Şimdi Ara

NEDİR BU DOĞUŞ OTOMOTİV DÜŞMANLIĞI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun amacına ulaşmayacağını, insanları fanatiklikle suçlamaya hazır bekleyen ve sırf bu konu kilitlenir diye yazıp 2 kuruş bilgi katmayan insanlara rağmen konuyu açıyorum.

Arkadaşlar daha önce focus marka aracım vardı araçtan memnundum ama servisi Özellikler istinye dekiler At hırsızından başka birşey değildi. Kontrol ettirmek istedğim noktalara bakmazlar . 1 gün der 3 günde teslim ederler. sağlam aküyü değiştirirler 10 liralik WD 40 ı 25 liraya satarlar (yarısını bile kullanmadan) . 10 gün önce Jetta araç alarak vw kullanmaya geçtim. Servise gidip aracı kontrol ettireyim dedim. yemek saatinde gittiğim için beraber yemek yedik sonrasında. aracıma baktılar çay kahve falan. hoşuma gitti. arcıma yüzeysel olarak bakıp geçmişini sorguladılar, para falanda talep edilmedi. servis çaka çaka dolu olmasına rağmen ilgi gördüm. belki bana tesadüfen denk geldi bunlar. Ama orada bir profesyonellik var bunu bariz hissettim. diğer araç servislerini bilmiyorum. belki daha iyi olanlar vardı. ASIL KONU İSE bu forumda insanların eleştirmekten bıkmadığı FİYAT stratejisi yahu arkadaşlar bu forumda hiç çatpat ingilizce yada almanca bilen yokmu yahu? açıp bu arabanın Almanya fiyatı kaçpara diye neden bakmıyorsunuz. (BEN AŞAĞIDA ALMANYA FİYAT LİSTESİNİ VERİYORUM). Neden güzel ülkemizin vergi sistemine bir laf etmiyorsunz. ben az önce otorup fiyatları inceledim. bizim vergi sistemimize rağmen fiyatlar neredeyse aynı. ÖRNEĞİN HİGLİNE tsi GOLF (DSG) 24000 EURO YANİ YAKLAŞIK 24000*215: 51600 TL BURADA İSE 52900 LİRA. Ne bekliyorsunuz bu doğuş size bedavamı verecek bu araçları? Her vw konusunda hiç konuyla alakası olmayan , hiçbir konuya hakim olmayan , önyargılı , duyduklarıyla yetinen hep aynı kişiler konuya müdahil olup , nedir bu doğuştan çektiğimiz , doğuşun yaptıkları v.s. eleştrilerde bulunuyorlar çoğunun bu gruptan aracı bile yok. bu norman hadi neysede bazen benim gibi günlerce bu aracı araştırıp alanlarda bu tarz mesajlar atıyorlar anlam veremiyorum. doğuşun fiyatlarında bazen çarpık olaylar oluyor. mesela aynı motorun iki araçta farklı fiyat farklılıklarıyla sunulması gibi. bunu nedeni sanırım arz talep veya elde olanı tüketme yada sürümden kazanma olabilir ama bu sizin sorununuz değilki ne güzel işte aynı motoru daha ucuza alabilirsiniz.

http://www.volkswagen.de/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Models/golf0/golf_6/media.Par.0042.File.pdf/technik-preise_golf.pdf

NOT 1. DOĞUŞ OTO SAHİBİNİN ADINI DAHİ BİLMEM AKRABAM DEĞİL.
    2. YAZDIKLARIMI OKUMADAN LÜTFEN CEVAP YAZMAYIN .
    3. BİEŞEY SAVUNACAKSANIZ LÜTFENM SOMUT BİLGİ VERİN.
    4. BU KONU HERTÜRLÜ YORUMA AÇIKTIR . KİLİTLENİR , UÇAR , KAÇAR V.S. SAÇMALIKLAR HARİÇ.
    5. SAYGILI OLUNDUĞU SÜRECE KİMSEYE SAYGIDA KUSUR ETMEYELİM.
    6. USLUPTA SERT SÖZÜM VARSA ÖZÜR DİLERİM.
    7. TEŞEKKÜRLER.

• quote:

Orijinalden alıntı: soldier_19

belki bana tesadüfen denk geldi bunlar.

