Şimdi Ara

DOĞUŞ OTOMOTİV VE AVEK OTOMOTİV REZALETİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
1
Favori
6.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözünü seveyim Fiat ın. Garanti kapsamında bir aracın varsa ve ilgili bir servisteysen elini sıcak sudan soğuk suya sokmazsın. Değişecek ne varsa değiştirirler ücret ödemessin ve araç kalacaksa altına birde ücretsiz 500L verirler. Hepsi böylemidir bilmem ama ama ben Punto mla bakıma sürekli gittiğim için bu ilgiyi görüyorum ve her aşamada bilgilendiriliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineeer

Gözünü seveyim Fiat ın. Garanti kapsamında bir aracın varsa ve ilgili bir servisteysen elini sıcak sudan soğuk suya sokmazsın. Değişecek ne varsa değiştirirler ücret ödemessin ve araç kalacaksa altına birde ücretsiz 500L verirler. Hepsi böylemidir bilmem ama ama ben Punto mla bakıma sürekli gittiğim için bu ilgiyi görüyorum ve her aşamada bilgilendiriliyorum..

Mesajınızda bence bir mantık hatası var. Fiat için önce herşeyi garantiden değiştiriyorlar demişsiniz, sonra bakımdan bakıma servise uğradığınızı ima etmişsiniz, ya da bakımı hep aynı serviste yaptırdığınız için size servisin parça değişimi konusunda biraz kıyak geçtiğini ifade etmişsiniz. Hangisi doğru?

Birde şu var, VW, Fiat, Peugeot gibi markaların aracı sıfır aldıktan sonra ömrünün yarısını servis yollarında sürünüyorsa parçaları garantiden değiştirseler ne yazar? Bir marka aracı sık arıza yapıyorsa o marka kötüdür. Bugün Peugeot Türkiye temsilcisi ile konuştum. Adam servis parça değiştiriyor, daha ne yapsın dedi, bir anda kelimeler kifayetsiz kaldı bu saçma yaklaşıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Haziran 2016; 15:08:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Bakin ben parasinin arabası olan arabayi söyleyeyim size;
    Octavia 1.2
    İc mekani en iyilerinden kaliteli,genis,rahat fiyatlar giris seviyede jettadan uygun,arac yola jettadan iyi basiyor
    Corolla 1.33
    sert bir arac degil,motoru lpgye tam uyumlu,servis performansi cok iyi,genis ic hacmi bagaji var,gosterissiz olsada mexicanodan ic mekani kalite olarak daha iyi,yol tutusu dengeli, sorunlu degil,giris fiyatlari cok uygun,bolca donanimi ucuza getirmekte cabasi
    Focus
    Yol tutus cok iyi,ic mekan kalitesi jettadan iyi,tasarim cok iyi sorunlu degil
    Astra sedan
    Tasarim iyi,giris fiyatlari uygun,ic mekan gayet kaliteli,motoru lpg takmadikca problemsiz,takinca da celik supabla halloluyor.
    Demekki neymis efenim?
    Varmis fp araclari.sizin jetta kullanicisi olarak arac hakkinda olumsuz bir yorum gordugunuzde kiyamet koparmak yerine aracinizin durumunu kabullenmeniz gerekmis.
    Aynen benim corolla kullanicisi olarak aracimin guvenlik sicilinin bozuk oldugunu kabullenmem,bu yuzdende bulundugum dag kosullarindan kurtulur kurtulmaz degismeyi düşünmem gibi.

Düşüncemi söylediğim için neden kıyameti kopartmakla itham edildim onu anlamadım...? birazdan da vw fanı ilan edilecekmişim gibime geliyor ama neyse... Bakın, bu yazdıklarınızın çoğunluğu hissiyat ve beğeni ile alakalı bir durumdur. Siz böyle düşünürsünüz, bir başkası başka bir şekilde... 2011 yılında ilk çıkan jetta ile son çıkan bmt jetta arasında ciddi farklar var. Bmt jetta'yı incelememişsiniz bence ve o yüzden de önyargılısınız. Eksikleri yok mu? elbette var... Peki bu saydığınız araçlar kusursuz mu? Değil... Tekrar söylüyorum; bu sınıftaki her aracın bir birine göre üstün yanları var ve o yüzden de jetta'nın sadece eksik kısımlarını insanların önüne koymak doğru değil. Jetta'nın en büyük eksisi distribütörüdür, o konuda ne deseler hak verebilirim. Haa ben bir olumsuzluk yaşadım mı? Şimdilik hayır... Ama servisle henüz muhattap olabileceğim bir durum olmadı. Sadece okuduklarıma binaen söyleyebiliyorum bunu. Neyse yaa...boşver... Araç alacağın zaman Adana'ya gelde hem kebabımızı yeriz hem de bakarsın yeni çıkacak olan Jetta'dan alırız sana.

