Şimdi Ara

DOĞUŞ OTOMOTİV VE AVEK OTOMOTİV REZALETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
1
Favori
6.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen sene eylul ayında ailece sıfır araba almaya karar verdik ve bu kararımızı Jettadan yana kullanmak istedik. Ne de olsa hem geniş hem de konforluydu. Neyse uzun zamanın ardından Ankara'daki hic bir bayi ellerinde Jetta kalmadığının dönüşünü yaptılar eğer beklemek istemezsek İstanbul Avek otomotivde bir tane beyaz Jetta comfortline oldugunu söylediler. Beklersek de belli olmuyormus 6 ayı bile bulabilirmiş. Neyse dedikleri gibi aracı İstanbul'dan alalim dedik, önceden avekle konuşuldu ve kaporasi yatırıldı. Ekstra boya koruma ve cam filmi istemememe rağmen 1100 liraya ekstra boya koruma ve cam filmine ikna ettiler. Faturalar çıktıktan sonra eylul 19 da arabayı teslim almaya babam, ben ve nişanlım İstanbul'a gittik. Satış kısmına kadar bir sorun yaşamadığımız icin bundan sonra her şeyi zora sokacağını nerden bilebilirdik ki. Arabayı aldık Ankara'ya geldik. Ertesi gün kuzenim geldi ve klimalarda Bi anormallik oldugunu söyledi. Evet klimaların yarısı krom yarısı plastikti. Oysa ki comfortline araçlarda hepsinin krom olması gerekiyordu. Neyse dedim kafamı cam filmlerine çevirince bir sok daha geldi, resmen cam filminin içinde bez parçası vardı, digerlerini inceledim ve 4 camin 1 i hariç digerlerinin içinde ekmek kırıntısına benzeyen şeylerden tutun da hava kabarcıkları, bez parçaları vs... Avek te bana satış yapan temsilciyi aradim, tabi ki bakılmadı. Nasıl olsa isleri bitmisti. Daha sonra "sözde" dogus oto değer ve ilgi merkezi aradı dedim hani ufak tefek sorunlarım var. Tamam dediler. Aradan kac gün geçti bilmiyorum ama avekten bana satış yapan temsilci aradı. Onların ufak sorunlar oldugunu ne zaman istersem yardımcı olacaklarını söylediler, zaten garantisi var dediler, tamam dedim. Görünürde ilgilendikleri icin dedim ki bakımda aradan çıkarırım hic ugrasmiyim. (Bu arada araba 7000 km den sonra şanzımanda zirildamalar meydana geldi )Bu zirildamalar yüzünden Zonguldak , İzmit, yetkili bayilerine sürekli götürdüm, ustaların sesi bariz duymasına rağmen normal denildi.