Yok yok her zaman öyleler, en azından Maslak Doğuş servisi çok ilgili ona kefilim.
  • Servis konusunda böyle sıcak davranmalarına sizin adınıza cok sevindim.

Bence bu daha cok servis sahibinin politikasıyla alakalı bir durum.

Vw iyidir hoştur ekoldur fiyatida takdir ederseniz kalitesiyle dogru orantılı.

Yalnız yedek parca fiyatları inanılmaz pahalı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 18 Ekim 2009; 17:04:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

Yalnız yedek parca fiyatları ve araç inanılmaz pahalı geliyor.

Ben de sadece VW grup pahalı sanıyodum ama geçende amcam Megane2sine ayna aldı da özel servis bile sırf kendiliğinden katlanma özelliği var diye 500TL'ye yakın para talep etmiş.

Benim Seat'ın da yetkili serviste ısıtmalı ve elektrikli yan ayna fiyatı 450TL, ben dışarıdan 380TL'ye aldım.

Keza bizde eskiden Astra vardı, onun da parça fiyatları pek ucuz değildi.

Yani diğer firmalar da pek ucuz değil galiba edek parça konusunda.
  • Yer: Dogus Oto Kartal, 12 Ocak 2009 saat: 10.00

Arac: Seat Ibiza 1.4 TDI

Amac: 30 bin bakimi (periyodik)

Yapilanlar: Yag degisimi 4 lt (5-30), yag filtresi degisimi, hava filtresi degisimi, Polen filtresi degisimi (330 TL), On fren balatalari 70 TL + iscilik (dikkat edin yakit filtresi yok!)

Toplam= 454 TL

Teslim Tarihi: UZUN ISRARLAR SONUCUNDA 13 Ocak saat 16.30

Ozellikle serviste gosterilen ilgiye cok sasirdim. Randevu alana kadar 3 defa aradim. Gittim Seat servis muduru sifatli bir artiste araci teslim ettim, 2 gun sonra gel al dedi. Azicik sesimi yukselttim; altiustu yag degisecek isimiz gucumuz var falan dedim, adam posta koydu gitti tam bende gidiyordum ki biri arkamdan yetisti ozur dileriz vs falan yarin aksam 4 te buyurun araciniz hazir olacak dedi.

diger gun araci almaya gittim saat 15.45 te arac bahcede kilitli, artist icerde oturuyor. gectim araci istedim yukarida bekleyin yikatalim dedi; yarim saat gecikmeyle islak islak araci teslim ettiler.

gelelim yapilanlara;

Castrol 5-30 yag disarida 50 TL (ki servis varilden koyuyor ozellikle sordum)
    Yag filtresi 15 TL
    Polen filtresi 15 TL
    Hava Filtresi 15 TL

Toplam 100 liralik malzeme, istenen tutar 330 TL.

bir de bana sormadan balatalar degistirilmis, 70 lira balata 50 lira iscilik yazilmis.

listeyi gorunce yine biraz sesimi yukselttim, kapilardan gelen sesler ve teybin altindan dusen plastik parca icin yazdiklari iscilik parasini listeden sildiler.

bir daha tovbe yetkili servis diye servisten ciktim, 1 ay sonra da arac pert oldu.

alirken de ayni yer bizi magdur etmisti. 15 aralikta 31 000 TL odedigimiz araci 10 Ocak'ta teslim etti. Tahmin edersiniz ki aracin fiyati 29 bin liraya dusmustu.

size araciniz hayirli olsun, o muhtesem servis neredeyse kesinlikle birakmayin orayi. aracinizin her tarafini kontrol ettik diyipte bagaji acmadan teslim ederlerse (bana verilen kontrol kagidinda stepnenin dis derinligi bile guya olculmustu, fakat bagajim aynen biraktigim gibiydi) kopurup kendinize zarar vermeyin

kazasiz surusler dilerim.

• Yalnız Almanya'daki ile buradakiler arasında donanım farklılıkları var.

