Şimdi Ara

Sizce Boşanmakla Doğru mu yapıyorum? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
3.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. İşlerimin yoğunluğundan yazmaya vaktim olmadı. Ama her gün okudum. Umarım ki bu yaşadıklarımın size bir faydası olur...

Öncelikle verdiğim karar mutlluğu evde aramak yerine hayatımda küçük değişikliklerle en azındna eve yoğunlaşmamak. Çünkü boşanmak sosyal olarak çok büyük bir başarısızlık anlamı taşıyor toplumumuzda. İnsanlar çok küçümsüyor, halk sorunlu gözüyle bakıyor.

Çocuk olmasa mesele değil. Ama çocuk babasız büyümez. Dolayısıyla bir şekilde oluruna bıraktım. Hele çocuk biraz büyüsün. Olmadı medenice ayırırız yollarımızı.

Neden evlendim? Ailemin baş göz edelim, torun versin baskısına dayanamadım. Zaten hayatımdaki tüm pişmanlıklarımın arkasında ailem var. aile sözü dinlemeyle ilgili bildiğiniz her şeyi unutun. Her şeyin en iyisini siz bilirsiniz kendiniz için.

Evlenmeden önce 4 yıllık ilişkim yeni bitmişti. Kızı çok seviyordum ama aniden ayrıldık. Dolayısıyla evlilik zamanı çok kasmadım düşünmedim. olması gerekiyorsa olsun dedim.

Üzücü.

Evlenmek riskli bir karar. Dolayısıyla basite almayın. Sonuçları böyle oluyor.

• Arda, "boşanmak, Allah'ın en sevmediği helal iş'tir."

O halde boşanmak haktır, helaldir. Fakat evliliği tutmak ise :
    Cinsi münasebet yaptığında sevaptır. Çünkü helal'in ile yapıyorsun, harama gitmiyorsun. Harama baksaydın, gitseydin günahtı, gitmedin bakmadın, helalinle yapıyorsun, o zaman da sevaptır.
    Sohbet ettiğinde sevaptır.
    Elini tuttuğunda ikinizin de günahları elinizi tuttuğunuz müddetçe ellerinizin arasından dökülür, ve ayrıca sevap verilir.

sahabeden büyüklerimizden biri şöyle diyor, vallahi bugün boşansam ve yarın öleceğimi bilsem hemen gider gene de evlenirim.

evlenmek resulullah'ın sünnetidir. Allah'ın emridir, peygamberin kavlidir (sünneti)

en önemli tavsiyem şu olacak :
    Evliliği bitirmek ve eşleri ayırmak için değil asla ama asla bir başkasına durumu açmayın. aileden birisine özellikle.
    Açarsanız sizi birleştireceğine emin olduğunuz birisine açın. ondan da tam olarak emin olamazsınız.

zira yarın öbür gün bu kabaklar gelip gelip kapınıza dayanır sonunda birinden biri kafanızda patlar. Aile içi cinsellik ne kadar özelse kavaga gürültü geçimsizlik de o kadar özeldir. Facebook çıktık, sosyallik artttı vs.. vs.. ne oldu ? boşanmalar da arttı.

Hele bir de çocuğun yetim büyümesi var ki ona hiç girmeyeyim, yetim büyümüş biri olarak..

• Evlilik kale gibidir. İçeridekiler dışarı çıkmak ister, dışarıdakiler ise içeri girmek ister. Mümkünse kendinizi iyice tanımadan böyle bir yola girmeyin. Her insan evlenecek diye bir kural yok. Aile ve çevre telkinleriyle olgunlaşmadan yapılan evlilik eğer çocuk varsa içinden çıkılmaz bir durum alır. Mutlaka evleneceğim diyorsanız, mantık evlilliği değil aşk evliliği yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperzurum

22 Yaşında evlendim. 7 Yıl evli kaldım. Şuan 1.5 yaşında bir oğlum var.

Neden burada yazdım ?öncelikle çocukluğundan belli babasından ayrı olan belki vardır belki tanıyorsunuzdur.

Uzatmadan yazayım, evliliğim cehennem azabı gibi. Hayatım cehennem. Fakat oğlumun mağdur olmasını istemiyorum. Oğlum her şekilde anasında kalacak. Hatta muhtemelen anası başka bir şehre gidecek. Yani ayda bir oğlumu ya göreceğim ya göremeyeceğim.

