Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Biray İzmir

fiyat normal ama malzeme ,isimleri ve adamın iş kalitesi önemli 2500 e de düşer , 4500 e de çıkar, bakır boru yaptırın plastik yaramaz...
    radyatörlert demirdöküm
    vanalar GK gidiş ve dönüş olsun hatta danfoss oto.vana da kullanın
    kombi altına GK marka vanalar takın plastikden kaçının
    kombi olarak yoğuşmalı premix olsun da ne marka olursa olsun, nitrom,x tercihimdir..
    öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkürler. bende evime doğalgaz almayı düşünüyorum. bugün bir geldi baktı. evim 120 m2. yeni yapı borular falan çekilmiş. sadece radyatör ve kombi takılacak. fiyat olarak 3500 tl dendi. en son fiyat bu.
    radyatör olarak eca sanırım.
    kombi ise bosch classic plus
    petek toplam 8 metre olacak.

ben yoğuşmalı kombi takılmasını istedim adam gerek yok dedi. izmitte yaşıyorum. yoğuşmalı genelde dublex dairelerde iyimiş. size gerek yok dedi.

kombi olarak bosch classic plus iyi mi. aklımda viessman var nasıl iyi mi acaba? hermetik taktırsam izmit için iyi olur mu ve fiyat iiyi mi sizce.

teşekkür ederim şimdidien.

• quote:

Orijinalden alıntı: neyneva04

öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkürler. bende evime doğalgaz almayı düşünüyorum. bugün bir geldi baktı. evim 120 m2. yeni yapı borular falan çekilmiş. sadece radyatör ve kombi takılacak. fiyat olarak 3500 tl dendi. en son fiyat bu.

ben yoğuşmalı kombi takılmasını istedim adam gerek yok dedi. izmitte yaşıyorum. yoğuşmalı genelde dublex dairelerde iyimiş. size gerek yok dedi.

kombi olarak bosch classic plus iyi mi. aklımda viessman var nasıl iyi mi acaba? hermetik taktırsam izmit için iyi olur mu ve fiyat iiyi mi sizce.

Yogusmali her daireye olur. Ya bilgisiz yada yalan soyluyor.

radyatorler demirdokum plus olsun.

Bosch classic condense tercih edin. Israrci olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 1 Temmuz 2013; 23:23:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: neyneva04

Yogusmali her daireye olur. Ya bilgisiz yada yalan soyluyor.

radyatorler demirdokum plus olsun.

Bosch classic condense tercih edin. Israrci olun.

Alıntıları Göster
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

• quote:

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

Alıntıları Göster
    Üstadlardan bilgi almak istiyorum kombi ve en uzak radyatör arası mesafede tolere edilebilir uzunluk nedir yani 10 metreye kadar bir problem cıkarmaz lakin 10 metre ve sonrasında şu kadar kaybınız olur gibi bir önerme yapılabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: chss

Üstadlardan bilgi almak istiyorum kombi ve en uzak radyatör arası mesafede tolere edilebilir uzunluk nedir yani 10 metreye kadar bir problem cıkarmaz lakin 10 metre ve sonrasında şu kadar kaybınız olur gibi bir önerme yapılabilir mi ?

boru ve fittings tiplerine bağlı

bence metal vana ve bakır boru 100 metre de makul kayıpla

yine metal vana plastik kalın boruyla 50 metre makul kayıp

piyasada uygulanan plastik vana ince plastik boru ile 20 metre dir...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chss

boru ve fittings tiplerine bağlı

bence metal vana ve bakır boru 100 metre de makul kayıpla

yine metal vana plastik kalın boruyla 50 metre makul kayıp

piyasada uygulanan plastik vana ince plastik boru ile 20 metre dir...

Alıntıları Göster
    peki mobil sistemde durum nedir üstad ?

• merhaba. tavsiye verebilecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim. Yeni aldığım ev 140m2 Ve alttan ısıtma sistemi döşemeyi düşünüyorum. sorum ise şu. usta sistem borularınin en fazla 65 70metre olabileceğini söylüyor. bu doğrumudur. ikincisi ise hangi kombiyi tavsiye edersiniz.

