Şimdi Ara

Doktor Maaşı (Gerçekçi Rakamlar) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
12
Favori
141.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardiyoloji doktoru doner dahil olmadan 3800 TL aliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    Bizim oto elektrikçi 1 ayda 10 k parayı kar olarak koyuyor ama adam uzman olmuş artık

• quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Tanınmış bilinen bir Dershanede Matematik öğretmeni olun daha iyi.

Dershanedeki öğretmenim dershaneden 7bin tl alıyordu.

Akşam 6 da çıkıyordu dershaneden

Gece 12ye kadar özel ders veriyordu. Çok sevilen bi hocaydı.özellikle 100bin falan yapan zengin kızlar özel ders alırdı bu hocadan. Gece 12ye kadar doluydu yani düşünün.

Saatlik ne kadardı ücreti bilmiyorum ama 150 falandır en az.

Hocayla konuşmuştuk sınıfta nekadar maaş alıyorsunuz diye orda anlatmıştı bunları. 30 yaşında evi arabası vardı. Yazın tatile gitmiş, eve dönmüş sıkılmış bir daha gitmiş tatile...her tatilde 10bin civarı tutmuş. Düşünün yani. Doktorlarla kendini ksrşılaştırmıştı birde. Doktorluk daha kolay, akşam 5 te mesaileri bitiyor demişti. Hocanında 3 ay tatili var ama.

Başka bir tanınan geometri öğretmeni bu baya kaliteli bi hoca.

Hayatta pek beklentisi yok zengin birisi ama zorla öğrenciler özel ders alıyordu bu adamdan. Hoca özel ders almasın kimse, rahat rahat yaşayayım diye özel ders ücretini 100$ yapmış. Hala gelen var diyordu...

Bir tanede uyduruk mat hocası vardı. O da 5500 tl maaş alıyorum demişti. Onunda özel dersi vardır ama çok yoktur.

Mat öğretmeni olmak ve çevre yapmak iyi para getirir. Genelde hep matematikten ders alıyorlar, veyahutta fenden. Tabi çevre de olması lazım ki ders alsınlar. Ama özel ders verince dinlenecek vakit olmuyor, sürekli ders bıktırır insanı, belli saati olması lazım, mesai bitince bitmesi lazım yahu.

• Bu ülkede en çok ölen sektör mühendislik

• Herr Professor kullanıcısına yanıt
    ilk ve son borcum devlete kyk ya idi.

gelirim iyi ve borcum yok.tersine birikim artıyor.tepitini onaylamıyorum kardeş.

doktorluğa gelecek olursak eğer sevmeden sadece para için yapacaksanız uzak durun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 20 Kasım 2017; 8:45:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

Orijinalden alıntı: Victorious78

Zamanında RTE tıp fakültelerinin sayısını arttırmak istediğinde dönemin YÖK başkanı Erdoğan Teziç ve TTB açtırmamak için bi taraflarını yırtmışlardı.

Neden?

Adam gerekirse yurt dışından hoca temin ederim dediği halde.

Nedeni işte bugünkü sonuç; sayısı az olan kıymetli olur ve kıymeti kadar para eder. Ne zaman ki bu ülkede doktorlar iş bulabilmek için sınava girip, işini kaybetme korkusu yaşarsa o zaman sağlık hizmeti sunabilirler.

Sonuç: Bu ülkede parası olmayana ASLA sağlık hizmeti sunulmaz. Talebelerin elinde kobay olursun. Son 4 yılım rahmetli abim ve hala hastalıklarla boğuşan ablamdan dolayı farklı illerin hastaneleride geçti.

Ayrıca (eski) Mersin Devlet Hastanesi çalışanlarının (ilgili kişilerin) Allah iki dünyada da BELASINI VERSİN !

Amin.

DÜnyanın her yerinde eğer tedavi olmak için üniversite seçerseniz talebelerin elinde kobay olursunuz, adı üzerinde fakülte ve ne için var eğitim-araştırma... Yani siz onu göze alarak oraya tedavi olmaya gidiyorsunuz.

