Şimdi Ara

Doğru futbol Amrabat gibi değil Sneijder gibi Oynanır. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuda Emre Çolak lafı geçmiş. Alıntılamıyorum. Emre Çolak'ın tribünde durması bile Galatasaray için tehlikedir. Aman diyorum.
  • her maç oynayamıyorda girdiği zaman etkili oluyor genelde.
  • Arkadaş gündüz kuşağında Ali Ece'yi dinleyip geliyor...Ali Ece'ye bende katılıyorum ama sana değil...Ali Ece mesela Zidane'den örnek verdi...Onun hiç böyle saçma salak çalımlara girdiğini gördünüzmü...Hep tek pas...Ama her pasınıda düşünerek oynayarak...Top kendine gelmeden önce, top kendine geldikten sonraki yapacagı hareketi düşünerek oynamak...Bu lafı da Hagi demişti...Yapacagım 2-3 hareketi düşünürüm top bana gelmeden demişti Hagi...Neyse Sniejder Amrabat konusunda da durum budur...Sneijder öyle Ronaldinho gibi 3 adamın içinden gececek birisi değil...Mesela Akhisar macı...İlk golde Burak'a atılan pas Sneijderden...Burakta ortayı acıyor Drogba golü atıyor...İkinci golden sonra bi pozisyonda Drogba defans arkasına kacıyor Burak'a atıyor topu ama biraz hızlı attıgı için 3. golden oluyor...Drogba defansın arkasına kactıgında pası atan yine Sneijder...Tabii Drogbanın oraya hareketlenmeside özel bi yetenek...Daha buna benzer kücüklü büyüklü pasları var...Özellikle önceki maclarda sürekli Amrabatı boş alana kacırmak için attıgı paaslar mesela...İşte Sneijder bunu yapar...Olur olmadık yerde bı pas atar kaleciyle karşı karşıya kalırsın...Akhisar macındaki gibi aniden bi vurur top Oguz'un üstünden geçer gol olur...Mesela Selçuk'ta basit oynamaya çalışıyor ama Sneijder kadar olamıyor...Çünkü çok basit oynuyor...Topu al sağa ver sola ver dibine ver...Geriye ver...Fırsatını bulursa ileri oynar ara pası atar...Tabii Sneijder kadar olamaz ama Selçuk'ta kendini geliştirmeli bu kadar üst düzey oyuncuların yanında...Amrabat'tan ise bi cacık olmayacagını söylüyorum...Bu adamı inşlah sene sonunda Rus kulüpleri ister bizde şöyle 6 milyona felan satarızda en azından az zarar etmiş oluruz...yanında Aydın'ı da eşantiyonu olarak verebiliriz...

• Fazla zarara girmeden elden çıkarabilirsek çok iyi olur.Yabancı kontenjanı masrafı.
  • Amrabat ilk 11 oyuncusu değil 45 dk'lık oyuncu arkadaşlar,oyuna girer oyunun akışını değiştirebilir...fakat 90 dk oynayamaz...zaten az maaş alıyor çok iyi bir yedek oyuncu olur fakat yabancı sınırlaması sorun olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alozz

kanat oyuncusunun adam eksiltme özelliği olmalıdır, bizimkilerin yok maglesef. Amrabat çok formsuz olsa da adam eksiltebilme potansiyeli olan tek oyuncumuz, ağır eleştirileri haklı bulmuyorum bu nedenle.

Sneijder'den 8 kişiyi ardarda geçmesini bekleyen futbol bilmiyodur zaten, adamın neredeyse her attığı pas nokta pası.

İkisini karşılaştırmak çok saçma olmuş. Amrabat'ı da saçma eleştirdiğini düşünüyorum, FT isterken bu özellikleri için istedi zaten bence.

Konu yazısını ve bu yazıyı okuduktan sonra gerisini okumaya gerek duymadım.
    Benim için konu kapanmıştır.
  • Denizkubi bazi konularda yorumlarini begeniyorum ama Sneijder daha Galatasarayda oynadigi hic bir macta öyle ahim sahim bir seyi olmadi 3 5 araya attigi pas harici onlarida alabilen yok zaten.
    Gidip Selcuk yada baska oyunculara saydiran kesim sürekli pof pof pesinde ha sonraki macta harika isler yapar deriz ne oynadi.
    Taraftar sürekli bazi degerleri yere vurup kendine hayal kahramanlari yaratma pesinde.
    Amrabat o parayi edecek bir oyuncu degil orasi ayri konu amaSneijder olayida taraftar abartiyor oynasin oynadi diye hakkini verelim.
  • Amrabat açık alan futbolcusu dediğimiz tipten bir oyuncu. Boş buldumu affetmez. Çok iyi kontratak yapmamıza yardım eder. Her oyuncu farklıdır lütfen sneijderler-amrabatı karşılaştırmayın.

