Şimdi Ara

Sizce Boşanmakla Doğru mu yapıyorum?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
2
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22 Yaşında evlendim. 7 Yıl evli kaldım. Şuan 1.5 yaşında bir oğlum var.

Neden burada yazdım ?öncelikle çocukluğundan belli babasından ayrı olan belki vardır belki tanıyorsunuzdur.

Uzatmadan yazayım, evliliğim cehennem azabı gibi. Hayatım cehennem. Fakat oğlumun mağdur olmasını istemiyorum. Oğlum her şekilde anasında kalacak. Hatta muhtemelen anası başka bir şehre gidecek. Yani ayda bir oğlumu ya göreceğim ya göremeyeceğim.

Dediğim gibi eşimle hiç bir şekilde anlaşamıyorum, evde sürekli ama sürekli kavga var. Eve girmek istemiyorum. Hafta sonları bile sabah erken çıkıp akşam geç geliyorum. Stresli bir işim olduğu halde pazartesileri iple çekiyorum. Anlayacağınız tamamen cehennem azabı evlilik durumum. Sevgide yok saygı da kalmadı. Aslında fiili olarak bitti zaten. Şimdi çok zor olanı yapıp bu azabı durdurmak istiyorum.

Sadece düşündüğüm oğlum. Başka bir şey değil. Çocuğun durumu nolur? Eşim öğretmen bu arada.

• Çocukluğumda annem ve babam ayrıldı,onlar da anlaşamamaya başladı vs. az çok belli oluyordur zaten.İlk başlarda babam ya bende kal ya annende dedi,ama sonra beni kırmamak için bir anlaşma yaptılar.İkisinde de odam var şu anda,istediğim zaman istediğime gidiyorum.Genelde yarı yarıya oluyor tabi.Boşanmaları açıkcası daha huzurlu oldu benim için

Ama iyi anlaşabiliyorsanız veya anlaşabilecek gibiyseniz sakın sakın sakın
    AYRILMAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyClocker -- 24 Kasım 2013; 20:46:28 >
  • Boşanmak en kolayı eşinle ile evlilik danışmanına git. En azından dene yavrun için. Belki o ilk gördüğün kıza dönüşür eşin ve mutlu olursun belli olmaz bu işler. Çocuk özellikle anneyi daha çok yıpratır bunlar normaldir.
  • Aslında bunca yıl dişimi sıkıp dayandığım yeter. Maalesef hayatım zindan. Rezalet durumdayım. Ruh ve beden sağlığımı etkileyeme başladı bu süreç. Yapılacak bir şey yok. Hayırlısı olsun.
  • 22 yaş mı vay beeeee vay başka bişey diyemiyorum kendimi düşündümde
  • 22 çok erken olmuş hocam bende 29 yaşındayım iyi bi işe girip evlenmek istiyorum düzneli bi haya tiçin eşinizde öğretmenmiş sonuçta belli bi kültürde hocam ne gibi sorunlar var özel değilse anlatabilirmisin monotonlaştımı evliliğiniz ? bana güzel gelir bi insana özel olmak hayatım cehennem dedinizde yani ne kadar kötü olabilirki ?
  • Bende ailesi ayrı olanlardanım, 9 sene oldu heralde onlar ayrılalı çocuktum o zamanlar şimdi 16 yaşındayım, sürekli kavga ediyorsanız hiç çıkış kapısı yoksa o zaman ayrılın o çocuk için zor olacak ve mutlaka şuna hazırlıklı ol oğlun sana daha soğuk olacak bende babama karşı daha soğuğum ha tabii inşallah o istisnalardan olursunuz.Birde en zor yanı o çocuk için ortada kalıcak annesi ona seni kötüleyecek, sen ona annesini kötüleyeceksin, emin ol bu durum çok zor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmzanızdan da ne kadar üzgün olduğunuz belli .

Eşiniz ile sakince bir konuşun. Elinize bir kağıt kalem alın. İkiniz de bir köşeye oturun salonda ve hiç ses çıkarmadan şikayetlerinizi yazın. Görün bakalım sorunlar neler . Sonra birbirinize " Ben bu konuda ne yapıyorum mesela ? " diye sorun. Ama gayet sakin olun. O gün sadece konuşun. Sonra akşam yemeğine bir çıkın güzelce sakin ve hiç konuşmadan bir vakit geçirin. Çocuğunuzu birlikte eğlendirin , dolaştırın. O gülümseyince sizin de keyfiniz yerinize gelir. Boşanmak basit iş ama bir sorulnu çözmek çaba ister.