Dediğim gibi eşimle hiç bir şekilde anlaşamıyorum, evde sürekli ama sürekli kavga var. Eve girmek istemiyorum. Hafta sonları bile sabah erken çıkıp akşam geç geliyorum. Stresli bir işim olduğu halde pazartesileri iple çekiyorum. Anlayacağınız tamamen cehennem azabı evlilik durumum. Sevgide yok saygı da kalmadı. Aslında fiili olarak bitti zaten. Şimdi çok zor olanı yapıp bu azabı durdurmak istiyorum.

Sadece düşündüğüm oğlum. Başka bir şey değil. Çocuğun durumu nolur? Eşim öğretmen bu arada.

benim babam şeker hastasıydı,2010 da vefat etti gerçekten çok zor birşey babasızlık,hele birde ayrı olunca dahada kötü olur çocuğunuz için,çocuğunuz için fedakarlık yapın bir aile uzmanımı ne var ona danışın eşinizle kavga başladığı zaman alttan alın,kavganın sebebini bilmiyorum ama siz de o da hatalıysa birinizin fedakarlık yapması gerekecek biriniz susmalısınız,ve sorunu aramalısınız neden kavga çıkıyor sebep kim? onları bulun ve danışmana hiçbirşekilde çekinmeden açıklayın,eğer hala devam etmiyorsa o zaman karar size kalmış

• Herzaman dedigim bir laf vardir ortalama bir insan gibi yasamayin diye iste bosuna demiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serty23 kullanıcısına yanıt
    şiilik hak değildir. hak olmayan sapkınların fikirlerini bana terennüm etme. şiilerin bir koluda alevilerdir. Alevilerde ne namaz var ne oruc var. Tabiki bu bütün aleviler geçerli değildir. Ama ekseriyet bunu söyluyor
  • Hocam sonuç nedir ?
  • Boşanın evde kavga gürültü olursa çocuğun piskolojisinde sıkıntı olabilir. ayrıca işe bunlar hep erken evlenme
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercyas

şiilik hak değildir. hak olmayan sapkınların fikirlerini bana terennüm etme. şiilerin bir koluda alevilerdir. Alevilerde ne namaz var ne oruc var. Tabiki bu bütün aleviler geçerli değildir. Ama ekseriyet bunu söyluyor

O zaman şii lik mezhep değil senin için sapkınlık..Bunu baştan söylesen zaten tartışmaya gerek kalmazdı...
  • quote:

Hadi len oradan sen mi belirliyorsun hak değildiri filan. kendi inancına saygı bekliyorsan diğerlerine de öyle ol.
  • benim inancıma göre hak değil. Saygı duymayıp şiilere hücüm mu ediyoruz ? Türkiyede de bir çok şii var kimseye biz baskı yapmıyoruz. Ama onların inandığı sunnilerin katli vaciptir. Şimdi saygı duymayan biziz öyle mi ?
  • quote:

benim inancıma göre hak değil. Saygı duymayıp şiilere hücüm mu ediyoruz ? Türkiyede de bir çok şii var kimseye biz baskı yapmıyoruz. Ama onların inandığı sunnilerin katli vaciptir. Şimdi saygı duymayan biziz öyle mi ?

Tabi tabi baskı yapmıyorsunuz. alevi katliamlarını da babam yaptı zaten. inançlarınızı da alıp orta çağa dönün 21. yy'a yakışmıyorsunuz
  • hangi katliamda bahsediyorsun anlamadım? tarihten bahsedıyorsan ayrıdır cevabın , günümüzdeki olayları söyluyorsan cevabım başkadır.
  • quote:

hangi katliamda bahsediyorsun anlamadım? tarihten bahsedıyorsan ayrıdır cevabın , günümüzdeki olayları söyluyorsan cevabım başkadır.

Hoca git başka yerde borunu öttür, konuyla alakası yok yazdıklarınızın.
  • Liam Gallagher kullanıcısına yanıt
    yok boru öttürmuyorum. Arkadaş sormuş suallerine cevap vermeye çalıştım.
  • Ayrılma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperzurum

22 Yaşında evlendim. 7 Yıl evli kaldım. Şuan 1.5 yaşında bir oğlum var.

Neden burada yazdım ?öncelikle çocukluğundan belli babasından ayrı olan belki vardır belki tanıyorsunuzdur.

Uzatmadan yazayım, evliliğim cehennem azabı gibi. Hayatım cehennem. Fakat oğlumun mağdur olmasını istemiyorum. Oğlum her şekilde anasında kalacak. Hatta muhtemelen anası başka bir şehre gidecek. Yani ayda bir oğlumu ya göreceğim ya göremeyeceğim.

