Hangi şehirde doğalgaz fiyatları ne kadar ve bu nasıl belirleniyor.Aydın da kasım faturasında per satış fiyatı 0,08104748 TL/kWh iken 10 aralıkta gelen faturada 0,10533648 TL/kWh gözükmekte.Bu faturalarımızda yaklaşık % 30 gibi bir zam olarak gözüküyor.Enerya şirketini aradığımda dış ortam ısısı,toprak altı ısısı,atmosfer basıncı gibi faktörlerin değişikliğinden bu satış fiyatı ayarları yapılıyor diye bilgi verdiler.Hiç ikna olamadım.Çünkü geçen kış dahil geçmiş faturalara baktığımda bu kadar yüksek per satış fiyatı görmedim.Bu hava şartları Aydın şehrinde ilk defa mı gerçekleşiyor.Bu konuda bilgisi olanlardan yorum ve açıklamalarını bekliyorum.
Eskişehir'deyim. Tam net olarak bilmiyorum fakat 115 m3 doğalgaz kullanmışım 114 TL fatura geldi. m3'ü 1 TL olarak baz alınıyor sanırım. Geçen kışta aynıydı.
Eskişehir, ayın 9 unda gelen faturada perakende satış fiyatı 0,08328364 görünüyor, 180 m3 180,61 TL fatura geldi.
hemşerim bende aynı konudan sıkıntı yaşıyorum 144 m3 gaza 200 lira fatura mı olur ?
Kombici_OldukK
kullanıcısına yanıt
Haklısın bana 118 m3 e 164 lira gelmiş.Eskişehirlilere göre % 33.8 fazla ödemiş oluyoruz.Ya bu işte bir yanlışlık var yada Enerya Aydın nasıl olsa Aydın da artık kimse doğalgaz abonesi olmuyor deyip acısını bizden çıkarıyor heralde.
İnşallah bu zam durumu değildir, 1 gün fark olduğu için çaktırmadan güncellemeye takılmış olabilirsiniz, bizim gelecek ayki faturalarda ne göreceğiz bakalım.
kir-piK
kullanıcısına yanıt
1 gün fark olduğu için çaktırmadan güncellemeye takılmak nedir? Yani böyle alangirli muabbbetler olacaksa biz doğalgaza geçmek ile büyük hata yapmışız.1m3'e 1,3898 tl vereceksek yandık.Bunun bir karışanı denetleyeni otaritesi bir kuralı yokmu dur.Firmanın elinde oyuncakmıyız.Ne derse o...
HasDasOtoH
kullanıcısına yanıt
Vallaha eğer bu zamda böyle bir zam olamaz yani
Merhaba arkadaşlar.
Kayinpederim faturayı m3 e bõlmus dogalgaz m3 ünün Antalya için 1.40 krs a geldiğini söyledi.
Gerçekten çok pahalı.
Saatten 149 endekse 154 TL fatura gelmiş Konya'da.
l.a.c.i.w.e.r.t
kullanıcısına yanıt
Ne yani mütedeyyin illere daha uygun fiyat mı? Bana dış ortam şartlarına(atmosfer basıncı,hava sıcaklığı,toprak altı sıcaklığı gb faktörlerle)göre fiyatın değişebileceği söylendi.Fakat geriye dönük bir yıllık fiyatlara baktığımda böyle bir fiyatın olmadığını ya Aydın'ın bu hava şartlarına daha önce hiç sahip olmadığını yada mutedeyyinlikten kaybetttiğini anlamış olduk.
quote:
Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t
Saatten 149 endekse 154 TL fatura gelmiş Konya'da.
Konyaya da aynı firma gaz veriyor sizde zamma hazırlıklı olun. Ama konyada tüketim daha yüksek olduğundan çok can yakar haberiniz olsun
Linkten fiyatları inceleyebilirsiniz. İlçelere göre bile fiyat değişiyor.
l.a.c.i.w.e.r.t
kullanıcısına yanıt
Yine aynı şey ve ben yine aynı şeyi söyleyeceğim.Ortam sıcaklığı ,hava basıncı gibi faktörlerle fiyatların değişiklik gösterebileceğini söyleyen, linkini verdiğiniz siteye 42. bakışım. Orada söz konusu olan fiyatı oluşturan ortam şartları 2 yıl boyunca daha evvel Aydın da hiç oluşmamış(eski faturaları kontrol ettim hiç bu rakamlar yok) da şimdi mi oluşmuş! Yani Aydın ın ortam şartları bize % 38 e varan kelek yapmış.
Trabzon 1.21 TL 1 m3 denk geliyor
Konu başlığı güzel
Bu farklılığın sebebini bulmak ve bilmek isterim
quote:
Orijinalden alıntı: HasDasOto
Yine aynı şey ve ben yine aynı şeyi söyleyeceğim.Ortam sıcaklığı ,hava basıncı gibi faktörlerle fiyatların değişiklik gösterebileceğini söyleyen, linkini verdiğiniz siteye 42. bakışım. Orada söz konusu olan fiyatı oluşturan ortam şartları 2 yıl boyunca daha evvel Aydın da hiç oluşmamış(eski faturaları kontrol ettim hiç bu rakamlar yok) da şimdi mi oluşmuş! Yani Aydın ın ortam şartları bize % 38 e varan kelek yapmış.
Aydındaki ortam şartlarını bilemem. Ben Konya ile aydını karşılaştırmanıza istinaden o siteyi gösterdim. RAKIM basıncı etkileyen önemli faktörlerden biridir. Aydın ve Konya bambaşka rakımlarda olduklarından şartşarı karşılaştırmak mümkün değil zaten. O yüzden şartları karşılaştırmak istiyorsanız rakım ve sıcaklık olarak birbirine yakın illere bakmanız lazım.
Bu konuda bir karanlık nokta var.Doğalgaz dağıtım şirketlerinden herhangi biri,bu konuyu örnekliyerek net bir şekilde açıklamadığı sürece aklımızda hep acaba gizli zam mı var yada bizim buralarda daha pahallı mı doğalgaz satılıyor diye süphe ile bakılır.EPDK yada enerji bakanlığı zaten bu tür konulara ilgisizler.Şirketler hiç olmazsa benim Aydın da bu hava şartları daha önce hiç mi gerçekleşmedi sorusuna cevap verebilmeli.Bu hesabın formülü verilip.İlgili aydaki Meteoroloji kurumundan veya şu istasyondan alınan veriler bizim ölçümlerimiz şunlar.Buna göre ortaya çıkan fiyat budur.Evet Aydın da bu şartlar ilk kez oluştu demeli veya neyse değişikliği getiren etmen o açıklanmalıdır.Çok mu zor bunu yapmak!Enerya Enerya duy sesimizi bu gelen ....... ......
Ocak faturaları geldi;Yine aynı terane , hava şartları bahane , zam şahane...
1,452380952380952 tl. 126 M3 e 183 lira.Oy maşallah ne ortam şartıymış.Bizde enişte den indirim beklerken;Dilber dudağı umarken vezir parmağını bulduk.Bu da olsa olsa ''enişte kazığı'' olur.
HasDasOtoH
kullanıcısına yanıt
vallaha iyi kilitlediler 168 m3 tüketim düzeltilmiş 172 fatura 244