Ayrıca yanlış düşünüyorsunuz, yurt dışında örneğin Amerika'da kişi başına doktor yüzdesi Türkiye'den çok çok daha az ama dünyanın her yerinde insalar hastalınınca Clevlend'a gitmeyi rüyalrında görüyor ve parası olan tedavi olup geliyor,olmayansa ülkesinde ki ucuz sağlık hizmetlerinde ölüp gidiyor. Bu arda belirteyim Amerika'da doktorların aylık akzançları 300bin doların üzerinde(pratisyenler için konuşuyorum, uzanlardan ayda 4milyon dolar alanlar çoğunlukta) Bu arada belirteyim aylık 225bin dolar asgari ücret Amerika'da dktorlar için, zaten altında vermeye kalkarsanız ya ceza yersiniz ya da işletmeniz kapatılır "insan sağlığı ile oynadığınız için"... Aynı şey çok tercih edilen bir diğer ülke İsviçre için de geçerli...

Sayı ne kadar artarsa kazanç ne kadar düşerse eğitim kalitesi de o oranda düşecektir ve hatta ÖSS'de tercih edilmeleri de düşecektir ve zki-çalışkan öğrenciler yerine IQ'su düşük-tembel-istese bile yapamayacak kapasitede kişiler o fakültelere gidecek... Ha bir de doktorluk gibi yıllarca okunan ve okuması çok pahalı olan, sonra üstüne çok ağır ve zor şartlarda çalışıp bir de üstüne sizin istediğiniz gibi hakettiğini bile alamayan biradamda zaten tükenmişlik sendromu olur, hastaneye hasta olarak gittiğinizde kendinizi yaşayan bir ölünün tedavi ettiğinizi farkedersiniz ama iş işten çoktan geçmiş olur, bir bakmışsınız siz de artık yaşan bir ölüolmuşsunuz(kolu bacağı olmayan)

Biz ne zaman kendi işimizi iyi yapıp yapmadığımızı sorgulamaya başlarız, kendisi makarna yemek dışında hiçbir işe yaramadığı halde başkalarınınkiyle uğraşmayı bırakıp "acaba ben kazancımı hak ediyor muyum" diye düşünüp daha azim ve kararlılıkla çalışmaya başlarız, biz ne zaman başkalarını aşağı çekmek yerine kendimizi yükseltmek ve kendi hakettiğimizi istemekle(dikkat tabi hakediyorsak yoksa zaten emin olun asgari ücret bile çok çok fazla) işe başlarsak biz ne zaman adam olursak o zaman bu ülke gelişir ve gelişmişlik insanlara mutluluk getirir...

Dikkat edin kimse cerrah olmak istemiyormuş, neden istesin ki, ayda 1 bilemedin 2bin lira fazlaalmak için riske girsin, denyonun biri gelsin dayak atsın, otur abi bir devlet kurumuna gelene gidene ilaç yaz.... Sizin dediğiniz sistem bunu getirir, daha da arttırır... Kıskançlık yok oluşu getirir....

Arıca belirteyim Avrupa'da en çok sağlık truizmininaktığı ülke Türkiye? Nedenisadece ucuz olduğu için değil, doğuda ülkemizden daha ucuz daha güvenli ve daha çok gezilecek yerleri olan ülkeler mevcut, tercih nedeni(örneğin Almanya,Yunanistan vs.) ülkemizde ki doktorların düşündüğünüzden çok daha kalieli olması... Tabi onlar sizin gibi beleş sirke baldan tatlı gibi düşünüp fakülte-üniversite tercih etmiyorlarki dünyanın her yerinde olduğu gibitalebelerin elinde eğitim-araştırma konusu olmasın.... Hatta çoğu özel hastane-merkez bile tercih etmiyor, direkt doktorla muhattap olabileceği poliklinik-muayenehane tercih ediyorlar...

(Not; evet ALmanya çok zengin ve sağık hizmetleriçok pahalı ama bu arada belirteyim Yunanisten bizden biraz daha zengin ama o kadar da pahalıbir ülke değil fakat yine de ülkemizdeki doktorları tercih ediyorlar.)

Postunun maaşlar ile ilgili kısmını düzeltmek istiyorum.

Bahsettiğin maaş bilgilerini nereden aldın veya duydun bilmiyorum ama kesinlikle doğru değil. Pratisyen doktorun aylık 300 000 dolar kazandığı ne Amerika için ne de başka bir ülke için söz konusu değil.

Ortalama maaşlar için gönderdiğim listeye bakabilirsiniz. Rakamlar yıllıktır.