Atıyorum korner atışı aldı rakip. Kornerden dönen topu İleriye yollayacak adam Sneijder o topa koşup hücuma devam edecek olan adamda Amrabat işte. Hamiti bir izleyin bu durumda, adam topu alınca bekliyor Allah bekliyor. Kontratak futbol oynanmaz Hamitle mesela. Ama Amrabat aldımı topu istediği gibi ileriye götürebiliyor ama biraz daha az bencil olması lazım..
  • Amrabat mevcut özellikleri ile bazı takımların vazgeçilmez oyuncusu olabilir. Genellikle kontra atak oynayan takımlar için yararlı olabilir çünkü geniş alan seven bir adam. Galatasaray kaç tane maçında onun sevdiği geniş alanları yakalayabilir ki? Dar alanda amrabatın kanattan yardırmasını beklemeyin boşuna yapamaz. Arda bizdeyken nasıl oynuyordu atleticoda nasıl oynuyor bir bakın. Daha basit oynuyor ayağında eskisi kadar top tutmuyor. Gerçi drogbanın olmadığı takımda amrabat basit te oynasa gene etkili olamazdı. Sneijder bile topu atacak adam bulamazken amrabat basit oynasa ne olacak. Stoperle yapışık oynayan forvete pas atmak topu kaybetmek demek zaten. Ben gelecek maçların sonuçlarından çok ileride ne kadar top tutabileceğimizi, pas yapabileceğimizi merak ediyorum. Takım sistemindeki dar boğaz topu ileride tutup topa orada sahip olarak paslarla rakibi yorup açma meselesiydi. Drogba girdikten sonra bu dar boğazı aşabileceğimizin sinyallerini gördük. Eğer bunu iyi yapabilirsek oyunumuz birkaç gömlek daha iyi olacaktır.

• Arkadaşlar bakın Futbolda artık ''Yürüyerek adam geçiyor'' kavramı yok yürüyerek değil geçebiliyorsan hızlı geçmelisin günümüz futbolunda Amrabat kanatları hızlı kullanamıyor ve adam geçemiyor geçemediği için de duruyor topu geri çekip orta yapıyor buraya dikkat edin Amrabat deyince benim aklıma direk bu hareket geliyor maç istatistiklerine bakın en fazla ortayı çoğu maçta Amrabat yapıyordur çünkü geçemiyor ve Orta açmaktan başka bir çaresi kalmıyor ve cLuj,Eskişehir ,antep ve Braga maçları gibi doldur boşalta dönüyor oyun ve yaptığı onlarca ortada dönen toplar döndüğünde bizim futbolculara geldiğinde ne ala .Fakat rakibe gittiğinde Alanını da boşaltmış olduğundan Cluj,Braga,Antep,Eskişehir,Ordu,Karabük maçı olarak geri dönüyor.Geçebilse defans hattını da geçmiş olacak ve forvetlere ölümcül asistler yapacak fakat bütün bu aksaklılar geçemediği için veya yavaş geçtiği için oluyor topla daha hızlı olması kanatları daha hızlı kullanması lazım.Bu Amrabat'da yok
    Amrabat'ın gerçek bir kanat oyuncusu gibi kanatlardan hızla içeri geçip ''gol attırma'' yüzdesi sıfıra yakın yani oynadığı dakika/asist oranı bakımından düşük.
    Amrabat'ın faydası olmuyor mu elbette oluyor fakat zararı daha fazla oluyor bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: xakah74

Denizkubi bazi konularda yorumlarini begeniyorum ama Sneijder daha Galatasarayda oynadigi hic bir macta öyle ahim sahim bir seyi olmadi 3 5 araya attigi pas harici onlarida alabilen yok zaten.
    Gidip Selcuk yada baska oyunculara saydiran kesim sürekli pof pof pesinde ha sonraki macta harika isler yapar deriz ne oynadi.
    Taraftar sürekli bazi degerleri yere vurup kendine hayal kahramanlari yaratma pesinde.
    Amrabat o parayi edecek bir oyuncu degil orasi ayri konu amaSneijder olayida taraftar abartiyor oynasin oynadi diye hakkini verelim.

Dostum Sneijder şu an tam kıvamına gelmedi ki %100 'üyle oynamıyor adam daha benim anlatmak istediğim adam futbolu ''dağru''oynuyor.Aynı fikirdeyim Selçuk bu takımın belkemiğidir.Selçuk olmazsa GS çöker.Çok çok önemli bir oyuncu Selçuk ile ilgili hiçbir eleştirim yok o zaten yapması gerekeni yapıyor fakat başını kaldırdığında Melo'dan başka adam bulamıyordu çünkü Hamit sağda solda da Amrabat 'ın Orta sahaya yani oyunun kalbine katkısı hiç olmuyordu.Aslında çift forvet oynayan takım kanatlara bu kadar bağlı kalmamalı çünkü çift forvet ve 2 de çok geri dönmeyen kanat oyuncusu Orta sahayı çok yalnız bıraktı bugüne kadar.Yani GS kağıt üzerinde 4-4-2 ama maç içinde 4-2-4 gibi bir oyun oynuyordu ve Orta saha otobana dönmüştü.Orta sahanın boşluğunu doldurmak için defans orta sahaya çıkınca bu defa da arkada çok boşluklar verdiyordu takım ve bu sene kötü futbol puan kayıpları ve tr kupasından elenme ,cl de zar zor yırtan bir takım çıktı ortaya.Bunları hoca nasıl göremiyor vallahi billahi hayretlerle izliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

quote:

Orijinalden alıntı: xakah74

Denizkubi bazi konularda yorumlarini begeniyorum ama Sneijder daha Galatasarayda oynadigi hic bir macta öyle ahim sahim bir seyi olmadi 3 5 araya attigi pas harici onlarida alabilen yok zaten.

