Şimdi Ara

Risk Oyunu nasıl oynanır bilen anlatabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
34.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Risk Oyunu nasıl oynanır bilen anlatabilir mi?

Arkadaşlar dün aldık bu oyunu biraz oynadık ama tam çözemedik görevler neye göre dağılıyor onu anlayabilmiş değiliz bilenler varsa anlatabilir mi?

• çok sıkıcı bi oyun aldım 2 hafta sonra bi kenara attım. şimdi nerde bilmiyorum
  • sıkıcı bir oyun kesinlikle değil. hakkını vererek oynayacak arkadaşlarla süper zevkli oluyor.

görev kartları kademeli olarak ilerliyordu. yani ilk önce onbaşı görevi, sonra yüzbaşı vs. ama görevler gizli kalıyor. diğerleri ne yapmaya çalıştığını tahmin ederek engellemeye çalışacaklar seni. görevleri ilk bitiren oyunu kazanır.

ayrıca bütün bölgelere sahip olmaya çalışarak da oynanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F-G

çok sıkıcı bi oyun aldım 2 hafta sonra bi kenara attım. şimdi nerde bilmiyorum

kenara atacağına isteyen birine verebilirsin
    mesela ben
  • telefonda da oynanabiliyo bu
  • 2-3 kişi oynarsan sıkılırsın biz arkadaşlarla 6 kişi oynardık 1-2 kez oynadıktan sonra anlarsın Herkes tekli olursa kartları dağıt görevleri yapın ama grup kurarsanız 3 e 3 gibi o zaman ülkelerinizi alıyorsunuz fakat görev yapmıyorsunuz birbirinizle savaşıyorsunuz çok önceden oynadğım için unutmuşum

Bir yere saldırcağında o toprağa komşu olan yerin saldırmalı 1-2-3 istediğin kadar askerle saldırabilirsin yeri savuncak olan kişi ile zar atıcaksın 1 askerle saldırıyorsan ve büyük atmışsan düşmandaki 1 askeri alıyorsun 2 askerle saldırdıysan 2 asker alıyorsun en sonunda toprağa yerleşiyorsun ve adamdan kartını alıyorsun (yanlışlık olabilir aldığında kutuda yazıyor her şey ordan düzelte bilirsin)
  • Çok süper bir oyun bence. Hatta monopolyden bile daha güzel bir oyun. 5 sene önce oynuyorduk sonra birseyler oldu kayboldu kutusu. Zar atma işini çözersen gerisi kolay. Birde bence en güvenli kıta Amerika aklında bulunsun. Az çıkışları var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ogame Nedir ve Nasıl Oynanır?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bende ki oyun resimde gördüğünüz oyun GİZLİ HEDEF le karıştırmayın. İçinde ki klavuzu okuduk fakat kimin ne amacı var anlayabilmiş değiliz görevler oyun haritasının üstünde kalıyo görevi tamamlayan oradan kartı alıyo felan hadi görevleri geçtim ben 3 zar atıyorum arkadaşım 2 zar atıyo en büyük iki zarı karşılaştırıyoruz dimi ben 6-5-4 attım arkadaşım 5-4 attı onun 3 askeri mi yoksa 2 askerini mi alıyorum ayrıca arkadaş oyuna o elenen askerleri tekrar sokabiliyormu?
  • 2 askerini alıyorsun savaş kazanınca aldığın kartlar var o kartlarla yeniden asker alabiliyorsun kartlarda yazan yerler sende iste ona göre fazla alıyorsun klavuzda yazıyor olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi єянαη -- 5 Temmuz 2010; 9:37:14 >
  • peki ben 3 askerle saldırdım onda tek asker var ben onun o askerini her türlü alıyorum demektir
  • tek askerle savunan tek zar atıyor beraberlik ve üstünde senden asker gidiyor tek askerin kalınca saldıramıyorsun 2 askerin kalınca 2 zar atıyordun galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi єянαη -- 5 Temmuz 2010; 9:39:31 >
  • Ben de de gizli hedef var klavuz falan yok nasıl oynandığını bilmiyorum anlatacak olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: єянαη

tek askerle savunan tek zar atıyor beraberlik ve üstünde senden asker gidiyor tek askerin kalınca saldıramıyorsun 2 askerin kalınca 2 zar atıyordun galiba

bu oyun biraz daha farklı ya 3 askerin varsa 2 zar atabilyiorsun 1 tanesi geride kalmak zorunda savunma yapan kişi de maksimum iki olmak üzere kaç askeri varsa o kadar zar atıyor (1 veya 2 askerle savunabiliyor) ben 3 askerle saldırdım onun zarı benim 3 zardan da büyük geldi benim bi askerimi alıyor benim diğer 2 zar bi boka yaramıyor mu yani
  • Bizdede var fakat oynıyacak kişi olmadığından oynamıyoruz pek.
  • bizde eleman bol adamlardan kaçıyoruz maksimum 5 kişi oynanıyor diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: kckfrk

quote:

Orijinalden alıntı: єянαη

tek askerle savunan tek zar atıyor beraberlik ve üstünde senden asker gidiyor tek askerin kalınca saldıramıyorsun 2 askerin kalınca 2 zar atıyordun galiba

bu oyun biraz daha farklı ya 3 askerin varsa 2 zar atabilyiorsun 1 tanesi geride kalmak zorunda savunma yapan kişi de maksimum iki olmak üzere kaç askeri varsa o kadar zar atıyor (1 veya 2 askerle savunabiliyor) ben 3 askerle saldırdım onun zarı benim 3 zardan da büyük geldi benim bi askerimi alıyor benim diğer 2 zar bi boka yaramıyor mu yani

evet beraberlik bile ona yetiyor

• tamamdır o zaman :) oyun bitmiyor ama baya bi uzun sürüyor 4-5 saat oynadık yarım bıraktık
  • 2-3 yıl önce internette oynadığım mission risk diye minnacık bi oyun vardı onun gibi bişey mi?

mesela görev verilirdi, yeşil oyuncuyu yok et, veya avrupayı işgal et, basit ama güzel bi oyundu sanırım onun gibi bişey

edit: sanırım düşündüğüm oyunun aynısı, internetten oynayabilirsiniz mission risk diye aratın 3-4 mblik bi oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 5 Temmuz 2010; 10:02:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

2-3 yıl önce internette oynadığım mission risk diye minnacık bi oyun vardı onun gibi bişey mi?

mesela görev verilirdi, yeşil oyuncuyu yok et, veya avrupayı işgal et, basit ama güzel bi oyundu sanırım onun gibi bişey

senin dediğin Gizli Hedef oyunun internet versiyonuydu bu o oyunun gelişmiş versiyonu yeni bi oyun baya da bi karmaşık görev kartları felan haritanın üzerinde açık duruyor ikincil ve birincil görevler diye şu görev işini anlayamadık biz
  • uzun sürmeside zevk katıyor oyuna
    evet o oyun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.