Şimdi Ara

.... (2049. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.335.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20472048204920502051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bircan bey hoşgeldiniz.
    Özletmiştiniz kendinizi.
    Bence de artık kimseyle boşuna polemik yapmaya gerek yok.
    Yardımlarınızı bekleyen çok insan var.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bircaneren

Bütün foruma merhaba 3 yıllık bir zorunlu tatilden sonra Mühendis kimliğimle , yüzlerce mail ve telefon üzerine sahsıma sorulacak sorulara, 30 yıllık İTÜ. Makina Fakültesi Isı Enerji Bölümü mezunu ve 27 yıllık bir yetkili olarak cevap verebilirim. Kimseyle polemik yapmaya değil, ülkeme hizmet etmek için buradayım. Saygılar, sevgiler , esenlikler dilerim...

Hoş geldin,
    Hoş geldin,
    Hoş geldin,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bircaneren

Bütün foruma merhaba 3 yıllık bir zorunlu tatilden sonra Mühendis kimliğimle , yüzlerce mail ve telefon üzerine sahsıma sorulacak sorulara, 30 yıllık İTÜ. Makina Fakültesi Isı Enerji Bölümü mezunu ve 27 yıllık bir yetkili olarak cevap verebilirim. Kimseyle polemik yapmaya değil, ülkeme hizmet etmek için buradayım. Saygılar, sevgiler , esenlikler dilerim...

Hayırlı ve uğurlu olsun kardeş.
    Polemik yok bilgi paylaşımı var.
    Biz uyguladuğımız yaşadığımız tecrübeleri siz teknik bilgi ppaylaşımlarınız ile irlikte çok dha doğru sonuç ve çıkarımlara ulaşıcağımızdan eminim.
  • Merhaba. Ben okudum ve daha önce bosch 2500 w aldım ama şu anki ev daha küçük. 80 m2 civarında. 5.20 metre petek önerdiler gelen firmalar. Alan küçük olduğu için yogusma olmaz filan diyorlar kafam karıştı. Teknik olarak bilmediğim için satıcılarin dedikleri bile mantıklı geliyor. Siz ne diyorsunuz yogusma konusunda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    Değil 5 metre, 2 metre petekte bile yoğuşma yapar. Satıcıların klasik iddialarına inanmayın. Mesele şu ki aradaki maliyet farkını vermeye değer mi? 80 M2 lik bir evde çok da değmez. DD Nitron Plus alın geçin.

• Arkadaşlar evim yapilyor yeni ev isiyalitimli Hatay İskenderun'da, dublex ,kuzey cephe

65 M2 alt 65 M2 de üst olmak üzere toplam 130 M2

Odalar ise 20m2 mutfak ,20m2 salon 12m2 oda aynısından üst katta da olacak şekilde düşünün .

Tam yoğuşmalı kombi düşünüyorum .Buraya nasıl bir sistem olur ?1 ay içinde doğalgaz tesisatı döşenecek.

• quatrros kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşlar, yanlış anlamayın evime yaptıklarımı yazayım belki ne yapılması nasıl yapılması gerektiğini bilmeyen fikri olmayan varsa kendimce yazayım paylaşayım dedim. eksiğim yanlışım varsa yazın lütfen.

*yer Ankara Batıkent
    *3 katlı müstakil, 5+1 oda , 60m2 zemin üzere kurulu
    *Dışçephe 6cm siyah EPS malzeme ile yalıtımlı
    *Çatı altı 6 cm poliüretan köpük sıkılı
    *Toplam 10.5 mt yani 11 adet petek var
    *Danfoss RA2000 termostatik vana her peteğe takılı ve hepsi 21 C ayarlı her yer(3,1 de yani)
    *Ferroli econcept 35C 30Kw modülasyon ve yoğuşmalı kombi
    -Sirkülasyon pompası 1. kademede
    -kombi 30C ye ayarlı,
    -suyun sıcaklığı 30C ile 60C arasında geziyor.
    -suyun sıcaklığı 29C olduğu an kombi yanıyor.
    -dış sıcaklık düştükçe kombi ısı ayarını 30C den 33C ye kadar arttırıyorum
    *Evin alt katı, orta katı, üst katı heryer 21.5 C
    *24 saat sürekli yanıyor kombi ev genel ısısı düşmeden yani soğumadan sadece kayıpları karşılıyor.

* Havanın durumuna göre günlük 5-6-7m3 civarı tüketim yani aylık 200m3 yani 200TL. Benimki kartlı sistem yani fatura yok, kontürlü doğalgaz diyelim.. Kışın başından bu tarihe kadar toplam 1250 TL lik gaz aldım. Sayaçta hala 453 m3 gaz var.

