bürüt 210 metrekare, mantolaması ve yalıtımı iyi olan evim için kombi ve radyatör arayışı içindeyim. tesisat inşaat halindeyken döşenmiş.

sorularım şunlar:
    1- duvardaki borular altlı üstlü yani birbirine paralel. boru cinsini bilmiyorum. çapraz bağlama nasıl olacak. boru mu çekilecek. eğer boru çekilecekse o da oksijen bariyerli mi olacak

2- termostatik vana ile oda termostatını aynı anda kullanmanın sakıncaları olabilir mi (çiftbaşlılık??)seçmek gerekirse oda termoastatı mı , termostatik vana mı daha
    mantıklı?

3- mutfak açık mutfak ve çoğu zaman burada oturuyoruz. kombi yeri de mutfakta. kombiye en yakın radyatör de mutfaktaki(tek radyatör) buraya termostatik vana koymak doğru mu

teşekkürler..

• Zebza kullanıcısına yanıt
    Ariston genus premium evo kombi, etiket değerine göre 77w civarında bir tüketim yapmakta, 500 Va fazlasıyla yeterli olur.
  • terturk39 kullanıcısına yanıt
    500VA 300w cıvarı beslediğini biliyorum, ama başka bir konuda yetersiz kaldığı için 1kva ile değiştiren olmuştu.
  • quote:

500VA 300w cıvarı beslediğini biliyorum, ama başka bir konuda yetersiz kaldığı için 1kva ile değiştiren olmuştu.

Ariston genus premium evo kombi, etiket değerine göre 77w civarında bir tüketim yapmakta, 500 Va fazlasıyla yeterli olur.

Haklısınız,hatta 500va eşdeğeri 250w olarak kabul edilir.Burada kombinin ne kadar elektrik tükettiği önemlidir.Ariston genus premium evo kombi, etiket değerine göre 77w elektrik tüketimiyle sınıfında en az elektrik tüketen cihazlardan bir tanesidir.Ortalama olarak kombi tüketimleri 150-200w arasındadır,eski nesil kombilerde 200w üzerinde olan da vardır.Yada kombinin büyüklüğüne göre artabilir.
    Kullanılan güç kaynağıda düşük kaliteli malzameden üretilmiş ve gerekli yeterliliğe sahip değilse,250w yerine daha düşük bir güç veriyorsa sorun çıkarması kaçınımazdır.

• Saygıdeğer ustalar/mühendisler/işçiler;

Kuzey cephe Ankara şartlarında her yönden açık (etrafta başka yerleşim yok) büyük yüzölçümlü bir ev için (evin yalıtımı olmakla birlikte manzara nedeniyle mutfakta giydirme aliminyum komple cam olmak üzere , diğer 2 odada da yere kadar cam bulunmaktadır. İki odanın önünde ise cam kaplamaya sahip büyük bir balkon vardır.)

Kışın tüm odaların ısınmayacağı varsayılarak;

Oturma+Yatak Odası ve mutfakta oturulması planlanmaktadır.

Mutfak 27 m2 - Demirdöküm marka radyatör 60*100
    Oturma Odası 24m2 - 60*100
    Yatak Odası 20m2 - 60*140

Merkezi sistem kalorimetre bulunmakla beraber biz bu sene taşındık ilk kışımızı geçireceğiz ama ev şimdiden soğuk gibi. (Kuzey cephe bizim seçimimiz değildi böyle çıktı kurada)
    Evde bebek te olunca biraz daha işkilleniyoruz işin esası.

Soracağım şudur ki: Demirdöküm petekler yerine aliminyum petek taksam daha mı iyi ısınırım diye düşündüm ama sorduğum yerler aliminyum petekler daha az ısı veriyor dedi. Kaloriferlerin enleriyle ancak 30 santim falan oynayabilirim ama bu da döşemeyi kaldırtmak ve boru işçilik vs. gerektirecek sanırım. 60cm yükseklik yerine daha yüksek kalorifer peteği mi alsak ki? Avantaj/dezavantajları sizce neler olur?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler,

• Polonezkoy P kullanıcısına yanıt
    Sorduğunuz yerler doğru söylemiş, alüminyum radyatörler panellerden daha düşük ısıl kapasiteye sahiptir.
    Merkezi sistemle ısınmada, eğer yoğuşmalı kazan kullanılmıyorsa, kazan sıcaklığı yüksek (60-70C gibi) seçilebilir ve evinize en az 55-60C'de tesisat suyu girer. Yazdığınız petek metrajları belki mevsim geçişlerinde yeterli olabilir ama Ankara'nın kışlarında en az 3 ay yeterli ısınamazsınız. Petek boylarını mutfakta 160cm, oturma odasında 200cm, yatak odasında 180cm yapmanızı öneririm. Hatta evin diğer alanlarındaki peteklere de ilave yapmanız iyi olur.
    Yalnız petek ilavesi yapmak için yönetimden/kat maliklerinden onay almanız gerekebilir...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Sayın memint,

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Bu işin hesaplanmasında kullanılan katsayılar hakkında bilgi verebilir misiniz? Eğer hacim hesaplanıyorsa işin kötü tarafı tavan 2.75m :(

Petek boylarını arttırmam duvarın ebatları nedeniyle pek mümkün değil. Olsa olsa 20-30 cm zorlayarak uzatabilirim. Hem de döşemeyi açıp boruya ek yaptırmak gibi işlemler de gerekecektir sanırım . Değil mi? Peteğin yüksekliğini arttırmak ta aynı etkiyi yapar mı ? 60 yerine varsa 90cm lik bir petek taktırsam? Hem döşeme ve borularla da ugrasmazdım.

