Şimdi Ara

Doğru mu yaptım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ''ama yemekleri sadece tadarak anlamayı denemek çok zordu'' şöyle mi yazılır: ''aber verscuhen die Essen nur mit Schmecken verstehen war ganz schwer'' mesela cümleye versuchen zu verstehen diye başlasak yanlış, saçma olur değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Aber ist es sehr schwer nur mit dem Schmecken zu verstehen, wie die Essen sind."

Bazen Türkce kelimelerin tam karsiligi Almanca'da olmayabiliyor. Schmecken zaten tatmak, tadarak anlamak anlaminda kullanmak icin tek basina yeterlidir. O yuzden verstehen gereksiz olur burada diye dusunuyorum. Veya kullanmaya calisilsa bile Almanca'da devrik cumle olabilir. Yukarida yazdigim sekilde kullanmak yeterli olacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: das Beste vom Besten

"Aber ist es sehr schwer nur mit dem Schmecken zu verstehen, wie die Essen sind."

Bazen Türkce kelimelerin tam karsiligi Almanca'da olmayabiliyor. Schmecken zaten tatmak, tadarak anlamak anlaminda kullanmak icin tek basina yeterlidir. O yuzden verstehen gereksiz olur burada diye dusunuyorum. Veya kullanmaya calisilsa bile Almanca'da devrik cumle olabilir. Yukarida yazdigim sekilde kullanmak yeterli olacaktir.

teşekkür ederim @das Beste vom Besten

• AmazingGrace160 A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Bu arada "ist" degil, "war" olacakti dikkat etmemisim yazarken. Ama o kisimla ilgili olayi cozmussun zaten. Basarilar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: das Beste vom Besten

Rica ederim.

Bu arada "ist" degil, "war" olacakti dikkat etmemisim yazarken. Ama o kisimla ilgili olayi cozmussun zaten. Basarilar dilerim.

sağolun teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.