• hocam kusura bakmayın size keriz, enayi gibi sıfatlar yakışıyo, ne demek konsolu eksik sıfır arabayı teslim almak bütün suç sizde paranın kıymetini anlayamamışsınız size güzel bi ders olur bu. tonla para verip eksik araba alın 1 buçuk sene gezmişiniz, 1-2 aya şanzıman da elinize gelmiş olur. plakanızı paylaşın burdan bi garibana 2. eli değmesin.
  • Tesekkur ederim jettanin onceki nesli cok iyi aracti fakat arabayı bozdular benim gozumde.hatta 2012 corollamdan onceki kasa jetta ya bindigimde hep bende ust segment gibi algilatir o araba kendini.vagdan arac alirsam tahminimce octi yada superb bakarim,gerci dogu hizmetimin bitimine 2 3sene var yeni araba bu yollara vurulmaz yani.illerde d segmenti dusunuyorum radarimda insignia var,veya temiz ve sisirilmemis fiyatli bulursam 159 olabilir.
    jettanin konusunu acmistim yenisi eger beklendigi gibi gelirse ciddi paralar isterler
    Adana iyi sicaktir simdi

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Önceki kasa jetta'ya bindim ancak kullanmadım açıkçası. Yalıtım ve kullanılan plastik kalitesi daha iyiydi kabul ama çirkin bir arabaydı yahu... Senin için zor olacak biliyorum:) ama vw bayisine gittiğinde bmt jetta'yı tekrardan bir incele, iyileştirmeler olduğunu göreceksin Ben zorunlu hizmeti bitirdim şükür, Ardahan'da 5 yıl kaldım.O zamanlarda bekâr olduğum için en güzel zamanlarımdı belkide;) 8 yıldır da Adana'dayım. İlk geldiğim zamanlar bir Broadway aldım, sonra 96 corolla, Astra H, şimdi de jetta, sonraki de kısmet artık... Bu sene meşhur sıcakları görmedik daha aman nazar değmesin

• mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Bu arada aracım Jetta bluemotion.

• quote:

Orijinalden alıntı: absolut2055eab754ee

Bu arada aracım Jetta bluemotion.

Ekrandan tanıdım hocam, geçmiş olsun. Benim aracımda manuel. Şimdilik bir sıkıntı yok çok şükür ama böyle şeyleri duyunca moralim bozulmuyor değil. Araç işi biraz şans işi tabi ama buradaki bazı yorumlara bakarak canınızı daha fazla sıkmayın, emin olun çoğunun kendine ait arabası bile yok. Bu işi sonuna kadar kovalayıp sorun çıkartan müşteri olun. Her zaman işe yarayan bir yöntemdir diye düşünüyorum.

Biraz önce tekrar aradım, fakat müşteri temsilcisinin cevapları daha da sinir bozucuydu. Özürleri kabahatinden büyük. Şikayetimi dile getirirken bile Hi Hi olabilir evet Hi Hi diye cümlelerimi kesip, ic geçirerek dinleyen ve uyarmama rağmen gayet sinir bozucu Bi şekilde kusura bakmayın diyerek evet anlıyorum ama dosya kapanmış maalesef hic bir sey yapamam demekten baska bisey yok. Konu Hakkı'nda yazılı olarak hic bir belge veremeyiz dogus oto olarak deniliyor. müşteri temsilcisi bunlar ". Sözde bizi temsil ediyorlar. En sonunda sinir hastası olmamak icin tamam uzatmaya gerek yok forumlarda takip ediliyor zaten dedim, iyi günler diyip kapattılar. Ben markadan kesinlikle şikayetçi değilim, böyle hata olabilir ama bunun Bi özürü olur, bunu da dogus oto beceremiyor. Umarım yolumuz düşmez bu sark kurnazlarına.

• Kusura bakmayın da, böyle konuları görünce gülmeden edemiyorum. Alacağınız aracın rengini dahi seçemiyorsunuz, sanki çok matah bir ürünmüş gibi yok 3-6 ay bekletmeler, saçma sapan satışçılar ve de üzerine böyle saçma sapan sorunlar ve tavırlar. Ben bizim milleti gerçekten anlayamayacağım hiç bir zaman, zaten milletin çoğu aracını diğer sahibinin potansiyel zevklerine göre alıyor.
  • absolut2055eab754ee kullanıcısına yanıt
    Çok can sıkıcı bir durum. Doğuş merkezi aradınız mı hocam? Yetkili birileri ile görüşmek istediğinizi söyleyin, durumu anlatın bakalım onların tavrı ne olacak... sorununuzu çözmezlerse bayiye gidip bu işlemleri halletmeden çıkmayın. Yapamayız derlerse bunu yapamayacaklarına dair belge isteyip yasal hakkınızı kullanacağınızı belirtin ve kullanın da... ne demek garantili üründeki sorunu gidermiyorlar... insan katil olur yaa...

