Şimdi Ara

Eksoz emisyon lambasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba esimin aracin olan pejo 807 2.0 136ch dizel , motor lambasi yaniyor ve emisyon hatasi veriyor ekranda. Hatayi verdigi zaman arac 3000 deviri gecmiyor ,araci stop edip birkac dakika bekledikten sonra lamba yine yaniyir fakat aracta hersey normale donuyor yani 3000 devir sorunu kalmiyor, birkaç tamirciye goturdum cihaza bagladilar hersey normal gorukuyor herhangi bir ariza gözükmüyor. Enson goturdugum tamirci eksoz kirlenmis temizlemek lazim dedi bir makinaya bagladi bir saat bağlı kaldi . Sonrasinda uzun yol yaptim ve yanmadi fakat ertesi gun yine yandi tekrar gittim yine bilgisayara bagladi yine hata gozukmuyor . sorun ne olabilir. Servis ve tamirciler bulamadi sorunu.

Ben yurtdışında yasiyorum burdaki servislere goturdum.

• O motorda EGR valfi var mi bilmiyorum fakat varsa sorun buyuk ihtimal EGRdendir. Temizlenmesi sorunu cozecektir diye dusunuyorum. Map ve debimetreyide temizletmenizde fayda vardir. Yakit tuketiminiz düşer araç alt devirlerde daha canlanır
  • doctor I kullanıcısına yanıt
    Aynen dediginiz gibi dusuk devirlerde cansiz motor. Parcalari hangisi oldugunu bilsem ben kendimde sokup temizler takarim . ufak tefek elimden geliyor. Simdi gotursem belkide kendileri bulamadıklari icin yapmaya bilirler.
  • Hocam eksozu temizledi dedigim tamisciyi aradim temizledigi ekzoz deyilmis. Egr yi temizlemis makineyi baglayim hidrojen ile. Yani sokmeden temizlemis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir27

Hocam eksozu temizledi dedigim tamisciyi aradim temizledigi ekzoz deyilmis. Egr yi temizlemis makineyi baglayim hidrojen ile. Yani sokmeden temizlemis.

Açıkçası egr nin sokulmeden temizlendigini ilk defa duydum. Debimetre ve map sensör temizligi basittir eliniz yatkinsa sizde yaparsiniz fakat egryi sokmek usta isidir. Ve ben sokulmeden temizlendigini ilk defa duyuyorum.
  • doctor I kullanıcısına yanıt
    Hocam burdaki makinenin hemen hemen aynisiydi. Tabi ne kadae verimli bilmiyorum bana egr nin arizali oldugunu ve gittigi yere kadar böyle kullan sonra degisiriz parca ve iscilik 600€ dedi bana cok fazla geldi . iscilik cokvar diyor. Bugun internette parca 80€ . internetren baktim sokumu cok zor yere koymuslar. Yarin hava güzel olusa motor kelebegi,Debimetre ve map i temizlimeyi dusunuyorum.
    http://m.youtube.com/watch?v=6WU8h7uGVA4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 25 Aralık 2015; 22:50:51 >
  • Birde butarz kitler var hava borusundan uygulaniyor bundanmi yapsam tekrar . faydasi olurmu acaba.
    http://www.norauto.fr/produit/kit-nettoyant-vannes-egr_364806.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakalim bir garaj malzeme dahil 185€ fiyat verdi. Haftaya yapacak inşallah sorun hallolur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfacefr

Bakalim bir garaj malzeme dahil 185€ fiyat verdi. Haftaya yapacak inşallah sorun hallolur.
    dpf olabilir mi acaba?
  • Pdf nedir acaba.
  • Diesel particulate filter-dpf

bu filitrenin dolması durumundada arac uyarı berır (sarı egzos işareti) ve arac belli bir deviri geçmez,bunu bir arastırın sizin aracta varsa sorun dpf olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfacefr

Pdf nedir acaba.
    Geçen sene peugeot bipper aracımda EGR valfı hatasını verdi araç 27 bin km de iken servise gittim direk değişim yaptılar ve 750 tl gibi bir fatura çıkardılar. EGR valfı değişimi veya temizlenmesi usta işidir. Servisin söylediği bu iekildede araç kullanır herhangi bir sıkıntı yaratmaz sadece araç biraz daha fazla yakıt tüketir ve hantallaşır. Kötü yakıt ve kısa mesafe kullanım yüzünden EGR tıkanıyor diye düşünüyorum. Yerinizde olsam bir kaç gün uzun mesafe ve yüksek devirli kullanırım ve ona göre bir yol izlerim.
  • Pdf son yag degisiminde degisti 3000 km kadar oldu, totaldan baska yerden mazot almam sorunun filitreden oldugunu sanmiyorum.
  • Dyo D kullanıcısına yanıt
    Dediginizi denedim malesef faydasi olmadi hatta bir katki madesi vardi depoya atip araci devirli kullanmak lazimmis onuda fayda etmedi . inşallah egr degisince sorun duzelir. Aslinda cok zarari yok kullanima ama rahatsiz oluyor insan.
  • şehir içi kısa mesafelerde kullanıyorsanız dpf dolmuş olabilir. başka bir forumda ve başka bir markada tartışıldı. çözüm olarak dpf in kendini temizlmesi için otoyol gibi müsait bir yolda yüksek devirli kullanma ve uzun süre gitme ile sonurunu çözen oldu.

isterseniz bir deneyin sonucu yazarsınız buraya.
  • DPF'yi herkes temizleyemez. Bazı DPF'ler İlaç ve Su ile yıkanarak temizleniyor bazılarını süpürge gibi bir alete takıp temizliyorlar.

Eğer sizin DPF yanlış temizlenmiş ise ayvayı yer.

Ayrıca EGR Valfi temizlemek için söküp Alkole yatırmak gerek.
  • Onerinizi dikkate alacam tekrar yarin otobanda denerim.
    @Ferrari
    Pdf temizlenmedi degistirildi. Egr yide yine temizlenmiyecekler yenisini takacaklar. Zaten parca cok pahali değil temizleyip o riski aldığıma değmez diye düşünüyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 26 Aralık 2015; 23:30:21 >
  • bu arada katkı maddesi kesinlikle kullanmayın. hiç tavsiye edilmiyor. ilerleyen dönemde illaki bir arıza çıkartıyor. en az 30 dk. yüksek devirde gidin otobanda büyük ihtimalle çözülecektir sıkıntı. araç rahat nefes almaya başlasın.

edit durumu özetler video örneği 3.12 den itibaren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 26 Aralık 2015; 23:44:59 >

• Or_By O kullanıcısına yanıt
    Yuksek devirden hangi devri onerirsiniz 4000 devir mesela cokmu olur , max 6000 devir var üzerinde.
  • hocam önerilen 3000-3500 devir. videoda da izlediğiniz üzere sıcaklık epey bir artacak yüksek sıcaklıkta yakarak atacak dışarı takılan partikülleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 27 Aralık 2015; 0:07:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.