Forumda'da Doğuş düşmanlığı var,ben de ayılıp bayılmıyorum adamlara;ama ne hikmetse fiyatlar yüksek diye bir tek Doğuş'a mail atılıyor.Geçen gün konusu açıldı Yaris'in fiyatı ile ilgili,mail atıldı mı Toyota'ya merak ediyorum.
  • VW aracım yok önce onu bil arkadaşım. Aracını yeni almışsın güle güle kullan ama Doğuş'tan değil 2. elden almışsın, 1 kere de servise gitmişsin, burada neden eleştiriliyor diye konu açıyorsun. Dur bir, bismillah de, aracını 1-2 sene kullan ondan sonra görüşlerini yazarsın. Burada bu grubu eleştirenler içinde senin gibi tecrübe etmeyenler olduğu kadar, yıllardan beri VW grup araç kullanan insanlar da var. Şimdi senin bu tavrın o kişiler sanki boş konuşuyormuş izlenimi yaratıyor.
    Kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emre sen kötü servise rastlamışsın gerçekten. Ben de benim Seat'ı Erya'ya götürdüm, Kadıköy tarafında.

Benim mesela normal bakımın dşında el freni ayarı yaptılar çok yukarıda tutuyodu. Sonra normal frenim de eskisi kadar hassas değildi, onun hassaslığını arttırdılar. Xenon'larım çok aşagı bakıyodu onları kaldırttım biraz. Silecek suyu saçma sapan yerlere su fışkırtıyodu, onu düzelttiler. Bir de arka koltuk gıcırdıyodu onu yagladılar. Motor yağı olarak da fıçı yağ değil yeni kutudan castrol yağ açıp koyuyolar.

Yani ben memnun kaldım, toplamda da 15.000 bakım ücreti olarak 249.00TL verdim iskontoyla beraber, kredi kartıyla. Bu da fatura:

• Araciniz hayirli Olsun...Bende vw bmw audi ve merso markalarini Her zaman savundugumdan az kaldi ceza yicektim...Benim Yuzumden Konunun Birinde Tartisma yasanmisti artik mesajlarima daha dikkat ediyorum
  • Her şeyden önce kibar davranmalarını normal karşılıyorum. Biz de gece mekanında evimize götürmek istediğimiz bayanlara kibar davranıyoruz. Adamlar o kadar nemalanıyor sizden, bir de kaba muamele yapacak değiller herhalde... Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.
    Bir 2.si aynı ülke 1.6 dizel "MANUEL" Titanum donanımlı Focus 22.750 € civarından başlıyor. Onlarca donanım var, hepsini doldursam 2 tane Golf parası çıkarırım ondan. Yurt dışında bu kadar az fiyat farkı olmasına rağmen bizim memlekette bir Golf, 2 Focus parası ediyor nerdeyse. Servisteki muamelenin arkasında yatan gerçekler bunlardır işte.
    Kanıt istiyorsan buyur, hiçbir donanım eklemedim. Titanyumun bazı:

Kaldı ki Golften daha iyi yol tutan bir araba, bu aralar yağmur da başladı. Golfün bariyere yapıştığı yerde Focus'un tek tekerini söksen o virajı alır, çünkü ralli geometrisi var alt takımda. Kule gergisi de standart...
    Tabi golfün üstünlüklerini de tartışmıyorum. Mesela o bariyere yapışırken içeri hiç ses almaz, direksiyondan çıkan hava yastığı da daha yumuşacıktır, malzeme kaliteli ya, das auto

Hepsini geçelim, bana bu Titanium Focus'u açıkla yeterli... 22.750€ diyorum aç kendini

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Emre sen kötü servise rastlamışsın gerçekten. Ben de benim Seat'ı Erya'ya götürdüm, Kadıköy tarafında.

Benim mesela normal bakımın dşında el freni ayarı yaptılar çok yukarıda tutuyodu. Sonra normal frenim de eskisi kadar hassas değildi, onun hassaslığını arttırdılar. Xenon'larım çok aşagı bakıyodu onları kaldırttım biraz. Silecek suyu saçma sapan yerlere su fışkırtıyodu, onu düzelttiler. Bir de arka koltuk gıcırdıyodu onu yagladılar. Motor yağı olarak da fıçı yağ değil yeni kutudan castrol yağ açıp koyuyolar.

Yani ben memnun kaldım, toplamda da 15.000 bakım ücreti olarak 249.00TL verdim iskontoyla beraber, kredi kartıyla. Bu da fatura:

Melih, Dogus Oto'dan ilk defa o gun sogudum.