Bakim gunu geldi 15000 bakimi icin nisanımla Ankara'dan İstanbul'a yola çıktık. Hem araba bakımdayken İstanbul'u gezmiş oluruz dedik. Sabah saat 10 da arabamı s**** hanıma verdim şikayetlerimi sıraladım. (Sanzimandan ses geliyor, cam filmleri berbat,aracın yarısı trendline, kromu yok diyince kendi de sasırdı zaten.) Tamam hepsiyle bizzat ilgileneceğini söyledi ve bana bir kağıt verdi. Test sürüsünde şanzımanda normal sesler oldugunu tekrarladilar, bazı araçlarda olabiliyormuş. Teslim saati 15.00 yazıyordu fakat yogun olduğu icin 1 saat kadar aksayabilir denildi. Bende tamam yeter ki arabamın eksiklerini giderin ben beklerim dedim. Aksama kadar oyalandık ve saat 16.00 gibi Avek otomotive gittik. Aracın daha hazır olmadığını ama bitmek üzere oldugunu yıkatıp getireceklerini söylediler. Tamam dedim. Üstte arabaları izlediğiniz bir bölüm vardır orda cay içiyoruz fakat arabaları izlerken bisey dikkatimi cekti, ustanin teki motora oturmuş motoru temizliyor.Saat 19.00 a geliyordu ve en sonunda beklenen telefon çaldı ve arac çıktı, s**** hanım geldi. Cam filmlerinin ve kromla ilgilenmek icin zamanları yokmus, ilgilenememişler. Kromlarin fotoğraflarının Almanya'ya gönderileceğini söyledi ve uzun sürdüğü icin daha sonra yaparız cam filmleriyle krom parçaları dedi. E ben İstanbul'da oturmadığımi kendisine belirtmeme rağmen bir dahaki sefere ilgilenmekte israr etti. Kendisinden ufak tefek bir kac sey rica etmiştim arka tampona tas çarptığı icin rutus yaptırmıştım, Orayi da tamir etmeye çalışmışlar fakat astara kadar çıkartmışlar ve sağolsunlar boyamamışlar da. ( bu arada ortadaki multiplayer güncellemesini sordum 6300 gibi bir fiyat verdiler) hic bir sey yapılmamışti ve arabaya hangi işlemleri yaptıklarını sordum, bakim yaptıklarını söylediler. İyi dedim aldım arabayı Ankara'yla gidicem, (bu arada arabanın içine de gözleme yapmışlar sanki her yer un bi silseydiniz bari.) tam köprüyü geciyorum araba katalitor arızası ve lastik uyarısı verdi. Bakımdan çıkan araba ciyak ciyak ötüyordu. Emniyet şeridine geçtim lastikleri kontrol ettim, yol yardımı aradım, ustayla görüştüm derken Ankara'ya gidene kadar bisey olmaz ama en yakın Zaman'da getirin cevabini aldım.En yakın İzmit Batı çıkışlardan çıktım lastiklere baktırmak icin. Lastikçi hava basıncını ölçmesiyle gülmesi bir oldu. 40 hava basmışlardı. Ne de olsa bakımdan çıktı her şeyi fazla fazla koymuşlar tabii. Lastiklerin havasını aldı. Yola devam ediyorum. Tabi bu arada baya bi gecikiyoruz perişan olduk gün boyunca. En sonunda gece Ankara'ya vardık.

Ertesi Sabah ise gidicem. Kapılara bakıyorum zor kapanıyor, neden? Çünkü yağ surucez diye bütün yağı silip yağ sürmeyi unutmuşlar da ondan. Dedim ben bunlara güvenmiyorum Bi yağına suyuna bakıyım. Kapatu acar açmaz motorun üstündeki çizikleri görünce direk vw diyalog diye tabir edilen haksız müşteri hattını aradim. Motoru silicez diye zımparalamışlar sanırım, yada ters çevirip yerde sürüklemişler. (İsteyen olursa fotoğrafı koyarım)Neyse vw değer ve ilgi merkezi benim yolumun uzeri olan Zonguldak a yönlendirdi. Sagolsun ilgilendiler ama sadece tampondaki rötuşu düzeltmekten ve kapıları yağlamaktan
    baska bisey yapamadılar. Bari dediler fotoğraflarını cekelim, kromu değiştirelim cok kotu duruyor. Tamam dedim. Krom olmayan parçanın Fotografi gönderildi fiyat verildi.(172 lira) 2 haftanın sonunda dogus otodan gelen cevap ise " aradan cok uzun zaman geçtiği" icin parçayla ilgilenemeyeceklerini söylediler. Cok uzun Zaman dedikleri ise aracı alalı 9 ay oldu, ki Bu aracın 4 yıl garantisi var diyorum. Yapabileceğimiz bisey yok diyorlar. Her aradığım yer ' E bu kadar niye beklediniz bize niye haber vermediniz?' Gibi saçma sorular soruluyor, ki aldığım Zaman da Avek e bildirmiştim.