Dediğim gibi eşimle hiç bir şekilde anlaşamıyorum, evde sürekli ama sürekli kavga var. Eve girmek istemiyorum. Hafta sonları bile sabah erken çıkıp akşam geç geliyorum. Stresli bir işim olduğu halde pazartesileri iple çekiyorum. Anlayacağınız tamamen cehennem azabı evlilik durumum. Sevgide yok saygı da kalmadı. Aslında fiili olarak bitti zaten. Şimdi çok zor olanı yapıp bu azabı durdurmak istiyorum.

Sadece düşündüğüm oğlum. Başka bir şey değil. Çocuğun durumu nolur? Eşim öğretmen bu arada.

olayın temeline inmek gerek aslında evliliklerde . siz evlenirken birbirinize aşıkmıydınız . yada şöyle sorayım eşiniz sizi seviyormuydu yoksa işiniz maddi durumunuz iyi oldugu için mi evlendi ?
    şuan biten evliliklerin %70'i bu şekillde evlenmeler yüzünden bitiyor. bibirlerini sevmeden maddi duruma bakarak evlenmeler çok çabuk bitiyor . yazık cidden yazık

• türkiyenin ilk ve tek yasal dedektiflik firması
    SHERLOCK HOLMES ÖZEL DEDEKTİFLİK FİRMASI
    http://www.dedektifsherlock.com/velayet_davalari.html
    Velayet

1. Velayet konusunda ne gibi kriterler aranır? Velayet davasında da diğer davalarda olduğu gibi önemli olan somut olaydır, kesin ve tek bir kriter belirlemek mümkün değildir. Asıl olan çocuğun menfaatlerinin korunacağı, ihtiyaçlarının (maddi ve manevi) karşılanacağı, ruhsal ve fiziksel gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabileceği ortamda yetişmesini, yaşamasını sağlamaktır.

2.Velayet konusunda çocuğun yaşının önemi nedir? Genel olarak yaşı itibarı ile anne bakım ve ilgisine muhtaç olan çocukların velayeti anneye bırakılır. Kesin bir yaş sınırı olmamakla birlikte uygulamada genel olarak 7 yaşına kadarki çocukların velayetleri anneye bırakılmaktadır. Ancak baba, olağanüstü hallerde (Örneğin: Annenin akıl sağlığının çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyecek derecede bozuk olması, annenin hayasız yaşam sürmesi, madde bağımlısı olması… vs.) çocuğun velayetinin kendisine bırakılmasını talep edebilir, bu durumda iddialarını ispat edebilirse çocuğun yaşına bakılmaksızın velayet babaya da bırakılabilmektedir.

3.Velayet konusunda çocuğun cinsiyetinin önemi var mıdır? Hayır, velayette çocuğun cinsiyetinin hiçbir önemi yoktur. Halk arasında, kız çocuğunun velayeti anneye, erkek çocuğunki babaya bırakılır şeklinde yaygın bir anlayış vardır, bu anlayış kesinlikle doğru değildir.

4.Velayetin değiştirilmesi/kaldırılması mümkün müdür? Evet, açılacak bir dava ile (Velayetin Nez-i) velayet hakkını kullanmakta olan tarafın velayet hakkını kötüye kullandığı ya da velayet görevini yerine getirmediği ispat edildiği takdirde velayetin kaldırılarak diğer tarafa verilmesi ya da her iki tarafa da bırakılmayarak çocuğa vasi atanması mümkündür. Bu nedenle velayet hakkı kullanılırken de çocuğun menfaatleri gözetilmeli, çocuk şahsi çekişmelere alet edilmemelidir.

5.Velayet hakkı ne zaman sona erer? Küçüğün ya da velayet hakkını kullanmakta olan tarafın/velinin vefatı, vesayet altına alınması, velayet altındaki küçüğün 18 yaşını tamamlayarak reşit olması, velayetin diğer tarafa bırakılması hallerinde velayet hakkı ortadan kalkar.

kısacası tüm bu donelerin toplanması somut verilerin elde edilmesi için sıkı ve profosyönel bir çalışma yapılarak gerekli belgelerin ilgıli kurumlara iletilmesi gerekirki bunun içinde sizlere özel ekibimizle 24 Saat süreli olmak üzere yardımcı oluyoruz....
    Daha detaylı bilgi almak için bize buradan ulaşabilirsiniz.
    http://www.dedektifsherlock.com/velayet_davalari.html
     Sizce Boşanmakla Doğru mu yapıyorum?

• Hocam madem gecimsizlik yasadiginizin farkindasiniz neden 6 yil sonra cocuk yaptiniz? Bu durumlari dusunemeyecek oldugunuzu zannetmiyorum. Plansiz olan bir dogum mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.