• Sana gerçekçi rakamları vereyim bak.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

• quote:

Orijinalden alıntı: fukooo

3 sorum var hocam.
    1- senin meslek ney?
    2- eski sevgililerinin meslek ney?
    3- eski sevgililerinin yeni sevigililerinin mesleği ney? bu sorularım senin bu sağlıkçı düşmanlığının sebeplerini ortaya koyacak. seni bu konuda tedavi edecegiz ki bi doktorun karşısında bu lafları edipte beyaz kod yiyip hapislerde sürünmeni engelleyeceğiz. senin için varız biz.

gerizekalı- inek - asosyal bu kelimeleri görevi başındaki 657ye edersen (yaptım biliyorum) 2 yıl hapis cezası ertelemeli yada paraya cevirilebilir falan bişeyler yapıolar. dikkat etmeni tavsiye ederim. burada yaz bişey olmaz ama yüzyüze söylemek biraz sıkar :D şeker çocuk

Dogru söylemiş doktor denenler tipsiz asosyal ve acınası insanlar Hint kertenkelesi gibi olurlar genellikle aşağılık kompleksini YGS kasarak aşmaya çalışmis insanlardır kızlar da genellikle kezban ve 150 boyunda oluyor

tüm doktorlardan daha yakışıklı daha üstün daha zeki daha karizma ve daha bilgiliyim bu yüzden de doktorları kendimden daha aşağı görüyorum

Derhal dava aç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 23 Kasım 2017; 9:18:42 >

• tipsiz doktorlar neredesiniz nöbette mi
  • Bu ülkede her meslek ayaklar altına alınıyor ne kadar basit bi cümleyle doktorlugu bir cumleyle muhendisligi bir cumleyle öğretmenliği rezil ettiğini kendi bölümünün mesleginin zorlugundan bahsediyor

Ygs lys zeka ölçer ölçmez demis arkadas merak ediyorum sen kaçıncı oldun da yerlestin üniye?

Bogazicini kazan basla muhendislige al 6 bin tl

Doktor ol basla meslege al 6bin tl

Öğretmen ol özel derste ver al 6bin tl

Muhendislik ayaklar altinda doktorluk yok şöyle ya bi git işine arkadaşım

Ben doktorum mesela sana net maasimi yaziyorum 2400 tl sabit maas 1500tl sabit döner 3900tl gelecek ay performansta yaticak burda 500 tl eder 4.400tl her meslek her bölüm maaşı degisir 8k alan arkadasm da var 4 k alanda var ama unuttugun bi nokta var sen hiç hayatında aralıksız 5 yıl boyunca sabah 8 aksam 4 teorik +pratik derse girdin mi 6.snfta yeri gelir yatarsın yeri gelir ayda 8 nobet tutarsın, nobeti analtiyim sana 20 gün h.içi sabah 8 aksam 5 calisiyosun ve 1 hafta sonu digerleir h.ici 24 saat aktif nobet tutuyosun

P.tesi nobetin var diyelim sabah 8 geldin aksam 5 mesai bitti mi yok nobet baslar sabah 8e kadar sonra sali gunu aksam 5 oldu mu eve git uyu , sen muhendis olarak bi kere böyle bi ay gecir oyle konuş

Bu da bitmez meslege basla ayda 20k kazanan var filan demisler o oyle hemen degil ayda 13 nobetle basliyosun meslege cerrahilerde ayda 13 gün bu şu demek h.sonu ayda sadece 1 kere gezmeye gidebilirsin demek yaşamak yok demek dertliyim kederliyim boyle hayatın demeye firsatin yok bir hatanda hersey biter bunun vicdaniyla yasiyamazsin demek

Keske her meslek cok para kazansa her meslek hakettiğini alsa ygs lys de derece yapanlar öğretmen olsa tr de egitimin seviyesi giderek yukselse ama olmuyor işte arkadaşlar birbirine laf atarak küçümseyerek olmuyo iyi bir doktor da ay da 30k kazanabilir iyi bir muhendiste iyi bir ogretmende bosuna laf atcagimiza birbirimize işimize bakalım severek yapalım

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Yetmiyor hocam gider gelire göre oluyor çünkü

• SuwaTr S kullanıcısına yanıt
    öyle düşünürsek aylık 100k dolar kazansan da yetmez. önemli olan hayat standartlarının yüksek olması, harcamadıktan sonra neye yarar ?
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Tabi ki haklısınız bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: orsano

quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

Orijinalden alıntı: Victorious78

Zamanında RTE tıp fakültelerinin sayısını arttırmak istediğinde dönemin YÖK başkanı Erdoğan Teziç ve TTB açtırmamak için bi taraflarını yırtmışlardı.