Söyle de bir soruna ulaştım ;
    https://eksisozluk.com/04-02-2015-vw-avek-dogus-oto-golf-rezaleti--5037382

Not: şanzıman sesi icin de 4 farklı yetkili servisine götürdüm fakat hepsi sesi duymasına rağmen normal olduğunda ısrarcı. Ayni sorunu yasiyanlarin çoğuna ses normal denmesine rağmen sanzimanlari elinde kalmış. Sanırım şanzıman elimde kalana kadar arabadanin kabininde yılan sesine benzer ses olacak.

Not2: Bu arada dogus oto bünyesinde çalışanların fazla üstüne gidince her an atarlanabiliyorlar dikkatli olun.

Kromun fotoğrafları eklendi. Cam filmi ise yoldaki çalışmanın camda bırakmış olduğu toz toprak varken bile belli olan en kötü kısımlarından birini çektim. arabayı yıkatıp güneşe çıkarınca cam filmini detaylı çekip tekrar bu sayfada paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absolut2055eab754ee -- 15 Haziran 2016; 23:21:58 >

• Ben de İzmir Gaziemir Vosmer den 0 km 2014 model vw golf 1.4 tsi alan ve 2,5 ay sonra 4500km de satan birisi olarak söylüyorumki(geçmiş mesajlarıma bakabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_106440536/f_//tm.htm#106463441), vw araçları sorunlu, servisleri ayrı sorunlu.

vw den uzak durun !

Yok, ben vw den uzak duramam diyorsanız, ben vw hastasıyım diyorsanız, benim boş vaktim çok diyorsanız, ben sürekli servise uğrarım, sanayiye giderim diyorsanız, 0 km arabanın sorunlarıyla uğraşırım, arabanın orasını burasını kurcalatmak benim için ayrı bir zevk diyorsanız, hiç vakit kaybetmeden, sizde bir vw satış yetkilisine giderek, sıraya girebilir, siz de o zevkin tadını çıkarabilirsiniz.
    esenlere dair hep şunu tecrübe ettim bir kurumun şirketin esenler şubesi onun en vasat şubesi oluyor, çünkü burada nüfus çok, insana değer verilmez, avek sadece esenler halkına satsa yine köşeyi döner o yüzden müşteriye ihtiyaçları yok, forumda vw bayisinde bizimle ilgilenmediler tarzı konular açılıyordu geçen yaz, avekte hepsini dibine kadar yaşadım, zerre suratına bakmazlar bi çay ikram etmezler, bugün git yarın gel yaparlar, test sürüşü 500mt sürmez vs. ondan sonra doğuş oto esenyurta gittim, altura gittim, edirne mercana gittim, hepsinde insan gibi muamele gördüm, gayet ilgilendiler saygı gösterdiler vs. ama avekte müşterinin hiçbir değeri yok
  • Her markada olabilir diyeceğim ama sizinki biraz fazla olmuş. Müşteriye atarlanmak nedir ona zaten okurken ben sinirlendim!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun diyemiyorum vw doğuş her zaman geçiriyor zaten, markanın amblemi hariç her yeri rezil hondada bunun laciverdi, 6 ay beklemeleri lazım mış ulan sanki bana aston martin db9 yada bentley mulsanne satıyorlar
  • Geçmiş olsun, tam bir rezalet, yaşadığınız şehirden uzakta alışveriş yapmamak lazım, bazen kafa göz dalacak muhatap arıyor insan.