Mustakil ev daha avantajlı bence istediğin yalıtım ıvır zıvır işlemi yapabiliyorsun. Mesela apartmanda yalıtım yoksa büyük sıkıntı tek başına yapamazsın. Birde merkezi olması yada herkesin yakması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 18 Şubat 2018; 11:41:22 >

• OnderT O kullanıcısına yanıt
    Merhaba kombiye en uzak petek hariç Danfoss RA2000 gaz sensörlü termostatik vana takın peteklere. 21C yani 3.1 e ayalayın. Öyle bir yoğuşma yapıyor ki. Bunun yanında yoğuşmalı kombi le birlikte acayip tasarruf ettiriyor.
  • İy forumlar. Annemin evi 80-90 m2 arası kombiciler fiyat vermiş 8000 TL yoğuşmalı kombi. Ben diyorum ki kombiyi önerilere göre alayım.

Ev 80-90 m2 arası

Petek için radyatör kalde 7m2 yazmışlar

Havlupan beyaz

Baymak brotje novedan extra 24 kv kombi

Gaz alarm cihazı montaj vs yazmışlar.

Önerileriniz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5EED104EE -- 19 Şubat 2018; 15:30:25 >
  • değerli dostlar, 150 metrekare yarden ısıtmalı ısı yalıtımlı yeni evime kombi arayışındayım, değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim, saygılar...
  • Ben de bugünlerde kombi araştırmasına girdim ama her bir satıcı o kadar farklı şeyler söylüyor ki insanın kafasının karışmaması mümkün değil.

120 metrekarelik orta katta,orta sınıf izolasyonu olan İzmir'deki yeni bir ev için kombi tavsiyesinde bulunursanız çok mutlu olurum. Keşif için gelen bir satıcı 8.5 metre petek,havlupan ve Vailant 246 eco fit start önerdi. Petek olarak Kalde önerdi(Israrla demirdökümden daha iyi olduğunu ve garantisinin bire bir değişim şeklinde olduğunu söyledi)Kablosuz oda termostatı dahil,anahtar teslim 6500 TL fiyat verdi. Bu işten anlayan arkadaşlar bu cihaz ve bu fiyat için ne düşünüyor acaba?

Vailant bayisi ısrarla Buderus,Bosch,ECA ve Viesmann'ın Manisa'da aynı standda üretildiğini ve eski kalitesinde olmadığını,Vailant'la kıyaslanamayacağını söyledi.

Özellikle cihaz ve petek markası konusunda sizden tavsiye rica ediyorum. Yukarıdaki şartlardaki bir ev için maksimum yakıt tasarrufu yapabileceğim hangi cihazı önerirsiniz acaba?

Bir de kablosuz oda termostatına gerek var mı acaba? Kimileri gereksiz,dijital kablolu olanı alın yeter diyor.
    Teşekkürler

• Merhaba.. Doğu'da oldukça soğuk sayılabilecek bir ilde yaşıyorum. Ev net 145 metrekare ve toplam 9-9,5 metre civarı petek boyu var. Kuzey ve Batı cephelerde 5cm güney cephede ise 3cm eps yalıtım mevcut. Kömürlü sistemden doğalgaza geçiş yapılacak ve kombi arıyorum.
    Tavsiye alabilir miyim?
    Çeşitli fiyat seviyelerinde tavsiye verebilirseniz çok sevinirim. Vaillant 286/7-2 tavsiye etti bi arkadaş ama biraz pahalı mı diye düşündüm.. Benzer performanslı daha uygun alternatifler varsa öğrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 27 Şubat 2018; 11:55:17 >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Petek metrajı yetersiz. En az 12 metre petek lazım. Odaların cephesini, petek metrajını ve m2'sini yazarsanız daha detaylı olur.

Yoğuşmalı kombi alın. Tavsiye edilen cihazlar konunun başında yazıyor. Ucuzdan pahalıya sıralarsak;

Baymak Duo Tec
    Eca Scot / Proteus Premix
    Buderus Gb062/Bosch 2500
    Daikin D2CND024 Premix

Bütçenizi aşmıyorsa, bulunduğunuz şehirde satış/servis problemi yoksa Daikin Premix tavsiye ederim.

Termostatik vana ve oda termostatı takmayı da ihmal etmeyin.
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Net yazayım hocam.

Mutfak 18m2 güney cephe > 1.2m radyatör

Oda 18m2 güney cephe (önünde balkon var açılır sistem cam mevcut) > 1.4m radyatör

Salon 30m2 güney ve batı cephe > 2.0m radyatör

Yatak odası+ebeveyn banyosu 20m2 batı ve kuzey cephe (cam balkon mevcut) > 1.3m radyatör

Banyo 6m2 kuzey cephe > 1.0m havlupan

Oda 15m2 kuzey cephe > 1.3m radyatör

Antre ve koridor 18m2 > 1.8m radyatör

Bunun dışında 5 m2 bi tuvalet var ve radyatör yok.

Biri 10 diğeri 5 m2 olmak üzere 2 balkon var. Yukarıda bahsettiğim gibi cam balkon mevcut ikisinde de.

Ara kat bu arada.