Gidip sikayet edeyim dedim, satis bolumu 200 m ileride. Yurudum sikayet etmeye, galeriye gittim tinlayan yok. Birini buldum derdimi anlattim; sikayetinizi mail olarak atin dediler. Tabiiki de geri donen olmadi.

Arac abimindi, servis faturalarinin dosyasi ondaydi atmadiysa scanleyip bir gun yine bir tartisma da yayinlayacagim. Hatay'daki Fiat servisi benim aracimdan iscilik almiyor, parca da iskonto yapiyor; Dogus Oto Kartal bizde indirim olmaz, sadece filo araclarina bilmem kac indirim var ama dilerseniz 3 taksit yapalim diyor. Bu olaydan 1 ay once arkadasimin Corolla'sini Ankara'da servise goturmustuk, 550 liralik faturayi arkadasim bagirinca 300 liraya indirip 10 taksit yaptilar, bu olayi anlatinca Dogus Oto'da bu tarz indirimler yapmiyoruz cevabi aldim

Aklima geldikce sinirleniyorum, devlet memuru gibiler Dogus Oto'ya kendi servisini sikayet etsen ne olacak mantigi. Ukalalik artislik almis basini gitmis. Bu arada dizel araclarin periyodik bakimlari daha pahali; varilde yag degil altin suyu koyuyorlar cunku

unutmadan Kartal'daki servis dandik hepsini birbirine karistirma diyenler cikabilir, Dogus Oto servis acmis isletiyorsa ciddiyetinden de kendisi sorumludur.

• 26 Ağustos 2005 trafiğe çıkışlı 2006 model VW Caddy 1.9 TDI Kombi aracımız var. Aracı o zaman 36.000 liraya peşin aldık. Allah razı olsun ki 800 liralık metalik farkını peşin indirimi olarak yansıttılar. Halbuki gidin istediğiniz markaya, peşin alınca 2000 lira siliyorlar kafadan. Araçta paspas ve ilk yardım çantası dışında ekstra hiç birşey yoktu. Jant kapağı bile yoktu araçta, gittim 20 liraya 4 tane kapak aldım lastikçiden. Servis 50 lira çekti.

İlk bakım 148 liraydı, sonra 200, 300 diye gitti. Bakımlarda da altı üstü Emre yani emtue'nin dediği gibi varilden koydukları ne idüğü belirsiz yağ, hava filtresi filan değişiyor sadece.

32.500 km'de aracın kronik sorunu olan baskı balata sorunuyla karşılaştık. Doğuş oto kesinlikle sorunu garantiye sokamayacağını ve 1600 liraya komple volan setinin değişmesi gerektiğini söyledi. Kaç tane yetkiliyle konuştuk, nasılsa yaptırıcaz diye burunlarından kıl aldırmadılar. Ben de çekiciyle bir ustaya götürdüm. 400 liraya baskı balata seti alıp 150 liraya değiştirttim. Ivırıyla zıvırıyla taksi paralarıyla 600-650 liraya hallettim.

Araç şu an 73bin km'ye geldi ve volan yine sorun çıkartmaya başladı. Değişmesi gerekli. Ayrıca 30bin km'den beri yetkili servise hiç gitmedim. Bakımları ustada yaptırdım. Yağı, filtreleri, balataları hep kendim aldım. En son 70binde sadece yağı ve hava filtresini değiştirdim. BP'den aldığım Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 tam sentetik yağa 95 lira verdim, istasyondaki usta yağı ücretsiz değiştirdi. Hava filtresi de 20-25 lira birşeydi. Diğer filtrelere zamanım olmadı bir türlü, gidemedim sanayiye. Volan bu aralar değişecek, o zaman hepsini çıkartacağım aradan. Zaten en pahalısı da hava filtresi. Diğerleri 15 civarında geziyor.

Ayrıca geçen gün volan setini sordum servise. Parça fiyatı olarak 2100 lira çektiler. Özel servis parçaya 800, işçiliğe 150 dedi. Parçacıdan ise 675 lira fiyat aldık. 150 lira şanzıman işçiliği standart zaten her yerde.

Servisteki bakımlarda ekstra hiç bir alaka gördüğümüzü hatırlamıyorum. Hoşgeldiniz, araç orda bakım şu bakar, bitti. Thai masajı da beklemiyoruz ama servise gideyim diyeceğim ekstra hiç bir şeye sahip değil Doğuş oto servisleri.