Zaten dogus merkezdeki yetkililerin üslubu, direk yetkililerle muhattap oldum fakat doğusun yetkilileri daha beter

• Allah sabır versin.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Mantık hatası filan yok dostum. Siz fazla irdelemişsibiz mesajı. Gayet basit şekilde, Fiat servisinde garanti kapsamındaki bir araç için neler yapabildiklerini ben gördüm ve yaşadım. Ufak tefek sorunları uzatmıyorlar işlem fişine yazıp hemen hallediyorlar. Siz mesajın neresinden Fiat aracların sık arıza yapıpta hep servis yolunda olduğu sonucuna ulaştınızki fazla kuruntulusunuz bence. Size şunu söyliyim ben 6 yıldır punto kullanıcısıym ve yol yardımını bir kez bile aramadım yoldada kalmadı,benzinli motor bir kez bile arıza uyarısı vermedi. Aracın tüm bakımları serviste ve zamanında yapıldı.Sadece garantiden arka kapı gergileri anında değişti.Bütün rutin bakımlarıda aynı yerde yapıldığı için benide tanırlar ve ismen karşılarlar serviste.Ayrıca benzinli bir punto servisi 20 binde bir ziyaret eder bazıları gibi servis abonesi değildir.Bu kadar basit yani durum sizin ifadenizle ortada Peugeot gibi değişen tonla parça filan yoktur..

• Sonuç ne oldu kardeşim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Haziran 2017; 11:33:8 >
  • Geçen ay Toyota servisinden aradılar.2010 model toyota corollaların bazılarında şamandıra ve yakıt pompası problemi varmış.Ben otomobili sattım ve her hangi bir problem yoktu dedim.Yinede sattığınız kişiyi arayın ücretsiz olarak değiştireceklerini söylediler.Aracı sattığım kişiyi aradım ,aracı daha sonra götürdüğünde dedikleri parçaları değiştirmişler ve ücretsiz olarak tampondaki çiziklere rötuş yapmışlar.

• Taktik çok güzel...

1- Önce aracı alırken Manuel - Otomatik şanzıman farkında ortalama bi 10 bin TL ÖPÜYOR....

2- Dsg patlıyor çatlıyor laflarına firma olarak net cevaplar vermiyor ve "ekstra garanti" adı altında bir paket yapıp ortalama 2-3 bin TL ÖPÜYOR... Müşteri olarak piyasadaki Dsg algısından korkup bir çok kişi bu ekstra garanti işine giriyor...

3- Aman garanti bozulmasın diyip periyodik bakımları yetkili servise yaptırıyorsun.. En basit periyodik bakımlarda bile (filtreler+yağ) 750-1.000 TL ÖPÜYOR...

Ekstra garanti aldığın için iş daha da trajikomik hale geliyor, 45-60 bin bakımlarda balata+disk vs değişimleri de yetkili servis tarafından yapıldığında ortalama 2 bin TL civarına geliyor yarı ağır bakımlar...

4-Ohhhh artık şanzımanı sağlama aldım diyorsunnnn....

Sen öyle san...

Şanzıman da sıkıntı var , garantin var ya gidiyorsun rahaaat rahat servise... bakıyorlar diyor mekantronik arızası var...

Olur tabi kul yapısı bozulur diyorsun, nasıl olsa ekstra garantin var ya rahatsın nasıl olsa

Iıhhhhh öyle değil o iş... tamam garantin var, iyi niyet garantisi ile değişimi sağlayacağız... bunun için sadece işçilik ücreti alacağız ...

Taaa taaaa.... hani Lan ben garantideydim

Yok aga... iyi niyet garantisi diye işçilik faturasını ortalama 1.500 TL civarında eline veriyorlar

Ulan uzay gemisini mi tamir ettin neyin işçilik ücreti bu diyorsun ama nafile....

Taktik güzel.... gelsin paralar

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Yaw he he ne güzel hayal kuruyorsun sen öyle..

Hayatında dsg ye bile binmemişsin işkembeden sallıyorsun.

Bak bu konuda vw ye işlenmeden sallayanların birlaçı atıldı çünkü onlar da senin gibi hayal aleminde sallıyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Yaw he he ne güzel hayal kuruyorsun sen öyle..

Hayatında dsg ye bile binmemişsin işkembeden sallıyorsun.

Bak bu konuda vw ye işlenmeden sallayanların birlaçı atıldı çünkü onlar da senin gibi hayal aleminde sallıyorlardı.

Vışşhhh vışhhhh

sen Dsg yi ne sanıyorsun , öyle bulunamaz bi şey mi o binmemiş bu binmemiş...
    Dsg yi kullanmayanı dövüyorlar artık , piyasa çift kavramalı VAG kaynıyor...

Sen doğuşun bi eline düş görürsün o zaman... İşkembeyi mumbarı...

• Her yerde vw ve dogus rezaletleri bitmek bilmiyor.tamam dsg konforu on numara ama bu psikolojiyle araba surulmez ki ne zaman bi sey olacak diye.bunlar firmalarin yani sira ulkenin de hukuksuzlugundan dolayi oluyor.abd'de yap bakalim bunlari milyar dolar cezalari kesip dsgni eline veriyorlar mu gorursun(verdiler de zaten)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.