Ayrılınca iki tarafın kaçıracağı şey de çocuğunuzla geçireceğiniz zamanlar olacak. O büyüyecek ve bu fırsatları kaçıracaksınız. Çok üzücü bir durum , sizde bunun farkındasınız ama lütfen sakin şekilde konuşun , birbirinizi anlayın.

Allah yardımcınız olsun. En içten dileklerim ile yuvanızın düzelmesini temenni ediyorum.

• hocam çocuğa yazık günah. ne kadar cehennem azabı yaşasanızda ayrılmayı mümkün olduğunca kafanızdan atın. o çocuk için yapın bunu. hayatını evladına ada derim. eşinle de konuş. anlat derdini sıkıntını. anlamaz bazıları hak veriyorum sana olsun gene gene gene anlat sen. ama ayrılma işini düşünme derim.
  • Hocam evlilik kutsaldir hicbirsey cocugunuzdan degerli degil evladiniz ayri yapamaz birgun sorarlar annen nerede veya baban nerede diye ne cevap vermesini istersiniz bana gore esiniz ve guvendigibiz biriyle cozum arayisina girin yoksa kimse mutlu olamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok erken evlenmiş siniz 5 sene içinde yani çocuk olmadan önce birseylerin ters gittiğini anlamanız lazımdı Heralde bir anda olmadı ilişki deki problemler kavgalar , insan neden anlasamadigi kızdan çocuk sahibi olur ? Çocuk Çekicek yaptığınız hatayı hep öle olur , büyük ihtimalle size düşman olarak yetiştirilecek..

• Öncelikle size de ibret olması açısından anlatayım her şeyi ki bu abinizin yaptığı hataları yapmayasınız.

Eşimle görücü usulü evlendim. Yani teyzem buldu bir kaç kez görüştük, birbirimizi tanımadan eyvallah dedik evlendik. tanışmamızla evlenmemiz neredyse 6 ay içinde oldu.

Eşim de bende dindarız. Temel noktamız buydu. Şimdi kalkıp bana büyük kötülük yaptı desem yalan söylerim, keza bende aynı şekilde bir kötülük yapmadım. Ama nedense kişiliklerimizin tamamen zıt olduğunu gördük. Bu zıtlıklar hayatı çekilmez hale getirdi. Dolayısıyla gördük ki her konuda hayata ters bakıyoruz, hiç bir noktamız aynı değil. ve birbirimizi yemeye başladık. Şiddetli kavgalar verdik. üzdük üzüldük. Derken bu süreç hayatı çekilmez hale getirdi. Ailelerimiz de anlaşamadı. Yaka paça oldular. Hala öyleler.

Kısacası bugünkü aklım olsa... asla ama asla evlenmezdim. 30 yaşından önce evlenmek erkek için intihardır. ama ailem dindar ve köylü olduğundan hemen başını çevirelim adına evlendirdiler.

Kötü olan oğlum... Öyle çok seviyorum ki. Bir gün görmeden duramıyorum. İş çıkışında eve koşa koşa gidiyorum. Yatana kadar oyunlar oynuyoruz. Yani oğlumsuz yaşayamam. Zaten tek söyleyebildiği kelime şuan"baba". sürekli baba diyor, başka bir kelime bilmiyor. uykudan uyanır uyanmaz baba diyor, koynuma alıyorum.

gençler ağlamaklıyım. kusura bakmayın. ama yapmayın bu hataları. yakmayın hayatınızı.

• hayırlısı neyse o olsun :(
  • En sık kavga ettiğiniz 3 şeyi yazabilirmisiniz hocam belki faydamız dokunur.
  • Üstad bende 32 yaşımdayım 27de evlendim ama ben bile erken diyorum işte gerçekten kusura bakma ama bunlar hep cehalet sonuçları! anlayasabilecegin aynı zevklere sahip olduğun ,birlikte ortak birseyler yapmaktan keyif alacağın bir eş yerine bir bilinmezlikle evlilik yapmak bu tarz evlilikler ve işte en kötü sonucunda maalesef bu günahsiz yavrulara oluyor allah bağışlasin bak benimde 2.5 yaşında oğlum var inan o uzulmesin tabiri caizse ben cehennem azabına razıyım artık tabi olan olmuş koca insanlarız söz söylemek haddimize değil ancak ister istemez bu tarz evlilikler yapanlara çok kızıyorum. Şimdi diyorsunuz ki çocuk küçük e boşandın hanim gitti başka şehre e hayat bu yalnızlık allaha mahsus sende evlenceksin belki hanimda evlencek çocuk o küçük yaşta allah muhafaza eşinin yeni eşini baba bilcek, sonra seni öğrense bile arkadaşların dediği gibi soğuk olacak! Ben bunu göze alacağıma ya kendimi öldürür üm yada herseye katlanır aile Saadeti ni yeniden tesis etmeye çalışırım allah yardimcin olsun lütfen bu denli net konuştuğum için kusurumada bakma