Teşekkürler şimdiden. Bu arada 24kw kombi yeterli olur mu? Hep 28 taktırmış arkadaşlar. Vaillant konusunda düşünceniz nedir?

Ortalama hesap 10-12 m2'ye 1 metre petek şeklinde olsa da odaların durumuna göre değişiklik gösterir.

Mutfak: Güney cephe olduğu için ve yemek pişirme sıcaklığı olacağı için yeterli sayılabilir. Keşke 1,4 metre olsaydı
    Oda: Güney cephe olduğu için yeterli.
    Salon: Tek petek mi var? Çift cephede de pencere var mı? Yoğuşmalı alacaksanız yetersiz. Ortalama 1,4 metrelik 2 petek gerekli
    Yatak Odası: Sizin alışkanlıklarınıza bağlı. Yatak odasına genellikle olması gerekenden düşük petek koyuyorlar. Ancak uyurken sıcak bir odayı seviyorsanız metraj yetersiz. Bir de çift cephede de pencere varsa...

Banyo: Havlupanların ısıya yönelik pek bir faydası yok. Havlupan yerine 60 cm'lik bir petek taktırın.
    Oda: Yeterli diyebiliriz.
    Antre: Yeterli.

24 kwlık kombi yeterli olacaktır. 9 metrelik peteğiniz var. Artırırsanız 10-10,5 metre olacak. 28 kwlık fazla gelir, fazla yaktırır.

Vaillant hem kendisi hem parçası pahalı bir ürün. Kaliteli olması (bu da çok abartılıyor) bir anlam ifade etmiyor. Ben almam, tavsiye de etmem.

Sessiz ve modülasyonu yüksek bir kombi arıyorsanız Daikin veya Bosch 2500

Daikin Mart sonuna kadar 6 yıl garantisi var. Bu büyük bir avantaj. İlave 4 yıl garantiler çoğu firmalar tarafından 800-900 liraya satıldığını düşünürseniz diğer kombilerden 3 yıl fazla garantisi olması bir artı.

Yanıt için teşekkürler. Salon her 2 cephede de pencere var. Güneydeki yerden olduğu için oraya petek koymamışlar. Batı cephede 2 metre tek petek. Biraz serin oluyor zaten. Yatak odasının da sadece 1 cephede pencere var onun da önünde kapalı balkon var. Peteği büyütme şansım da yok çünkü duvar o kadar. Yanında balkon kapısı var. Banyoyu değişebilirim haklısınız.

Daikin biraz pahalı geldi. Bosch 24kw yeterli olursa onu düşünebilirim.

Salona 1 metrelik ikinci petek koymanız iyi olacaktır. Kömürlü sistemde serin oluyorsa kombide hayatta isinamazsiniz.

Daikin esasında pahalı değil. Sitesindeki fiyata bakmayın. 3500-3600 e alırsınız. Bosch'dan yaklaşık 500 lira daha pahalı. Ama Bosch 3, Daikin 6 yıl garantili. Bosch'da ek 4 yıl garanti geçen sene 920 liraydı. Ama şehrinizde servisi yoksa Bosch Condens 2500W modelini alın. İkisi de 24 kW.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cglynfrk -- 27 Şubat 2018; 23:18:7 >
  • Herkese Merhabalar,

Öncelikle Uzman arkadaşlar işlerinden vakit ayırıp cevap verip ilgi gösterdiğinden dolayı teşekkür ederim. Evimdeki kombi eski olduğundan ve bu kış gelen fatura ağzımı açık bıraktığından dolayı yoğuşmalı kombi almaya karar verdim. Bu konularda uzman olmadığından siz uzman arkadaşların fikrini almak isterim. Evim 145m2 Salonda 2 Peteğim var Yatak odasında 1 Ara koridorda 1, çocuk odasında 1, küçük odada en uçta yer alan petek az ısınır 1, mutfak 1, banyo 1 havlupan ve havlupanı değiştirek büyük bir havlupan almayı düşünüyorum. kısaca toplam 8 petek var diyebiliriz. Tasaruflu olduğundan yazın yada mayıs aylarında yoğuşmalı kombi almak istiyorum . tam yoğuşmalı ve yoğuşmalı kombi arasında farkler nedir bilmemekteyim kısaca siz üstatlar nasıl bir kombi ve marka model önerilerinide belirtebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaf3r89 -- 28 Şubat 2018; 14:31:27 >
  • Ben Biray Bey'e çok teşekkür ediyorum yazım yılı 2006 şuan 2018 ve gayet faydalı oldu.

kendisiyle görüştüm bağlatacağımız doğalgaz tesisatı için çok kibar yardım sever ve dolu bir kişi umarım site yöneticileri bu konuya bir el atar benim görüşüm adamın hakkının yendiğidir
    Teşekkürler tekrar. Salonu kış aylarında pek kullanmıyoruz. Bu yüzden idare edebilir diye düşündüm. Eğer sıkıntı yaratacak olursa seneye ek yaparım artık bi yere.

• 
Sayfa: önceki 20472048204920502051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.