Neden?

Adam gerekirse yurt dışından hoca temin ederim dediği halde.

Nedeni işte bugünkü sonuç; sayısı az olan kıymetli olur ve kıymeti kadar para eder. Ne zaman ki bu ülkede doktorlar iş bulabilmek için sınava girip, işini kaybetme korkusu yaşarsa o zaman sağlık hizmeti sunabilirler.

Sonuç: Bu ülkede parası olmayana ASLA sağlık hizmeti sunulmaz. Talebelerin elinde kobay olursun. Son 4 yılım rahmetli abim ve hala hastalıklarla boğuşan ablamdan dolayı farklı illerin hastaneleride geçti.

Ayrıca (eski) Mersin Devlet Hastanesi çalışanlarının (ilgili kişilerin) Allah iki dünyada da BELASINI VERSİN !

Amin.

DÜnyanın her yerinde eğer tedavi olmak için üniversite seçerseniz talebelerin elinde kobay olursunuz, adı üzerinde fakülte ve ne için var eğitim-araştırma... Yani siz onu göze alarak oraya tedavi olmaya gidiyorsunuz.

Ayrıca yanlış düşünüyorsunuz, yurt dışında örneğin Amerika'da kişi başına doktor yüzdesi Türkiye'den çok çok daha az ama dünyanın her yerinde insalar hastalınınca Clevlend'a gitmeyi rüyalrında görüyor ve parası olan tedavi olup geliyor,olmayansa ülkesinde ki ucuz sağlık hizmetlerinde ölüp gidiyor. Bu arda belirteyim Amerika'da doktorların aylık akzançları 300bin doların üzerinde(pratisyenler için konuşuyorum, uzanlardan ayda 4milyon dolar alanlar çoğunlukta) Bu arada belirteyim aylık 225bin dolar asgari ücret Amerika'da dktorlar için, zaten altında vermeye kalkarsanız ya ceza yersiniz ya da işletmeniz kapatılır "insan sağlığı ile oynadığınız için"... Aynı şey çok tercih edilen bir diğer ülke İsviçre için de geçerli...

Sayı ne kadar artarsa kazanç ne kadar düşerse eğitim kalitesi de o oranda düşecektir ve hatta ÖSS'de tercih edilmeleri de düşecektir ve zki-çalışkan öğrenciler yerine IQ'su düşük-tembel-istese bile yapamayacak kapasitede kişiler o fakültelere gidecek... Ha bir de doktorluk gibi yıllarca okunan ve okuması çok pahalı olan, sonra üstüne çok ağır ve zor şartlarda çalışıp bir de üstüne sizin istediğiniz gibi hakettiğini bile alamayan biradamda zaten tükenmişlik sendromu olur, hastaneye hasta olarak gittiğinizde kendinizi yaşayan bir ölünün tedavi ettiğinizi farkedersiniz ama iş işten çoktan geçmiş olur, bir bakmışsınız siz de artık yaşan bir ölüolmuşsunuz(kolu bacağı olmayan)

Biz ne zaman kendi işimizi iyi yapıp yapmadığımızı sorgulamaya başlarız, kendisi makarna yemek dışında hiçbir işe yaramadığı halde başkalarınınkiyle uğraşmayı bırakıp "acaba ben kazancımı hak ediyor muyum" diye düşünüp daha azim ve kararlılıkla çalışmaya başlarız, biz ne zaman başkalarını aşağı çekmek yerine kendimizi yükseltmek ve kendi hakettiğimizi istemekle(dikkat tabi hakediyorsak yoksa zaten emin olun asgari ücret bile çok çok fazla) işe başlarsak biz ne zaman adam olursak o zaman bu ülke gelişir ve gelişmişlik insanlara mutluluk getirir...

Dikkat edin kimse cerrah olmak istemiyormuş, neden istesin ki, ayda 1 bilemedin 2bin lira fazlaalmak için riske girsin, denyonun biri gelsin dayak atsın, otur abi bir devlet kurumuna gelene gidene ilaç yaz.... Sizin dediğiniz sistem bunu getirir, daha da arttırır... Kıskançlık yok oluşu getirir....

