Ekspertiz firması hiç o toplara girmiyor hocam. Kendini garantiye alıyor her şekilde. Diyor ki burada söktak yapılmış. Ondan sonra şundan olabilir mi bundan olabilir mi ne dersen de olabilir diyor geçiyor. Hiç öyle sebebini açıklama sorumluluğunda hissetmiyor kendini. Parasını aldı nasılsa zerre umurunda olmuyor adamların onu anladım. |
Doğuş Oto'dan 2021 yılında aldığım VW Polo aracın kaputu sök tak ayarlı çıktı (2. sayfa)
-
-
Vallahi hocam ben araç alırken tarcanlara götürmüştum. Arabada çift kat boya çıkmıştı. Adamlar bana bunun fabrikasyon olduğunu, bir sorun teşkil etmediğini, hatta boya kalın oldugundan, tas izi, kuş pisliği gibi şeylerin daha az zarar vereceğini söylediler. Ben zaten bunları biliyordum. O şekilde aldım arabayı. Artık şu zihniyetten çıkmalıyız. Avrupa da boyalı parca değişen parçadan daha fazla değer kaybettiriyor. Çünkü boyalı parca onarilip boyandigi için mukavemetini kaybediyor. Ama orjinaliyle değişen parçada böyle bir risk olmuyor. Sıfır mis gibi yeni parca takılıyor. Ayar, sök tak olayına bu kadar takıntılı millet yoktur herhalde. Benim jettanin 4 kapısı ayar sök tak çıkmıştı. Eksper arkadaşlar araba orjinal, kapilarda ayar var, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz dediler alıcıya. Sehirdisindan gelmişlerdi. Bende cok cüzi minik bir indirim yapmıştım anlaşmıştık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tarcanlar iyiymiş o zaman. Bizimki Ankara’da otorapor diye bir yer. Öyle bir açıklıyor ki zaten alıcı 10 dakikada caydı ekspertizin bitmesini bile beklemedi. Ama şu boyalı değişen parça konusunda bizde artık yerleşmiş tüm kalıplar değişmez böyle devam eder. Avrupa’da ikinci el araç hızlı değer kaybediyor zaten adamlar birçok şeyin üstünde bile durmuyordur.
Adamlar boyanın üstünde durmuyor çünkü bizdeki gibi kazada akordeon olmuş parçayı bir karış macunla kapatıp boyamıyorlar, sadece ufak çizikleri ve gerektiği yeri macunla kapatarak boyama yaparlar. Daha büyük hasarlarda parça direkt değişir. Değişimde de aracın şasi rijitliğini bozacak düzeydeki hasarlarda aracı direkt hurdaya ayırdıkları için de değişim takıntısı olmuyor.
Ancak bizde pert arabalar ihalelerden satılarak dışarda yapıldığı ve piyasaya döndüğü için haliyle herkes çekiniyor. Kaputu değişmiş araba avrupa'da sorun olmaz zaten ufak bir kazadan dolayı hasar alan kaput değişmiş demektir. Peki bizde kaputu değişen arabaya güvenebilir misin? Çok büyük oranda pertten dönme, sanayide kim ve ne tarafından toplandığı belli olmayan araba demek bu haliyle. Bu durumda da insanların boya ve değişen takıntısını garipseyemeyiz.
-
Sök tak ayar için fiyat düşürecek insana arabanı satma
Fabrikalar kapıları vs söküp takabiliyor yeniden bazen
Avrupa'da macun kullanmazlar arabanın bir yeri ezilince göçük olunca değişir boyarlar sıfır gibi olur kimse demez neden değişmiş boyanmış vs
ülkede kendine exper diyenlerin %60 i bir iş bilmiyor.
Geçen sene bir araca niyetlenmiştim, expere gittik. Akılsız arkadaş tarihi aracın üretim tarihinden 1 sne sonra olan airbagi orjinal olarka gösterdi, değişmiş ön camı hasarsız olarak gösterdi.
Bende sabırla bekliyorum.
Sonuç "abi ufak tefek boya kusurları var"
hmm peki.
Özellikle çok ünlü olmayan ufak sanayi experlerinde 18-20 yaşında çocuklar var ellerinde lamba geziyorlar, yarısı daha baktıkları parçanın işlevini bilmiyor, özellikle mekanik kontrollerde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 30 Temmuz 2023; 0:36:21 > -
Polo ve golf lerde sök tak oluyor bilginize hemen değişmiş demek saçma parça kodu var işi bilen orjinal der zaten fabrikada ayar yapılmış olabilir
Yok değişmiş demediler zaten. Orijinal parça ve orijinal boya diye beyan ettiler. Ama sök tak yapılmış diyor. Alıcı hiç üzerinde durmadan gitti direkt.
Bu sök-tak mevzusu galericilerin al satcıların ortaya attığı bir konu..
Üretim bandında sıcak fırınlara giriyor araçlar. Doğal olarak araç genleşiyor. Burada parçalarda ayarsızlık varsa fabrikanın vidaları oynama hakkı var.
Ayrıca arabanın fabrikada 3 kez boyanma hakkı var.
Dünyanın hiç bir yerinde bu sök tak kafaya takılmıyor. Mantıksız zaten. Vidaya dokunsan ne olur?
Aracın parça seri numaraları birbirini tutuyorsa boyada yoksa araç orjinaldir.
Bazı parça okumayı bilmeyen iş bilmez ekspertizlerde sök tak parçaya değişen olabilir ifadesi düşüyorlar.
Allah akıl fikir versin.
Tarcanlar ekspertiz'den Sami Tarcan'ın konu hakkında çektiği bir video var. Çok güzel özetlemiş.
TARCANLAR TUNİNG EKSPERTİZ (merkez)youtubeSIFIR ALDIĞI ARACI İNTERNETTE TEKLİF VEREN X KURUM 2PARÇASINA DEĞİŞİMİŞ DİYEREK UCUZ FİYAT VERMİŞLERhttps://www.youtube.com/watch?si=HJp9R2QBf4WPHAtJ&v=2sRB9mpJqSs&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darktemplar1903 -- 16 Ekim 2024; 17:5:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X