Arkadaşlar kuzenime bilgisayar alacaktık, hevesini alsın ve fiziksel olarak siparişi kendisi geçsin istedim ve sistem önerilerimi gönderdim. Yanlışlıkla başlıktaki sistemi almış ki hiç birinizin bu paraya dönüp bakmayacağı bir sistem. Kendince anakart ve Ram yükseltmesi yapmış ve ortaya 18,500 gibi bir paraya 10400f 3060 sistem çıkartmış (18 bine Gaming gen tr'nin 6800'lü sistemi varken...)
Neyse hatalı sipariş verilmiş, siparişi henüz kargolamadılar yalnızca tarafımıza sipariş maili ulaştı, ürünler vs yok ortalıkta. Aradık haliyle siparişimizi düzenlemek istiyoruz işlemci ve anakart değişikliğine gitmek ve 5600 veya 12400F olacak şekilde, daha cümlemi bitirmeden . Yapamayacaklarını . iletti, uzunca ısrar ve açıklama yapsam da . sadece yarım saat bir saat önce arasaydınız olurdu şuan yapamayız . gibi bir . esnaf ağzı . çekildi, usulca dinledik. Öyleyse iade hakkımızı kullanırız vs dedik, hani bir de oradan yürüyeyim dedim, . iade hakkınız yok ki . çekti
Siz siz olun, yanlış bir alım yapmayın. Size özel toplanıyor, montaja başlanırsa iade ve değişim yapmıyor veya sistemi farklı bir donanımla güncellemiyorlar, en azından işlemci ve anakart için yapmadılar. İADE? neyse...
BUZ GİBİ sistemin linkini de aşağıya bırakıyorum. Can kuzenim bir de ~+1700 Mag B560 mortar ve ~+650 farkla ramleri 3600mhz kingston olanlarıyla güncellemiş:
özetle: montaja girdi, değiştiremeyiz, iade hakkınız da yok hatta garantileri de başladı ki. . . yorumlarınızı bekliyorum. :)
Birkaç saat önce Türknet ekipleri tarafından arandık ve bağlantınızı fibere taşımak istediklerini belirttiler. Gelen ekip çok kibar ve sadece işine odaklı genç arkadaşlardı.
Herhangi bir ücret artışı, taahhüt veya sözleşme gibi zorlamalar bir yana bunların hiç birini dayatmadıkları gibi üstüne bir de broşür uzattılar. Broşürde konu komşu interneti yok ve modemi varsa kodu girip iki ay ücret ödemeden internet kullanabilecekleri bir kod bulunuyor. Kodu paylaşıyorum "TKZVA130VXAF1A9" bu kod İzmir Konak Altıntaş mahallesi için geçerliymiş.
Aslında 1Gbit internet için aylık 270 TL ücret ödememiz gerekiyor ancak birkaç ay bunu aynı fiyattan kullanarak deneyimleyebileceğimizi söylediler.
Elbette israfın her türlüsüne karşıyız, dolayısıyla deneyimden ilerisini bekleyecek değilim, 100Mbit 85 TL ve fazlasıyla yeterli. Bu arada SANIRIM kodu girip kullanacak kişiler için eğer fiber optik kablolu bağlantı varsa ve iyi bir vdsl modeminiz varsa ücretsiz olarak kullanacağınız internet 1 Gigabit olabilir.
Mevcut üç paket sunuldu (broşürde yazana göre), bunlar:
- 100Mbit download 50Mbit upload ve en az 75Mbit sabit hız garantili 85 TL.
- 200Mbit download 100Mbit upload ve en az 150Mbit sabit hız garantili 125 TL.
- 1000Mbit download 150Mbit upload ve en az 750Mbit sabit hız garantili 270 TL.
Tanıtım kağıdında yazan diğer bilgiler özellikler şöyleydi:
Kotasız, 7/24 MH, ücretsiz kurulum ve aktivasyon, TAAHHÜTSÜZ!, ÜCRETSİZ MODEM! (marka: ZYXEL VMG8623-T50B) , Beğenmezseniz paranız iade, başka operatörlerden geçişlerde 480 TL cayma bedeli (desteği)
Test sırasında bir laptop, üç telefon Wi-Fi ağıyla zaten bağlıydı, youtube'dan FHD video açmıştım, test bu arada kablo bağlantısıyla PC'de yapıldı (W10 20H2). Sonuçlar:
bu konu ile ilgili bir ana konu paylaşımı var ise bildiriniz, işlerden sadece konuyu açmaya zaman ayırabildim, kusura bakmayın.
not: Türknet yetkilisi okuyorsa, tanıtım kağıdında bize verilen ücretsiz kullanım kodunu burada paylaşmam doğru değilse bildirin kaldırayım.
artık biz de gigabitliyiz sayın @Speed-Step :)):)
nperf yurtiçi test sonucum:
bağlantı:https://www.nperf.com/en/r/3321740631137128-MVDyrLgG
https://store.donanimhaber.com/9c/bb/bf/9cbbbf96d9b82d379dcad92b13382b6e.png
nperf amsterdam test sonucum:
bağlantı:https://www.nperf.com/en/r/3321741274605269-dy7o2nCi
(genellikle amsterdam lokasyonlu çok fazla oyun sunucusu olduğu için sunucu olarak amsterdamı seçtim)
İki adet MSI Optix Mag341cq marka/model monitör satın aldım. Faturalarına ulaşamıyorum. İkisi için ayrı fatura düzenlendi, ikisi için 2 Aralıkta Trendyol asistan üzerinden başvurumu yaptım. Sözde 5 iş günü içinde çözülecek 14 gün oldu hala faturalar gelmedi. Satıcı gpnplus (Satıcı Ünvanı: gpn bilgi teknolojileri sanayi ve tic. A. Ş. (ganplus) )
Faturasına ulaşamadığım iki ürüne 6 bin lira ödeme yaptım kampanyadaydı. Böyle bir şey yaşayacağımı bilseydim almazdım. Trendyol önüne gelene mağaza üyeliği veriyor artık güvenim kalmadı. Bir daha zor kullanırım
|
İslami usullere uygun Host - 15tl yıllık
|
|
|
|
1 uzun 2 kısa bip sorunu
|
ALINIK Go 7950GTX -- SATILIK MONSTER M57U
|
Meslek: Yazılım Mühendisliği
İlgi Alanları: dünyayı ele geçirmek
üzgünüm ama iMac ve Macbook Pro (zorunluluklar) |
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 219
İkinci El Bölümü Mesajları: 54
Konularının görüntülenme sayısı: 16.273 (Bu ay: 87)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 77 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El