Arıca belirteyim Avrupa'da en çok sağlık truizmininaktığı ülke Türkiye? Nedenisadece ucuz olduğu için değil, doğuda ülkemizden daha ucuz daha güvenli ve daha çok gezilecek yerleri olan ülkeler mevcut, tercih nedeni(örneğin Almanya,Yunanistan vs.) ülkemizde ki doktorların düşündüğünüzden çok daha kalieli olması... Tabi onlar sizin gibi beleş sirke baldan tatlı gibi düşünüp fakülte-üniversite tercih etmiyorlarki dünyanın her yerinde olduğu gibitalebelerin elinde eğitim-araştırma konusu olmasın.... Hatta çoğu özel hastane-merkez bile tercih etmiyor, direkt doktorla muhattap olabileceği poliklinik-muayenehane tercih ediyorlar...

(Not; evet ALmanya çok zengin ve sağık hizmetleriçok pahalı ama bu arada belirteyim Yunanisten bizden biraz daha zengin ama o kadar da pahalıbir ülke değil fakat yine de ülkemizdeki doktorları tercih ediyorlar.)

Postunun maaşlar ile ilgili kısmını düzeltmek istiyorum.

Bahsettiğin maaş bilgilerini nereden aldın veya duydun bilmiyorum ama kesinlikle doğru değil. Pratisyen doktorun aylık 300 000 dolar kazandığı ne Amerika için ne de başka bir ülke için söz konusu değil.

Ortalama maaşlar için gönderdiğim listeye bakabilirsiniz. Rakamlar yıllıktır.

Adamda o tabloya bakmış aylık sanmış

• arkadaşlar gidin tıp yerine pilotaj okuyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herr Professor

Size bir şey söyleyim, ne kadar fazla maaş alırsanız o kadar fazla harcayacaksınız.

Atıyorum 50binlik araba yerine 100binlik alacaksınız hatta daha fazla.borcunuz maaşınızla aynı oranla artacak kafanız yine rahat olamayacak. O yüzden mesleğinizi sevmeye bakın.

Böyle saçma bir bakış açısına bu kadar + vermek. Doğru, donanımhaber topluluğu. Unutmuşum.
  • göreve yeni başlayan öğretmen maaşı 2.700 tl dir. ayrıca her öğretmen ek ders almayabilir de alamayabilirde.

doktorların çoğu para için veya zorla tıp fakültesini bitirmiş gibi.

hastaya saygılı nazik davranmıyor araştırmacı bi yaklaşımı yok.

başımdan savıyım mesaim bitsin evime gideyim derdinde.

burdan maaşı görüpte heves edenlere veya okuyanlara veya görevde olanlara sesleniyorum.

lütfen hastanızın ve yakınlarının haklarını çiğnemeyin saygılı nazik güler yüzlü sorunları çözücü yaklaşımda olun.
  • Hocam senin dediğin durum her meslekte var, olayı sadece tip a indirmek yanlış, haberlerde goruyosun çocuğu döven öğretmen videolarını. Bizim temel sorunumuz toplumun ahlaki degerini yitirmeye başlaması vicdanıyla bu işi yapmaması. Günümüzde insanla uğraşmak daha da zorlaştı ne yazikki...

• Aga bunlar hiç çalışmayan doktorun maaşları ortalama falan değil. Ortalamanın biraz üstünde çalışan pratisten 7 bin, uzman da 11-12 bin alıyor. Ben de sayısız doktorla konuştum çünkü.
    Öğretmen maaşı 2800 demişsiniz, benim lisedeki öğretmenlerim 7-8 bin alıyordu. Tek bir özel saat dersi 200 liraydı. Şimdi ise gelmiş bu öğretmenler doktordan fazla alıyor diyorsunuz
  • drenes01 D kullanıcısına yanıt
    Bazı hastaneler performans vermiyor hocam beklentini cok yukseltme 77.dhy ile atandım

2400 sabit maas

1500 sabit döner yattı ilk ay bu kadar

Gelecek ay performans dahil olan yerlerde 500tl ile 3000tl arası degisir performans yoksa aylık 3.9k sabit gelirle devam edersin işine @drenes01

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.