Şimdi Ara

Doktor Maaşı (Gerçekçi Rakamlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
12
Favori
141.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DRTUS olsun, ekşi sözlük olsun baya mesajlar aldım ve yaklaşık maaşları öğrendim.

6 sene sonunda tıp fakültesini bitirdiniz ve TUS ile beraber ortalama bir yeri kazandınız.

Ortalama asistan maaşınız: 5500 lira olacak. Dönerler dahildir.

Dört yıl boyunca 5500 lira ile idare etmek zorunda kalacaksınız. Öğretmen maaşının iki katı. Kamuda mühendis maaşından da fazla.

Uzman oldunuz.

Ortalama uzman maaşı: 9500 lira. Dönerler dahildir.

Bundan sonra performansınıza ve kariyerinize bağlı olarak geliriniz sürekli artacaktır.

NOT: BU RAKAMLAR ORTALAMADIR. ELBETTE DAHA YÜKSEK VE DÜŞÜKLERİ VAR AMA ÇOĞUNLUK BU. İSTASTİSTİKİ OLARAK SİZİN DE ALACAĞINIZ MAAŞ BUDUR DİYEBİLİRİZ.

Bazı Ekstra Bilgiler:

Sadece maaş önemli değil. Çalışma şartları göz önüne alınmalı.

- Asistan doktor ortalama olarak ayda 10-15 arası nöbete kalıyor ve bu zaman geçtikçe azalıyor. Nöbetler 36 saat sürüyor.
    - Dayak konusu malum.
    - Saygınlık listesinde hala yüksek sıralarda.
    - İş garantisi var ancak çalışma ortamları çok ferah değil. Arkadaşlarınız hotelden, ofisten fotoğraf atarken siz ışık almayan koridorlarda dolaşacaksınız.
    - Kimse cerrah olmak istemiyor. Başarılı öğrenciler, dermatoloji, radyoloji gibi 'rahat' alanları seçiyorlar. Cerrah yetişmeyeceğin endişe ediliyor.
    - Devletin performans politikaları da hasta-doktor ilişkisini kötü etkiliyor ve işin kalitesi düşüyor. Bu da tükenmişlik sendromuna neden oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 29 Temmuz 2017; 22:37:36 >

• aranızdaki provakatif dingillere bordromu gönderiyim de belki ahlaklı bir şekilde gelip özür dilerler. diyecem de nerde öyle kalite sizde. 4 yıllık doktorum şu ölüsü 10k eden noktaları gösterin de biz de alalım. halkı doktora kışkırtmak dısında yaptığınız bi halt yok. namussuzlar yukarda tüm 10 k üstü maaş alıyolar diyen provakatif şeref . yoksunlarına gelsin.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Doktor Maaşı: Gerçekçi Rakamlar

Tıp uzmanları olarak maaş beklentileriniz, uzmanlık alanınıza, deneyiminize ve bulunduğunuz ülkeye veya bölgeye göre farklılık gösterebilir. Bu makalede, güncel verilere dayalı olarak doktor maaşları hakkında bilgi sağlayacağız.

Cerrahların Maaşları

Cerrahlar, en yüksek maaşı alan doktorlar arasındadır. Uzmanlık alanlarına ve deneyimlerine bağlı olarak, yıllık ortalama maaşları 200.000 ila 500.000 ABD Doları arasında değişebilir. En yüksek maaşlı cerrahlar arasında kalp cerrahları, beyin cerrahları ve plastik cerrahlar yer almaktadır.

Cildiye Doktorlarının Maaşları

Cildiye doktorları, cilt hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenen uzmanlardır. Maaşları, deneyimlerine ve çalıştıkları kuruluşa bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, cildiye doktorları yılda ortalama 150.000 ila 250.000 ABD Doları arasında kazanırlar.

Aile Hekimlerinin Maaşları

Aile hekimleri, genel sağlık hizmetleri sağlayan doktorlardır. Maaşları, çalıştıkları konuma, deneyimlerine ve iş yüklerine bağlıdır. Yıllık ortalama maaşları genellikle 100.000 ila 180.000 ABD Doları arasındadır.

Diğer Uzmanlık Alanlarının Maaşları

Anestezi uzmanları, psikiyatristler ve radyologlar gibi diğer uzmanlık alanlarındaki doktorlar da yüksek maaşlar alırlar. Yıllık ortalama maaşları genellikle 150.000 ila 250.000 ABD Doları arasında değişir.

Deneyimin Etkisi

Genel olarak, deneyim, doktor maaşları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Uzun yıllara yayılan deneyime sahip doktorlar, yeni başlayan doktorlara göre daha yüksek maaşlar kazanma eğilimindedirler.

Doktor maaşları ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki doktorlar, diğer ülkelerdeki doktorlara göre genellikle daha yüksek maaşlar alırlar.

Doktor maaşı, kariyer yolu seçiminde önemli bir faktördür. Bu makaledeki bilgiler, maaş beklentileriniz hakkında bilinçli kararlar vermenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Maaş dedigin seye dönerler dahil degil hocam bunu da vurgularsak sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cunku ogretmen maasi 2800 gibi gozukuyor fakat ebeveynlerim ogretmen oldugundan biliyorum

Ek ders adi altinda 800 lira civari para aliyorlar yaklasik 3700 lira flan gelirleri var aylik

• Sadece maaş önemli değil. Çalışma şartları göz önüne alınmalı.