Bunun yanında çat pat yabancı dilimiz var merak etmeyin. Hemen hemen aynı fiyata satılıyor denilen araçların aralarındaki donanım farklarını görecek kadar yabancı dilimiz hepten var. Caddy Life DSG için 50bin lira istiyor Doğuş. Bomboş, herşeyini çaldıkları normal çift sürgülü kapılı kombi ise 42 bin lira.

Ama haklısınız yahu çok üstüne gidiyoruz adamların. Allah kahretsin bizi.

• İtiraf ediyorum.

Benim Doğuş düşmanlığımın nedeni geçmiş kaynaklı.

Ben çok küçücük bir çocukkene, çok sevdiğim, dayımın Alamanya'lardan getirdiği Mikasa marka fitbol topum Doğuş Holding inşaatına kaçmıştı.

Usta olacak amcadan istedim topumu, ama vermedi. Topu topu üç beş tane olan sapsarı dişlerini göstererek güldü bana. Ve sonra da kazma ile topumu patlattı.

O gün bugündür Doğuş'a düşmanım. Adamlar şimdi bana Mikasa fabrikasını hediye etseler yine de gelmem.
  • Fiyatları yazayım bu arada Almanya'daki:

Focus 5 kapı 1.6 115hp titanium 21.100Euro.
    Golf 5 kapı 1.4tsi 122hp titanium 21.665Euro
    BMW 116 122 hp 5 kapı 22.750euro

Aradaki farkları ve TR'deki yansımasını siz düşünün artık
  • Fiyat bakımından en kazıkçı distribütor olduğundandır belki ne dersin?Ayrıca ÖTV indirimini bile kendi çıkarına kullanan ilk distrübütör olması da cabası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Her şeyden önce kibar davranmalarını normal karşılıyorum. Biz de gece mekanında evimize götürmek istediğimiz bayanlara kibar davranıyoruz. Adamlar o kadar nemalanıyor sizden, bir de kaba muamele yapacak değiller herhalde... Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış.
    Bir 2.si aynı ülke 1.6 dizel "MANUEL" Titanum donanımlı Focus 22.750 € civarından başlıyor. Onlarca donanım var, hepsini doldursam 2 tane Golf parası çıkarırım ondan. Yurt dışında bu kadar az fiyat farkı olmasına rağmen bizim memlekette bir Golf, 2 Focus parası ediyor nerdeyse. Servisteki muamelenin arkasında yatan gerçekler bunlardır işte.
    Kanıt istiyorsan buyur, hiçbir donanım eklemedim. Titanyumun bazı:

Kaldı ki Golften daha iyi yol tutan bir araba, bu aralar yağmur da başladı. Golfün bariyere yapıştığı yerde Focus'un tek tekerini söksen o virajı alır, çünkü ralli geometrisi var alt takımda. Kule gergisi de standart...
    Tabi golfün üstünlüklerini de tartışmıyorum. Mesela o bariyere yapışırken içeri hiç ses almaz, direksiyondan çıkan hava yastığı da daha yumuşacıktır, malzeme kaliteli ya, das auto

Hepsini geçelim, bana bu Titanium Focus'u açıkla yeterli... 22.750€ diyorum aç kendini

1. lütfen emrivaki konmuşmayın size birşey açıklamak gibi bir misyonum yok .
    2. yani bu nedemek şimdi focus aslında golften çok çok üstün almanya da pahalı satılırken neden Türkiye'de ucuz satılıyor mu demek istiyorsunuz.
    3. bu sorunun muhatabı bendeğilim otosan dır arayın onlara sorun neden ucuza satıyorsunuz kardeşim diye ben vw yi kıyasladım . sizde fordu kıyaslayın.
    4. ben aile sahibi bir insanım o bariyere dikkatli yaklaşırım . ayrıca aracımda focusta bulunmayan ESP,ASR.msr,edl sistemi standart (comfortline) çok gerekirse bu sistemlerin beni focus kadar koruyacağına inanıyorum.
    5. focus ile golf arasında fiyat farkı ülkemizde neredeyse yok şuan Exclusive paket dizel jetta 46600 lira focus ise 44300 lira aradaki 2300 lira farkı is fazladan hava yastıklarına , daha geniş bagaja, extra park sensörlerine, daha iyi 2. ele , daha fazla genişliğe , daha yeni teknolojiye verirseniz arada fark olmadığını anlarsınız. ha yine derseniz neden focus almanya da pahalı burada ucuz diye bende sana git onu al kardeşim o zaman derim. ama size şunu garanti ederim en azından kendi çevreme bakarak konuşuyorum , bu kadar az farka jetta yerine focus alacak fazla tanıdığım yok. özellikle şu exclusive paket bu fiyata satılırken.

