Şimdi Ara

gerçekçi mühendis maaşları başlığına yazan normal insanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • adamları seviyorum abi boş yapmakla işleri yok paradan haber ver diyolar sadece ara sıra o konuya girip maaş yoklaması yapip normal hayatlarına geri dönüyolar para dünyadaki en önemli şey sonucta kim napsin epsilonun 14 temmuz 2024 kahvaltı menüsünü onlar da haklı . ama adamları kıskanıyorum ciddi

var mı baska boyle düşünen

• Hocam kahvaltı menüsünü ne zaman paylaştın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ileride yazılımcı olarak maaş beklentim 15 bin dolar.

• 15 bin dolara o iş yapılmaz. Min 70-80

• F1SECO kullanıcısına yanıt

ayda diyorum hocam, abartma sen de :D

• Hayal kurmak parali değil ya. Neden limit koyuyorsun kardeşim

hocam hayal değil ki, ülkenin en iyi üniversitelerinden birinde okuyorum, ortalamam yüksek, yazın tatilde bile günde 6-8 saat arası data structures çalışıyorum. Master için de abd'ye gitmeyi düşünüyorum. Silikon vadisinde maaşlar belli; big techlerde kalifiye bir software engineer yılda 150-200 bin dolar ile işe başlıyor. Okulumdan mezun olup silikon vadisinde çalışan yüzlerce insan var. Bakalım nasip olacak mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abd de 150 bin dolar senelik o kadar abarti değil. Hedefini yüksek tut. Sadece eğitime odaklanma. Pratik ve iş yapabiliten, yeteneklerin çok olsun. Network'unu geniş tut. Be kadar farklı insan tanırsın sektöründe çalışan o kadar çok imkan sağlarsın. Ve iş hayatında kimse ile aranı kötü tutma. Herkese bir gün ihtiyacın olabilir.

başlangıç olarak öyle hocam daha sonra seviyeye göre 500-600k civarlarına bile çıkıyormuş ama tabii 15-20 sene tecrübe ile. 3. sınıfa kadar teorik altyapımı güçlendirip, 3. sınıftan sonra part-time bir yerlerde çalışırım. bir de bu faang şirketleri interviewlarda data structres ve algorithm konularına çok önem veriyor, oraları sağlam tutmak, leetcode vs. çözmek lazım.

dediğiniz gibi network de önemli.

• Network en önemlisi kardeş. İs hayati öyle dönüyor genelde.
    Kendini çok geliştir. İşi en iyi yapan ol. Herkes bunu bilsin. Gerisi gelir. Herkesten hep önde olman lazım...

Ha bir de. Sana yapamazsın edemezsin diyenlere kulak asma. Sen kendine sor. Ben yapabilir miyim diye... yapabilirim diyorsan devam

valla hocam yapabileceğimi düşünüyorum, sonuçta iyi bir yerde okuyorum, okulda öğrendiklerimle yetinmeyip kendime bir şeyler katmaya çalışıyorum.

network'ten kastınız ne tam olarak, neler yapmalıyım?

• Okuldaki arkadaşların bir yerlere ise girecek. Sen ise başlayacaksın. Sonra iş yerindeki arkadaşların başka yerlere geçecek. Senin müdürün başka yere geçecek. Bi yerle iş yapacaksın onlar senden haberdar olacak vs vs gibi herkes senin networkun. Herkese kendini sevdir ve yapabileceklerini hissettir. Ama ego kasarak değil. Doğal olmalı.
    Herkese vefalı ol. Kendini de saydir.
    En kaba hali ile bunların hepsi network

Evet hocam, bizim okulun (bilkent) bağlantıları da güçlü, genel olarak mezunlar birbirini tutuyor. Okuldaki insanlarla ve hocalarla da arayı iyi tutmak lazım.

• Hocaların çok faydasını göremezsin eğer ki sektörden gelen kişiler değilse. Hem iş sahibi hem ders verenler ancak faydalı olabilir gerisinden eğitim ve kültürel fayda olur ancak. Özel sektör vs çok takan insanlar değil taksalar hoca olmazlardı

• Üstteki eleman bilgisayar mühendisi bile değil hayal dünyasında yaşıyor. Baba parasıyla bilkentte okuyan bebenin teki epsilon bunu tokatlar geçer.

• Hayrına up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok bir faydası olmuyor.
    Yazan çok fazla kişi yok.

• puhahaha 

yalan dolan konuşma liseli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 15 Temmuz 2024; 17:40:46 >
  • Sesli güldüm evde, Allah senin canını almasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.