Merhaba. Gözlük yenilemek için muayene oldum. Yazılan yeni camlar 1.25 e 0.75 ti (miyop). Camları yaptırdım fakat bulanık gösteriyor, tam net göremiyorum. Tekrar gidip durumu anlattım. 1.75 e 1.25 ile deneyince çok iyi gördüm. Doktor görebildiğim minimum numaraları yazmış. "Biz minimum değeri yazmaya çalışırız çünkü yüksek yazarsak baş ağrısı vs yapar, gözü yorar" dedi. Biraz kullan alışamazsan yenileyelim dedi. 5 gün oldu durum aynı. Sizce net gördüğüm bu numaraları mı alıp kullanmalıyım yoksa doktorun dediği gibi düşük olan numaraları mı? En iyi gördüğüm numaraları yazması gerekmez miydi? |
Doktor Tarafından Verilen Yanlış Gözlük Numaraları: Görme Sorunlarına Yol Açabilir
Doktor tarafından verilen yanlış göz numaraları, net görme yeteneğini ciddi şekilde etkileyebilecek bir sorundur. Gözlük numarasının yanlış verilmesi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sorunlara yol açabilir:
- Bulanık görme
- Çift görme
- Baş ağrıları
- Göz yorgunluğu
- Baş dönmesi
Göz numarasının yanlış ölçülmesi birçok nedenden kaynaklanabilir, örneğin:
- Doktorun ekipmanındaki hatalar
- Kişinin göz muayenesi sırasında yanlış cevaplar vermesi
- Gözlerde meydana gelen değişiklikler
Yanlış göz numaralı gözlük takmak, göz sağlığına kalıcı zarar verebilir. Bu nedenle, gözlük numaranızın doğru olduğundan emin olmak önemlidir. Göz muayenesinden sonra net göremediğinizi fark ederseniz, hemen doktorunuza başvurun.
Gözlük numaranızın yanlış verildiğinden şüpheleniyorsanız, şunları yapmalısınız:
- Doktorunuza semptomlarınızı bildirin
- Mevcut gözlük numaranızı ve görme geçmişinizi sağlayın
- Daha doğru bir göz muayenesi yapılmasını isteyin
Doktorunuz, göz numaranızı yeniden ölçebilir ve gerekirse gözlüğünüzü ayarlayabilir. Doğru göz numaralı gözlük takmak, net görme yeteneğinizi geri kazanmanıza ve göz sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.