Dostum Sneijder şu an tam kıvamına gelmedi ki %100 'üyle oynamıyor adam daha benim anlatmak istediğim adam futbolu ''dağru''oynuyor.Aynı fikirdeyim Selçuk bu takımın belkemiğidir.Selçuk olmazsa GS çöker.Çok çok önemli bir oyuncu Selçuk ile ilgili hiçbir eleştirim yok o zaten yapması gerekeni yapıyor fakat başını kaldırdığında Melo'dan başka adam bulamıyordu çünkü Hamit sağda solda da Amrabat 'ın Orta sahaya yani oyunun kalbine katkısı hiç olmuyordu.Aslında çift forvet oynayan takım kanatlara bu kadar bağlı kalmamalı çünkü çift forvet ve 2 de çok geri dönmeyen kanat oyuncusu Orta sahayı çok yalnız bıraktı bugüne kadar.Yani GS kağıt üzerinde 4-4-2 ama maç içinde 4-2-4 gibi bir oyun oynuyordu ve Orta saha otobana dönmüştü.Orta sahanın boşluğunu doldurmak için defans orta sahaya çıkınca bu defa da arkada çok boşluklar verdiyordu takım ve bu sene kötü futbol puan kayıpları ve tr kupasından elenme ,cl de zar zor yırtan bir takım çıktı ortaya.Bunları hoca nasıl göremiyor vallahi billahi hayretlerle izliyorum.

Terimin bu seneki basarisizligi diger takimlarin basarisizligi sayesinde basari gözükmesine yol actigi ibunu kolay kolay kimse göremez.
    Kagit üstünde bakarsan Sampiyonlar liginde gruptan cikmisin, Lig yarisinda lider gidiyorsun, Türkiye kupasi önemsiz sayilir, en önemlisi son haftalarda dökülen bir rakiple oyniyacaksin Shalke icin diyorum.
    Ama diger yandan bakarsan Sampiyonlar liginde 3cü olan takim ile ayni puanda bitirmisin üstelikte gruptaki takimlar zayif olmasina ragmen, 21 22 macta aldigin puan 43 44 civari, kupada zayif takima elenmisin herkez istediklerini istedigi gibi görüyor.
    Ama Senijder oyuncu olarak kalitesini tartismak zaten aptallik olur o konuda haklisin ama form grafik ve takim uyumu olarak seyrettigim hic bir macta Sneijder bana göre olumlu katki yapabilmis degil sadece cok istekli ve ilerleyen haftalarda oynadikca ve takim arkadaslarini cözdügü anda iyis eyler yapabilecek gibi.

• denizkubi'den sonrasını okumadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alozz

kanat oyuncusunun adam eksiltme özelliği olmalıdır, bizimkilerin yok maglesef. Amrabat çok formsuz olsa da adam eksiltebilme potansiyeli olan tek oyuncumuz, ağır eleştirileri haklı bulmuyorum bu nedenle.

Sneijder'den 8 kişiyi ardarda geçmesini bekleyen futbol bilmiyodur zaten, adamın neredeyse her attığı pas nokta pası.

İkisini karşılaştırmak çok saçma olmuş. Amrabat'ı da saçma eleştirdiğini düşünüyorum, FT isterken bu özellikleri için istedi zaten bence.

Dany bile daha rahat adam eksiltiyor Amrabat'a oranla.
    8 Milyona az daha katıp Konoplyanka'yı alsaydık, beyni olan bir kanat oyuncusuna sahip olurduk.
  • Yeter su adama salladiginiz. O olmasa Braga macinda o orta gelmez Burak da o golu atamaz biz de Drogba ve Sneijder'i ruyamizda gorurduk....Biraz matrix oldu ama olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SNEİJDER hakkında balon vs vs tarzda yorum yapanlar maçını izlememişlerdir yada futboldan anlamıyordur.
    Adam pasları o kadar akıllı kullanıyor ki,forvete atarsa direk pozisyona sokuyor forveti,
    öyle 3 kişi çalımla geç pas at ,gol atsın yapmıyor. 1 nokta atışı pas, sonrası forvetin yeteneğine kalmış.
    Drogbayla verkaçı golü getirdi Drogba kaçırdı Burak attı,
    kanatlara pas atıyor,ver kaç yapıyor, oynuyor adam oynuyor

Sneijderden Neymar performansı bekliyor adam,
    Yahu bu adam bize gelmeden önce zaten Neymar gibi oynamıyordu ki,aynı böyle oynuyordu
    Daha da güzel olacak artık kaleyi yoklamaya başladı golünü görebiliriz yarın inş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne oldu Amrabat ve Hamit adam geçebildi mi bugün????Golü nasıl yedi gs kim kaptırdı topu?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.