• takip

• quote:

Orijinalden alıntı: garagulli

peki mobil sistemde durum nedir üstad ?

mobil sistemi 2bşekilde değerlendirmelisin.

1- kollektör denilen ana merkezin kombiye yakın ve ısıtılan kapalı mekanda olması
    2-kollektör ile kombi arasındaki hattın mümkünatı varsa bakır boru ve vanalarla yapılması, imkan yoksa az fittingsli ve metal vanalarla yapılması
    3-140 cm den büyük peteklere üstten girip, çapraz alttan çıkılarak bağlantı olması
    4-fazla spral yapmadan, geniş kavisle rad.e ulaşılması, yani duvar delmemek için kapılardan fuzuli zikzaklar yapılmaması
    5-borunu oksijen bariyerli olması
    6-rad. vanalarının UK TİPİ VE MUTLAKA TERMOSTATLI OLMASI
    7-MEMLEKETTE ÇOK AZ OLAN PETEK HESABINI BİLEN KİŞİLERLE ÇALIŞILMASI
    8*kombinin 55 derecen,n üzerinde çalıştırılmaması ve bu derecede ısınacak petek büyüklüklerini hesap edebilecek ve bu sorumluluğu alacak kişilerler bulunması

halinde triplekste bile sorun çıkmamıştır..

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkanterzi

merhaba. tavsiye verebilecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim. Yeni aldığım ev 140m2 Ve alttan ısıtma sistemi döşemeyi düşünüyorum. sorum ise şu. usta sistem borularınin en fazla 65 70metre olabileceğini söylüyor. bu doğrumudur. ikincisi ise hangi kombiyi tavsiye edersiniz.

toplam boru boyundan bahsetmişsse tabi ki yanlış, yerden ısıtmada her bir oda ve bu odadan merkezi yere yerleştirilmiş toplayıcı kollektöre giden borunun uzunluğu önemlidir, 1 oda 5 x5 = 25 m2 ise var sayalım bunda içe doğru 25 cm aralıkla yerden ısıtma borusu yaptın, 18 + 14 + 10 + 6 = 50 mt ve bağlantı 60 mt boru harcarsın, bu manada sizin yazdığınız doğru olsa, tek odadan başka yere sistemi yapamazdınız, tabi kollektör kombi arası çok mühim, şimdi bu odanız 5000 kcal çekse bir kombi için 250 mt boru yaparsınız< demektir, e kombinin büyüğünü alırsın olur 400 metre, yani kollektörden çıkan her bir boru için belki o laf doğrudur.

Alman sistemlerinde eğer odaya çekeceğin boru o odayı ısıtmazsa radyatör takviyesi yap der, bunu bilen milyonda 1 kişidir ama, sektör dediğimiz 2 ayrı döngü yaparak da bu pompanın basacağı boru miktarları arttırılabilir, istanbulun bir çok camisi yerden ısıtmadır, örneğin yenibosna camisinde 15 sektör var, e burada 1 km boru kullanıldı, 60 metre nedir ki, yanlış anlaşılma var zannımca..

kendinden yerden ısıtma modu olan premix kombi kullanmanız şarttır, nitromix de bu özellikler var..
    bir de oksijen bariyerli almalısınız ve tabi profesyonel bir ekip proje yapmalı, ben yaptım oldu ustası işi değil bu, hata yaparsa astım hastası olmak içten değil..:(

saygılar...

• Kollektör kombiye yakın olmalı demişsiniz, yeni inşaat olan evimde kombi balkonda, kollektör kapının girişinde? Yanlış mı yapmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

merhaba. tavsiye verebilecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim. Yeni aldığım ev 140m2 Ve alttan ısıtma sistemi döşemeyi düşünüyorum. sorum ise şu. usta sistem borularınin en fazla 65 70metre olabileceğini söylüyor. bu doğrumudur. ikincisi ise hangi kombiyi tavsiye edersiniz.