- Asistan doktor ortalama olarak ayda 15-20 arası nöbete kalıyor ve bu zaman geçtikçe azalıyor. Nöbetler 36 saat sürüyor.
    - Dayak konusu malum.
    - Saygın listesinde hala yüksek sıralarda.
    - İş garantisi var ancak çalışma ortamları çok ferah değil. Arkadaşlarınız hotelden, ofisten fotoğraf atarken siz ışık almayan koridorlarda dolaşacaksınız.
    - Kimse cerrah olmak istemiyor. Başarılı öğrenciler, dermatoloji, radyoloji gibi 'rahat' alanları seçiyorlar. Cerrah yetişmeyeceğin endişe ediliyor.
    - Devletin performans politikaları da hasta-doktor ilişkisini kötü etkiliyor ve işin kalitesi düşüyor. Bu da tükenmişlik sendromuna neden oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drenes01

Maaş dedigin seye dönerler dahil degil hocam bunu da vurgularsak sevinirim

Maalesef dönerler dahilmiş. Doktorlar edindiğim bilgi bu.
  • 9500 iyi para. eşinde uzman doktor olsa eve nerdeyse 20k para girecek.
  • Bir uzman 10binden asagi almaz yine bi arkadasimin babasi 12 civari aldigini belirtmisti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜNCEL DOKTOR MAAŞLARI
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Isinde uzman olan bir muhendiste zaten o kadar kazanir hocam hatta isinde uzman her birey

• quote:

Bir uzman 10binden asagi almaz yine bi arkadasimin babasi 12 civari aldigini belirtmisti

Performansa bağlı. 12 bin alan dallar da ve 8 bin alan dallar da var. Ortalaması alınıyor.
  • Pratisyen kac aliyor ortalama

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirindağları

Isinde uzman olan bir muhendiste zaten o kadar kazanir hocam hatta isinde uzman her birey

İstatistiki olarak mühendislerin ORTALAMA bu kadar maaş alması imkansız. Başarılı mühendisler elbette alır ama başarılı doktorlar da zaten bu rakamların çok üstünde alıyor. Ortalamaya bakmak gerek çünkü çoğun oraya yığılıyor. Çan eğrisi gibi düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeneralBeterali

Pratisyen kac aliyor ortalama

6000 ile 8000 arasında ama bazı yerlerde dönerler o kadar iyi ki 10 bin bile alan var ama sayıları az. Bizler çoğunluk nerede ona bakmalıyız.
  • GeneralBeterali kullanıcısına yanıt
    Pratisyen ortalama 7k alir hocam 6dan dusuk pek olmaz arkadas 5500 yazmis ama ben oyle dusunmuyorum mezun olduktan sonra 7k ile ise baslariz en kotu diye umuyorum. Cok guzel bir miktar bence ev arabaya girmeden once istedigin her seyi yapabilecegin bir miktar

• quote:

Pratisyen ortalama 7k alir hocam 6dan dusuk pek olmaz arkadas 5500 yazmis ama ben oyle dusunmuyorum mezun olduktan sonra 7k ile ise baslariz en kotu diye umuyorum. Cok guzel bir miktar bence ev arabaya girmeden once istedigin her seyi yapabilecegin bir miktar

5500 bin alan eğitim alan asistan doktor.
  • +1

• öğretmen maaşının iki katı ne ya öğretmenler 3k+ özel dersle 5k para alıyolar.
  • yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    saati 150 den her günü dolu olan öğretmen biliyorum. 7k ya yakın alıyor.
  • Abim 1 aylık asistan 7.5k alıyor. 5,5k biraz az olmuş sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmake

quote:

İstatistiki olarak mühendislerin ORTALAMA bu kadar maaş alması imkansız. Başarılı mühendisler elbette alır ama başarılı doktorlar da zaten bu rakamların çok üstünde alıyor. Ortalamaya bakmak gerek çünkü çoğun oraya yığılıyor. Çan eğrisi gibi düşünün.

Bunlar "Normal" doktor maaşları.Normal bir mühendisin 10-12 bandında alacağını düşünmüyorum.

Uzman doktor meslekte 4 yıl daha eğitim aldığını belirtiyor.Çok iyi doktor maaşları var bir de çok yakın çevremden duyduklarımı söylersem kimse bana inanmaz deli yaftası yerim.Neyse "duyduğumu" soyleyim.Özel bir hastanede 80 bin lira alan beyin cerrahı duydum.Adam bunun gibi 5 6 örnek saydı.Bunu söyleyenin babası ...ozel hastanesinin ortağı.Kendi işini kuramadığı surece hangi kral mühendis 30 40 alıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muzdaripstudent2

quote:

Orijinalden alıntı: cmake

quote:

Bunlar "Normal" doktor maaşları.Normal bir mühendisin 10-12 bandında alacağını düşünmüyorum.

Uzman doktor meslekte 4 yıl daha eğitim aldığını belirtiyor.Çok iyi doktor maaşları var bir de çok yakın çevremden duyduklarımı söylersem kimse bana inanmaz deli yaftası yerim.Neyse "duyduğumu" soyleyim.Özel bir hastanede 80 bin lira alan beyin cerrahı duydum.Adam bunun gibi 5 6 örnek saydı.Bunu söyleyenin babası ...ozel hastanesinin ortağı.Kendi işini kuramadığı surece hangi kral mühendis 30 40 alıyor ?

Beyin cerrahının alması çok normal çünkü çok ama çok zor ameliyatlara giriyor. Riskleri çok fazla. Ve elemanda az. Ama mesele kaç kişi beyin cerrahı? Tıp yazanların yüzde kaçı beyin cerrahı olacak. Mark Zuckerberg mühendis ve milyarder. Şimdi mühendislik seçerken onu mu dikkate alalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 29 Temmuz 2017; 16:58:10 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.