Petek ilavesiyle ilgili kalorimetre nedeniyle yakılan miktar ödeneceği için sorun olmayacağını düşünüyorum ama dediginiz gibi yine de bir sormak lazım.

Son olarak Ankara'da bu işleri parasından ziyade doğru dürüst insan gibi dedigi vaktinde saatinde yapan usta ya da firma tavsiyeniz var mıdır? Özel mesajdan da gönderebilirsiniz.

• Polonezkoy P kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil...

Mevcut 22/600 yerine, 22/900 panel kullanabilirsiniz. O zaman size önerdiğim metrajları kabaca 1/3 oranında azaltıp uygulayabilirsiniz.
    Esasında evinizin ısı kayıp/kazanç hesaplamalarının yerinde yapılması işin doğrusu ama yaklaşık olarak birşeyler söylenebilir.
    Evinizdeki tüm odaların hacimlerini hesaplayın, ısıl katsayı (1m3 hacim başına kcal/h cinsinden ısı ihtiyacı) olarak mutfak için 35 (ocaktan ısı kazancı olduğu için), diğer alanlarda ara odalar için 45, köşe için 50 katsayısını kullanın. Yani tüm alanların hacimlerini kendi katsayılarıyla çarpın, çıkan sonucu ise 22/900 panel için 2100 (kcal/h.m) değerine bölün. Küsüratları yukarı yuvarlayın; bulduğunuz rakamlar farklı dış sıcaklıklara göre, 55C ile 70C arasındaki petek sıcaklıklarında rahatlıkla ısınmanızı sağlayacak ölçüleri ifade eder. Bu formül pratik bir formül olup işe yarar. Ama yukarda belirttiğim gibi aslolan hesaplamaların bir mühendis tarafından yerinde yapılmasıdır. Yer darlığından dolayı 22/900 panelde de sıkıntı olacaksa pkkpkp tip 33 kalın panel radyatör (70-80-90cm lik çeşitleri) kullanabilirsiniz: http://www.elba.com.tr/assets/upload/katalog.pdf

Ankara'da bu işleri yapan bir tanıdığım yok ama bildiğim kadarıyla Rüzgarlı Sokak bu işlerin merkeziydi...

• quote:

doğal gaz borusu dediğin evn içindeki doğalgaz boru tesisatı mı..evin içindeki d.gaz boru tesasisatına 2 metre ekelme yapacam. benden 300 lira proje parası ve 300 lira usta para toplamda 600 tl istediler. yuh dedim bu ne yahu..normal bir su tesisatçısı bunu yaptırırsam sizce sıkıntı çıkar mı..kimse projesiz yapmıyor.
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Sayın memint,

Tekrar net ölçüm yaptım ayrıca önceki mesajda yanlış yazmışım petek ölçülerini:

Mutfak 25m2 - Demirdöküm marka radyatör 60*100
    Oturma Odası 24m2 - 60*140
    Yatak Odası 16.5m2 - 60*100

Tavanı da tekrar ölçtüm 280cm

Bu durumda hacimler

Mutfak 70m3
    Oturma Odası 67m3
    Yatak Odası 46m3

Mutfak ısı kazancı olsa da tam kuzey sadece sabah güneş alan ve giydirme aliminyum cam oldugu için ben katsayıyı 40 aldım:
    Diğer 2 oda da ara oda ama yine tam kuzey ve yere kadar cam oldugu için 50 aldım

Değerler:

Mutfak 2800
    Oturma Odası 3350
    Yatak Odası 2300

Çıkan sonucu 22/900 panel (900 mm yukseklik değil mi ?) için 2100 e bölüyorum.

Mutfak : 1.33
    Oturma Odası : 1.6
    Yatak Odası : 1.1

çıkıyor.

Petek yüksekliğini 90cme çıkarmakta sorun yok. Eldekileri kullanmak adına 90cm e çıkarmak mı daha mantıklı, yoksa 22 den 33 e çıkarmak mı ? Ya da eldekileri kullanamam mı? Olmazsa babamın inşaatta bir evi var. Müteahhit petek takmam diyormuş ona mı gotursem cok agır degilse şehirlerarası yolculukta diye de düşünüyorum.

Bu arada 22 tam olarak neyi ifade ediyor ? Derinlik mi? Verdiginiz linkteki ECA lara baktıgımda PKKP tip derinliği 104 mm diyor ben de evdekini ölçtüğümde 10 cm gibi bir değer görüyorum derinlik olarak. 33 kalın panel PKKPKP 160 mm mi oluyor derinlik olarak, tek fark bu mudur?

Yani müteahhit aşırı derecede çalmış gibi. Tabii petekçiye bir daire verip işten çekilirsen petekçi de minimum harcama yapar diyorum başka da birşey demiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.