Bildirim
Doktor Maaşı (Gerçekçi Rakamlar) (12. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Maaşını falan bilmem de, Allah doktorların eline düşürmesin.
O burnu havada doktorları cümlemizden uzak tutsun rabbim.
Geçen haftadan beri yiğenim hacettepe'de yatarak tedavi görüyor, doktorlar seni umursamıyor bile, kadına teşekkür ediyorsun, dua ediyorsun sanki dağlar tepeler dedesinden miras kalmış gibi ukala ukala bakıp cevap bile vermiyor kafa sallıyor.
İşte iş kesin diye ne kadar inek varsa Tıp'a giderse böyle olur, madem sevmiyorsun yapma arkadaşım mesleği. Asgari ücretin 10 katından fazla maaş alıyorsun, her türlü haklara sahipsin her türlü tatilin var. Aldığın paranın hakkını ver!
Tıp'ın inek öğrencilerin elinden kurtarılması lazım, moron gibi sabahtan akşama ders çalışan, ikili ilişkilerde beceriksiz asosyal insanların elinden alınması lazım. -
Nasıl ya 5,5 bin mi alıyorsunuz
Düşük değil mi?
Çıplak maaş 2binden fazla olması lazım değil mi ya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: alimmm78
Nasıl ya 5,5 bin mi alıyorsunuz
Düşük değil mi?
Çıplak maaş 2binden fazla olması lazım değil mi ya
o arkadasin öyle dedigine inanmiyorum bizzat devlette calisan nörologla konustum 13bin kazaniyor.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen sabahtan akşama kadar ders çalışan, hırslı, zeki, derece yapmış çocuklara değil sevgi dolu tontişlere bırakın sağlığınızı. Sonuçta önemli olan tedavi olmak mümkünse iyileşmek değil; sizi eğlendirecek, muhabbet sohbet edecek insanlar değil mi aynen. Son cümleye kadar haklı ne insanlar var diyordum da tıp fakültesini ineklerden arındırmak istiyorsanız fotografik hafızalı süper zekalar yetiştirmenin bir yolunu bulacaksınız. Ya da kendiniz derece yapıp girseydiniz örnek olurdunuz diğerlerine de.
Edit: Arkadaş zeki dememe takılmış. Tamam doktorlar aptal üzülmeyin en zeki sizsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadesofcool -- 30 Temmuz 2017; 18:43:18 > -
zekiden sonrasını okumaya hacet duymadım ama sonuna kadar okudum yine de
zeki demiş yazeki demiş
derece yapmak için gereken tek şey sıkılma duygusunun olmamasıdır başka bir şey değil, ne kadar az sıkılıyorsan ders çalışırken o kadar iyi derece yaparsın, bunun başka açıklaması yok. o soruları çözmenin zekayla alakası yok arkadaşım seni kim kandırdıysa söyle de gidip bi çayını içelim.
-
Gerekli kapasiteye sahip olmayan birinin nasıl derece yapabileceğini açıklar mısın biraz? Evet zeki biri düşük yapabilir ama zeki olmayan biri yüksek yapamaz yanlış mıyım? Bir de kelime çekip ona saydırmadığın zamanlarda asıl cevabını da duymak isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadesofcool -- 30 Temmuz 2017; 18:43:38 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Herr Professor
quote:
Orijinalden alıntı: AC_Hawker
quote:
Size bir şey söyleyim, ne kadar fazla maaş alırsanız o kadar fazla harcayacaksınız.
Atıyorum 50binlik araba yerine 100binlik alacaksınız hatta daha fazla.borcunuz maaşınızla aynı oranla artacak kafanız yine rahat olamayacak. O yüzden mesleğinizi sevmeye bakın.
Yoksulluk sınırının 5000₺, Açlık sınırının 1500₺, olduğu bir ülkede, asgari ücret veya 1700,2000₺ Gibi komik rakamlar maaş olarak kabul edilemeyeceği gibi, aynı oranda artış gösteren bir uzman dr. maaşı da standartların çok altında kalıyor maalesef.
"Çok kazanırsak çok harcarız" argümanını gelişmiş ülkelerdeki refah seviyesine bakıp rahatlıklA çürütülebilir. Zira glş. Ülke Ör; Almanya vatandaşlarının o refah seviyesine kıyasla bankalardaki birikimi şaşkınlık yaratacak seviyelerde. Öyle ki; Alman vatandaşlarının bankadaki birikiminin, Almanyanın kendi dış borcunu kapatacak kadar çok olduğu konuşuluyordu bundan 3 sene öncesine kadar.
Yani demem o ki; Asgari yaşam standardı diye bir şey var ve bu refah düzeyine ulaşmış olmak açgözlü davranmayı gerektirecek bir şey değil. Bu sizin verdiğiniz örnek tamamen Zengin arap ve Rus milyarder profiline uyuyor. Halbuki gelişmiş ülkelerde durum bal gibi farklı işte.
Azdan az çoktan çok gider edebiyatı mide bulandırdı artık. Yapmayın bunu.
Gelişmiş ülkede miyiz?
İnsanların maddi durumuna göre değerlendirildiği bir ülkeyiz kimse kimseyi kandırmasın. Ülkenin %99 u çevresinden daha iyi markalar giymek, kullanmak için çalışıyor. Kredi kartı borç istatistiklerine bakınca dediğin durumun Türkiye'de olmadığını gösteriyor zaten.
5k maaşla 0 Mercedes almaya devam edin.