• Keşke böyle mutsuz bir evliliğiniz varken çocuk düşünmeseydiniz hocam ama artık olan olmuş sizi daha iyi hissettirecekse en iyisi ayrılmak zorlamanın anlamı yok.
  • hocam karınıza tahammül edin demiyorum ama erkek çocuğunun her şeyi babasıdır 30 yaşına gelse de kişi babasını kaybedince gerçek hayata gözünü açıyor

yani ayda yılda bir görmekle babalık olmaz anneside doldurur zaten(çocuğu size karşı doldurur yani) baba olmadan büyümek zor siz yaşarken öldürmeyin çocugunuzun babasını

diyeceğim diyeceğim ama çözüm yolu var mı ben bulamadım allah kolaylık versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganers

Üstad bende 32 yaşımdayım 27de evlendim ama ben bile erken diyorum işte gerçekten kusura bakma ama bunlar hep cehalet sonuçları! anlayasabilecegin aynı zevklere sahip olduğun ,birlikte ortak birseyler yapmaktan keyif alacağın bir eş yerine bir bilinmezlikle evlilik yapmak bu tarz evlilikler ve işte en kötü sonucunda maalesef bu günahsiz yavrulara oluyor allah bağışlasin bak benimde 2.5 yaşında oğlum var inan o uzulmesin tabiri caizse ben cehennem azabına razıyım artık tabi olan olmuş koca insanlarız söz söylemek haddimize değil ancak ister istemez bu tarz evlilikler yapanlara çok kızıyorum. Şimdi diyorsunuz ki çocuk küçük e boşandın hanim gitti başka şehre e hayat bu yalnızlık allaha mahsus sende evlenceksin belki hanimda evlencek çocuk o küçük yaşta allah muhafaza eşinin yeni eşini baba bilcek, sonra seni öğrense bile arkadaşların dediği gibi soğuk olacak! Ben bunu göze alacağıma ya kendimi öldürür üm yada herseye katlanır aile Saadeti ni yeniden tesis etmeye çalışırım allah yardimcin olsun lütfen bu denli net konuştuğum için kusurumada bakma

Hocam ben 29 yaşındayım özelde çalışıyordum bi ara evlenmeiy düşünüyordum ama böyle hayat geçmez diyip kpss hazırlanmaya başladım ve garanti iş olmadan evlenmeyi düşünmüyorum arkadaşlarımın çoğu evli banada habire evlen diyiyorlar,sonuçta şimdi bekarım yeri geliyor çapkınlık yapıyorum yeri geliyor gezip tozuyorum ama evlenip düzenli bi hayatta kurmak istiyorum,işte böyle olaylarıda duyunca insan çok üzülüyor bende ne yapacağıma karar veremedim be abim.

• Öncelikle geçmiş olsun, evlenmişsin iyi güzel de keşke çocuk yapmasaymışsın be kardeşim. Sen ayrıldığında eyvallah diyip yoluna bakacaksın ama bu çocuk hayatı boyunca senin ve eşinin eksikliğini hissedecek...

Olacak ise; hakim velayetini eşine bırakacak ve belirli zamanlarda gidip göreceksin çocuğunu, hatta nafakaya bağlayacak eşini. Vakit geçirdiğin zamanlar yetmeyecek sana... Yapacak bir şey yok, akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş...

Yaşım 33...
  • bu azaba bir süre daha tahammül etmeye karar verdim arkadaşlar. düzeleceği yok ama hiç değilse çocuk biraz büyüsün okula filan başlasın. bana olan olmuş zaten. artık benim utluluğu bulma şansın çok düşük. en azından yaşın verdiği olgunlukla belki sesisz devam ettirmeye eyvallah deriz. sıradalaşır yani. Ama oğluma yapamam bunu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.