• Atarlanma ne imis siz adana opel bayisinde gorun. Onun uzerine tanimam tek gecerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa'da ABD'de tüketici, firmalardan kan alıyor ama ülkemizde bu çakallar haksız olduğu halde üste çıkmayı başarıyor, okurken ben bile sinirlendim. Ticari ahlak her sektörde yerlerde sürünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Schuey -- 14 Haziran 2016; 20:07:15 >
  • esenlere dair hep şunu tecrübe ettim bir kurumun şirketin esenler şubesi onun en vasat şubesi oluyor, çünkü burada nüfus çok, insana değer verilmez, avek sadece esenler halkına satsa yine köşeyi döner o yüzden müşteriye ihtiyaçları yok, forumda vw bayisinde bizimle ilgilenmediler tarzı konular açılıyordu geçen yaz, avekte hepsini dibine kadar yaşadım, zerre suratına bakmazlar bi çay ikram etmezler, bugün git yarın gel yaparlar, test sürüşü 500mt sürmez vs. ondan sonra doğuş oto esenyurta gittim, altura gittim, edirne mercana gittim, hepsinde insan gibi muamele gördüm, gayet ilgilendiler saygı gösterdiler vs. ama avekte müşterinin hiçbir değeri yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 4 Nisan 2018; 3:20:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 172 lira önemli değil önemli olan gösterdikleri tavır ve ilgi. inanın uğraşacak vaktim yok, insanların iyi niyetini istismar etmeleri yanlış. arabayı satmaya gelirken üç beş demiyorlar ama 172 lira için çirkefleşebiliyorlar. beni sinirlendiren nokta da kendi hatalarını kabul edip yapmayacaklarını söylemeleri.

bu arada geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • Bu tecrübeden sonra hem siz hem de tecrübenizi okuyanların bir kısmı gelecekteki otomobil tercihleri hakkında kendilerine farklı alternatifler üretme yoluna gidebilir.

Peki bu kadar basit bi işlem listesi için değdi mi sayın ilgililer?

Değip değmediğinin kararını da Doğuş Otomotiv versin.

Bir firmanın çalışanları müşterinin gözünde o firmanın ete kemiğe bürünmüş halidir. Personel seçiminde, hele ki müşteri ile direkt iletişimde olan personelin seçiminde çok titiz olunmalıdır diye düşünüyorum.

• Krom olayı en ilginci merak ettim onun fotosunuda atabilirmisiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    yeni işten geldim, arabayı garaja çektim. akşam çıkarsam tabi ki. eğer atamazsam yarın kesinlikle ekleyeceğim.
  • Nedir bu Alman sevdası anlamıyorum? Ben Almanlara para vereceğime paramı balkondan aşağıya atarım.
  • Daha önce Vw sahibi biri olarak söylüyorum,bu saatten sonra kapımın önüne koymam.Yaşadıklarınızın benzerlerini yaşadım bende,lanet olsun diyip sattım.Kapısından geçmem bidaha.Size tavsiyem aracınızı satıp gidip 1.6 dizel Astra falan alın.

• Almayin diyoruz dsgli bi anlatamadik.
    Kantirdaki c4`e benzemez bu bomba.

• Allah kolaylik versin zor bir durum 3. Dunya ulkesi oldugumuzdan olmayan hakkimizida kullanamiyoruz..

• Gecen sene eylul ayında ailece sıfır araba almaya karar verdik ve bu kararımızı Jettadan yana kullanmak istedik. Ne de olsa hem geniş hem de konforluydu

Meksika konservesi icin bu yorumlari yapip siraya girmeyi istanbuldan araba almayi falan goze alan bir kullanicinin bir miligram sikayet hakki yoktur kusura bakmayin.kendinizi resmen dogusa opturmussunuz.kasa degisecek sanzimani kronik arizali ic mekan kalitesi rezalet konfor desen yerlerde vw nin en rezil arabasidir jetta.
    Durumla ilgili dogrudan mahkemeye verip araci ayipli mal olarak iade aldirin,zaten dsgli ise direkt hakkinda mahkeme kararı var.paranizi catir catir alirsiniz

• Vv mi asla.

• Geçmiş olsun . İnsanların neden arabalarını parcaladiklarini şimdi anlıyorum...

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    maalesefki çok geç anladık bizde. bu arada araç manuel şanzıman. eğer konu hakkında bilginiz varsa veya neler yapmam gerektiğini biliyorsanız fikrinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
  • Çok geçmiş olsun okurken sinirden elim ayağım titredi.Bence en yakın zamanda bu aracı satın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.