Yazdıklarınızın yanıtı zaten yazdığım ilk paragrafta mevcut
Ayrıca "5 k maaşla 0 mercedes almaya devam edin" deyip kafa yapısını eleştirmek başka,
"Ne kadar maaş alırsanız o kadar fazla harcayacaksınız" deyip normal olanı buymuş gibi imada bulunmak bambaşka bir şey.
Siz ya kendi yazdığınızı düzgün okuyup anlayamıyorsunuz, yada benim yazdıklarımı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 31 Temmuz 2017; 2:24:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bende 1.900 tl maas aliyom diye seviniyodum xD
maaslara bak xD
-
Evet yanlışsın, bu sınavın zekayı ölçtüğünü düşünerek yanlışsın.
Akademik başarı için zeka gerekmez, şayet üniversitede okuyor musun bu sene mi okuyacaksın bilmem ama üniversitede bunu çok daha net göreceksin.
Tıp okuyan zeki değildir veya derece yapan kesinlikle zeki değildir diye bir yerde yazdığımı göremiyorum, benim savunduğum düşünce şudur; bu sistemde derece yapmak için zekaya gerek yoktur.
Kısacası; tıp okumak için doğuştan gelen bir kapasite gerekmiyor, bilinçli bir ailenin çocuğu yeterli ilgiyle (veya baskıyla) gayet güzel derece yapabilir. (bak tekrar söylüyorum derece yapanların tamamı zeki olmayan insanlardan oluşuyor demiyorum, bu sınav sisteminde zekaya ihtiyaç yok diyorum.)
Ek olarak;
Şu cümlende de kendini ele vermişsin, kendinle çelişmişsin ''ineklerden arındırmak istiyorsanız fotografik hafızalı süper zekalar yetiştirmenin bir yolunu bulacaksınız.'' İnek deyimi halk dilinde çalışkan öğrenci manasına gelir, sen de kabul etmişsin benim dediğimi aslında ama farkında değilsin zannımca.
Konuyu daha fazla uzatmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum, cevap vermemekte özgürsün.
-
Babamın bir sözü vardır;
Oğlum; "Az gelenden az gider, çok gelenden çok gider." demiştir. -
quote:
Size bir şey söyleyim, ne kadar fazla maaş alırsanız o kadar fazla harcayacaksınız.
Atıyorum 50binlik araba yerine 100binlik alacaksınız hatta daha fazla.borcunuz maaşınızla aynı oranla artacak kafanız yine rahat olamayacak. O yüzden mesleğinizi sevmeye bakın.
Hayat kalitesi burda önemli olan kısım zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E benim babam genel cerrah doktor neden hic su ana kadar 50 bin liranin altinda almadi anlamiyorum ozelde calisiyor bu arada. Ayrica doktorlukta reklam yapmazsan 20 binin ustunde kazanamazsin soyleyeyim.
İşini gerçekten ciddi yapanlara helal olsun bu maaş.
Mamafih,karşısındaki hastayı küçümseyen,anlayış göstermeyen vb. doktorlara ben kendim helal etmiyorum -
bir doktor arkadasim, ig den aldigi yeni arabasini paylasti, araba yeni opel mokka x : )) yani 30 yasina geldi, ulasabildigi araba bu.. 10 sene sonra alacagi araba tas patlasin mercedes c serisi.. 10 sene daha gecse yas 50 olsa en fazla e serisi alir..
ben amerikaya ilk geldigim de 24 yasimdaydim, altimda bmw z4 vardi.. baba parasi degil, kendi paramla..
hayat iste, bazilarina akil vermis 30 sene serumla ugrasma, aklini kullan diye. -
Doktor sırf döner sermaye den 20k alanı var. Yer devlet hastanesi.
Bir uzaktan tanıdık yeni evlenecek 27k ya salon tuttu 375 e de 3+1 daire aldı. Yeni uzman oldu daha.
Yedikleri nanelerde çabası.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Doktorluk maaslari asiri degiskendir. Tuttugun nöbete ve baktigin hasta sayisina yaptigin ameliyata kadar degisir. Ama cogu asistan bir pratisyenden az alir. Aile hekimleri pratisyen olarak gecmemekte artik . pratisyenler devlet hastanesi acillerde ve tsmlerde gorevlendirme uzerine belki asmlerde calisabilir ancak halk sagligi ustunden maasini alir. Benim su an cok yakinen bildiğim dahiliye de yan dal yapan uzman doktor 6bin civari aliyor. Cunku universite hastanelerinde asistan doktorlara cok az doner sermaye verilir. Sadece nobet parasi verilir bazi yerlerde. O yuzden sunun maaasi bu kadar bunun maasi bu kadar demek çok dogru degil . Asistanken zaten parayi harcadiginiz cok bir yer yok nobeti bol yerdeyseniz ozellikle zaten hastane disi vakitlerde genelde dinlenmeye gidersiniz evinize. Calisma şartları düşünüldugunde para icin yapilmayacak bir meslektir. Herkes kazanirsa bir gun anlayacak bazi seyler uzaktan tatli gelir.
Pratisyen maaşı rezalet ya.1400 euro alıyorlar. Almanya'daki asgari ücret.
Ben de tıp okuyorum herkes uzmanlık sart diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiretro -- 1 Ağustos 2017; 10:17:16 >
Emiminim 10k üstü alan doktorların sayısı, 10k alan mühendis sayısının elli katı falan vardır yalan mı arkadaşlar
Asgari*
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X