Şimdi Ara

dogan slx egzoz dumanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar.Aracım 93 model doğan slx araçta bugün egzozdan duman attıgını farkettim.Ama duman atma devamlı değil rölantideykende değil sadece gaza ilk yüklenmede mavimsi bir duman atıyor sonra kesiyor ayağım gazdayken atmıyor ilk yüklenmede atıyor 4 gün önce egzoz emisyondan geçtim değerler hep normal çıktı yani maksimumla minimum arasında yağ çubuğundada belirgin bi eksillme yok bir ustaya götürdüm tofaşların motoru hep azda olsa yağ yakar dedi sizce problem nedir başımı ağrıtır mı?

• motorun iyice aşınmış gibi geldi. kaç km de
  • bujilerin eskimiş orjinal kaliteli bi buji tak hiç bişey kalmaz
  • cevaplariniz icin tesekkur ederim ancak mavimsi duman yag yakma degilmi bujiyle ne alakasi var dedim gibi devamli gaza basinca atmiyor ilk yuklenmede atiyor
  • arkadaşım 10-15 milyona alırsın al tak ve gör bujilerin eskimiş zaten lpg li araclarda bujilerin daha sık değişmesi gerekiyo
  • benım arac lpg lı degıl kı ben kıbrısta yasıyorum burda lpg yok benzın turkıyeden cok daha ucuz ve bu duman mavı duman ama yınede tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rburakk -- 3 Ekim 2009; 1:59:43 >
  • Üstten eksantriklilerin kronik sorunu derler. Gaza yüklenince attığına göre üstten sızıyor olabilir. Çünkü yağı kuvvetli pompalıyor. Eksiltme yoksa fazla önemsemeyin. Yağ ikazı yanmadığı sürece sorun çıkmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevaplarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim ancak eksiltme var oda söyle 700 km de 500 ml falan ancak krank keçesinden ve kartel contasındanda kaçak var motorun alt kısmı yağ içinde onları değiştirmem lazım ancak malum kıbrıstayım ve burda işçilik çok pahalı onun yerine yağ almak daha ucuza geliyor bu arada ben öğrenciyim.Burda 3 4 tane ustaya götürdüm dedilerki bundan bişey olmaz ama burda ustalara tam güvenemiyorum.Arabam 93 model yani çok iyi kullanılsa bile yaşlı araba ama korkum sorunun daha da büyüyüp başımı ağrıtması.Bugün yine siteden okuduğum yazılara göre sabah arabayla bi deneme yaptım motoru çalıştırdım deviri 6000 e kadar getirdim bende arabanın arkasındaydım duman filan yoktu ancak kesik kesik aragazı verince duman atıyor

not:bu arada 20 w 50 yağ kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rburakk -- 4 Ekim 2009; 22:11:05 >
  • arkadaşlar bu arada arabaya bir tür kalınlaştırıcı yağ katkısı koyduk böyle bally gibi kıvamlı zor dökülen bişey bal mumu gibi ve duman atması bariz şekilde azaldı ama yinede ilk yüklenmede atıyor kesik kesik gaz vermede mavi siyah karışık duman atıyor ama devamlı basıp devir sona geldiğinde bile atmıyor
  • 20W50 yağı kışın kullanabilirsiniz. Kıbrıs sıcak olduğu için bulabilirseniz daha kalın yağ koyabilirsiniz.

Piyasada bulabilirseniz SAE 40 tarzı yağ bakabilirsiniz. Tek visikotelidir. W harfi kış, SAE harfi yaz mevsimine uygun yağ olduğunu gösterir. Bu bilgiyi 1982 basımı bir kitaptan aldığım için günümüzde bulunmayabilir. İnternetten biraz araştırılırsa sonuç bulunabilir.
  • burda her çeşit yağ bulmak zor ama bu durumda canımı sıkıyor hava filtresini değiştirdim duman azaldı ancak forumda bahsedildiği gibi bujilerden ve buradaki kalitesiz benzinden de olduğunu söyleyen usta var.Bugün götürdüm ustanın dediğine göre çiğ benzin kokusu geliyor ilk yüklenmede ve kesik kesik aragazlarında attığına göre benzini tam yakamıyor ve duman atıyor dedi banada mantıklı geldi çünkü arabamın çekişi güzel benzin tüketimi iyi rölanti normal arabada sarsındı titreme vuruntu filan yok ancak 1200 km de yaklaşık 1 litre yağ eksiliyor kartel contası filanda kaçırıyor krank keçeside kaçırıyor o yüzden yağını ilave ederek kullanmaya karar verdim.Ayrıca araba giderkende atmıyor durduğu yerde devir sonlara geldiğindede atmıyor
  • Ekleme: Bu egzozdan gelen duman siyah mavi yeşil karışımı garip bi renk yani masmavi değil simsiyahta değil anladığım kadarıyla az bişey yağ yakma var bide malum ateşleme benzin filan ama yinede burdaki abilerin görüşünü almak isterim
  • Arkadaşım, aracındaki sorun sübap lastiklerinden kaynaklanıyor. Sübap latikleri yağı tutamadığı için sübap saplarından aracı park ettiğinde süzülerek piston içlerine akıyor. Ve çalıştırdığında bir miktar yakıyor. Yağ yakan araç roket gibi olur, aksine güçten düşmez. Güçten düştüğünde ise nerede ise ölüp bittiği andır. Aracındaki yağ kaçaklarını gider böylece yağ tüketimin de azalır. Yağını sürekli kontrol ederek kullan eksileni tamamla yağın seviyesi yağ çubuğunda min-max arasında kalsın bir sorun çıkarmaz. Sakın min seviyesinin altına düşürüp kullanma motor yağsız kalıp zarar görebilir. Üst silindir kapağını söktürüp yaptırmak sana biraz masraf açar. Motor yaptırdığım için biliyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_6792166/mpage_25/key_//tm.htm#34992476

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEFO -- 11 Ekim 2009; 13:12:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.