Şimdi Ara

Doğru Teleskop Seçimi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
45
Favori
170.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bektascinar

quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

Orijinalden alıntı: bektascinar

quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

Orijinalden alıntı: Gandalf81

Arkadaşlar 1500-2000TL arası kaliteli bir teleskop önerir misiniz ? bu işe fazla yabancıyım hangi marka iyidir felan sizden yardım bekliyorum.

Saygılar.

Eğer sadece gözlemse amacınız Celestron Nexstar 102 slt işinizi fazlasıyla görür.Gezegen gözlemi içinde 2x barlow alırsanız harika olur

Merhabalar iyi kötü bilgisayardan Patronumdan biraz daha iyi anlıyorum ama 1-2 şirkete pc ve laptop alımında önerdiğim PC ler iyi çıkınca Ortaogretim e giden Oğluna Teleskop alacakmış. Yardımımı istedi

Ben anlamam deyince " e dedi bayram tatilinde elimiz boşmu gidek. anlamıosan da al bitane yorumlara fln bak hangisi iyiyse dedi "

Şimdi 800 - 1.500 liralık bişey alsam kullanamazlarsa yada kötü çıkarsa bayram dönüşü " hay senin alcagın teleskop a diyecek "

Kullanımı zor olursa yine aynısını diyecek

Kısaca sorum Amatör kullanıcı için uzun vadeli yani 1-2 gezegen izledim kaldır değilde ne bileyim işte sanırım en dandiği bile ay'ı gösteriyormus. gezegenleri gösteren mi ne varmıs hb yorumlarından anladıgım kadarı ile Jupteri mi gösteri merkür venüs mars ı mı gösterio bilmiyorum ama

ben şu modelde karar kılmıstım

her zmn oldugu gibi dh ye sormadan almak olmazdı

National Geographic 90x1250 Otomatik Teleskop

ama

Celestron NexStar 102 SLT Teleskop ( 102-660mm )

sizin bunu onerdiğinizi gördüm.

Manuel mi bunun ayarı nasıl amator kullanıcı için profosyonelliğe adım atması açısındaN?

yardımcı olursanız cok sevinirim

teşekkürler

102 slt çok daha iyi bir tercih olur.Bilgisayar kontrollü goto bir teleskoptur.Alabiliyorsanız tereddüt etmeyin

Daha uygun fiyatlı alternatif varmı acaba ? 102 SLT dışında

hani çok basit bişey olmasın çokda profosyonel olmasın muhtemelen 2-3 saat bakıp 1-2 gün oyalanıp gönlü soğar diye tahmin ediyorum çocuğun

O zaman national g. Teleskoplarına bakabilirsiniz ama daha kısa tüp vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan ay dolunay şeklinde ve çıplak gözle bile net görünüyor teleskobu dürbünü olanlar kaçırmasın bence
  • Merhaba yazlıkta karşımda duran adalara ve denize bakmak için kullanmak istiyorum sizce işimi görür mü başka birşey tavsiye eder misiniz bazı teleskoplar ters olarak gösteriyormuş o şekilde olanlar benim işimi görmez aynı zamanda karada kullanmayı düşünüyorum

http://www.hepsiburada....eskop-p-OUTREELF36050TX

ikinci seçenek ise şu güzel yorumlar var...

http://www.hepsiburada....90060m-p-OUTREELF90060M

• Merhaba arkadaşlar,

Tasco 70x800mm telescope için 147.-TL fiyat iyi mi? Almayı düşünüyordum.

Bilgili arkadaşlardan cevap gelirse sevinirim.

Yeni başlayacağım.

Yakın uzayı, mümkün olduğu kadar uzak uzayı ve mümkünse yer gözlemleri de yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevakin -- 27 Temmuz 2015; 13:30:59 >
  • darnglove D kullanıcısına yanıt
    Hocam ucuz teleskop hiçbir işe yaramaz hatta forum tabiri ile "çöp" tür.