toplam boru boyundan bahsetmişsse tabi ki yanlış, yerden ısıtmada her bir oda ve bu odadan merkezi yere yerleştirilmiş toplayıcı kollektöre giden borunun uzunluğu önemlidir, 1 oda 5 x5 = 25 m2 ise var sayalım bunda içe doğru 25 cm aralıkla yerden ısıtma borusu yaptın, 18 + 14 + 10 + 6 = 50 mt ve bağlantı 60 mt boru harcarsın, bu manada sizin yazdığınız doğru olsa, tek odadan başka yere sistemi yapamazdınız, tabi kollektör kombi arası çok mühim, şimdi bu odanız 5000 kcal çekse bir kombi için 250 mt boru yaparsınız< demektir, e kombinin büyüğünü alırsın olur 400 metre, yani kollektörden çıkan her bir boru için belki o laf doğrudur.

Alman sistemlerinde eğer odaya çekeceğin boru o odayı ısıtmazsa radyatör takviyesi yap der, bunu bilen milyonda 1 kişidir ama, sektör dediğimiz 2 ayrı döngü yaparak da bu pompanın basacağı boru miktarları arttırılabilir, istanbulun bir çok camisi yerden ısıtmadır, örneğin yenibosna camisinde 15 sektör var, e burada 1 km boru kullanıldı, 60 metre nedir ki, yanlış anlaşılma var zannımca..

kendinden yerden ısıtma modu olan premix kombi kullanmanız şarttır, nitromix de bu özellikler var..
    bir de oksijen bariyerli almalısınız ve tabi profesyonel bir ekip proje yapmalı, ben yaptım oldu ustası işi değil bu, hata yaparsa astım hastası olmak içten değil..:(

saygılar...

Hocam cok teşekkür ederim. bunu söyleyen mühendis toplamda 380metre boru döşedi zaten. elimde olsa onunla is yapmazdım ama mecburiyet. peki simdi sıra kombiye geldi. onun söylediğine göre yoguşmali kombiye gerek yokmus. bana marka ile birlikte tavsiye edebileceğiniz kombi ne olur acaba.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

saygılar...

Hocam cok teşekkür ederim. bunu söyleyen mühendis toplamda 380metre boru döşedi zaten. elimde olsa onunla is yapmazdım ama mecburiyet. peki simdi sıra kombiye geldi. onun söylediğine göre yoguşmali kombiye gerek yokmus. bana marka ile birlikte tavsiye edebileceğiniz kombi ne olur acaba.

Alıntıları Göster
    [size=1]İlk önce,konuyu açan,paylaşımda bulunan emek veren arkadaşlara teşekkürler,

kombi ve tesisatları hakkında hiç bilgi sahibi değildim baya faydalı oldu,

Gelelim probleme

Yeni bir daire aldık,kombi lazım.
    Dairenin büyüklüğü 130m kare net,dış cephe taşyünü giydirme,5. kat,çatıda taşyünü izalasyonu mevcut,camlar ısıcam konfor,güney-batı cephe
    Tesisat mobil sistem,toplam petek boyu 8,5m, (8ad petek+havlu pan),peteklerin markası aklımda değil ama sıradan müteahhit işi.
    Kombi açık balkona konulacak,

Şimdi okuduklarımdan anladığım kadarı ile,
    premix kombi iyidir fakat,petek boyu ve konulacağı mekan olarak max verimde kullanmaya elverişli olur mu?max verim için tesisatta revizyon gerekir mi?

Araştırmalarım sonucu ariston genus premium evo kombide karar kıldım,fakat;
    Etiket değerlerine göre kombi verimi 50C de %107 ; 60C de %97
    Ayni markanın hermetik kombisinin 60C deki verimi %93,8
    şimdi premix kombi alsak,kombi 50C çalışma sıcaklığında,açık balkona monte edilmiş vaziyette,130m kare daireyi, 8,5m petek boyu ile 23C sıcaklıkta tutabilirmi? eğer bu mümkün değilse,ve kombi 60C de çalışarak bunu yapabilecekse,premix kombi almanın anlamı yok,doğrumudur?

60C hermetik - premix vfarkı %4 desek,
    yıllık 6 ay ısınma amaçlı 1000tl lik tüketim yaparsak, 40tl lik bir fark söz konusu iki kombi arasında,
    ilk alım maliyeti iki kombi arasında yaklaşık 500tl,aradaki farkın geri dönüşü+10 yıl gibi bir süre oluyor,doğrumudur?