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Fiyat bakımından en kazıkçı distribütor olduğundandır belki ne dersin?Ayrıca ÖTV indirimini bile kendi çıkarına kullanan ilk distrübütör olması da cabası...

ne açıdan kazıkçı somut örnek verin lütfen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

VW aracım yok önce onu bil arkadaşım. Aracını yeni almışsın güle güle kullan ama Doğuş'tan değil 2. elden almışsın, 1 kere de servise gitmişsin, burada neden eleştiriliyor diye konu açıyorsun. Dur bir, bismillah de, aracını 1-2 sene kullan ondan sonra görüşlerini yazarsın. Burada bu grubu eleştirenler içinde senin gibi tecrübe etmeyenler olduğu kadar, yıllardan beri VW grup araç kullanan insanlar da var. Şimdi senin bu tavrın o kişiler sanki boş konuşuyormuş izlenimi yaratıyor.
    Kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim...

daha öncede 1 yıl seat ibiza kullandım yine sorun yaşamamıştım. ama haklı olabilirsiniz. bir aksilik olursa yazarım zaten forumda. sizin daha önve vw arcınız oldumu yoksa buradan okuduklarınıza göremi yorum yaptınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: soldier_19

1. lütfen emrivaki konmuşmayın size birşey açıklamak gibi bir misyonum yok .
    2. yani bu nedemek şimdi focus aslında golften çok çok üstün almanya da pahalı satılırken neden Türkiye'de ucuz satılıyor mu demek istiyorsunuz.
    3. bu sorunun muhatabı bendeğilim otosan dır arayın onlara sorun neden ucuza satıyorsunuz kardeşim diye ben vw yi kıyasladım . sizde fordu kıyaslayın.
    4. ben aile sahibi bir insanım o bariyere dikkatli yaklaşırım . ayrıca aracımda focusta bulunmayan ESP,ASR.msr,edl sistemi standart (comfortline) çok gerekirse bu sistemlerin beni focus kadar koruyacağına inanıyorum.
    5. focus ile golf arasında fiyat farkı ülkemizde neredeyse yok şuan Exclusive paket dizel jetta 46600 lira focus ise 44300 lira aradaki 2300 lira farkı is fazladan hava yastıklarına , daha geniş bagaja, extra park sensörlerine, daha iyi 2. ele , daha fazla genişliğe , daha yeni teknolojiye verirseniz arada fark olmadığını anlarsınız. ha yine derseniz neden focus almanya da pahalı burada ucuz diye bende sana git onu al kardeşim o zaman derim. ama size şunu garanti ederim en azından kendi çevreme bakarak konuşuyorum , bu kadar az farka jetta yerine focus alacak fazla tanıdığım yok. özellikle şu exclusive paket bu fiyata satılırken.

1. maaş vermediğim adama emirli konuşmam yorma o güzel kafanı sen...
    2. evet
    3. ford ucuz değil, vw pahalı anlatmaya çalıştığım bu, cuma namazını nerde kılıyorsunuz anlamıyorum arkadaş, wolfsburg'da mı?
    4. bu lafları geçen kaza yapan arkadaşımız levent de söylerdi, kendisini neyse ki burnu kanamadan sağ salim gördük. memleketin yolları sizin dikkatinizin ötesinde bir teknik yapıya sahiptir. ayrıca esp artık buralara geliyor, avrupada zaten önceden vardı.
    5. exclusive dolu değil, comfortline en dolusu...

başka var mı? şarjım bitiyor

• Valla düşman değilimde elemnları daha sıkı eğitmeleri lazım. Eğitmenler seminere gelmişti işletme bolumune kavga çıktı adamlar çok kompleksliler. O derece.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.