Sizin kaliteli bir dürbün almanız gerekmekte böylece hen doğa hemde gökyüzü gözleminizi rahat yapabilirsiniz bana kalırsa bütçeyi ayarlayıp Nikon bir dürbün alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevakin M kullanıcısına yanıt
    Hocam ucuz teleskoplara değil kaliteli dürbünlere yönelin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konuya çok yabancıyım, Jüpiter'i Satürn'ü Mars'ı izleyebileceğim bir teleskop tavsiye edermisiniz.
  • Ben de gökyüzüne merak saldım, bu teleskop ay için yeterli mi?

http://urun.n11.com/outdoor-teleskop/teleskop-c2105-P67864789
  • Arkadaşlar 1500 liraya kadar en uygun teleskop nedir? Alirken dikkat edilmesi gereken ozellikler nedir? Nelere önem verilmeli? Önerilerinizi bekliyorum

• Merhaba, Arkadaslar Adim emin keles, yurt disinda yasiyorum, bircok hobi ile zamanimi degerlendiriyorum, son zamanlarda dagcilik ilgimi cekti ve bir kac gece daglarda konaklama zorunda kalinca yildizlar ilgimi cekti, bende hemen bir teleskop edinme ihtiyaci duydum, Yukaridki yazilarin bir cogunu okudum ve okudukca kafam biraz daha karisti,

bu konuda tecrubeli arkadaslardan ricam, arabamin bagajinda cok fazla yer kaplamayacak, eger mumkunse uzayin derinliklerinden cok ilginc goruntu ve fotograf alabilecegim bir teleskop tavsiyesinde bulunmalari

bu konuda bana yardimci olacak arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim

cok asiriya kacmamak kosulu ile butce siniri yoktur ornek 2000 dolar ayirabilirim

Buraya bir link koyuyorum sadece pahali olmasi sebebi ile iyi bir sey oldugunu dusundum bu teleskop konusundada fikir verirseniz sevinirim zira fiyatinin pahali olusu kullanim amacimiza uygun bir model oldugu anlamina gelmedigini zaten biliyorum

http://www.ebay.com/itm/BRESSER-MESSIER-AR-152L-1200-EXOS-2-GOTO-TELESKOP-/361262865332?hash=item541cf1dbb4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emin keles -- 18 Ağustos 2015; 10:43:07 >

• Arkadaslar, ben hala tecrubeli arkadaslardan tavsiye bekliyorum
  • Merhaba arkadaşlar. 350 TL ye kadar bütçem mevcut. Bana en f/p ürünü önerebilir misiniz?
  • Arkadaşlar 30mm açıklıktaki mercekli teleskopla neler görebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 20 Eylül 2015; 17:06:13 >
  • DaniCalifornia kullanıcısına yanıt
    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/national-geographic-76x700-aynali-teleskop-188242216

ben bu ürüne baktım ama pek bi inceleme bulamadım.satıcıya soru gödnerdim
  • El yapımı teleskop almak isteyenler olursa konuyu inceleyebilirler. Arkadaşımındır ve benim de katkım oldu biraz. Gözlem yapma imkanım da oldu haliyle çoğu kez. Satürnü ve halkalarını net olarak görebilirsiniz. Eğer uygun ortam bulabilirseniz Andromeda galaksisini de görebilirsiniz.

http://gokbilim.com/viewtopic.php?f=14&t=9404
  • cakgalkarlos kullanıcısına yanıt
    şaka maka biz andromedayı görene kadar yok oalcak haberimiz olmauyacak.fiyata baktım ancak benim için çok fazla
  • Hocam alacaksanız da fabrikasyon teleskop almayın derim. Eğer çok meraklıysanız kendiniz bile yapabilirsiniz. Daha ucuza mal olur size.
  • Selamlar, 2. Sınıf öğrencisi oğlumun ilgisi üzerine bir teleskop almak istiyoruz. Şimdilik ay üzerindeki kraterleri görebilsek, Jüpiter'i gözlemleyebilsek, Satürn'ün halkalarını seçebilsek bizim için yeterli olacaktır.

Bize tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mıdır? Aşağıdaki ürün çok mu basit olur?
    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/national-geographic-teleskop-mikroskop-seti-186631226

Teşekkür ederim. :)

• Vazgeçtim yok teşekkür falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineering

Arkadaşlar 1500 liraya kadar en uygun teleskop nedir? Alirken dikkat edilmesi gereken ozellikler nedir? Nelere önem verilmeli? Önerilerinizi bekliyorum

Upppp arkadaslar hangi teleskobun neler gosterebileceginin ornekli fotograflari falan var midir

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.