Ben bunun olayını hala anlayamadım mesela sana 2000tllik bi kart veriyor gidip 500liralik bise alıyorsun karttan 500lirayi çekiyor. Eğer taksit yapmak istersen daha da çok çekiyor ama yine de o ürünün ücretinin tamamını çekiyor. Şimdi ay sonu 2000tlnin hepsini bitirdin diyelim içindeki para da bitmiş oluyor hiçbir sey alamıyorsun minimum ücretini yatırırsan yatırdığın kadar yer açılıyor kartta yani bu saatten sonra iş nakit para mantığına dönüyor sadece borçlanmis oluyorsun üstüne aylık kullanım ücreti şu bu birsuru ıvır zıvır çekiyor. Şimdi bu kartın olayı ne o zaman? 2000liralik kredi çekmek kredi kartı kullanmaktan 100kat daha mantıklı değil mi? Ürünün ücretinin tamamını çekiyorsa taksitin mantığı ne? Elimde o kadar para varsa ürünü alırım bidaha taksit falan uğraşmam tamamen benim olur o alışveriş orada biter zaten? Hiç kredi kartı kullanmadım ve kullanmayi da düşünmüyorum bunu kullananlar neden kullanmaya devam ediyorlar ilk başta içi para dolu kart almanın cazibesine düşüp tuzağa mı geliyorlar çünkü ben bi mantık bulamadım bunda. |
Kredi Kartının Mantığı
Kredi kartı, satın alımlarını yaparken nakit yerine kullanabileceğin bir ödeme aracıdır. Kredi kartları, sana harcamalarını belirli bir süre için erteleyerek kredi imkanı sunar. Bu kredinin mantığını anlamak, kredi kartını bilinçli bir şekilde kullanmana yardımcı olacaktır.
Kredi Kartı Mantığı Nedir?
Kredi kartı, bir kredi limiti ile gelir. Bu limit, harcayabileceğin maksimum tutardır. Harcamalarını bu limit dahilinde gerçekleştirebilirsin. Kredi kartı ile yaptığın harcamalar, aylık olarak kredi kartı ekstrene yansıtılır. Ekstrede, harcamalarının toplam tutarı, ödenecek minimum tutar ve son ödeme tarihi yer alır.
Kredi Kartı Neden Öter?
Kredi kartı ile yaptığın harcamalar için bankaya faiz ödersin. Faiz oranı, kredi kartının türüne ve kredi notuna göre değişir. Ekstrede belirtilen son ödeme tarihine kadar tüm borcunu kapatırsan faiz ödemezsin. Ancak, ekstrede belirtilen minimum tutardan daha az ödeme yaparsan veya son ödeme tarihini kaçırırsan faiz işlemeye başlar.
Kredi Kartı Taksit Mantığı
Kredi kartları, taksitli alışveriş imkanı da sunar. Taksitli alışverişlerde, yaptığın harcama belirli aylara bölünerek taksitler halinde ödenir. Taksitlendirme, büyük alışverişleri daha küçük ve yönetilebilir ödemeler halinde yapmanı sağlar. Ancak, taksitli alışverişlerde de faiz işlediğini unutmamalısın.
Kredi Kartında Taksit Mantığı Nedir?
Taksit mantığı, kredi kartı ile yaptığın harcamanın aylara bölünerek ödendiği bir sistemdir. Taksit sayısı ve faiz oranı, kredi kartının türüne ve taksitlendirme seçeneğine göre değişir. Örneğin, 12 ay taksit ile yaptığın bir alışverişte, harcama tutarın 12 eşit taksite bölünür ve her ay taksit tutarı olarak ödenir.
Kredi kartının mantığını anlayarak, bu ödeme aracını bilinçli bir şekilde kullanabilir, gereksiz faiz ödemelerinden kaçınabilir ve mali durumunu daha iyi yönetebilirsin.