Yorumlarınızı ve öneilerinizi bekliyorum,

• terturk39 kullanıcısına yanıt
    50 derece ile ısınmak zor değil, vanaların darsa derece düşer, kombi altı sokağa açıksa düşer, kombi altı vanalar plastikse düşer, tesisatta ter.vana yoksa boşuna tamamı çalışır ve sıc.düşer, bunları yaparsanız 1o yıllık hesabınız 2 aya bile inebilir, siz yolu tamir etmek yerine arabayı eski model mi alsam diye soruyorsunuz, sizce hangisi mantıklı, 24 ay sonra satışı yasaklanacak hermetik kombiyi almak artık mantığa sığar mı, madem fiyata taktınız 400 tl daha ucuz olan ve aynı işi gören ddöküm nitromix i düşünmez misiniz, böylelikle 10 yıl zaten sıfır olmuş olmuyor mu?

saygılar...
  • ilkanterzi İ kullanıcısına yanıt
    yerden ısıtma 50 derecede olur? ki

1-ayak yanmasın
    2-borun erimesin
    3-tozlar hareket edip Astım hastalığı başlatmasın.

yoğ.kombi 50 derece ve altında çalışırsa %18 tasarruf yapar.

o halde kesişen bu bilgide Yoğuşmalı almamak %18 tasarruf yapmak istemiyorum, ya ben çok zenginim ya da aklımı peynirle yedim anlamına gelmez mi?
    ülkemizde zaten okumama, okula turist gibi gitme, mesleğini tesadüfen sürdürme alışkanlıkları fazla iken, yalancılık, dolandırıcılık da aldı başını yürüdü, bu insanların ekmek yemesi, öteki insanların ekmeğini yani emeğini çalma değil mi..

neyse, ddöküm nitromix de yerden ısıtma modu var, bu adamcağız evine adam gibi bir iş yaptıysa, sorunsuz kullanırsın, 1650 TL civarına satılıyor, kombi altına GK marka vana ve filitre koydurmalısın, plastik ve dar geçişli metal alma, %100 kombini kapalı mekana koy veya çift cam dolap içine l, yerden ısıtma kombisinin borusu da kendisi de sokak sıcaklığına temas etmemelidir, gerçi ustanız daha tecrübelidir (!) bu konuda!!!! 28 kw tercih edin...

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 26 Temmuz 2013; 5:23:05 >

• ec1000 kullanıcısına yanıt
    evin planını görmeden yorum yapmak hatalı gibi olsada siz zaten durumu süzmüşsünüz, ne diyelim....
  • quote:

evin planını görmeden yorum yapmak hatalı gibi olsada siz zaten durumu süzmüşsünüz, ne diyelim....
    Yanlış hesap forumdan döner :)

premix alıp bu kış izle gör yapalım o zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: terturk39

Yanlış hesap forumdan döner :)

premix alıp bu kış izle gör yapalım o zaman :)

Alıntıları Göster
    selamunaleyküm arkadaşlar. Nasip oldu Müteahhitten bir daire aldım, ısınma konusunda tasarrufa önem verdiğim için bir araştırma içine girdim ve bu başlığını okudum. Ve müteahhitle bilgi alışverişinde bulundum. Aldığım ev 100 m2 net 3+1 daire (yaşam alanı 100 m2) yalıtımlı, bana Ariston marka yoğuşmasız kombi,( Kombileri aldığını, değiştirmek istersen sana alış faturamı gösterir parasını iade ederim, sende gider istiğini alırsın dedi. Bende olur dedim ama bana gösterdiği rakamla yoğuşmalı arasında 1000 tl para fark etti bende vazgeçtim.) 5,3 metre ECA marka petek , k.a.s model vana takacağını söyledi. sormak istediğim : Vananın ECA RV2 modelinde bir sıkıntı yaşarmıyım? Yoğuşmasız kombi için yinede petekleri büyütmelimiyim ? müteahhit bu petek metrajlarını makine mühendisi ayarları kafamıza göre takmadık dedi. yani 5,3 metre çok az geldi bana siz ne dersiniz ? Çok teşekkür ederim. Hayırlı işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARISOY

selamunaleyküm arkadaşlar. Nasip oldu Müteahhitten bir daire aldım, ısınma konusunda tasarrufa önem verdiğim için bir araştırma içine girdim ve bu başlığını okudum. Ve müteahhitle bilgi alışverişinde bulundum. Aldığım ev 100 m2 net 3+1 daire (yaşam alanı 100 m2) yalıtımlı, bana Ariston marka yoğuşmasız kombi,( Kombileri aldığını, değiştirmek istersen sana alış faturamı gösterir parasını iade ederim, sende gider istiğini alırsın dedi. Bende olur dedim ama bana gösterdiği rakamla yoğuşmalı arasında 1000 tl para fark etti bende vazgeçtim.) 5,3 metre ECA marka petek , k.a.s model vana takacağını söyledi. sormak istediğim : Vananın ECA RV2 modelinde bir sıkıntı yaşarmıyım? Yoğuşmasız kombi için yinede petekleri büyütmelimiyim ? müteahhit bu petek metrajlarını makine mühendisi ayarları kafamıza göre takmadık dedi. yani 5,3 metre çok az geldi bana siz ne dersiniz ? Çok teşekkür ederim. Hayırlı işler.

hangi model kombiymiş ki o yoğuşmalı kombi arasında 1000 lira oynuyor? bugün 1400 1500 liraya yoğuşmalı kombiler var. size yüksek fiyat gösteriyor gibi geldi bana.

hangi ilde yaşıyorsunuz? eviniz yalıtımlı dahi olsa 100 metrekare net alanlı eve 5.3 metre petek az geldi. ayrıca ne makine mühendisleri gördük eve bile gelmiyor uzaktan petek metrajı hesaplıyor. en az 7 metre petek olsa iyi olur gibi.

eca radyatör yerine demirdöküm plus radyatör tercih edin. korozyona daha dayanıklıdır ve ısıl gücü daha fazladır. arasında fazla fiyat farkı yok.

• ARISOY A kullanıcısına yanıt
    şöyle başlayayım ECA rv2 İDARE EDER bir vanadır, dönüşe takılmaz, dönüşe gd2 takılır, ama GK markası ECA dan 4 misli fazla su geçirir, GK yı bilmiyorsa, yapacak bişi yok..

siz Anadol faturasına bakıp, mersedesle kıyaslarsanız fark 1000 değil 2000 de olur, mütaitin dandik aristonu 800 Tl olsa, siz aynı aldığı yerde ddöküm le arsında 800 tl oynar ee mersedes bineceksen bunu vereceksin, çünkü anadol 6-7 yıl sonra değişmek isteyecek..

5,3 mtre yeter diyen arkadaşın önüne bir beyaz kağıt koy, en soğuk havada kombiyi kaç derece yakacağım ve içerisi ne olacak imzala de, bakalım mühendisliği kaç yıldız anlayalım..

bugün ben 25 yıllık mühendisim petek hesabında hata yaptığım 100binde 1 de olsa oluyor, ama mütaite hesap çıkardığımda 150 cm diyorum koy 80 , 120 diyorum koy 70 cm, biz hep yaptırıyoruz diyor, yani 25 değil 250 yıllkık olsam o tecrübeye (!) ulaşamayacağım belli..:D

100 m2 daire tahminen duvarlar-bahçe-merdiven de dahil brüttür, dairenin net iç hesapları 70 m2 civarı ise 5.3 mt ye yetersiz diyemeyiz, izmirde 5.3 meter petek neti 60 m2 dairelere koyuyoruz 55 derecede anca ısınıyorlar- gerisini siz hesap edin, alırsın 90 na ısınırsın derse sizin mühendis(!) buna da şaşmıyoruz artık...

yoğuşmalıda olsa yoğuşmasız da 50 derecenin üzerimnde kombiler korkunç gaz yakar, 50 derece ile ısınacak büyüklükte petek olmalıdır, zaten plastik borularda 55 in üzerinde içten içe parçalanarak erime sıvılaşmaya başlar...

saygılar...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.